7. etapa Arbon - Sölden (kon.)
koniec udalosti
7. etapa Arbon - Sölden

Piatok 17.06.2016, 13:00Tour de Suisse
     
    Zajtra nás po troch horských etapách čaká časovka. Budeme zvedaví, ako sa cyklistom podarí bleskovo zregenerovať a kto sa stane jej víťazom. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime. Ďakujeme za pozornosť a želáme vám krásny zvyšok piatkového večera. (17:55:00)
    Warren Barguil

     
    Warren Barguil sa stáva novým lídrom pretekov!
     
    Poradie na prvých 5 miestach dnešnej etapy:
    1. Tejay van Garderen (USA) – 6:23:12
    2. Miguel Ángel López (COL) +16 sekúnd
    3. Warren Bargui (FRA) +16
    4. Jarlinson Pantano (COL) +31
    5. Andrew Talansky (USA) +33
    Poradie v prvej desiatke dnešnej etapy

     
    Druhý finišoval Miguel Ángel López a tretí Warren Bargui.
    Tejay van Garderen sa teší z etapového triumfu

     
    Tejay van Garderen súperom nedal šancu na dostihnutie a únik, ktorý začal 4,5 kilometra pred cieľom, zakončil etapovým víťazstvom!
     
    0,8
    Miguel Ángel López dostihol dvojicu Warren Bargui – Jarlinson Pantano a pokúsi sa dokonca zaútočiť aj na van Garderena! Pred nami je záverečných 800 metrov!
     
    1,3
    Tejay van Garderen získal horskú prémiu, ale v tejto chvíli ho to zrejme vôbec nezaujíma. Pred dvojicou Warren Bargui – Jarlinson Pantano si drží náskok 27 sekúnd a zrejme smeruje za triumfom.
     
    1,5
    Andrew Talansky sa presunul na čelo pelotónu, ktorý sa pokúša dostihnúť dvojicu pred sebou, pred ktorou je ešte jednotlivec Tejay van Garderen. Začína sa záverečný boj o víťazstvo.
     
    1,7
    Jarlinson Pantano sa takisto pustil dopredu a dostihol Warrena Barguia. Na čele je stále Tejay van Garderen s náskokom približne 30 sekúnd.
     
    2,1
    Tejay van Garderen je na čele, za ním uniká Warren Bargui. Všetci sú však stále v tesnej blízkosti a rozdiely sú približne dvadsaťsekundové.
     
    3,3
    Francúzsky cyklista Warren Barguil sa takisto pustil do úniku a pokúša sa dostihnúť van Garderena. Pred nami sú ešte stále tri náročné kilometre.
     
    3,7
    Tejay van Garderen si drží náskok 23 sekúnd, takže pelotón má stále tesne za chrbtom.
     
    4,6
    Tejay van Garderen z tímu BMC zaútočil a odpútal sa od pelotónu 4,6 kilometra pred cieľovou páskou. Uvidíme, či bude mať dostatok síl a vydrží na čele až do konca.
    Matthias Brändle (IAM) prichádza o líderskú pozíciu

     
    5,4
    A je po úniku! Matthias Brändle (IAM) bol dobehnutý a dnešnú etapu dokončí v pomalom tempe a určite s výraznou stratou za víťazom. Rakúsky pretekár vo výraznom stúpaní už ledva šliape do pedálov.
     
    5,6
    Matthias Brändle (IAM) sa obzrel za seba a už videl pelotón, ktorý ho dobehol. Zatiaľ stále unikajúci cyklista už ledva šliape do pedálov, celodenný únik mu úspech neprinesie.
     
    5,8
    Pelotón stiahol svoju stratu pod jednu minútu! Matthias Brändle (IAM) má už pred svojimi súpermi náskok iba 57 sekúnd a o malý moment o líderskú pozíciu príde.
    Pelotón stále usilovne pracuje a znižuje náskok unikajúceho cyklistu

     
    6,5
    Do dnešnej etapy vôbec nenastúpil Pierre-Roger Latour, ktorý po piatej etape vyzliekol zo žltého dresu Petra Sagana. Dôvodom jeho neúčasti v boji o ďalšie body je bronchitída, s ktorou sa v tomto fyzicky náročnom teréne a pri nepríjemnom počasí pretekať nedá.
     
    7,3
    Wilco Kelderman (TLJ) bol niekoľko minút na čele pelotónu, ale teraz sa prepadol až na chvost balíka. Fyzicky veľmi náročné preteky sa podpisujú na všetkých jazdcoch.
     
    7,8
    Matthias Brändle (IAM) sa na čele snaží udržať si svoje tempo, ale fyzicky si siaha na dno svojich síl. Medzi ním a pelotónom je už rozdiel iba 3 minúty a 16 sekúnd. Niekde v strede medzi unikajúcim lídrom a hlavnou skupinou sa nachádza aj Iljo Keisse (EQS), ktorý sa už dlhšie nedokázal udržať na špici.
     
    8,3
    Peter Sagan ide v pokojnom tempe a dnes o líderské priečky podľa očakávaní určite nezabojuje. Pozornosť sa teraz sústredí na pelotón, ktorý nezadržateľne sťahuje náskok na jediného unikajúceho cyklistu.
     
    8,6
    Iljo Keisse (EQS) už na tempo svojho kolegu v úniku nestíhal a na poslednom kopci ho opustil. Matthias Brändle (IAM) je tak na úplnom čele osamotený a jeho náskok sa radikálne znižuje.
     
    9
    Michele Scarponi z tímu Astana prevzal tempo na začiatku pelotónu a priblížil celkový balík k úniku. Aktuálne je strata už iba na úrovni 4 minút a 40 sekúnd!
    Pohľad na záverečné kilometre dnešnej etapy

     
    30
    V dlhodobom úniku je stále dvojica Matthias Brändle (IAM) a Iljo Keisse (EQS).
     
    33
    Pred nami je záverečných 33 kilometrov. Dvojica v úniku si drží skvelý náskok 9 minút a 23 sekúnd.
     
    35
    Pretekári postupne začínajú vystupovať na kopec Sölden. Ten má dlĺžku 12,3 kilometra a stúpanie 10,4%.
     
    38
    V úniku je 38 kilometrov pred cieľom dvojica Matthias Brändle (IAM) a Iljo Keisse (EQS). Aktuálne majú pred pelotónom náskok 10 minút a 38 sekúnd.
     
    Únik aj po Hochtannbergpasse vo výraznom náskoku pred zvyškom štartovného poľa!
     
    139
    Hochtannbergpass (85 km, 1650 m, kráľ vrchov, horská kategória):
    1. Antwan Tolhoek (NED/ROP) 20 bodov
    2. Matthias Brändle (AUT/IAM) 15 bodov
    3. Iljo Keisse (BEL/EQS) 10 bodov

    Pelotón stráca na vedúce trio 10 minút a 24 sekúnd
    Pohľad na jazdcov tesne pred štartom

     
    140
    Pred koncom stúpania na Hochtannbergpass má trio Antwan Tolhoek (NED/ROP), Iljo Keisse (BEL/EQS) a Matthias Brändle (AUT/IAM) náskok 12 minút a 25 sekúnd.
    Profil dnešnej etapy

     
    184
    O pár minút jazdci trojčlenného úniku odštartujú výstup na 11,8 kilometrové stúpanie, ktorého koniec je na vrchole Hochtannbergpass.
     
    Stihol sa už vyformovať únik, ktorý ma náskok viac ako 11 minút.
     
    224,3
    Dnešná etapa sa práve začala.
     
    Vitjte pri 7.etape Tour de Suisse!

    Krátke preview 7. etapy:
    Kráľovská etapa na tomto podujatí môže definitívne rozlúsknuť celkovú klasifikáciu. Do popredia sa dostali Kelderman, Talansky a Ion Izagirre, ktorí sú výbornými časovkármi, ale každý jazdec si musí odtrpieť brutálne cieľové stúpanie. Kelderman sa vo švajčiarskych kopcoch prezentuje vo výbornom svetle, to isté platí o Talanskom, ktorého forma od Okolo Kalifornie neustále rastie. Zdá sa, že na konci etapy sa bude odohrávať veľká bitka o GC práve medzi týmito pretekármi, ktorí budú mať v zálohe aj nasledujúce časovkárske kilometre. Budeme zvedaví, či na takomto prudkom kopci vydrží až do samého konca v hlavnom balíku Izagirre. Lenže stúpanie Rettenbachferner je skutočne poriadne drsnou previerkou, kde sa môže stať čokoľvek. Dopredu sa bude tlačiť Barguil, ktorý je čistokrvným vrchárom a ktorému by mali sadnúť prudké sklony. Do hry sa opäť vrátil Špilak a vyradiť z hry nemôžeme ani van Garderena, ktorý doplatil na nepríjemné podmienky. Nielen pre amerického pretekára však nebude dobrou správou, že počasie sa výrazne nezlepší ani v kráľovskej etape. Uvidíme, či sa dokáže pozviechať Thomas, ktorý v minulom roku na cieľovom kopci predviedol jeden zo svojich najlepších vrchárskych výkonov. Za etapovým triumfom sa budú opäť tlačiť utečenci a v závere sa môže otvoriť priestor pre kolumbijskú dvojicu Atapuma – Annacona a znovu to môže vyskúšať aj Dombrowski.
     
    Pribežná klasifikácia:
    1. KELDERMAN Wilco (Team LottoNL – Jumbo) --22:43:12
    2. BARGUIL Warren (Team Giant – Alpecin) -- 00:16
    3. TALANSKY Andrew (Cannondale Pro Cycling) -- 00:19
    97. SAGAN Peter (Tinkoff) --41:03
    115.SAGAN Juraj (Tinkoff) --47:12
     
    Poradie Bodovacej súťaže po 6. etape:
    1. RICHEZE Maximiliano (Etixx – Quick-Step) -- 42
    2. SAGAN Peter (Tinkoff) --26
    3. DILLIER Silvan (BMC Racing Team) --18
    4. CANCELLARA Fabian (Trek – Segafredo) --16
    5. ROELANDTS Jurgen (Lotto Soudal) --15
    6. ATAPUMA John (BMC Racing Team) --1 1
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 13:00.

    Veronika Pancuráková