Rakúsko – Maďarsko 0:2 (kon.) | Portugalsko – Island 1:1 (kon.)
koniec
Rakúsko
0:2 (0:0)
Maďarsko
Utorok 14.06.2016, 18:00 • Nouveau Stade de Bordeaux, Bordeaux • Majstrovstvá Európy • Skupina F
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase sa Maďarsku podarilo streliť dva vynikajúce góly. Najprv v 62. minúte skóroval Szalai a konečný stav stretnutia spečatil gólom z 87. minúty Stieber. Maďari zaskočili svojho súpera a určite sa postarali o jedno z prekvapení na tomto šampionáte.

    Ďakujeme za pozornosť a prajeme pekný zvyšok večera. (19:53:25)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Alaba prihrávkou na Sabitzera do vnútra pokutového územia vytvoril príležitosť pre svojho spoluhráča, no aj toto bude bez gólu.
     
    90+3
    Alaba zahrával štandardku pre Rakúsko. Rozohral loptu signálom. Prihral na hranicu šestnástky Arnautovićovi, ktorý tvrdo vypálil, no táto strela skončila v náručí Gábora Királyho!
     
    90+1
    Z hranice pokutového územia vystrelil Alessandro Schopf, no jeho zakončenie mierilo ďaleko vedľa. Aj táto strela dala najavo, že Rakúšania sú v dnešnom zápase bezradní.
     
    90+1
    Rozhodcovia nadstavujú päť minút.
     
    89
    Striedanie v tíme Maďarsko: z ihriska odchádza Krisztián Németh, prichádza Ádám Pintér.
    87. Zoltán Stieber (HUN) - 0:2
     
    87
    Tím Maďarsko práve strelil gól!
    Maďari strieľajú druhý gól a víťazstvo v tomto zápase už majú takmer na dosah! Rakúšanom nevyšiel center na útočnú polovicu. Maďari okamžite otočili hru. ZOLTÁN STIEBER sa rozbehol po pravom krídle a šikovne preloboval brankára Almera!
     
    86
    Maďarský hráč Atiila Fiola musel byť následne ošetrený po strete s Christianom Fuchsom. V spomalenom zábere sme videli, ako si maďarský hráč nepríjemne natiahol členok.
     
    85
    Sabitzer sa dostal do stretu s Nagyom, ktorého kopol do miesta v blízkosti panvy. Po súboji vyzerá však byť ranený práve maďarský hráč.
     
    84
    David Alaba sa uvoľnil v šestnástke na svoju ľavú nohu, ale vypálil iba do protihráča. Rohový kop bude zahrávať Fuchs.
     
    82
    Maďari blížiaci sa záver stretnutia zvládajú zatiaľ výborne. Rakúšanom nedovoľujú rozohrávať akcie a rakúski hráči sú v značnom hernom kŕči.
     
    80
    Do fyzického kontaktu sa dostal Krisztián Németh s Alessandrom Schopfom. So žltou kartou odchádza maďarský hráč.
     
    80
    Striedanie v tíme Maďarsko: z ihriska odchádza László Kleinheisler, prichádza Zoltán Stieber.
     
    79
    Alaba sa spolu s Fuchsom snažili o dvojkombináciu a pretlačenie lopty do šestnástky. Maďari situáciu kontrolovali pozorne.
     
    78
    Striedanie v tíme Rakúsko: z ihriska odchádza Martin Harnik, prichádza Alessandro Schöpf.
     
    77
    Németh si pred šestnástkou nerozumel s Priskinom a loptu teda zachytil brankár Almer a okamžite rozohrával.
     
    75
    Dzsudzsákov center vyboxoval Almer a následne po Gerovej prihrávke loptu opäť zachytil Balázs Dzsudzsák. Jeho nasledujúci center Almer už sebavedomo zachytil.
     
    74
    Fiola posunul pred šestnástkou Lászlovi Kleinheislerovi, ktorého strelu zblokoval jeden z rakúskych hráčov a bol z toho roh, ktorý vyústil do ďalšieho rohového kopu.
     
    73
    Fuchs z ľavej strany dlhým pasom našiel v šestnástke nabiehajúceho Marcela Sabitzera, ktorého strela z prvej letela vysoko nad bránu.
     
    71
    Krisztián Németh nepríjemne vypálil z hranice pokutového územia a loptu končekmi prstov vytlačil na rohový kop brankár Almer.
     
    70
    Dzsudzsák posunul loptu z pravej strany na Ádáma Nagya, ktorý vypálil zo šestnástkového oblúka, no loptu napálil iba nad bránku.
     
    70
    Tamás Priskin bežal s loptou na útočnej polovici, no nemal dostatočnú rýchlosť na to, aby mohol zakončiť. Maďarsko podržalo loptu na útočnej polovici.
     
    69
    Striedanie v tíme Maďarsko: z ihriska odchádza Adam Szalai, prichádza Tamás Priskin.
     
    68
    Rakúšania sa opäť tlačili do bránky. Po centri od Sabitzera lopta trafila Kádára, no skončila na jeho stehne. Rakúšania si pýtali penaltu, ale ruka to nebola.
    66. Aleksandar Dragović (AUT)
     
    66
    Po rohovom kope sa do niekoľkých streleckých pokusov dostal Hinteregger, no následne nemohol pokračovať v akcii, pretože Aleksandar Dragović nakopol Kádára a dostáva druhú žltú kartu, čo znamená, že ide predčasne dole z ihriska a to je komplikovaná situácia pre Rakúsko!
     
    66
    Rakúšania sa snažili byť opäť nebezpeční. David Alaba vypálil spoza pokutového územia. Jeho pokus bol zblokovaný.
     
    65
    Striedanie v tíme Rakúsko: z ihriska odchádza Marc Janko, prichádza Rubin Okotie.
    62. Adam Szalai (HUN) - 0:1
     
    62
    Tím Maďarsko práve strelil gól!
    Maďari sa dostávajú do vedenia v tomto zápase! Kleinheisler potiahol akciu po osi ihriska a prihral následne do šestnástky ÁDÁMOVI SZALAIOVI, ktorého ľavačka prešla popod Almera!
     
    61
    Harnik čakal na Fuchsov center v šestnástke. Snažil sa nabehnúť si cez Kádára, ale maďarský hráč si ho účinne pokryl.
     
    60
    Florian Klein zachytil Kádárovu prihrávku a okamžite loptu posúval späť dopredu. Jeho ďalší pas však bol nepresný.
     
    59
    Striedanie v tíme Rakúsko: z ihriska odchádza Zlatko Junuzović, prichádza Marcel Sabitzer.
     
    58
    Zápas predčasne ukončí Zlatko Junuzović, ktorý si poranil členok a po viacerých zákrokoch už aj z prvého polčasu toho má jeho noha dosť.
     
    56
    Dzsudzsák bol aktérom maďarskej štandardky. Loptu nasmeroval do malého vápna, odkiaľ ju odkopol Hinteregger. Rakúsky stopér mohol odkopávať pokojne, pretože v jeho okolí nebol na dosah žiaden maďarský hráč.
    55. Balázs Dzsudzsák (HUN)
     
    55
    Z vyše tridsiatich metrov krásne vystrelil Balázs Dzsudzsák, ktorého tvrdú strelu musel vyrážať Almer.
     
    54
    Florian Klein hľadal centrom tesne spoza pravej hranice šestnástky Alabu, ktorý sa pohyboval v šestnástke. Do zakončenia sa napokon nedostal.
     
    53
    Maďari tentokrát vytlačili rozohrávku Rakúšanov, ktorí už mali loptu na útočnej polovici a čakali na nábeh do šestnástky.
     
    52
    Fiola prihral na os ihriska Zoltánovi Gerovi, ktorý sa zo vzdialenosti asi tridsiatich metrov pokúsil prekvapiť Almera, ale jeho projektil smeroval mimo bránky.
     
    51
    Rakúski futbalisti sa v tejto chvíli nikam neponáhľajú. Lopty si posúvajú v zadných radoch a čakajú na uvoľnenie nejakej pozície vpredu.
     
    50
    Arnautović centroval loptu do šestnástky. Lopta prešla cez kopačky Guzmicsa, ktorý túto situáciu do určitej miery podcenil a do zakončenia sa takmer dostali súperi.
     
    49
    Pekná akcia Rakúska. Junuzović prihral loptu priamočiaro Alabovi, ktorý prihrávkou do šestnástky hľadal Janka. Loptu Maďari nakoniec odkopli.
     
    48
    Hinteregger nepresne rozohral a následne musle trieliť dozadu, pretože po loptu šprintoval už Ádám Szalai.
     
    46
    Zaznamenali sme prvý strelecký pokus. Zaútočili Maďari. Attila Fiola vyslal na Almera prízemný projektil, s ktorým si rakúsky brankár poľahky poradil.
     
    46
    Cez polčasovú prestávku sa ani jeden z trénerov nerozhodol pre zmenu v zostave, a tak pokračujeme v pôvodných jedenástkach.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V úvodnom dejstve sme videli vcelku vyrovnaný futbal. Od Rakúšanov sa čakalo podstatne viac, no Maďari viedli so svojím súperom vcelku vyrovnaný súboj. Druhý polčas sa začne približne o 19:02.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Rozhodcovia nadstavujú jednu minútu.
     
    45
    Király rozohrával dlhým nákopom smerom dopredu. Szalai však v hlavičkovom súboji fauloval Kleina.
    43. Balázs Dzsudzsák (HUN)
     
    43
    Maďari podnikli rýchly protiútok. Kleinheisler z osi ihriska našiel na pravej strane Balázsa Dzsudzsáka, ktorého následná strela však mierila mimo protiľahlej žrde.
     
    41
    Junuzović vysunul na ľavé krídlo Arnautovića, ktorý bežal s loptou bližšie k bráne a krížnou prihrávkou cez šestnástku našiel Martina Harnika, no ten v sklze nezakončil vôbec tak, ako chcel.
     
    40
    Maďari sa dostali na útočnú polovicu. Dostali sa však do problémov kvôli rýchlemu rakúskemu napádaniu, a to ich priviedlo do rozpakov.
     
    38
    Dzsudzsákovi vyšprintoval po pravom krídle krajný obranca Fiola, ktorý okamžite centroval do vápna. Loptu do rúk zachytil Robert Almer.
     
    37
    Dragović nastrelil loptu po pravej strane, kde po ňu bežal Martin Harnik, ale nepodarilo sa mu ju dobehnúť.
    35. Zlatko Junuzović (AUT)
     
    35
    Veľká príležitosť pre Rakúsko! Dragović posielal loptu na hranicu šestnástky. Janko vyhral hlavičkový súboj a lopta sa dostala na kopačku Zlatka Junuzovića, ktorý pálil ihneď, no Király vynikajúco zasiahol!
     
    34
    Balázs Dzsudzsák odcentroval loptu z ľavej strany do šestnástky. K hlavičkovému pokusu sa dostal Szalai, ale loptu nasmeroval veľmi ďaleko.
    33. Aleksandar Dragović (AUT)
     
    33
    Ádám Szalai sa snažil presadiť po miernej chybe rakúskeho stopéra Dragovića. Vzápätí ho Dragović fauloval a dostáva žltú kartu.
     
    32
    Exekútorom štandardky bol nakoniec David Alaba, ktorý približne z tridsiatich metrov napálil loptu do múru.
     
    31
    Rakúšania sa mohli dostať do rýchleho protiútoku. Guzmics nepríjemne skopol Zlatka Junuzovića a Rakúsko bude kopať priamy kop z nádejnej pozície.
     
    29
    Rakúšania urýchlene rozohrali akciu cez Dragovića, ktorý dlhým pasom hľadal na útočnej polovici Martina Harnika. Lopta bola veľmi nepresná.
     
    27
    Alaba v medzierke rýchlou prihrávkou našiel Janka, ktorý si loptu spracoval, no okamžite boli pri ňom maďarskí hráči.
     
    26
    V šestnástkovom oblúku sa otváral priestor pre Davida Alabu, ktorý si však letiacu loptu musel spracovať na hrudi a následne presunúť na priehlavok. Maďari sa rýchlo zorganizovali a zasiahli.
     
    25
    Gera centrom na hrot hľadal Németha, ktorý bol otočený chrbtom a letiacu loptu veľmi neregistroval. Priestor si postrážil Dragović a odkopol ju.
     
    23
    Szalai pekne sklepol loptu pred šestnástkou Zoltánovi Gerovi, ktorý sa aj z väčšej vzdialenosti snažil strelou z prvej prekvapiť Almera. Ten si priestor brány postrážil.
     
    21
    Maďari vyrobili chybu na obrannej polovici a dopredu mohol ísť Junuzović, ktorému sa už na ľavom krídle ukazoval Arnautović v dobrej pozícii, no Junuzović si pohyb svojho spoluhráča nevšimol.
     
    20
    Dzsudzsák posielal loptu z pravej strany do šestnástky, kde ju zachytil Szalai, ale výraznejšie kroky následne nepodnikol.
     
    18
    Po dlhšom čase sa dopredu dostali Rakúšania. Klein centrom po pravej strane hľadal Junuzovića, ale spolupráca nevyšla.
     
    17
    V týchto sekundách to nepríjemne vyzeralo so Zlatkom Junuzovićom, ktorý najprv inkasoval šľapák od Fiolua následne ho fauloval aj Gera.
    16.
     
    16
    Ádám Szalai sa po spracovaní lopty na hranici šestnástky ocitol v nádejnej pozícii na strelu. Jeho pokus bol nasmerovaný iba do protihráča.
     
    15
    Kádár z ľavej strany posielal center k hranici šestnástky. Loptu bezpečne odkopol Dragović, ale opäť iba na maďarské kopačky.
     
    13
    Lang zostal istú dobu pri lopte, ale po zákroku Marca Janku o ňu prišiel. Rakúšania nakoniec získavajú autové vhadzovanie.
     
    12
    Junuzović na útočnej polovici fauloval Kádára. Rakúšania hrajú najmä na útočnej polovici veľmi aktívne a sú pre nich typické súboje.
     
    11
    Dzsudzsák potiahol akciu Maďarska a na osi ihriska pred pokutovým územím našiel Lászla Kleinheislera. Maďarský stredopoliar si pripísal druhý strelecký pokus v zápase, ale tentokrát mieril nepresne.
    10. David Alaba (AUT)
     
    10
    Arnautovićovi sa perfektne ukázal v šestnástke David Alaba, ktorý vybehol spoza hráča a ľavačkou vystrelil. Brankár Király zachytil loptu pozorne!
     
    9
    Fuchs dlhou loptou na útočnú polovicu hľadal Krisztiána Németha, ktorý šprintoval tak rýchlo, ako sa len dalo. Loptu v rukách zastavil Almer.
     
    8
    Maďarsko si na vlastnej polovici muselo poradiť s vysokým napádaním od Rakúšanov. Rozohrávka nakoniec šla cez Gábora Királyho.
     
    6
    Attila Fiola sa zrazil s kapitánom rakúskej reprezentácie Christianom Fuchsom, ktorého nepríjemne zasiahol. Možno to bol aj faul, ale hlavný rozhodca sa v úvode snaží nechať stretnutiu voľný priebeh a nepískať každý zákrok.
     
    5
    Stretnutie sa začalo v rýchlom tempe a za tých päť minút sme stihli vedieť po jednom streleckom pokuse na oboch stranách. Taktovku nad stretnutím však chcú jednoznačne prebrať favorizovaní Rakúšania.
     
    4
    Prvý zákrok pre Roberta Almera. László Kleinheisler sa dostal k strele spoza pokutového územia. Lopta nebola pre rakúskeho brankára nebezpečná.
     
    3
    Alaba centrom z vlastnej polovice hľadal dlhou loptou Marka Arnautovića. V šestnástke súpera však brankársky úspešne zasiahol veterán Király.
     
    2
    Szalai neprihral do stredu poľa Kleinheislerovi. Rakúšania loptu vytlačili za postrannú čiaru a Maďari budú vhadzovať aut.
    1. David Alaba (AUT)
     
    1
    Šanca pre Rakúsko! David Alaba sa dostal k strele tesne spoza šestnástky a vypálil do ľavej žrde!
     
    1
    Rakúsko ako druhé mužstvo na turnaji využilo rozohrávku zo stredového kruhu spôsobom jedného hráča. Rakúšania sú už okamžite na útočnej polovici.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -3
    Oba tímy sú už na trávniku a sme svedkami štátnych hymien. Rakúsko sa predstaví v červených dresoch, Maďarsko v bielych.
     
    Úvodné zostavy:

    Rakúsko: Almer – Klein, Dragović, Hinteregger, Fuchs (C) – Baumgartlinger, Alaba – Harnik, Junuzović, Arnautović – Janko.
    Náhradníci: Lindner, Özcan – Garics, Ilsanker, Okotie, Suttner, Prödl, Wimmer, Schöpf, Hinterseer, Sabitzer, Jantscher.

    Maďarsko: Király – Fiola, Guzmics, Lang, Kádár – Gera – Németh, Nagy, Kleinheisler, Dzsudzsák (C) – Szalai.
    Náhradníci: Dibusz, Gulácsi – Korhut, Lovrencsics, Böde, Pintér, Nikolić, Stieber, Priskin, Bese, Elek, Juhász.

    Rozhodca: Turpin – Cano, Danos (všetci FRA).
     
    Majstrovstvá Európy vo futbale pokračujú piatym dňom, vďaka ktorému sa začne šampionát aj pre mužstvá zo skupiny F, ktorá bola označená ako tá najmenej zaujímavá. O 18:00 si sily zmerajú dva geograficky susediace štáty. Rakúsko nastúpi proti Maďarsku. Stretnutie povedie francúzska rozhodcovská trojica na čele s Clémentom Turpinom.

    Rakúsko
    Rakúskej reprezentácii sa kvalifikačný turnus vydaril. Rakúšania v skupine G obsadili konečné prvé miesto a suverénne sa teda dostali na záverečný turnaj Majstrovstiev Európy. V 10 odohraných zápasoch nazbierali 28 bodov vďaka deviatim výhram a jednej remíze. Na konte mali skóre 22:5. Najlepším strelcom Rakúska v kvalifikačnej fáze sa stal Marc Janko z FC Bazilej, ktorý nastrieľal súperom sedem gólov a v záverečnej nominácii Marcela Kollera nemohol chýbať. Po skončení kvalifikácie odohrali rakúski futbalisti päť prípravných zápasov. V nich zdolali Albánsko 2:1, Maltu 2:1 a prehrali so Švajčiarskom 1:2, s Tureckom 1:2 a s Holandskom 0:2. V turnajovej skupine F sa rakúski futbalisti postupne stretnú s Maďarskom, Portugalskom a Islandom. Rakúsko je tento rok na Majstrovstvách Európy vo futbale len druhýkrát. Rakúšania zaznamenali premiérovú účasť v roku 2008, kedy spoluorganizovali podujatie so Švajčiarskom. Vtedy nedokázali postúpiť zo skupiny.

    Maďarsko
    Maďarský výber bojoval o miestenku na EURO v skupine F, kde obsadil 3. miesto so 16 bodmi vďaka štyrom výhram a štyrom remízam. Maďari si pripísali na konto aj dve prehry a kvalifikáciu ukončili so skóre 11:9. Keďže Maďari sa neocitli na prvých dvoch priečkach, museli si postup vybojovať v baráži. V nej sa stretli s Nórskom, ktoré porazili vonku 0:1 a doma 2:1. Na Majstrovstvá Európy sa maďarská reprezentácia pripravovala formou troch medzištátnych zápasov. V nich nebola veľmi úspešná. Remízovala s Chorvátskom 1:1 a Pobrežím Slonoviny 0:0. V záverečnom zápase prípravy pred samotným šampionátom podľahla Nemecku 2:0. Maďari sa v skupine F postupne stretnú s Rakúskom, Islandom a Portugalskom. Maďarská reprezentácia zaznamenala vo svojej dlhej histórii dve účasti na európskom šampionáte. Prvá bola v roku 1964, kde sa Maďarom podarilo získať bronz. Medzi najlepších z Európy postúpili maďarskí futbalisti v roku 1972 a skončili na vtedy poslednom štvrtom mieste.

    Tieto dva tímy odohrali dohromady 15 vzájomných zápasov. Rakúsko vyhralo tri duely, Maďarsko zvíťazilo 10-krát. A štyri razy sa zrodila remíza. Naposledy sa tieto dva výbery stretli 16. augusta 2006. Maďarsko vtedy zdolalo Rakúsko 2:1.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 62. Szalai, 87. Stieber

    Karty:   33. Dragović (AUT) – 80. Németh (HUN)   66. Dragović (AUT)


    Rakúsko: Almer – Klein, Dragović, Hinteregger, Fuchs (C) – Baumgartlinger, Alaba – Harnik (78. Schöpf), Junuzović (59. Sabitzer), Arnautović – Janko (65. Okotie).
    Náhradníci: Lindner, Özcan – Garics, Ilsanker, Okotie, Suttner, Prödl, Wimmer, Schöpf, Hinterseer, Sabitzer, Jantscher.

    Maďarsko: Király – Fiola, Guzmics, Lang, Kádár – Gera – Németh (89. Pintér), Nagy, Kleinheisler (80. Stieber), Dzsudzsák (C) – Szalai (69. Priskin).
    Náhradníci: Dibusz, Gulácsi – Korhut, Lovrencsics, Böde, Pintér, Nikolić, Stieber, Priskin, Bese, Elek, Juhász.

    Rozhodca: Turpin – Cano, Danos (všetci FRA)