Česko – J. Kórea 1:2 (kon.) | Švédsko – Wales 3:0 (kon.) | Belgicko – Nórsko 3:2 (kon.)
Srbsko – Rusko 1:1 (kon.) | Slovinsko – Turecko 0:1 (kon.)
koniec
Belgicko
3:2 (1:1)
Nórsko
cz Nedeľa 05.06.2016, 18:00 • King Baudouin Stadium, Brusel • Medzinárodné zápasy
Predzápasové kurzy
     
    Belgii čeká hned příští úterý, 14.6., zahajovací zápas s Itálii. Ve skupině se dále utká se Švédskem a Irskem.
     
    90
    Budou se nastavovat dvě minuty!
     
    84
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Eden Hazard, přichází Moussa Dembélé.
     
    81
    Střídání v týmu Norsko: ze hřiště odchází King, přichází Sorloth.
     
    80
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Dries Mertens, přichází Divock Origi.
     
    79
    Rozehrávky se nakonec ujal Kevin De Bruyne, který překonal povedenou ranou zeď, jeho pokus však u pravé tyče dokázal Nyland ukrýt v náručí!
     
    78
    Faulem se vzápětí provinil také Svensson, který poslal k zemi Hazarda, a také on dostal žlutou kartu. Domácí mají navíc k dispozici volný přímý kop.
     
    77
    Žlutou kartu dostává Jordan Lukaku (Belgie).
     
    76
    Střídání v týmu Norsko: ze hřiště odchází Johansen, přichází Jennsen.
    74. Laurent CIMAN - 3:2
     
    74
    Belgie právě vstřelila branku!
    Domácí otáčejí skore a tribuny šílí nadšením! Po rohovém kopu si na přesný centr Mertense naběhl Tobi Alderweireld, který hlavou lehce prodloužil míč na zcela volného střídajícího LAURENTA CIMANA a ten přesnou hlavičkou k tyči usměrnil míč do sítě – 3:2!
     
    73
    Střídání v týmu Norsko: ze hřiště odchází Selnaes, přichází Strandberg.
    72. Lukakuova šance po obejití Nylanda byla zastavena obráncem!
     
    72
    Další šance domácích! Na perfektní pas za obranu si naběhl Romelu Lukaku, který obešel brankáře Nylanda, ale jeho ránu do prázdné branky zblokoval jeden z obránců v bílém a i když dostal jesličky, tak srazil balon na rohový kop!
    71. Mertens po centru J. Lukakua nemířil přesně!
     
    71
    A rázem mohli jít domácí do vedení! Po přihrávce De Bruyneho se dostal k balonu Lukaku, který posunul do běhu svému bratrovi, jenž adresoval na zadní tyč přihrávku před prázdnou branku na Mertense, který však hrací předmět poslal vysoko nad branku!
    70. Eden HAZARD - 2:2
     
    70
    Belgie právě vstřelila branku!
    Domácí vyrovnávají! Perfektní spolupráce celé útočné řady, z níž by Belgie těžila ráda také ve Francii! Míč si dobře pokryl Lukaku a rychle roztáhl hru do křídla na Kevina De Bruyneho. Záložník Manchesteru City načechral na bližší tyč krásný centr na EDENA HAZARDA, který jemnou hlavičkou prodloužil míč za záda Nylanda, jenž neměl šanci zasáhnout – 2:2!
     
    66
    Střídání v týmu Norsko: ze hřiště odchází Diomandé, přichází Valon Berisha.
     
    66
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Denayer, přichází Ciman.
     
    57
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Axel Witsel, přichází Marouane Fellaini.
    54. Nainggolanova rána
     
    54
    De Bruyne skvěle načasovanou kolmicí vysunul do vápna Nainggolana, jeho ránu na vzdálenější tyč dokázal Nyland s obtížemi vyrazit na rohový kop.
     
    51
    Hitparáda šancí pokračuje! Domácí znovu rozjeli rychlou akci, kdy Hazard bleskurychle posunul balon na Mertense, který našel na hranici malého vápna Lukakua, jehož lehká teč zamířila těsně vedle pravé tyče branky hostů!
    49. Veton BERISHA - 1:2
     
    49
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Hosté otáčejí vývoj utkání a víc než kdy jindy potvrzují otřepané pravidlo Nedáš – dostaneš! Míč se po sérii rychlých přihrávek dostal k VETONU BERISHOVI, který si míč navedl na levačku kousek za vápnem a poté nekompromisní ranou do pravé šibenice vsítil svou první branku v reprezentaci. Courtois se pouze ohlédl – 1:2!
     
    48
    Tak tohle byla obrovská šance domácích! Po centru z pravé strany pálil k tyči Witsel, Nyland jeho pokus vyrazil pouze před sebe, kam dobíhal Kevin De Bruyne, jenž však v tísiciprocentní šanci trefil znovu brankáře Norska, který se tak blýsknul fantastickým dvojzákrokem!
     
    45+1
    Hosté rozehrávali další standardní situaci. K balonu se postavil Johansen, který vyslal do vápna prudká centr, jenž Courtois zasáhl hodně nejistým zákrokem, nakonec však míč mířící do branky dokázal odvrátit pohotový Jan Vertonghen.
     
    45
    Nastavuje se jedna minuta.
    40. Rána Berishy a perfektní zákrok Courtoise!
     
    40
    Norsko mohlo jít do vedení! Na centr z vlastní poloviny si naběhl Veton Berisha, který si míč sice nejprve špatně zpracoval, následně se však otočil kolem obránce a vypálil na zadní tyč, nicméně jeho povedený pokus do šibenice vytáhl úchvatným zákrokem pohotový Courtois!
    21. Joshua KING - 1:1
     
    21
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Hosté nečekaně vyrovnávají! Akce Norů začala u chybujícího Nainggolana, kterým ztratil ve středu míč. Toho se zmocnil Johansen, který chytrou přihrvákou šajtlí našel na levé straně JOSHUA KINGA, jenž perfektním obstřelem po zemi na zadní tyč smazal náskok domácích a začínáme od znovu – 1:1!
     
    10
    Akce Red Devils pokračovala, k míči se nakonec dostal Axel Witsel, který napřáhl ke střele z hranice vápna, jeho chytrý obstřel na zadní tyč však zamířil o pár čísel vedle branky Norů!
    3. Romelu LUKAKU - 1:0
     
    3
    Belgie právě vstřelila branku!
    A domácí jsou hned v úvodu do vedení! Celá akce začala u Mertense, který mezi dvěma beky rychle posunul míč kolmicí na Lukakua, kterému míč sice od kopačky utekl, nicméně se k němu od obránce balon do střelecké pozice vrátil a ROMELU LUKAKU nekompromisní ranou překonal Nyladna, který si sice na míč sáhl, ale jeho cestu do sítě nepřekazil – 1:0!

    Daniel Kinc

    Góly: 3. R. Lukaku (Mertens), 70. Hazard (De Bruyne), 74. Ciman (Alderweireld) – 21. King (Johansen), 49. Veton Berisha (King)

    Karty:   77. Jordan Lukaku (BEL) – 78. Svensson (NOR)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 8:2. Rohy: 9:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 14:14.
    Belgicko: Courtois – Denayer (66. Ciman), Alderweireld, Vertonghen, J. Lukaku – Witsel (57. Fellaini), Nainggolan – De Bruyne, Mertens (80. Origi), Hazard (C) (84. Dembélé) – R. Lukaku.
    Náhradníci: Mignolet, Gillet – Fellaini, Origi, Kasabele, Dembélé, Benteke, Batshuayi, Ciman.

    Nórsko: Nyland – Aleesami, Hovland, Svensson, Forren – Selnaes (73. Strandberg), Johansen (C) (76. Jennsen), Henriksen – Veton Berisha, Diomandé (66. Valon Berisha), King (81. Sorloth).
    Náhradníci: Grytebust, Hansen – Strandberg, Gabrielsen, Fossum, Gunnarsson, Samuelsen, Linnes, Jenssen, Valon Berisha, Sorloth.

    Rozhodca: Tobias Stieler – Rafael Fontyn, Jan Seidel (všichni Německo)