Česko – J. Kórea 1:2 (kon.) | Švédsko – Wales 3:0 (kon.) | Belgicko – Nórsko 3:2 (kon.)
Srbsko – Rusko 1:1 (kon.) | Slovinsko – Turecko 0:1 (kon.)
koniec
Belgicko
3:2 (1:1)
Nórsko
cz Nedeľa 05.06.2016, 18:00 • King Baudouin Stadium, Brusel • Medzinárodné zápasy
Predzápasové kurzy
    74. Laurent CIMAN - 3:2
     
    74
    Belgie právě vstřelila branku!
    Domácí otáčejí skore a tribuny šílí nadšením! Po rohovém kopu si na přesný centr Mertense naběhl Tobi Alderweireld, který hlavou lehce prodloužil míč na zcela volného střídajícího LAURENTA CIMANA a ten přesnou hlavičkou k tyči usměrnil míč do sítě – 3:2!
    70. Eden HAZARD - 2:2
     
    70
    Belgie právě vstřelila branku!
    Domácí vyrovnávají! Perfektní spolupráce celé útočné řady, z níž by Belgie těžila ráda také ve Francii! Míč si dobře pokryl Lukaku a rychle roztáhl hru do křídla na Kevina De Bruyneho. Záložník Manchesteru City načechral na bližší tyč krásný centr na EDENA HAZARDA, který jemnou hlavičkou prodloužil míč za záda Nylanda, jenž neměl šanci zasáhnout – 2:2!
    49. Veton BERISHA - 1:2
     
    49
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Hosté otáčejí vývoj utkání a víc než kdy jindy potvrzují otřepané pravidlo Nedáš – dostaneš! Míč se po sérii rychlých přihrávek dostal k VETONU BERISHOVI, který si míč navedl na levačku kousek za vápnem a poté nekompromisní ranou do pravé šibenice vsítil svou první branku v reprezentaci. Courtois se pouze ohlédl – 1:2!
    21. Joshua KING - 1:1
     
    21
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Hosté nečekaně vyrovnávají! Akce Norů začala u chybujícího Nainggolana, kterým ztratil ve středu míč. Toho se zmocnil Johansen, který chytrou přihrvákou šajtlí našel na levé straně JOSHUA KINGA, jenž perfektním obstřelem po zemi na zadní tyč smazal náskok domácích a začínáme od znovu – 1:1!
    3. Romelu LUKAKU - 1:0
     
    3
    Belgie právě vstřelila branku!
    A domácí jsou hned v úvodu do vedení! Celá akce začala u Mertense, který mezi dvěma beky rychle posunul míč kolmicí na Lukakua, kterému míč sice od kopačky utekl, nicméně se k němu od obránce balon do střelecké pozice vrátil a ROMELU LUKAKU nekompromisní ranou překonal Nyladna, který si sice na míč sáhl, ale jeho cestu do sítě nepřekazil – 1:0!

    Daniel Kinc

    Góly: 3. R. Lukaku (Mertens), 70. Hazard (De Bruyne), 74. Ciman (Alderweireld) – 21. King (Johansen), 49. Veton Berisha (King)

    Karty:   77. Jordan Lukaku (BEL) – 78. Svensson (NOR)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 8:2. Rohy: 9:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 14:14.
    Belgicko: Courtois – Denayer (66. Ciman), Alderweireld, Vertonghen, J. Lukaku – Witsel (57. Fellaini), Nainggolan – De Bruyne, Mertens (80. Origi), Hazard (C) (84. Dembélé) – R. Lukaku.
    Náhradníci: Mignolet, Gillet – Fellaini, Origi, Kasabele, Dembélé, Benteke, Batshuayi, Ciman.

    Nórsko: Nyland – Aleesami, Hovland, Svensson, Forren – Selnaes (73. Strandberg), Johansen (C) (76. Jennsen), Henriksen – Veton Berisha, Diomandé (66. Valon Berisha), King (81. Sorloth).
    Náhradníci: Grytebust, Hansen – Strandberg, Gabrielsen, Fossum, Gunnarsson, Samuelsen, Linnes, Jenssen, Valon Berisha, Sorloth.

    Rozhodca: Tobias Stieler – Rafael Fontyn, Jan Seidel (všichni Německo)