Švajčiarsko – Moldavsko 2:1 (kon.) | Kanada – Azerbajdžan 1:1 (kon.) | Rumunsko – Gruzínsko 5:1 (kon.)
Albánsko – Ukrajina 1:3 (kon.)
koniec
Kanada
1:1 (1:0)
Azerbajdžan
cz Piatok 03.06.2016, 19:00 • Stadion Rohrbach-Kunstrasenplatz, Rohrbach An Der Lafnitz (AUT) • Medzinárodné zápasy
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Kanada se v pátek večer pokusí proti Ázerbájdžánu ukončit v rámci mezinárodního přátelského utkání špatnou sérii, během níž prohrála tři zápasy v řadě a navíc během nich nedokázala vstřelit ani jeden gól. Prvním vzájemným duelem mezi oběma národními týmy Vás provede s potěšením Tomáš Reiner.
     
    Ázerbájdžán:

    Adil Naghiyev, Vugar Mustafayev, Amil Yananov, Murad Sattarli a Budag Nasirov si proti Makedonii odbyli v dresu Ázerbájdžánu debut a byli u porážky svého týmu 3:1. Amil Yananov překvapivě nastoupil v základní sestavě, zatímco Vugar Nadirov, Raul Aliyev, Javid Huseynov a Rahid Amirguliyev dostali neočekávaně volno. Do zápasu zasáhli z lavičky také Ramazanov a Diniyev a proti Kanadě by se tato dvojice po dobrém výkonu mohla objevit v základní sestavě.
     
    Kanada:

    Kanadě bude chybět kvůli dlouhodobému zranění zkušený Atiba Hutchinson, v sestavě zámořského celku by se měl ovšem objevit útočník anglického Blackburnu Rovers Simeon Jackson. Ve hře je také útočník Michael Petrasso, který by si proti Ázerbájdžánu mohl odbýt v dresu Kanady svůj debut. Mimo hru je naopak také Will Johnson, který bude sledovat utkání kvůli zranění pouze z tribuny.
    Kanada nastoupí do utkání v červených dresech od Umbra.

     
    Úvodní sestavy:

    Kanada: Thomas – Henry, Jaković, Vitoria, de Jong – Straith, Edgar (C) – Arfield, Akindele, Petrasso – Ricketts.
    Náhradníci: Stamatopoulos, Ledgerwood, Ouimette, James, De Guzman, Piette, Jackson, Haber, Larin, Hoilett. Trenér: Benito Floro.

    Ázerbájdžán: Aghayev – Guliyev, Medvedev (C), Pashaev, Mirzabekov – Garayev, Iszafilov, Nazarov – Ismayilov, Alaskarov, Ramazanov.
    Náhradníci: Nazirov, Abdullayev, Mammadov, Gurbanov, Sadynov, Abishov, Hajiyev, Eyyubov, Sattarli, Nagiyev, Diniyev, Agayev. Trenér: Robert Prosinečki.

    Rozhodčí: Adrian Jacottet.
    Michael Petrasso si dnes v dresu Kanady odbude svůj debut.

     
    Fotbalisté obou týmů se na Stadionu Rohrbach-Kunstrasenplatz pečlivě rozcvičují a mezinárodní přípravné utkání mezi Kanadou a Ázerbájdžánem, které se odehraje na neutrální půdě v Rakousku, bude moci za něco málo přes deset minut začít.
    Ačkoliv je Rakousko vzdálené, Kanada tu má své fanoušky.

     
    Hráči nastoupili na hrací plochu a po zaznění hymen obou zúčastněných zemí bude moci utkání začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Adrian Jacottet dal pokyn k zahájení zápasu, jehož výkop obstarali fotbalisté Ázerbájdžánu.
     
    1
    Kanada se po zisku míče ihned vydala do útoku a Tosaint Ricketts po sraženém centru vybojoval na pravém křídle rohový kop.
     
    2
    Následný rohový kop rozehrál nakrátko Scott Arfield z anglického Burnley a po zpětné přihrávce svého spoluhráče posílal před bránu ostrý přízemní centr, na přední tyči ale trefil pouze dvojici obránců Ázerbájdžánu.
     
    3
    Také první útočná snaha Ázerbájdžánu byla tažena po pravém křídle, jenže akci hráčů v modrých dresech vzápětí přerušil nepřesný a příliš dlouhý centr, který zamířil do území nikoho.
     
    4
    Ázerbájdžán ve třech z posledních pěti zápasů nedokázal do sítě soupeře vstřelit gól a vyšel střelecky naprázdno.
     
    5
    Michael Petrasso se snažil prosadit na levé straně šestnáctky, do cesty se mu ale včas postavil kapitán Maksim Medvedev a po dobrém zahrání do těla vybojoval odkop od brány.
     
    6
    Úvodních pět minut patří zatím jednoznačně Kanadě, která je častěji v držení míče, zatím se ovšem zámořský celek do žádné brankové příležitosti, natož ke střele, nedostal.
     
    7
    Aghabala Ramazanov si zabíhal za buk, jenže se ocitl snad v kilometrovém ofsajdu. Rozhodčí by musel být slepý, aby tohle postavení mimo hru neviděl.
     
    8
    David Edgar se na pravé straně prezentoval nádhernou kolmou přihrávkou, kterou hledal v pokutovém území nabíhajícího Michaela Petrassa, ten ale na míč těsně nedosáhl.
     
    9
    Ázerbájdžán se jako první dostal ke střele, jmenovitě Aghabala Ramazanov, jehož pokus zpoza šestnáctky byl sražen metr vedle pravé tyče.
     
    10
    Namik Alaskarov měl spoustu času a po srovnání míče na pravačku napřáhl zpoza šestnáctky k velmi nebezpečné diagonální střele, která zamířila těsně vedle levého horního rohu kanadské brány!
     
    11
    Ázerbájdžán se velice rychle osmělil a v rychlém sledu si vypracoval dvě dobré brankové šance, brankář Simon Thomas ale zatím zasahovat nemusel.
     
    12
    Ázerbájdžán se snaží zrychlovat hru kolmými přihrávkami za obranu, jenže ty jsou hodně nepřesné a končí pouze u brankáře Simona Thomase, který v klidu rozehrává nohou.
     
    13
    Aghabala Ramazanov byl na pravém křídle u postranní čáry ostře faulován a Ázerbájdžán bude zahrávat první standardní situaci.
     
    14
    Steven Vitoria byl tím hráčem, který si s Aghabalou Ramazanovem nebral žádné servítky.
     
    15
    Afran Ismayilov poslal do šestnáctky po rozehrání standardní situace ostrý střílený centr a brankář Simon Thomas měl co dělat, aby míč vyboxoval na rohový kop!
     
    16
    Je za námi úvodních patnáct minut a zatím nutno konstatovat, že více ze hry má překvapivě Ázerbájdžán.
     
    17
    Kanadě se směrem vpřed nedaří vůbec kombinovat, a když už se její hráči pokusí zrychlit hru kolmou přihrávkou, tak míří do území nikoho.
     
    18
    A znovu. Kanaďané se pokusili o kolmou přihrávkou středem hřiště, jenže ta tentokrát pro změnu skončila pouze na kopačce jednoho ze záložníků Ázerbájdžánu.
     
    19
    Kanada je v tomto utkání považována za papírového favorita, zatím ovšem svou roli rozhodně nepotvrzuje, a to jak výsledkově, tak především herně.
     
    20
    Výkon fotbalistů Ázerbájdžánu je příjemným překvapením a pokud takto vydrží hrát celých devadesát minut, tak jen těžko odejdou z utkání jako poražení.
     
    21
    Kanada by se měla pokoušet roztahovat hru do křídel, protože střed hřiště je velice zhuštěný a fotbalisté Ázerbájdžánu skvěle vyplňují volné prostory.
     
    22
    Po úvodních šancích svěřenců Roberta Prosinečkiho tempo zápasu trochu opadlo a hra se odehrává především mezi oběma šestnáctkami.
     
    23
    Ázerbájdžán skvěle roztáhl hru v blízkosti šestnáctky do levé strany, jenže následný centr byl příliš dlouhý a Afran Izmailov byl zahnán do kouta.
     
    24
    Tesho Akindele mohl z ničeho nic poslat Kanadu do vedení, když si na pravé straně šestnáctky naběhl na volný míč a poté bez přípravy nádhernou diagonální střelou orazítkoval břevno!
    24. Utěšená a nebezpečná střela v podání Tasha Kindeleho.
     
    25
    Marcel de Jong se poranil při obranném zákroku a musí být ošetřován.
     
    26
    Marcel de Jong se po krátké prodlevě postavil zpět na nohy a Ázerbájdžán mohl rozehrát rohový kop.
     
    27
    Následná rozehrávka nakrátko ovšem nic nepřinesla, pokud tedy nepočítáme nepřesný pokus o přenesení hry do pravého křídla.
     
    28
    Kanada podnikla nebezpečný útok a na levé straně šestnáctky se málem dostala ke střele, ta ale byla zablokována a jako poslední se navíc dotkl míče jeden z Kanaďanů, takže následoval odkop od brány.
     
    29
    Doneil Henry se pokusil zrychlit hru kolmou přihrávkou, ta ovšem skončila pouze na kopačce jednoho z hráčů v modrých dresech.
     
    30
    Afran Ismayilov, jehož jméno jsem nechtěně zkomolil, a na dálku se mu tímto omlouvám, zůstal ležet na hrací ploše a musí být ošetřován.
     
    31
    Hra už byla kvůli drobnému zranění dvakrát přerušena, na obou stranách jednou, zatím ale ani jeden z celků k žádnému střídání sáhnout nemusel.
     
    32
    Tosaint Ricketts si zpracovával míč zády k bráně a nedaleko šestnáctky vybojoval pro svůj tým na pravé straně hřiště standardní situaci.
     
    33
    Kanaďané rozehráli rychle nakrátko, obranu Ázerbájdžánu se jim ale zaskočit nepodařilo. Navíc jim byl odpískán útočný faul.
     
    34
    Pokud bychom porovnali šance na obou stranách, tak blíže ke vstřelení gólu byla Kanada, v jejímž dresu po dvaceti minutách hry orazítkoval břevno Tasho Akindele.
     
    35
    Kanada rozehrála po pravém křídle nádherný a rychlý útok, jenže ji nevyšla finální přihrávka, která jednomu z hráčů v červených dresech mířila na paty.
     
    36
    Scott Arfield skvěle odcentroval po zpětné přihrávce svého spoluhráče z pravého křídla a na vzdálenější tyči našel jednoho ze svých kolegů, jeho hlavička ze záklonu ovšem zamířila vysoko nad.
     
    37
    Kanada v závěru prvního poločasu převzala otěže zápasu do svých rukou, zatím se ji ovšem vstřelit gól nepodařilo a dostala se pouze do jedné skvělé šance.
     
    38
    Ázerbájdžán během posledních minut vyklidil pole, nyní ale bude moci udeřit z rohového kopu.
     
    39
    Afran Ismayilov sice na první pokus z rohového kopu míč do šestnáctky poslat nedokázal, vzápětí se ovšem dostal k ostrému přízemnímu centru ze hry, který na přední pravé tyči zneškodnil připravený brankář Simon Thomas.
     
    40
    Aghabala Ramazanov předvedl v blízkosti šestnáctky pěknou přešlapovačku a z hranice pokutového území poté napřáhl k přízemní střele, která sice mířila přesně k pravé tyči, jenže na překonání Simona Thomase měla příliš malou razanci!
     
    41
    Vzápětí to zkoušel zpoza šestnáctky Dmitrij Nazarov, ale také jeho přízemní pokus zamířil pouze do náruče Simona Thomase, který byl opět včas na zemi.
     
    42
    Dmitrij Nazarov měl na levé straně hřiště otevřenou dálnici a mohl vyrazit do rychlého protiútoku, místo úprku vpřed ale rozhodl pro přenesení hry doprava a jeho přízemní centr zablokoval jeden z hráčů Kanady.
     
    43
    Blíží se samotný závěr úvodních pětačtyřicet minut a vypadá to vypadá, že první poločas žádnou branku nepřinese.
     
    44
    Kanada právě vstřelila branku!
    TESHO AKINDELE v polovině prvního poločasu nejprve orazítkoval břevno, nyní už se ale ze stejného prostoru nemýlil a posílá Kanadu do vedení!! Scott Arfield skvěle přenesl hru doprava, kde si na jeho přihrávku šajtlí naběhl Tesho Akindele a parádní přízemní diagonální střelou z pravé strany šestnáctky zamířil ke vzdálenější levé tyči.
    44. Tesho AKINDELE - 1:0
     
    45
    No vida! Jen co jsem řekl, že žádný gól v prvním poločase zřejmě nepadne, tak se skóre změnilo.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu byly nastaveny 2 minuty.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Ázerbájdžán byl během prvního poločasu střelecky aktivnější, jenže jeho střelám scházela přesnost nebo razance, zatímco na opačné straně nejprve Tesho Akindele v první velké příležitosti mířil do břevna a podruhé už přízemní střelou zamířil přesně ke vzdálenější levé tyči. Skóre po prvním poločase. Kanada 1 Ázerbájdžán 0.
    Ne podle všech médií vede Kanada. To je ovšem chyba.

     
    Druhý poločas začne přibližně ve 20:06.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Fotbalisté Kanady obstarali výkop druhého poločasu, do kterého vstupují s jednobrankovým vedením poté, co z minima dokázali vytěžit maximum.
     
    47
    Ani jeden z trenérů během přestávky nesáhl ke střídání a oba dva týmy hrají ve stejném složení, v jakém do utkání nastoupily.
     
    48
    Afran Ismayilov zůstal krátce po začátku druhého poločasu ležet na hrací ploše, rychle se ovšem zvedl na nohy a po svých odchází za postranní čáru.
     
    48
    Střídání v týmu Ázerbájdžán: ze hřiště odchází Afran Ismayilov, přichází Ruslan Gurbanov.
     
    49
    Střídání v týmu Kanada: ze hřiště odchází Marcel de Jong, přichází Karl Quimette.
     
    57
    Střídající Karl Quimette stáhl v pokutovém území k zemi svého protihráče a Ázerbájdžán bude zahrávat penaltu!
     
    58
    Ázerbájdžán právě vstřelil branku!
    DMITRIJ NAZAROV byl faulován v pokutovém území a vzápětí sám penaltu bezpečně proměnil! Dmitrij Nazarov byl evidentně stažen k zemi a ze značky pokutového kopu zamířil přesně k levé tyči.
    58. Dmitrij NAZAROV - 1:1
     
    59
    Omlouvám se za delší odmlčení. Utkání mezi Kanadou a Ázerbájdžánem Vám zprostředkováváme z Řecka a bohužel zde došlo k výpadku internetu.
     
    60
    Naštěstí jsme se ale vrátili zrovna v momentě, kdy došlo k penaltovému incidentu a gólové situaci.
     
    61
    Michael Petrasso se během svého debutu gólové neprosadil a za potlesku fanoušků odchází ze hřiště.
     
    62
    Střídání v týmu Kanada: ze hřiště odchází Michael Petrasso, přichází David Hoilett.
     
    62
    Střídání v týmu Kanada: ze hřiště odchází David Edgar, přichází Samuel Piette.
     
    63
    Kanada na změnu skóre okamžitě zareagovala a na hřiště poslala dvě čerstvé síly, tak uvidíme, zda se zámořskému celku podaří ztracené vedení získat zpět.
     
    64
    V každém z posledních deseti utkání Kanady nikdy nepadlo více než 3,5 gólů. Tip pro sázkaře.
     
    65
    Ázerbájdžán se během prvního poločasu prezentoval pohledným fotbalem a po přestávce byl za svůj dobrý výkon odměněn gólem. Co přinese zbylých 25 minut?
     
    66
    Kanaďané působí po penaltovém okamžiku a inkasovaném gólu jako opaření a směrem vpřed se jim nedaří vůbec kombinovat.
     
    67
    Kanada se sice snaží rychle zareagovat, jenže jeho přihrávky jsou nepřesné.
     
    68
    Tosaint Ricketts se dostal uprostřed šestnáctky k odraženému míči a z otočky pohotově vypálil pravačkou, jeho následná střela ale zamířila těsně nad břevno!
     
    69
    Střídající David Hoilett se snažil prosadit na levém křídle, jenže se ocitl v ofsajdu a poté bezmocně rozhodil rukama.
     
    70
    Kanada připravuje další střídání.
     
    71
    Střídání v týmu Kanada: ze hřiště odchází Tesho Akindele, přichází Simeon Jackson.
     
    71
    Střídání v týmu Kanada: ze hřiště odchází Tosaint Ricketts, přichází Marcus Haber.
     
    72
    Scott Arfield si mohl připsat v dnešním utkání druhou asistenci, střídající Karl Quimette ale hlavičkoval uprostřed šestnáctky pouze do náruče brankáře Agaeva!
     
    73
    Ázerbájdžán během posledních minut trochu vyklidil pole a snaží se především pečlivě bránit, což mu až na předchozí výjimku v podání hlavičkujícího Karla Quimetteho vychází.
     
    75
    Kanada se snaží zvrátit utkání na svou stranu, jenže střed hřiště je příliš zhuštěný a kombinovat na křídlech se jejím hráčům vůbec nedaří.
     
    76
    Hráči zámořského celku mohli udeřit z rohového kopu, jenže Scott Arfield zvolil rozehrávku nakrátko a následný centr z pravého křídla byl zablokovaný.
     
    77
    Na opačné straně se v pokutovém území hnal do zakončení Aghabala Ramazanov, jenže šel za míčem tak vehementně, až ho zasáhl rukou.
     
    78
    Rozhodčí celou situaci skvěle viděl a následoval pouze odkop od brány Simona Thomase.
     
    79
    Střídání v týmu Kanada: ze hřiště odchází Adam Straith, přichází Julian De Guzman.
     
    80
    Střídání v týmu Ázerbájdžán: ze hřiště odchází Eddy Iszafilov, přichází Joshgun Diniyev.
     
    81
    Kanada deset minut před koncem sáhla již k šesti změnám v sestavě, ale žádný z nově příchozích hráčů na hřiště její hru nikterak výrazně neoživil.
     
    82
    Ázerbájdžán se snaží být směrem vpřed aktivní, což umožňuje obraně vydechnout si.
     
    83
    Kanada se dostala na levém křídle v blízkosti rohového kopu k centru do šestnáctky, jenže ten na první tyči v pohodě stáhl ze vzduchu brankář Agaev.
     
    84
    Kanaďané působí hodně frustrovaným dojmem a ani se není čemu divit, hráči zámořského týmu se marně snaží dostat k ohrožení brány soupeře, a když už se dostanou k šestnáctce, tak následuje nepřesná přihrávka nebo centr.
     
    85
    Jeden z hráčů Kanady se na levé straně šestnáctky dostal k centru, ten se mu ovšem vůbec nepovedl a nad břevnem se stočil do zámezí.
     
    86
    Do konce utkání zbývá odehrát necelých pět minut plus nějaké to nastavení a vypadá to, že Kanada sice ukončí sérii tří porážek v řadě, na vítězství ale opět nedosáhne.
     
    87
    Brankář Kamran Aghayev podle mě nyní takticky zdržuje hru a signalizuje směrem ke střídačce, že musí být ošetřován.
     
    88
    Střídání v týmu Ázerbájdžán: ze hřiště odchází Dmitrij Nazarov, přichází Ruslan Abishov.
     
    89
    Do konce utkání zbývá odehrát necelých 120 sekund a vypadá to vypadá, že dnešní zápas vítěze neurčí.
     
    90
    Střídající David Hoilett práskl zpoza šestnáctky do míče, jeho střela byla ale jako výstřel do tmi a zamířila vysoko nad.
     
    90+1
    Nad rámec zápasu byly nastaveny 3 minuty.
     
    90+2
    Gara Garayev chytil křeče a skončil na trávníku, jeho spoluhráči mu ale rychle pomohli zpět na nohy.
     
    90+3
    Kanada bude z závěru utkání ještě zahrávat jeden rohový kop a k rohové zastávce už spěchá Scott Arfield.
     
    90+3
    Střídání v týmu Ázerbájdžán: ze hřiště odchází Gara Garayev, přichází Rahman Hajiyev.
     
    90+4
    Rohový kop Kanady byl na přední tyči odvrácen a po následném střídání na straně Ázerbájdžánu se její hráči marně snažili prosadit na pravé straně pokutového území.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Kanada se těsně před přestávkou ujala vedení zásluhou krásné přízemní střely Tesha Akindeleho, jenže střelecky aktivnější Ázerbájdžán po přestávce našel odpověď, když se ze značky pokutového kopu prosadil Dmitrij Nazarov. Kanada po sérii tří porážek v řadě dokázala uhrát alespoň nerozhodný výsledek a vzhledem ke své bezzubé hře směrem kupředu ve druhém poločase za ní ještě zřejmě bude ráda. Konečný výsledek. Kanada 1 Ázerbájdžán 1. (20:58:47)

    Tomáš Reiner

    Góly: 44. Akindele (Arfield) – 58. Nazarov (pen.)


    Kanada: Thomas – Henry, Jaković, Vitoria, de Jong ((49. Quimette) – Straith (79. De Guzman), Edgar (C) (62. Piette) – Arfield, Akindele (71. Jackson), Petrasso (62. Hoilett) – Ricketts (71. Haber).
    Náhradníci: Stamatopoulos, Ledgerwood, Ouimette, James, De Guzman, Piette, Jackson, Haber, Larin, Hoilett. Trenér: Benito Floro.

    Azerbajdžan: Aghayev – Guliyev, Medvedev (C), Pashaev, Mirzabekov – Garayev, (90+3 Hajiyev) Iszafilov (80. Diniyev), Nazarov (88. Abishov) – Ismayilov (48. Gurbanov), Alaskarov, Ramazanov.
    Náhradníci: Nazirov, Abdullayev, Mammadov, Gurbanov, Sadynov, Abishov, Hajiyev, Eyyubov, Sattarli, Nagiyev, Diniyev, Agayev. Trenér: Robert Prosinečki.

    Rozhodca: Adrian Jacottet