Slovensko – Ukrajina 1:1 (kon.)
koniec
Slovensko
1:1 (0:1)
Ukrajina
Streda 01.06.2016, 18:00 • NTC Poprad • Challenge Trophy
     
    V druhom polčase sa našim futbalistom podarilo vyrovnať stav stretnutia. V 75. minúte vyrovnal Chrien a zápas sa teda končí remízou 1:1.

    Ďakujeme za pozornosť a prajeme pekný zvyšok večera. (19:52:40)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Lukáš Haraslín sa snažil vybojovať pre náš tím pokutový kop po Šafrankovej prihrávke, keď padol v šestnástke, ale hlavný rozhodca na nič také neskočil.
     
    90+4
    Brankár Bezruk odkopol loptu na útočnú polovicu. Jeho spoluhráči sa ďaleko nedostali a do útoku ešte pôjdu Slováci.
     
    90+3
    Mihalík si pekne vymenil loptu so Šafrankom a zakončoval z hranice šestnástky. Lopta letela tesne vedľa ľavej žrde!
     
    90+2
    Slováci sa nevzdávajú a pokúšajú sa streliť aj vedúci gól. Loptu z ľavej strany centroval Mazáň, ale lopta sa nedostala na kopačky našich hráčov.
     
    90+1
    Nadstavuje sa päť minút!
     
    90
    Kravec z ľavej strany poslal krížny center do malého vápna, ku ktorému prišiel Oleksij Huculiak. Jemu však v koncovke zabránil Šatka, ktorý hrá dobrý zápas.
     
    88
    Hlavnému rozhodcovi už došla trpezlivosť a vytiahol zo svojho vrecka červenú kartu. Za neustále protesty ju dostal Volodymyr Gračov.
     
    87
    Mychailičenko prenikal po pravej strane ihriska, ale ďaleko sa veľmi nedostal. Slovenskí obrancovia pozorne bránili priestor pokutového územia.
     
    86
    Faško to myslel s plánovanou prihrávkou pre Haraslína dobre. Jeho spoluhráč si nabiehal za obrancu, ktorý veľmi nevnímal dianie za sebou. V konečnom dôsledku však prihrávka nebola veľmi presná.
     
    84
    Danylo Knyš sa následne snažil vytvoriť individuálny prienik po pravej strane ihriska. Dostal sa ku hranici šestnástky a tu ho odstavili slovenskí futbalisti.
     
    83
    V druhom polčase sa to s udeľovaním žltých kariet rozbehlo. Dostal ju aj Danylo Knyš.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1 205 divákov.
     
    81
    Po faule Chvátala má Ukrajina k dispozícii priamy kop, ktorý sa odohrá centrom z kopačky Knyša.
     
    80
    Striedanie v tíme Ukrajina: z ihriska odchádza Ivan Lobay, prichádza Sergyj Chobotenko.
     
    78
    Striedanie v tíme Ukrajina: z ihriska odchádza Maksym Kazakov, prichádza Andrij Korobenko.
     
    77
    Po slovenskom góle v ukrajinskej sieti sa pred bránkou hostí udiala menšia strkanica, ktorá skončila udelením kartových trestov pre Branislava Niňaja a Ivana Zotka.
     
    75
    Slovensko dalo gól!
    Slovenskí reprezentanti vyrovnávajú stav stretnutia! Hlavičkou z hranice malého vápna zakončoval Šafranko, ale lopta skončila na hornej žrdi. V druhom pokuse z dorážky hlavičkou už bol úspešný MARTIN CHRIEN, ktorý dobyl ukrajinskú bránku!
     
    75
    V tíme Ukrajiny je prvým kartou potrestaným hráčom Oleksij Huculiak.
     
    74
    V pokutovom území sa po prihrávke Faška dostal do zakončenia Pavol Šafranko. Jeho pokus mieril ponad hornú žŕdku brankára Bezruka.
     
    73
    Juraj Chvátal hľadal centrom na útočnú polovicu Martina Chriena, ktorý sa snažil spracovať túto loptu, no napokon sa mu to akosi nepodarilo.
     
    72
    Slovenskí futbalisti sa snažia nejakým spôsobom prekonať ukrajinskú defenzívu a priviesť vyrovnávajúci gól. Hostia však bránia veľmi pozorne a lopty nedávajú len tak zadarmo.
     
    71
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Tomáš Brigant, prichádza Lukáš Haraslín.
     
    70
    Striedanie v tíme Ukrajina: z ihriska odchádza Zurab Očigava, prichádza Vasyl Kravec.
     
    69
    Videli sme prvú žltú kartu v stretnutí. Za svoj zákrok na Iľju Korneva ju dostal Stanislav Lobotka.
     
    68
    Bogdan Mychailičenko rozohrával štandardku pre svoj tím. Loptu z ľavej strany nakopol priamo iba ku Rodákovi, ktorý ju zachytil v rukách.
     
    67
    Striedanie v tíme Ukrajina: z ihriska odchádza Oleksij Ščebetun, prichádza Iľja Kornev.
     
    66
    Jaroslav Mihalík sa o to na útočnej polovici pokúšal individuálne. Priestor pred šestnástkou bol však prehustený a tadiaľ cesta v žiadnom prípade neviedla.
     
    65
    Šatka vybojoval loptu po súboji s Huculiakom a posunul ju cez celé ihrisko na Chvátala. Slováci sa môžu pokúsiť zaútočiť.
     
    62
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Adrián Chovan, prichádza Marek Rodák.
     
    62
    Striedanie v tíme Ukrajina: z ihriska odchádza Marian Mysyk, prichádza Danylo Knyš.
     
    61
    Mychailičenko hľadal na útočnej polovici rozbehnutého Ščebetuna, ktorý sa však podľa čiarového arbitra ocitol v ofsajdovej pozícii.
     
    59
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Tomáš Vestenický, prichádza Pavol Šafranko.
     
    58
    Jaroslav Mihalík sa predieral do zakončenia po ľavej strane ihriska. Jeho pohyb sa skončil však pri ukrajinskom obrancovi.
     
    57
    Do zakončenia sa dostal aj Michal Faško, ktorý z hranice vápna pálil. Jeho strela už nebola presná a Bezruk teda nemusel zasahovať.
     
    54
    Obrovská šanca pre náš tím! Bol v nej striedajúci Michal Faško, pre ktorého to bola už druhá príležitosť v priebehu piatich minút. Dostal sa k strele z malého vápna. Bezruk loptu iba vyrazil do blízkej vzdialenosti a následne z dorážky Brigant napálil takisto iba do ukrajinského brankára!
     
    53
    Zotko po faule našich na útočnej polovici zahrával akciu. Dlhým nákopom hľadal Mychailičenka, ktorý si však loptu nespracoval.
     
    51
    Po predchádzajúcom faule zahrával náš tím štandardku. Pár metrov spoza pokutového územia vypálil Michal Faško. Podarilo sa mu obstreliť múr a brankár Bezruk loptu rukami vyrazil pri žrdi. Chýbalo málo!
     
    50
    Ivan Zotko nepríjemne fauloval nášho Stanislava Lobotku. Za tento zákrok však žltou kartou potrestaný nebol. Slováci budú zahrávať štandardku.
     
    47
    Očigava posúval center z pravej strany smerom do pokutového územia. Pre Mychailičenka to však bola priďaleká lopta a získali ju naši futbalisti.
     
    46
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Martin Valjent, prichádza Juraj Chvátal.
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Miroslav Káčer, prichádza Michal Faško.
    Úvodný výkop druhého polčasu
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
    Slovensko po prvom polčase tesne prehráva

    #slovensko #vs #ukrajina #u21 #sfz #fifa #uefa

    Fotka uverejnená používateľom Roman Tkac ® (@roman.tkac),


     
    V prvom polčase sme videli vcelku vyrovnaný futbal. Naši mali veľkú šancu ešte v 9. minúte, no premeniť ju nedokázali. V 33. minúte sa za hostí presadil Ščebetun a Ukrajina vedie 0:1.
    Druhý polčas sa začína približne o 19:01.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Ukrajinskí futbalisti už iba rozohrali loptu zo stredu poľa a odkopli ju za postrannú čiaru.
     
    45+1
    Nadstavuje sa jedna minúta.
     
    43
    V posledných dvoch minútach sme zaznamenali herný útlm. Najprv to dobre nevyzeralo s jedným ukrajinským hráčom, ktorý ostal ležať na trávniku pri bráne Adriána Chovana. Následne sa to vyriešilo a pokračuje sa ďalej. Ukrajinci však už teraz viacmenej držia výsledok a chcú odísť do šatní za takéhoto stavu.
     
    41
    Mazáň už je v poriadku a okamžite sa zapája do hry. Loptu prihral Mihalíkovi na ľavú stranu, ale ten mu ju vrátil späť a Slováci musia začínať z vlastnej polovice.
     
    39
    Volodymyr Gračov a Róbert Mazáň sa počas hlavičkového súboja nepríjemne zrazili a naši lekári musia Mazáňovi pomôcť vstať z ihriska. Nevyzerá to však vážne.
     
    38
    Vestenický si následne niečo diskutoval s Očigavom a náš futbalista nezaujal príliš ideálny postoj. Hlavný arbiter zápasu si však túto krátku výmenu pohľadov a názorov príliš nevšimol.
     
    35
    Mazáň nepríjemne odstrčil od seba Mysyka, ktorý padol na zem. So slovenským reprezentantom si tento akt prišiel slovne okamžite vyriešiť Huculiak. Hlavný rozhodca situáciu upokojil.
     
    33
    Ukrajina dala gól!
    Hostia idú do vedenia! Z ľavej strany centroval loptu krížom Mychailičenko, ktorý ju dopravil ku pravej hranici šestnástky na Očigavu. Jeho následná prihrávka do šestnástky skončila pri OLEKSIJOVI ŠČEBETUNOVI a ten hlavičkou výborne zakončil!
     
    32
    Medzitým pod Tatrami prestalo pršať a podmienky na futbal by sa mali zlepšiť. V hre budú pokračovať Ukrajinci, ktorí zahrajú rohový kop.
     
    31
    Mychailičenko hľadal v prieniku svojho spoluhráča Huculiaka, ale lopta došla iba ku Chovanovi. Brankár Slovenska sa snažil okamžitým nákopom na útočnej polovici nájsť Vestenického, ale ten sa tiež už k lopte nedostal.
     
    29
    Očigava sa snažil loptu na ľavej strane pretlačiť na svojich spoluhráčov, ale kvôli dobrému postaveniu našich hráčov sa mu to nepodarilo.
     
    28
    Vestenickému nevyšla kombinácia s Lobotkom a Mihalíkom. Zo začiatku to vyzeralo nádejne. Hráči si vymenili pozície a posúvali rýchle prihrávky, ale potom to pokazili práve prihrávkami.
     
    27
    Mychailičenko sa pokúsil o ďalšiu strelu taktiež z väčšej vzdialenosti, ako pred niekoľkými minútami. Jeho projektil spoza šestnástky však smeroval iba ponad bránku.
     
    25
    Oleksandr Pichalonok sa snažil o center z pravej strany po rohovom kope, ale jeho spoluhráči sa už následne do koncovky nedostali.
     
    23
    Pred nejakou chvíľou sa v Poprade rozpršalo, a tak je pravdepodobné, že terén bude vlhký a trávnik podmočený. To výrazne ovplyvní aj jednotlivé herné činnosti hráčov.
     
    22
    Vestenický získal loptu po zaváhaní Zotka na obrannej polovici. Pomocou otočky sa ho zbavil, ale cez ďalšieho protihráča pred šestnástkou už neprešiel.
     
    20
    Marian Mysyk vyrážal s loptou dopredu po pravej strane. Nedostal sa však ďaleko napriek svojej rýchlosti. Od lopty ho odstavil vracajúci sa Mazáň.
     
    19
    Bogdan Mychailičenko sa rozbehol s loptou po ľavej strane ihriska a vystrelil spoza šestnástky. Brankár Adrián Chovan ju bezpečne zachytil a následne rozohrával.
     
    18
    Po viacnásobných súbojoch o loptu v priestoroch stredového kruhu sa lopta dostala na kopačku Pichalonoka, ktorý sa ju snažil presunúť dopredu na Ščebetuna, ale tam už boli iba naši hráči.
     
    16
    Miroslav Káčer sa snažil nájsť niekoho zo svojich spoluhráčov centrom do vnútra pokutového územia. Lopta nebola presná a skončila iba pri Bezrukovi.
     
    15
    Stanislav Lobotka hľadal loptou po osi ihriska Tomáša Vestenického, ktorý si hľadal priestor na hrote. Lopta však prenikla iba ku brankárovi Bezrukovi.
     
    14
    Mazáň rozohral loptu v strede poľa iba späť na našich obrancov, ktorí sa to pokúsia cez opačnú stranu ihriska.
     
    12
    Gračov nakopol loptu na útočnú polovicu, kde po nej dôrazne šiel Šatka. Náš obranca loptu odrazil iba za postrannú čiaru.
     
    11
    Mychailičenko bol s loptou na ľavej strane ihriska a snažil sa ju prepasírovať do vnútra pokutového územia. Slovenskí futbalisti pokus zablokovali.
     
    9
    Tak teraz musím toto tvrdenie poprieť. Lobotka šikovne potiahol loptu cez stred poľa a prihral ju dopredu na Káčera. Ten v dobrej pozícii v šestnástke našiel Vestenického, ale jeho strela skončila iba na hráčovi Ukrajiny!
     
    9
    Úvod zápasu je veľmi rozpačitý na oboch stranách. Tímy hrajú zodpovedne v obrane a nepúšťajú súpera do vyločených šancí z tesnej blízkosti.
     
    6
    Slováci vykopli loptu na útočnú polovicu a predviedli šikovnú kombináciu. Loptu si vymenil Mazáň s Káčerom. Akcia našich však dlho nepokračovala, keďže Ukrajinci nás dokázali odzbrojiť.
     
    4
    Huculiak si na pravej strane obhodil Mihalíka a prenášal loptu na stred. Ukrajina sa snaží zaútočiť. V týchto minútach stretnutia sú zatiaľ hostia aktívnejší.
    Hráči počas predzápasového nástupu na trávnik
     
    3
    Slovenskí futbalisti pretlačili loptu dopredu. Boli s ňou na kopačkách pri rohovej zástavke, ale v týchto pomerne úzkych priestoroch nevymysleli žiadnu kombináciu.
     
    2
    Na loptu si prvýkrát siahol brankár Chovan. Po ľahkej strele od Mariana Mysyka ju bezpečne priľahol k trávniku.
     
    1
    Úvodný výkop zahrávali futbalisti Ukrajiny. Z obranných radov prišla lopta okamžite dopredu na pravú stranu. Ukrajinci získali autové vhadzovanie.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Na hracej ploche už máme oba tímy a vypočuli sme si už aj štátne hymny. Slovenskí reprezentanti sa dnes predstavia v modrých dresoch a Ukrajinci v žltých.
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: Chovan – Valjent, Niňaj, Šatka, Mazáň – Lobotka (C) – Chrien, Káčer – Brigant, Vestenický, Mihalík
    Náhradníci: Rodák – Skovajsa, Faško, Lesniak, Haraslín, Šafranko, Chvátal
    Tréner: Pavel Hapal

    Ukrajina: Bezruk – Gračov, Lobaj, Zotko, Očigava (C) – Kazakov, Pichalonok – Huculiak, Mysyk, Mychailičenko – Ščebetun
    Náhradníci: Machankov – Kravec, Chobotenko, Kvyč, Korobenko, Knyš, Kornev
    Tréner: Serhij Popov

    Rozhodca: Haidiner – George, Ghiciulescu (všetci Rumunsko).
     
    Prajem vám príjemný futbalový večer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu slovenskej reprezentácie do 21 rokov, ktorá sa v NTC Poprad od 18:00 predstaví proti výberu Ukrajiny do 21 rokov v rámci súťaže Challenge Trophy.

    Slovenská „dvadsaťjednotka“ má dobre rozbehnutú kvalifikáciu na budúcoročné Majstrovstvá Európy. Slovensko sa aktuálne nachádza na 1. mieste so ziskom 12 bodov a skóre 14:4. Za sebou má druhé Holandsko, ktoré stráca tri body. Slovenskí reprezentanti hrali naposledy kvalifikačný zápas 29. marca. Vtedy zdolali Turecko v Myjave suverénne 5:0. V príprave na zápas s Tureckom odohrali zápas s Estónskom U23, ktorý sa zaraďoval do Challenge Trophy a v ňom naši reprezentanti porazili súpera jasne 4:0. Po zápase s Ukrajinou čaká našich futbalistov ešte prípravnž duel s Anglickom 5. júna, ktorý sa odohrá v Sutone a patrí taktiež do Challenge Trophy. Tieto zápasy poslúžia nášmu výberu ako príprava pred vyvrcholením kvalifikácie na jeseň tohto kalendárneho roka. Z nominovaných 24 hráčov sa na zraze hlásilo 23. Albert Rusnák mal virózu a trápi ho zranené koleno.

    Nominácia trénera Pavla Hapala na zápasy s Ukrajinou a Anglickom:
    Brankári: Adrián Chovan (Trenčín), Matúš Hruška (Myjava), Marek Rodák (Fulham)
    Obrancovia: Lukáš Skovajsa (Trenčín), Denis Vavro, Róbert Mazáň (obaja Žilina),Juraj Chvátal (Slovácko), Martin Valjent (Ternana), Branislav Niňaj (Lokeren), Ľubomír Šatka (Newcastle)
    Stredopoliari: Miroslav Káčer, Nicolas Špalek (obaja Žilina), Tomáš Huk (Dun. Streda), Michal Faško (Ružomberok), Martin Chrien, Tomáš Brigant (obaja Brno),Jaroslav Mihalík (Slavia Praha), Lukáš Haraslín (Lechia Gdaňsk), Albert Rusnák(Groningen), Stanislav Lobotka (FC Nordsjaelland), Filip Lesniak (Tottenham)
    Útočníci: Róbert Polievka (Dun. Streda), Pavol Šafranko (Podbrezová), Tomáš Vestenický (Cracovia)

    Ukrajina nemá už žiadnu šancu na postup na budúcoročný európsky šampionát. Momentálne jej patrí v skupine 3 5. miesto so ziskom štyroch bodov a gólovým skóre 4:9. Ukrajina sa v kvalifikácii naposledy predstavila doma proti macedónskemu výberu v piatok, ktorému podľahla 0:2. Ukrajina odohrala ťažký medzištátny zápas aj včera proti Izraelu. Prehrala po pokutových kopoch 1:2.

    Slovensko sa zoči-voči Ukrajine stretlo v posledných rokoch iba dvakrát. 14. augusta 2012 sme Ukrajinu zdolali až v penaltovom rozstrele 0:1 a 30. marca 2015 sa zrodila bezgólová remíza.

    Góly, dôležité informácie a celý priebeh stretnutia môžete sledovať v našom on-line prenose. Prajem vám pekný športový zážitok!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 75. Chrien – 33. Ščebetun

    Karty:   69. Lobotka (SVK), 77. Niňaj (SVK) – 75. Huculiak (UKR), 77. Zotko (UKR), 83. Knyš (UKR)   88. Gračov (UKR)


    Slovensko: Chovan – Valjent, Niňaj, Šatka, Mazáň – Lobotka (C) – Chrien, Káčer – Brigant, Vestenický, Mihalík
    Náhradníci: Rodák – Skovajsa, Faško, Lesniak, Haraslín, Šafranko, Chvátal
    Tréner: Pavel Hapal

    Ukrajina: Bezruk – Gračov, Lobaj, Zotko, Očigava (C) – Kazakov, Pichalonok – Huculiak, Mysyk, Mychailičenko – Ščebetun
    Náhradníci: Machankov – Kravec, Chobotenko, Kvyč, Korobenko, Knyš, Kornev
    Tréner: Serhij Popov

    Rozhodca: Haidiner – George, Ghiciulescu (všetci Rumunsko)

    Diváci: 1 205