Španielsko – J. Kórea 6:1 (kon.) | Česko – Rusko 2:1 (kon.) | Nórsko – Island 3:2 (kon.)
Poľsko – Holandsko 1:2 (kon.) | Belgicko – Fínsko 1:1 (kon.)
koniec
Česko
2:1 (0:1)
Rusko
cz Streda 01.06.2016, 18:00 • Tivoli Stadion Tirol, Innsbruck • Medzinárodné zápasy
Predzápasové kurzy
     
    Generálku na EURO čeští fotbalisté odehrají v pražském Edenu, kde se utkají s Jižní Koreou. Ta dnes prohrála se Španělskem jednoznačně 1:6. S tímto se s vámi loučím, příště na počtenou! (19:53:34)
     
    Nyní je to jasné, česká reprezentace zvládla i druhé utkání na soustředění v Rakousku a po skalpu Malty porazila i mnohem silnější Rusy! Češi podali bojovný výkon a po změně stran byli aktivnějším týmem. Svěřenci Pavla Vrby se dočkali vyrovnání díky parádní ráně Tomáše Rosického po přihrávce střídajícího Necida, jenž se v samotném závěru sám prosadil, a rozhodl tak o naší výhře! Nutno dodat, že Necid podal mnohem lepší výkon než David Lafata v první půli, a tak rozhodně posílil svou pozici v týmu vzhledem k blížícímu se evropskému šampionátu.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Ono to navíc vypadá, že se Rusové už nikam nepoženou. Míč je ve středu hřiště a Vrbův výběr je blízko, blizoučko dalšímu vítězství na rakouském soustředění!
     
    90+1
    Rakouský arbitr Robert Schörgenhofer nastavil nad rámec druhé půle dvě minuty, sborné už mnoho času na vyrovnání skutečně nezbývá.
    90. Tomáš NECID - 2:1
     
    90
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je to tam, svěřenci Pavla Vrby vsítili gól v pravou chvíli a ujímají se vedení! Plašil si všiml úplně volného Koláře, který ze středu hřiště posunul balon na křídlo Ladislavu Krejčímu, jehož přízemní centr do pokutového území našel TOMÁŠE NECIDA a ten se z první trefil přesně pod břevno!
     
    88
    Rychlonohý křídelník už za doprovodu týmových fyzioterapeutů odkulhal ze hřiště, držme palce... Hra už mezitím plyne dál.
     
    87
    Ladislav Krejčí zůstal po nešťastném kontaktu s jedním z hráčů soupeře ležet na trávníku, tak nezbývá, než doufat, že se nejedná o nic závažného.
    86. Denisov pořádně vyprášil rukavice brankáře Čecha
     
    86
    Ojojoj! Petr Čech teď zaváhal a střelu Denisova z velké vzdálenosti si málem srazil do vlastní branky, se štěstím ale nakonec celou situaci zachránil!
     
    85
    Dalekonosný projektil Vladimíra Daridy byl zblokován Ignaševičem, od nějž se sice ještě balon odrazil ke Kadeřábkovi, tomu se ale z krkolomného postavení nepodařilo vystřelit.
     
    84
    Tomáš Rosický přenechal kapitánskou pásku Tomáši Sivokovi a po skvělém výkonu odešel ze hřiště, na jeho místo nastupuje Daniel Kolář.
     
    82
    Utkání už se pomalu, ale jistě chýlí do své závěrečné fáze. Zničehonic se objevil na hranici pokutového území Michal Kadlec, jehož rána slabší pravou nohou těsně minula pravou tyč!
    81. Krejčího nepřesné zakončení
     
    81
    Jaroslav Plašil připravil palebnou pozici pro Ladislava Krejčího, ani čtvrtá rána sparťanského křídelníka v tomto utkání ale nezamířila mezi tři tyče, tentokrát Krejčímu střela vůbec nesedla.
     
    80
    Tomáš Necid v souboji dvou sedmiček fauloval Denisova, svěřenci Leonida Sluckého tak budou mít spoustu času na rozehrávku ze středu hřiště.
     
    79
    Ladislav Krejčí našel povedeným pasem v pokutovém území Daridu, ten byl ale zády k brance a zakončit se mu nepodařilo. Z uctivé vzdálenosti to vzal posléze na sebe zkušený Plašil, jeho projektil byl ale zblokován.

    Vojtěch Balon

    Góly: 49. Rosický (Necid), 90. Necid (Krejčí) – 6. Kokorin (Šatov)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 5:1. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 11:12. Fauly: 5:3.
    Česko: Čech – Gebre Selassie, Hubník (46. Sivok), Kadlec, Limberský (64. Kadeřábek) – Darida, Pavelka (46. Plašil) – Dočkal (41. Skalák), Rosický (84. Kolář), Krejčí – Lafata (46. Necid).
    Náhradníci: Koubek, Vaclík – Kolář, Šural, Kadeřábek, Škoda, Necid, Plašil, Sivok, Suchý, Skalák

    Rusko: Lodygin (46. Marinato) – Smolnikov, V. Berezuckij (64. Neustädter), Ignaševič, Torbinskij (64. Kombarov) – Denisov, Ivanov (64. Golovin), Šatov – Smolov, Kokorin (64. Samedov), Dzjuba (46. Mamajev).
    Náhradníci: Akinfejev – Šiškin, Neustädter, A. Berezuckij, Glušakov, Mamajev, Golovin, Širokov, Marinato, Samedov, Ščennikov, Kombarov

    Rozhodca: Robert Schörgenhofer (Rakousko)

    Diváci: 650