Luxembursko – Nigéria 1:3 (kon.) | Srbsko – Izrael 3:1 (kon.) | Rakúsko – Malta 2:1 (kon.)
Írsko – Bielorusko 1:2 (kon.)
koniec
Írsko
1:2 (0:1)
Bielorusko
cz Utorok 31.05.2016, 20:45 • Turner's Cross, Cork • Medzinárodné zápasy
Predzápasové kurzy
     
    To je z mé strany již vše, příště na počtenou! (22:37:34)
    Bělorusko překvapivě poráží Iry!
     
    V irském Corku se zrodil překvapivý výsledek, domácí výběr totiž v generálce na blížící se evropský šampionát podlehl Bělorusku – 77. týmu světa. Druhá půle začala tlakem svěřenců Martina O'Neilla, ten ale ve vyrovnání nepramenil a hosté navíc paradoxně zvýšili své vedení. Série střídání posléze Iry povzbudila k dalšímu útočení, domácí už ale stihli pouze snížit zásluhou Stephena Warda.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Střídání v týmu Bělorusko: ze hřiště odchází Stasevič, přichází Ňachyjčyk.
     
    90+2
    Bělorusové nic nevymýšleli a z vlastní poloviny odkopli míč až k Fordemu, hráči v zelených dresech nyní zakládají jednu ze svých posledních akcí v utkání.
     
    90+1
    Střídání v týmu Bělorusko: ze hřiště odchází Hleb, přichází Krivec.
     
    90
    Makedonský arbitr Jakimovski nastavil nad rámec základní hrací doby hned čtyři minuty, ještě se tak můžeme těšit na pořádné drama!
     
    88
    Z toho už nic nebezpečného pro hosty nepramenilo, Janušovi se podařilo uklidit balon do zámezí.
     
    87
    Z dobrých dvaceti metrů to zkusil střídající McGoldrick a jeho tečovaná rána pořádně vystrašila gólmana Černika, nakonec z toho ale bude "jen" roh pro Iry!
     
    86
    Hráči v červených dresech se stále brání velmi srdnatě a svého soka nepouštějí k závěrečnému tlaku, mnoho času už družině Martina O'Neilla opravdu nezbývá.
     
    85
    Wardův centr na Shanea Longa byl příliš prudký, následovat bude pouze autové vhazování ve prospěch běloruské reprezentace. Hosté už se nikam neženou a v deseti mužích brání vlastní pokutové území.
    Takto slavil Stephen Ward svůj gól na 1:2. Irům už moc času na vyrovnání nezbývá!
     
    84
    Až necelých deset minut před koncem byl sudí Jakimovski poprvé nucen vytáhnout ze své kapsičky žlutý kartonek, za diskuze s rozhodčím vyfasoval napomenutí Sivakov.
     
    82
    Z té ale žádné nebezpečí pro Černika a spol. nepramenilo, běloruská zeď střelu zblokovala a na druhou stranu už upaluje Kisljak.
     
    81
    McGoldrick, další střídající muž, si nyní došel pro Sivakovův faul, svěřenci severoirského lodivoda O'Neilla tak budou mít k dispozici přímý kop z velmi nadějné pozice!
     
    80
    Irům se čas začíná krátit, nicméně série střídání domácí výběr očividně oživila. Wes Hoolahan nyní oslovil aktivního Longa povedenou kolmicí, kterou si však autor přihrávky na Wardovu trefu zpracoval až v zámezí.
     
    79
    Střídání v týmu Irsko: ze hřiště odchází McClean, přichází McGoldrick.
     
    77
    Callum O'Dowda se ujal míče po prudkém McCleanově pasu a se stěstím dostal míč na Eunana O'Kanea, jehož tvrdá rána z hranice šestnáctky ale byla zblokována.
     
    76
    Střídání v týmu Bělorusko: ze hřiště odchází Hadržejčuk, přichází Palicevič.
     
    76
    Hoolahanův dalekonosný centr nakonec našel Jamese McCleana, jehož ale zradilo zpracování, a tak byl Černik tentokrát zcela bez práce.
     
    75
    Střídání v týmu Irsko: ze hřiště odchází McGeady, přichází O'Kane.
     
    75
    Střídání v týmu Irsko: ze hřiště odchází Meyler, přichází O'Dowda.
     
    73
    Martinu O'Neillovi vyšla střídání na jedničku. Shane Long se ocitl v další palebné pozici, s jeho tvrdou ranou si však Černik nakonec poradil!
    72. Stephen WARD - 1:2
     
    72
    Irsko právě vstřelilo branku!
    Máme zaděláno na drama! Po Christieho dalekonosném vhazování se míče ujal střídající Shane Long, který parádně připravil střeleckou pozici pro STEPHENA WARDA, jehož tvrdá rána z první doletěla přesně k levé tyči!
     
    69
    Střídání v týmu Irsko: ze hřiště odchází Given, přichází Forde.
     
    68
    Střídání v týmu Irsko: ze hřiště odchází Murphy, přichází Long.
     
    68
    Střídání v týmu Irsko: ze hřiště odchází Gibson, přichází Hoolahan.
     
    67
    Do konce utkání již zbývá jen něco přes dvacet minut a převaha Irů jako by po druhém inkasovaném gólu opět vymizela, zdá se, že hráči v červených dresech kráči k překvapivé výhře.
     
    66
    Z následného rohového kopu už žádné nebezpečí pro Iry nepramenilo, následovat bude pouze odkop od Givenovy branky. To však Bělorusům naprosto stačí, hosté bez problémů drží komfortní náskok.
     
    64
    No a málem to bylo o tři góly, pokus Kierana Clarka o odvrácení balonu do zámezí totiž málem skončil v síti! Balon proletěl o pár decimetrů nad břevnem Givenovy svatyně.
    63. Maxim VALADZKO - 0:2
     
    63
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    Irové inkasovali další laciný gól, jejich více než čtvrt hodiny trvající tlak tak byl naprosto k ničemu! MAXIM VALADZKO dostal na levém křídle spoustu prostoru, aby si vyměnil míč s Janušem, posléze se zbavil nedůsledného Christieho a jeho následná střela i díky Keoghově nešťastné teči skončila v síti!
     
    61
    Hodina hry je za námi a po změně stran se hraje prakticky na jednu bránu – na tu Černikovu. Bude tomu tak i v příštích minutách?
     
    60
    Dalekonosný nákop na Januše se stal snadnou kořistí Richarda Keogha, irští fotbalisté už zakládají další postupnou kombinaci.
     
    59
    James McClean umně přenesl hru na osu hřiště, kde byl úplně volný Darren Gibson, jehož následná kolmice na McGeadyho ale vystihl jeden z Bělorusů.
     
    57
    O'Neillova parta naprosto kontroluje hru, do dalších příležitostí se však Irové zatím nedostávají.
     
    56
    Clark se po dalším rohovém kopu opět dostal k hlavičkovému zakončení, tentokrát ale nezamířil mezi tři tyče. Následovat bude pouze odkop od Černikovy svatyně.
     
    55
    Aiden McGeady našel milimetrově přesným centrem hlavu Ciarana Clarka, jehož pokus Černik reflexivně vyboxoval pouze k Hendrickovi, jehož dorážka ale rovněž neskončila v síti!
     
    54
    McCleanův centr do předbrankového prostoru nachytal Černika v nedbalkách, strážce běloruské svatyně však nakonec doslova za minutu dvanáct odvrátil míč zpět do zámezí!
     
    53
    Irové jsou ve druhé půli mnohem aktivnější a díky Aidenu McGeadymu nyní budou zahrávat rohový kop, atmosféra na stadionu Turner's Cross začíná být opět pořádně bouřlivá!
     
    51
    Ciaran Clark se dostal k hlavičce ze skvělé pozice uvnitř pokutového území, irský reprezentant ale nasměroval balon přímo do Černikovy náruče!
     
    50
    Christieho centr byl Kisljakem ztečován do autu. Irové jsou sice nastěhováni na útočné polovině, jejich počínání ale není pro Černika vůbec nebezpečné.
     
    49
    Jeho exekuce se ujal právě Gibson, který ale poslal kulatý nesmysl přímo do nastavené Černikovy náruče. Hosté se i po změně stran bez problémů brání.
     
    48
    Darren Gibson s velkým štěstím protlačil míč na McGeadyho, jemuž se podařilo vynutit si faul jednoho z Bělorusů. Irové budou zahrávat přímý kop z pravé strany.
     
    47
    Svěřenci Martina O'Neilla po změně stran prakticky neustále drží míč na svých kopačkách, zatím se ale nedokázali prokousat blíže k pokutovému území soupeře.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Co nabídne druhý poločas? Počkejme si na to do 21:45.
    Ve vyrovnané bitvě mají navíc překvapivě navrch Bělorusové.
     
    Skutečně tomu tak je, makedonský arbitr Jakimovski nenastavil nad rámec první půle ani minutku. Ačkoliv favorizovaní Irové vstoupili do utkání mnohem aktivněji, svou převahu nedokázali přetavit v žádné velké šance, a tak přišel trest v podobě výstavní Hardžejčukovy trefy. Vstřelený gól navíc Bělorusy nabudil a od dvacáté minuty sledujeme naprosto vyrovnaný fotbal.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Úvodní pětačtyřicetiminutovka už je téměř u konce a běloruští fotbalisté nyní drží balon na svých kopačkách, zdá se, že před poločasovým hvizdem už se nic převratného nestane.
     
    43
    McGeadyho prudký centr dokázal Černik vyboxovat až k levé postranní čáře, tam ale ještě o balon bojuje Hendrick.
     
    42
    Clarkův dalekonosný nákop na rozběhnutého Hendricka Paljakov pro jistotu odhlavičkoval do zámezí, Irové tak budou zahrávat další roh!
     
    41
    Bělorusové nic nevymýšleli a z vlastní poloviny odkopli míč až k Shayi Givenovi, hráči v zeleném nyní mají spoustu času na rozehrávku.
     
    40
    Nyní se ovšem Christie ukopl a jeho přetažený pas na Jamese McCleana skončil v autu, hráči v červených dresech budou mít k dispozici vhazování.
    Cyrus Christie zatím patří k těm lepším hráčům Irska.
     
    39
    Zato hosté postupují do ojedinělých protiútoků s překvapivou lehkostí. Defenzivně založení Bělorusové jsou v poslední době velice nebezpeční, což dalším centrem do domácího vápna potvrdil rychlík Stasevič.
     
    38
    Murphy si nedokázal zpracovat prudký Wardův pas, Irové jako by si nevěděli s houževnatým soupeřem rady...
     
    36
    Richard Keogh neměl komu přihrát, a tak poslal míč směrem do pokutového území, kulatý nesmysl ale nakonec doletěl až do zámezí, a tak bude následovat další odkop od Černikovy svatyně.
     
    35
    Domácí v úvodu hrozili především po levém křídle, James McClean se Stephenem Wardem jsou však v posledních minutách prakticky neviditelní.
     
    34
    Irští příznivci v posledních minutách poněkud zamlkli, což do velké míry souvisí s tím, že podceňovaní Bělorusové jsou momentálně aktivnějším týmem.
     
    33
    Po sérii hlavičkových soubojů ve středu hřiště se míče ujal Januš, který se zbavil nepříliš přesvědčivě hrajícího Aidena McGeadyho a poté přesným pasem našel volného Valadzka, jehož tvrdá rána byla sražena do zámezí!
     
    32
    Po individuální akci krajního beka Cyruse Christieho hráči v zelených dresech měli k dispozici rohový kop, z něj ale žádné nebezpečí pro Černika nepramenilo.
     
    30
    Christie si došel pro Janušův útočný faul, nařízené rozehrávky pro Iry se ujme gólman Shay Given.
     
    29
    Bělorusové nyní prakticky z ničeho vybojovali rohový kop, parta okolo velezkušeného Alexandra Hleba je v dosavadním průběhu obdivuhodně efektivní.
     
    28
    Napadající Murphy obral hosty o míč a k velkému nadšení irských příznivců se vydal kupředu. Domácí útočník se dostal až do pokutového území, tam ale ztratil rovnováhu a o míč přišel.
     
    27
    Hendrick se krásně uvolnil ve středu hřiště a poté vykouzlil přesnou kolmici na rozběhnutého Murphyho, jenž ovšem neměl dostatečnou rychlost a zmohl se pouze na zadovku na Jamese McCleana.
    Na corkském stadionu zatím panuje skvělá atmosféra.
     
    26
    Skvěle to udělal Valadzko, který prchl po levém křídle a poté poslal do pokutového území přízemní centr, který Keogh jen tak tak odvrátil do zámezí!
     
    24
    Veškeré pokusy mířící mezi tři tyče hostující svatyně běloruská obrana dokázala zblokovat, hráči v červených dresech už zakládají další protiútok.
     
    23
    Christie si zkušeně došel pro Stasevičův faul, svěřenci kouče O'Neila tak budou mít k dispozici přímý kop z velmi nadějné pozice.
     
    22
    Bělorusové jsou najednou dominantním týmem. Autor úvodní trefy Hardžejčuk poslal do pokutového území další zajímavý míč, se kterým si však irská defenzíva nakonec poradila.
    20. Michajl HARDŽEJČUK - 0:1
     
    20
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle se nečekalo, tým, který v desíti kvalifikačních utkáních o EURO vstřelil pouhých osm gólů, se ujímá vedení! Stasevič našel přesnou přihrávkou na hranici pokutového území úplně volného MICHAJLA HARDŽEJČUKA, jenž přesnou ranou pod břevno nedal Givenovi šanci!
     
    19
    Darren Gibson poněkud zaváhal v rozehrávce a daroval míč soupeři, nicméně hosté byli z nečekané příležitosti evidentně zaskočeni, což dokládá fakt, že pouze odevzdali balon Givenovi.
     
    18
    Z něj žádné nebezpečí pro Givena a spol. nepramenilo, irská defenzíva odvrátila balon do autu. V akci hostů ale ještě pokračuje Hleb.
     
    17
    Stasevičův centr z levé strany Stephen Ward pro jistotu usměrnil do zámezí, hosté tak budou mít k dispozici svůj první rohový kop.
     
    16
    Čtvrthodina hry je za námi a převaha domácího týmu je zatím evidentní, hráči v červených dresech se ještě s míčem na kopačkách prakticky nepodívali na útočnou polovinu.
     
    14
    Aktivně napadající James McClean čistým skluzem vypíchl míč soupeři, za což si vysloužil aplaus vyprodaného stadionu Turner's Cross. Bělorusové však i nadále zůstávají u míče.
     
    13
    Nepřesnosti se začínají hromadit na obou stranách, až do autu totiž doletěla McGeadyho kolmice na rozběhnutého Jamese McCleana.
     
    12
    Na druhou stranu mohl zamířit velezkušený Hleb, bývalý fotbalista Arsenalu se ale daleko nedostal a Aiden McGeady může založit rychlý protiútok.
     
    11
    Ciaran Clark si ve středu hřiště chytře došel pro Korzunův faul, následná rozehrávka domácích ale skončila v autu.
     
    10
    Hra se po úvodním tlaku výběru ze země Leprikonů a trojlístků uklidnila, běloruští zadáci nyní mají spoustu času na rozehrávku na vlastní polovině.
     
    9
    Ihar Stasevič si zpracoval prudký Martynovičův pas až za autovou linií a ačkoliv se z neznámých důvodů diví, následovat bude samozřejmě autové vhazování ve prospěch Irů.
     
    8
    Kolmice Aidena McGeadyho přišla příliš pozdě, Ward už byl za ofsajdovou hranicí, a tak nemohl pokračovat v akci. Irové jsou však zatím velmi nebezpeční, a to především na levé straně hřiště.
     
    7
    Irský kapitán Richard Keogh nic nevymýšlel a posunul míč Wardovi, jenž spolu s McCleanem po levém křídle zakládá další rychlou akci domácích.
     
    6
    Zkušeného Sjarheje Kisljaka zradilo zpracování, následovat tak bude pouze výkop od svatyně velezkušeného brankáře Givena.
    Takto to na corkském stadionku vypadalo těsně před začátkem.
     
    5
    Další Wardův centr už nebyl vůbec špatný, Ciaran Clark ale ze skvělé pozice před Černikem promáchl a stadionem to jen zahučelo!
     
    4
    Irové se poprvé v utkání usadili na útočné polovině a McClean posunul míč na volného Warda, jehož centr z levé strany ovšem běloruská defenzíva dokázala zblokovat.
     
    3
    Dalekonosný nákop na rozběhnutého Januše se neujal, kulatý nesmysl se dokutálel až do nastavené náruče vyběhnuvšího Shaye Givena.
     
    2
    Darren Gibbs parádně přenesl hru na úplně volného Christieho, jehož však zradilo zpracování, a Bělorusové tak budou mít čas a klid na rozehrávku.
     
    1
    Hendrick obral ve středu hřiště o míč Staseviče, domácí borci hrající v zelených dresech mohou v klidu založit svou první akci v utkání.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Irsko: Given – Christie, Keogh "C", Clark, Ward – McGeady, Gibson, Meyler, McClean – Hendrick, Murphy.
    Náhradníci: Forde, Westwood – Coleman, O'Shea, Duffy, Brady, O'Dowda, Whelan, Hoolahan, Quinn, O'Kane, Long, Walters, McGoldrick

    Bělorusko: Černik – Martynovič, Paljakov, Korzun, Stasevič, Hleb, Hardžeičuk, Kisljak, Valadzko, Sivakov, Januš.
    Náhradníci: Klimovič – Šytav, Palicevič, Ňachajčyk, Krivec, Harbunov

    Rozhodčí: Jakimovski – Kostadinov, Karakolev (všichni Makedonie).
     
    Irsko, které se probojovalo na světový šampionát do Francie, naposledy hrálo před čtyřmi dny, kdy remizovalo 1:1 s Nizozemskem. Předtím Irsko remizovalo se Slovenskem, dokázalo ale porazit Švýcarsko i Bosnu.

    Bělorusko hrálo také před čtyřmi dny, kdy nestačilo na Severní Irsko. Předtím Bělorusko třikrát remizovalo 0:0, a to s Černou Horou, Arménií a Makedonií.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky. Na programu jsou další přípravné zápasy a my budeme sledovat duel mezi Irskem a Běloruskem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Vojtěch Balon

    Góly: 72. Ward (Long) – 20. Hardžejčuk (Stasevič), 63. Valadzko (Januš)

    Karty:   84. Sivakov (BLR)


    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 8:3. Rohy: 10:5. Fauly: 6:14.
    Írsko: Given (69. Forde) – Christie, Keogh "C", Clark, Ward – McGeady (75. O'Kane), Gibson (68. Hoolahan), Meyler (75. O'Dowda), McClean (79. McGoldrick)– Hendrick, Murphy (68. Long).
    Náhradníci: Forde, Westwood – Coleman, O'Shea, Duffy, Brady, O'Dowda, Whelan, Hoolahan, Quinn, O'Kane, Long, Walters, McGoldrick

    Bielorusko: Černik – Martynovič "C", Paljakov, Korzun, Stasevič (90+3. Ňachyjčyk), Hleb (90+1. Krivec), Hardžejčuk (76. Palicevič), Kisljak, Valadzko, Sivakov, Januš.
    Náhradníci: Klimovič – Šytav, Palicevič, Ňachajčyk, Krivec, Harbunov

    Rozhodca: Jakimovski – Kostadinov, Karakolev (všichni Makedonie)