Luxembursko – Nigéria 1:3 (kon.) | Srbsko – Izrael 3:1 (kon.) | Rakúsko – Malta 2:1 (kon.)
Írsko – Bielorusko 1:2 (kon.)
koniec
Írsko
1:2 (0:1)
Bielorusko
cz Utorok 31.05.2016, 20:45 • Turner's Cross, Cork • Medzinárodné zápasy
Predzápasové kurzy
     
    To je z mé strany již vše, příště na počtenou! (22:37:34)
    Bělorusko překvapivě poráží Iry!
     
    V irském Corku se zrodil překvapivý výsledek, domácí výběr totiž v generálce na blížící se evropský šampionát podlehl Bělorusku – 77. týmu světa. Druhá půle začala tlakem svěřenců Martina O'Neilla, ten ale ve vyrovnání nepramenil a hosté navíc paradoxně zvýšili své vedení. Série střídání posléze Iry povzbudila k dalšímu útočení, domácí už ale stihli pouze snížit zásluhou Stephena Warda.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Střídání v týmu Bělorusko: ze hřiště odchází Stasevič, přichází Ňachyjčyk.
     
    90+2
    Bělorusové nic nevymýšleli a z vlastní poloviny odkopli míč až k Fordemu, hráči v zelených dresech nyní zakládají jednu ze svých posledních akcí v utkání.
     
    90+1
    Střídání v týmu Bělorusko: ze hřiště odchází Hleb, přichází Krivec.
     
    90
    Makedonský arbitr Jakimovski nastavil nad rámec základní hrací doby hned čtyři minuty, ještě se tak můžeme těšit na pořádné drama!
     
    88
    Z toho už nic nebezpečného pro hosty nepramenilo, Janušovi se podařilo uklidit balon do zámezí.
     
    87
    Z dobrých dvaceti metrů to zkusil střídající McGoldrick a jeho tečovaná rána pořádně vystrašila gólmana Černika, nakonec z toho ale bude "jen" roh pro Iry!
     
    86
    Hráči v červených dresech se stále brání velmi srdnatě a svého soka nepouštějí k závěrečnému tlaku, mnoho času už družině Martina O'Neilla opravdu nezbývá.
     
    85
    Wardův centr na Shanea Longa byl příliš prudký, následovat bude pouze autové vhazování ve prospěch běloruské reprezentace. Hosté už se nikam neženou a v deseti mužích brání vlastní pokutové území.
    Takto slavil Stephen Ward svůj gól na 1:2. Irům už moc času na vyrovnání nezbývá!
     
    84
    Až necelých deset minut před koncem byl sudí Jakimovski poprvé nucen vytáhnout ze své kapsičky žlutý kartonek, za diskuze s rozhodčím vyfasoval napomenutí Sivakov.
     
    82
    Z té ale žádné nebezpečí pro Černika a spol. nepramenilo, běloruská zeď střelu zblokovala a na druhou stranu už upaluje Kisljak.
     
    81
    McGoldrick, další střídající muž, si nyní došel pro Sivakovův faul, svěřenci severoirského lodivoda O'Neilla tak budou mít k dispozici přímý kop z velmi nadějné pozice!
     
    80
    Irům se čas začíná krátit, nicméně série střídání domácí výběr očividně oživila. Wes Hoolahan nyní oslovil aktivního Longa povedenou kolmicí, kterou si však autor přihrávky na Wardovu trefu zpracoval až v zámezí.
     
    79
    Střídání v týmu Irsko: ze hřiště odchází McClean, přichází McGoldrick.
     
    77
    Callum O'Dowda se ujal míče po prudkém McCleanově pasu a se stěstím dostal míč na Eunana O'Kanea, jehož tvrdá rána z hranice šestnáctky ale byla zblokována.

    Vojtěch Balon

    Góly: 72. Ward (Long) – 20. Hardžejčuk (Stasevič), 63. Valadzko (Januš)

    Karty:   84. Sivakov (BLR)


    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 8:3. Rohy: 10:5. Fauly: 6:14.
    Írsko: Given (69. Forde) – Christie, Keogh "C", Clark, Ward – McGeady (75. O'Kane), Gibson (68. Hoolahan), Meyler (75. O'Dowda), McClean (79. McGoldrick)– Hendrick, Murphy (68. Long).
    Náhradníci: Forde, Westwood – Coleman, O'Shea, Duffy, Brady, O'Dowda, Whelan, Hoolahan, Quinn, O'Kane, Long, Walters, McGoldrick

    Bielorusko: Černik – Martynovič "C", Paljakov, Korzun, Stasevič (90+3. Ňachyjčyk), Hleb (90+1. Krivec), Hardžejčuk (76. Palicevič), Kisljak, Valadzko, Sivakov, Januš.
    Náhradníci: Klimovič – Šytav, Palicevič, Ňachajčyk, Krivec, Harbunov

    Rozhodca: Jakimovski – Kostadinov, Karakolev (všichni Makedonie)