Genk – Charleroi 5:1 (kon.)
koniec
KRC Genk
5:1 (3:1)
Sporting Charleroi
cz Nedeľa 29.05.2016, 14:30 • Cristal Arena (Genk) • Belgická Jupiler Pro League • O Evropskou ligu
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Příjemné nedělní odpoledne přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům belgické kopané. Ta má na programu odvetné utkání O Evropskou ligu, v němž na stadion KRC Genk přijede výběr Sportingu Charleroi. Zápasem, jehož úvodní výkop je naplánován ve 14:30, vás prostřednictvím textové online reportáže bude provázet Lukáš Jasoněk.
     
    První utkání dopadlo lépe pro Sporting Charleroi, jehož fotbalisté se prezentovali aktivnější hrou a před svými fanoušky zaslouženě zvítězili 2:0. Hosté z Genku zkrátka neměli svůj den, na území svých soupeřů totiž pronikali pouze sporadicky a za celých devadesát minut hry nedokázali ani vystřelit na bránu.
     
    Důvěru odřídit tento důležitý duel získal třiatřicetiletý Wim Smet, muže s píšťalkou doplní jeho asistenti Dirk Gilon a Jeroen Walschap a opomenout rozhodně nesmíme ani čtvrtého arbitra, kterým bude Luc Leroy.
     
    Úvodní sestavy:

    KRC Genk: Bizot – Walsh, Kabasele, Wouters, Uronen – Buffel, Ndidi, Pozuelo, Bailey – Karelis – Samatta
    Náhradníci: Hamalainen, Kumordzi, de Camargo, Heynen, Jacker, Kebano, Bertaccini

    Sporting Charleroi: Penneteau – François, Martos, Willems, N'Ganga – Marcq, Diandy – N'Dongala, Sağlık, Tainmont – Perbet
    Náhradníci: Boulenger, Zajkov, Pollet, Dessoleil, Ninis, Ferber, Mandanda

    Rozhodčí: Smet – Gilon, Walschap.
     
    Muž s píšťalkou v doprovodu svých asistentů právě přivedl hlavní aktéry na hrací plochu.
     
    Hráči domácího týmu nastoupili v modrých dresech a hosté zápas odehrají v černobílém provedení dresů.
     
    Úvodní výkop provedou hosté.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hráči Genku získali míč a založili první útočnou akci zápasu, u dlouhého nákopu byl ale dříve Penneteau, který před dotírajícím útočníkem raději schoval balon ve svém náruči.
     
    3
    Perbet si v souboji se soupeřem pomohl držením a následovala tak standardní situace v podání Genku. Centrovaný balon od pravé postranní čáry byl posazen na hlavu jednoho z naskakujících hráčů, který břevno vysoko přestřelil.
     
    4
    Domácí tým ze svého dalšího útočného tažení vytěžil rozehrávku rohového kopu, ale tam se mu příliš nepovedla, jelikož obrana Sportingu zafungovala dobře a modře oděným chlapíkům nedovolila zakončit.
     
    6
    Bailey přihrávkou na levém křídle zkoušel oslovit Uronena, před ním však stačil míč odkopnout do zámezí jeden ze zadáků.
     
    7
    Na levé straně zaútočil N'Ganga, jehož nepříliš razantní střelecký pokus z mírného úhlu nenadělal Bizotovi větší starosti.
     
    8
    Svou ofenzivní akci dotáhli ke střele také domácí, jenže pokusu vyprodukovanému ze střední distance scházela potřebná přesnost.
     
    10
    Buffel byl po odehrání míče ostře atakován Perbetem, který může být rád, že za svůj bezohledný zákrok neobdržel žlutou kartu. Hlavní arbitr totiž celou situaci vyřešil pouze ústním pokáráním.
     
    12
    Bailey na své polovině hřiště fauloval Françoise a viděli jsme přímý volný kop, po jehož provedení balon pokutovým územím pouze prolétl.
     
    13
    Na levé straně se dostal k centru N'Ganga, nicméně jeho vzdušný pas žádného adresáta nenašel, protože byl přetažený.
     
    15
    Domácí založili rychlou akci po levé straně, odkud do pokutového území přilétl nadýchaný centr, na ten si naskočil Samatta a zamířil nad horní tyč.
     
    17
    Komplikace pro Sporting Charleroi! Penneteau totiž vystartoval z brány proti běžícímu Samattovi, kterého podrazil. Hlavní arbitr neváhal ani na okamžik, nařídil pokutový kop a navíc brankáři hostujícího klubu udělil červenou kartu!
    17. Červená karta pro brankáře Charleroi
     
    19
    Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází Sağlık, penaltě přichází čelit Mandanda.
     
    20
    Genk právě vstřelil branku!
    Úsměv na tvářích příznivců domácího klubu vykouzlil proměněným pokutovým kopem NIKOLAOS KARELIS, který náhradního gólmana poslal na opačnou stranu, než kam kopl míč, a otevřel tak gólový účet utkání.
    20. Nikolaos KARELIS - 1:0
     
    23
    Fotbalisté Genku získali výhodu rohového kopu, který rozehráli nakrátko a po krátké kombinaci o balon přišli.
     
    25
    Pozuelo razantní střelou z hranice vápna pořádně protáhl Mandandu, který míč vyrazil díky předvedenému tygřímu skoku ke své levé tyči, a uchránil tak svůj tým od druhé inkasované branky.
    25. Pozuelo (GNK)
     
    27
    Genk právě vstřelil branku!
    Rozdíl ve skóre je už dvoubrankový! Bailey u pravé strany vápna rozehrál standardní situaci, když na bránu vyslal přímou střelu. Mandandovi se sice míč letící k bližší tyči podařilo vyrazit, ale pouze na kopačku MBWANY SAMATTY, který se z dorážky z bezprostřední blízkosti nemýlil.
    27. Mbwana SAMATTA - 2:0
     
    30
    Bailey si naběhl na nádherný centr do pokutového území, kde si zpracoval míč a poté jedovatým projektilem pořádně prověřil schopnosti Mandandy, jenž míč vyrazil na roh.
    30. Bailey (GNK)
     
    31
    Krátce po provedení exekuce rohového kopu se fotbalistům domácího týmu podařilo vsítit gól, ten ale nemohl být uznán pro ofsajd.
     
    33
    Ofenzivní akci Genku opět zastavil zdvižený praporek asistenta rozhodčího, hosté tak budou moci rozehrát nepřímý volný kop z vlastní poloviny.
     
    35
    Nebezpeční hráči Genku opět zahrozili a Mandanda měl co dělat, aby po střele Baileyho mezi penaltovým puntíkem a malým vápnem udržel balon na brankové čáře.
    35. Příležitost KRC Genk
     
    37
    Sporting vybojoval rohový kop, který tým z Valonska rozehrál krátkou přihrávkou. Posléze byl z území domácího klubu vytlačen až k půlící čáře.
     
    38
    Po zblokované střele uvidíme další rohový kop hostů.
     
    39
    Ten byl znovu rozehrán nakrátko a o chvíli později přišla do pokutového území přihrávka, po které z otočky nepřesně pálil Marcq.
     
    40
    Sporting Charleroi právě vstřelil branku!
    Poté, co se hosté ubránili rohovému kopu, podnikli rychlý protiútok. Centrovaný balon z levé strany se jednomu obránci sice podařilo odhlavičkovat, ale další chyboval, když s uvnitř vápna nechal obrat o míč JÉRÉMYM PERBETEM a ten se prosadil přízemní střelou k pravé tyči. Bizot se po balonu natahoval jak mohl, ale zabránit mu v cestě do sítě nedokázal.
    40. Jérémy PERBET - 2:1
     
    42
    Některý z domácích hráčů si na pozici penaltového puntíku naskočil na přesně centr zprava a hlavou poslal balon zhruba metr nad břevno.
     
    44
    Defenziva Sportingu odolala centru z rohového kopu. Domácí ale zůstali u míče a prostřednictvím Pozuela vyslali střelu letící doprostřed brány.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavil v prvním poločase tři minuty.
     
    45+1
    Byl odmáván ofsajd fotbalistů Sportingu Charleroi.
     
    45+3
    Genk právě vstřelil branku!
    Díky gólu do šatny opět propukla v táboře Genku radost! Bailey krásným pasem z levé strany oslovil SANDYHO WALSHE, jehož křižný projektil zamířil k levé části Mandandovy svatyně.
    45+3. Sandy WALSH - 3:1
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Úvodní čtvrthodina hry byla poměrně vyrovnaná. Hosty poslalo k zemi vyloučení brankáře Penneteaua a nařízený pokutový kop, který Genk bezpečně proměnil. Od té doby už domácí celek na hřišti jednoznačně dominoval a vytvořil si spoustu gólových příležitostí. Sporting však našel odhodlání a i přes oslabení vstřelil kontaktní gól. Vlámský klub si však vzal v závěru prvního dějství dvougólové vedení zpět a druhá půle tak slibuje drama.
     
    Hlavní aktéři už se pomalu vrací na hrací plochu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Fotbalisté Genku obléhají pokutové území svých soupeřů.
     
    49
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Uronen, místo něj na trávník vbíhá Hamalainen.
     
    51
    Na hřišti se poněkud přiostřilo, což nyní pocítil Bailey, který byl na půlící čáře tvrdě atakován Francoisem.
     
    54
    Hostům se daří držet své soupeře daleko od brány, takže se hráči Genku nemohou dostat do žádné střelecké pozice.
     
    56
    Genk právě vstřelil branku!
    NIKOLAOS KARELIS byl adresátem přihrávky před hranicí pokutového území, po převzetí míče vběhl do šestnáctky, kde si před Willemsem zasekl míč a podél gólmana ho odeslal až do sítě.
    56. Nikolaos KARELIS - 4:1
     
    58
    Bailey byl přistižen v ofsajdu.
     
    60
    Pozuelo poslal vynikající přihrávku Karelisovi a ten zkusil střeleckou štěstěnu z levé strany. Jeho přízemní křižný pokus skončil těsně vedle vzdálenější tyče.
    60. Karelis (GNK)
     
    62
    Hra se přesunula do středu hřiště, kde probíhají četné a urputné souboje o míč, ten se častěji nachází na kopačkách hráčů v modrém.
     
    63
    Špatnou přihrávkou připravil Bailey svůj tým o šanci. Míč zachytil jeden ze stoperů Sportingu.
     
    64
    Charleroi nevyšla rozehrávka rohového kopu, vpřed pospíchají domácí.
     
    65
    Baileymu byl míč ukopnut N'Dongalou a rohový kop bude zahrávat také Genk.
     
    66
    Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází Martos, přichází Pollet.
     
    66
    Po jeho provedení se domácí dožadovali odpískání pokutového kopu po údajné ruce, píšťalka hlavního sudího však zůstala němá.
     
    68
    Mandanda si bravurně poradil s nebezpečnou přízemní střelou vyprodukovanou z hranice velkého vápna!
    68. Mandandův zákrok
     
    70
    Genk teď sevřel hostující tým v kleštích a ten se brání jen velmi obtížně.
     
    71
    Genk právě vstřelil branku!
    Mandanda kapituloval popáté! Náhradní gólman pustil za svá záda střelu NIKOLAOSE KARELISE, jenž obdržel Pozuelovu přihrávku do levé části pokutového území a křižnou ránu po zemi umístil přesně k tyči. Ve vstřelení hattricku mu chtěl skluzem zabránit Willems, bylo však už příliš pozdě.
    71. Nikolaos KARELIS - 5:1
     
    74
    Fotbalisté Královského klubu kontrolují průběh utkání kombinační souhrou na útočné polovině.
     
    76
    Třetí a zároveň poslední střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází Tainmont, přichází Baby.
     
    78
    Střídání připravuje také realizační tým Genku. Který z hráčů se podívá do hry zatím zůstává tajemstvím.
     
    79
    Avizované střídání v týmu KRC Genk: za obrovského potlesku ze hřiště odchází Karelis, autora hattricku nahradí Kebano.
     
    81
    Průběh hry je stejný, stále se totiž hraje výhradně na jedné polovině, z čehož určitě musí mít radost správce hřiště.
     
    83
    Bailey se podél levé postranní čáry rozeběhl za centrovaným míčem, ten mu ale zmizel v zámezí.
     
    84
    Genku byl odpískán těsný ofsajd.
     
    85
    Ndidi (Sporting Charleroi) u pokutového území podrazil Polleta a uviděl žlutou kartu.
     
    86
    Mohlo být zaděláno na drama, protože gólmana Bizota přímý střelecký pokus ze standardní situace pořádně protáhl!
    86. Bizotův jeden z mála zákroků
     
    88
    Vlámský celek zahrával roh, míč byl do hry uveden krátkou přihrávkou.
     
    89
    Závěrečné střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Samatta, na poslední minuty nastupuje Kumordzi.
     
    90
    Baileyho přízemní ránu zastavil Mandanda.
     
    90+1
    Nad rámec řádné hrací doby byly nastaveny tři minuty.
     
    90+2
    Hosté si v samotném závěru klání ještě zaútočili, ale nic z toho nebylo. Bude se totiž pouze kopat od Bizotovy svatyně.
     
    90+3
    Baby (Sporting Charleroi) šel do souboje s Pozuelem nohou napřed a hlavní arbitr mu dal udělením červené karty prostor k tomu, aby byl ve sprše mezi prvníma. Senegalský fotbalista to nejspíš moc neocení, ale opustit hřiště stejně musí.
    90+3. Baby inkasoval červenou kartu
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    V odvetném zápase, který do jisté míry ovlivnilo brzké vyloučení brankáře Penneteaua a následný pokutový kop, vítězí Genk. Ten si na svém stadionu otevřel střelnici a oslabený Sporting Charleroi vyprovodil poměrem 5:1. Do evropských pohárů se tak v příští sezoně podívá právě celek z Vlámska. (16:31:49)

    Lukáš Jasoněk

    Góly: 20. Karelis (pen.), 27. Samatta, 45+3. Walsh, 56. Karelis, 71. Karelis – 40. Perbet

    Karty:   85. Ndidi (CHL)   17. Penneteau (CHL), 90+3. Baby (CHL)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 12:2. Střely mimo: 7:4. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 8:9.
    KRC Genk: Bizot – Walsh, Kabasele, Wouters, Uronen (49. Hamalainen) – Buffel, Ndidi, Pozuelo, Bailey – Karelis (79. Kebano) – Samatta (89. Kumordzi)
    Náhradníci: Hamalainen, Kumordzi, de Camargo, Heynen, Jacker, Kebano, Bertaccini

    Sporting Charleroi: Penneteau – François, Martos (66. Pollet), Willems, N'Ganga – Marcq, Diandy – N'Dongala, Sağlık (19. Mandanda), Tainmont (76. Baby) – Perbet
    Náhradníci: Boulenger, Zajkov, Pollet, Dessoleil, Ninis, Ferber, Mandanda

    Rozhodca: Smet – Gilon, Walschap
    26.05.2016
    Charleroi - Genk 2:0

    Góly: 43. Baby, 50. Perbet

    Karty:   56. Mata (CHL), 67. Baby (CHL), 90. Sağlık (CHL) – 23. Buffel (GNK), 70. Walsh (GNK), 90+3. Uronen (GNK)

    Nepremenená penalta: 17. Ninis (CHL), brankár Bizot zneškodnil

    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 9:0. Střely mimo: 2:4. Rohy: 6:3.