Mexiko – Česko 1:2 (kon.)
koniec
Mexiko
1:2 (0:2)
Česko
cz Piatok 20.05.2016, 17:00 • Toulon, Francie • Festival International Espoirs
Predzápasové kurzy
     
    Fotbalisté České republiky ve francouzském Toulonu dokázali zvítězit také ve svém druhém utkání a po výběru Mali tentokrát jednobrankovým rozdílem udolali Mexiko. Češi si v úvodním dějství vypracovali solidní dvougólový náskok, který se však Mexičanům po hodině hry podařilo snížit, a přestože měl český celek v závěru duelu namále, hubený náskok nakonec udržel. (18:50:20)
     
    90+3
    Konec zápasu.
    80+3. Nebezpečný projektil Guzmana
     
    80+3
    České mužstvo mohlo v samotném závěru utkání přijít o vítězství! Vyrovnání měl totiž na kopačce Guzman, jehož jedovatý projektil vyprodukovaný zpoza velkého vápna prolétl těsně nad břevnem.
     
    80+2
    Češi mají závěr zápasu pod kontrolou, když si vyměňují přihrávky na polovině svých soupeřů a šetří tak cenné vteřiny.
     
    80+1
    Čtvrtý sudí drží v rukou světelnou tabuli a na ni je vyobrazeno číslo tři. Přesně tolik minut tak bylo nastaveno nad rámec řádné hrací doby.
     
    79
    Rohovému kopu se česká reprezentace ubránila.
     
    78
    Uf. Vejmola duchapřítomně vyběhl proti prudkému centru z pravé strany a těsně před dobíhajícím útočníkem vytěsnil míč na roh. Poté došlo ke srážce mezi oběma aktéry a Mexičané se dožadovali odpískání pokutového kopu, píšťalka hlavního arbitra ale zůstala němá.
     
    77
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Buchvaldek, přichází Tetour.
     
    75
    Hra se nyní ustálila uprostřed hřiště, kde probíhají četné souboje o míč, který střídá svého majitele.
    73. Pulkrab spálil obrovskou příležitost
     
    73
    Pulkrab si naběhl na centr zleva a z hranice malého vápna trestuhodně minul Gudinovu svatyni! Doufejme, že tato nevyužitá obrovská šance nebude český celek po závěrečném hvizdu mrzet.
     
    71
    Tentokrát byl útok Mexičanů zastaven pouze za cenu nedovoleného zákroku. U levé části vápna provedl exekuci standardní situace Gonzalez, jeho pas ale správného adresáta nenalezl.
     
    69
    Mexičané dostali útočné choutky a svou akci zakončili střelou hráče s osmnáctkou na zádech, ta byla ale nepřesná.
     
    67
    Mexický reprezentační celek mohl opět zahrozit prostřednictvím rohového kopu. Balon z něj poslal do vápna Alvarez a Češi měli obrovské štěstí, že se ve skrumáži před bránou zorientovali lépe, než jejich soupeři, a odkopli míč do bezpečí.
     
    65
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Preisler, přichází Machuča.
     
    62
    Žlutou kartu za nesportovní chování dostává Carlos Guzman (Mexiko).
    61. Jordan SILVA - 1:2
     
    61
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    Mexičané se prosazují ze své další šance a drama je na světě! Po centru z rohového kopu Vejmola nedosáhl na míč, který se posléze od obránce odrazil na kopačku JORDANA SILVY a ten by byl všem pro smích, kdyby se z bezprostřední blízkosti netrefil do zcela prázdné brány.
    60. Skvělý zákrok brankáře Vojmoly
     
    60
    Obrovská šance Mexika! Jeden ze střídajících hráčů zámořského týmu si na zadní tyči naběhl na centr z levé strany a jeho ránu z bezprostřední blízkosti skvěle vyrazil Vejmola.
     
    59
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Hůlka, přichází Kaša.
     
    56
    Střídání v týmu Česko: Trenér Pavel Hoftych posílá do hry Chýlu a ze hřiště stahuje Faltu.
     
    50
    Zámořský tým předvedl přímočarou akci, která ovšem skončila ofsajdovým postavením, v němž byl přistižen střídající Guzman.
     
    49
    Centr z něj byl namířen k přední tyči, kde balon opět na roh odvrátil brankář. Po uvedení míče se hry naši protivníci nezahrozili.
     
    48
    Gonzalez u rohového praporku podstoupil souboj s jedním z českých obránců a pro svůj celek vybojoval rohový kop.
     
    46
    Petr Chýla u pravé postranní čáry skluzem atakoval Alvareze a hlavní arbitr přispěchal s trestem v podobě udělení žluté karty pro českého hráče.
     
    43
    Fotbalisté Mexika drží balon na svých kopačkách a rychlými přihrávkami na útočné polovině zaměstnávají naši defenzivu.
     
    41
    Další střídání v týmu Mexiko: na trávník se nevrátil ani Juan Garcia, nahradil ho totiž Guzman.
     
    41
    O poločasové přestávce proběhlo střídání v týmu Mexiko: do druhé půle nenastoupil Salas, místo něhož nastoupil Gonzalez.
     
    41
    Začal druhý poločas.
     
    Hlavní aktéři se vracejí na hřiště, druhý poločas tak začne co nevidět.
     
    Reprezentanti České republiky byli v úvodním poločase aktivnější a odměnou jim jsou dva vstřelené góly. Už po deseti minutách otevřel skóre zápasu Preisler a na jeho trefu o chvíli později navázal Pulkrab. Mexický celek, který turnaj pojal jako přípravu na blížící se Olympijské hry v Riu, si v závěru prvního dějství vytvořil několik střeleckých pokusů. Snížení nepříznivého stavu se ale nedočkal.
     
    40+1
    První poločas skončil.
     
    40+1
    V samotném závěru úvodní čtyřicetiminutovky ještě zahrával rohový kop Alvarez, po jeho centru se balon objevil ve Vejmolových rukavicích.
    40. Střelecký pokus Coty
     
    40
    Mohlo být sníženo! Po centru Jesuse Garcii z pravé strany míč od chumlu hráčů vylétl na hranici šestnáctky, kde si jej zastavil Cota a poté napřáhl k nebezpečné střele, po které balon prosvištěl jen několik decimetrů nad horní konstrukcí brány.
     
    38
    Naši soupeři pronikli přes půlící čáru a dostali se nebezpečně blízko pokutovému území. V jeho pravém rohu se pokoušel zakončit Jesus Garcia, jenže se ukopl a balon zamířil až za koncovou čáru.
     
    36
    Útočná akce českého reprezentačního celku skončila odmávaným a následně odpískaným ofsajdem. Mexiko tak bude mít k dispozici rozehrávku nepřímého volného kopu z vlastní poloviny.
     
    34
    Mexičané zakombinovali na velmi malém prostoru a nakonec se dostali ke střele. Před hranicí velkého vápna vypálil Torres, ale jeho zásobník neměl ostré náboje. Balon proletěl daleko od pravé tyče Vejmolovy svatyně, a český gólman tak nemusel zasahovat.
     
    32
    Po zisku míče podnikl ofenzivní tažení Cota. U levého okraje šestnáctky však k němu velmi rychle přistoupili obránci českého týmu a po odrazu míče od mexického hráče byl nařízen odkop od brány.
     
    30
    Na stezku odvahy se vydal Buchvaldek, ale ukrojil si příliš velké sousto a proti trojnásobné přesile neměl naději na úspěch. Od míče byl v souladu s pravidly odstaven.
     
    27
    Tým z amerického kontinentu má balon ve své moci, ale zatím se mu nedaří vymyslet žádnou kloudnou akci, česká defenziva je velmi dobře připravena a brání zodpovědně.
     
    26
    Jenže karta se obrátila a teď útočí Mexičané. Český celek proto zaujal obranné postavení.
     
    24
    Svěřenci kouče Pavla Hoftycha drží míč na svých kopačkách a kombinují na polovině svých soupeřů, kde se snaží nalézt další skuliny v obraně.
     
    22
    Přestože náš celek na hřišti jednoznačně dominuje, nesmí zapomínat na zadní vrátka. Zprava odcentroval balon do vápna nabíhajícím spoluhráčům Jesus Garcia a naštěstí pro Česko míč předbrankovým prostorem pouze proletěl.
     
    20
    Buchvaldek zkusil Gudina překvapit dalekonosnou střelou, jenže neměl dostatečně přesně seřízena mířidla a balon skončil nad břevnem.
     
    18
    Rohový kop byl rozehrán nakrátko a poté do vápna přilétl centr, s nímž si defenziva Mexika poradila.
     
    17
    Granečný zakončil z rohu velkého vápna a míč po jeho pokusu srazil gólman na roh.
    15. Matěj PULKRAB - 0:2
     
    15
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi se během krátké chvíle radují podruhé! Po perfektním centru Granečného z levé strany rozvlnil síť na zadní tyči nabíhající MATĚJ PULKRAB, který Gudina propálil z bezprostřední blízkosti.
    11. Dominik PREISLER - 0:1
     
    11
    Česko právě vstřelilo branku!
    Skvělé! Čeští reprezentanti se po deseti minutách ujímají vedení! DOMINIK PREISLER byl adresátem přesné přihrávky za obranu a v souboji jeden na jednoho prostřelil Gudina. Gólman Mexika si na míč sice sáhl, ale zabránit mu v cestě do sítě nedokázal.
     
    10
    Jeho exekutorem se stal Buchvaldek, který zvolil přihrávku nakrátko. Mexičané Čechy vyhnali ze svého území a při dalším výpadu našeho celku byl v ofsajdu přistižen Sýkora.
     
    9
    Do míče se po české akci opřel také Preisler a jeho pokus ze střední vzdálenosti tečoval na roh Alvarez.
     
    7
    Na opačné straně hracího pole se ve střelecké pozici objevil Alvarez, jeho pokus zpoza pokutového území byl ale zblokován spolehlivou obranou českého týmu.
     
    6
    Na pěkný centr od rohového praporku si naskakoval Stronati, balon ale bohužel prolétl jen těsně kolem jeho hlavy. Poté se kulatého nesmyslu zmocnila defenziva Mexika.
     
    5
    Granečný se z levé strany odhodlal vniknout do pokutového území, proti němu ale vyběhl bránící hráč, od něhož se míč odrazil mimo tři tyče.
     
    3
    Sýkora se zmocnil míče a pokusil se proniknout vpřed podél levé postranní čáry, v tom mu ale zabránil obránce, který balon odkopl do zámezí.
     
    1
    Reprezentanti Mexika hrají v zelených dresech, Češi oblékli dresy bílého provedení.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Reprezentanti obou celků jsou na hrací ploše a už také dohrály obě hymny.
     
    Úvodní sestavy:

    Mexiko: Gudino – Silva, Alvarez, Govea, Diaz, Juan Garcia, Jesus Garcia, Rodriguez, Salas, Cota, Torres

    Česko: Vejmola – Chýla, Granečný, Sýkora, Buchvaldek, Kodeš, Preisler, Hůlka, Byrtus, Stronati, Pulkrab.
     
    MEXIKO

    Výběr Mexika do třiadvaceti let ve svém prvním zápase vyzval pořádající zemi z Francie, a přestože se v souboji s o tři roky mladšími galskými kohouty ujal brzkého vedení, hubený náskok jeho hráči neudrželi a ze hřiště nakonec odešli poraženi poměrem 1:3.
     
    ČESKO

    Čeští mladíci vstoupili do turnaje pořádaného ve francouzském městě Toulon středečním vítězstvím nad reprezentanty Mali. O tři roky starší výběr africké země udolali naši fotbalisté Fulnekovým gólem z 63. minuty, a do tabulky si tak hned na úvod turnaje připsali plný bodový zisk.
     
    Příjemné páteční odpoledne přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům, které vítám u sledování textové online reportáže z Festival International Espoirs, v jehož rámci se od 17 hodin představí česká reprezentace U20 proti o tři roky staršímu výběru Mexika.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Lukáš Jasoněk

    Góly: 61. Silva – 11. Preisler, 15. Pulkrab

    Karty:   62. Guzman (MEX) – 46. Chýla (CZE)


    Mexiko: Gudino – Silva, Alvarez, Govea, Diaz, Juan Garcia (41. Guzman), Jesus Garcia, Rodriguez, Salas (41. Gonzalez), Cota, Torres
    Česko: Vejmola – Chýla (56. Falta), Granečný, Sýkora, Buchvaldek (77. Tetour), Kodeš, Preisler (65. Machuča), Hůlka (59. Kaša), Byrtus, Stronati, Pulkrab