Arsenal – Aston Villa 4:0 (kon.) | Southampton – Crystal Palace 4:1 (kon.) | Chelsea – Leicester 1:1 (kon.)
West Bromwich – Liverpool 1:1 (kon.) | Swansea – Manchester City 1:1 (kon.) | Everton – Norwich 3:0 (kon.)
Watford – Sunderland 2:2 (kon.) | Newcastle – Tottenham 5:1 (kon.) | Stoke City – West Ham 2:1 (kon.)
koniec
Arsenal FC
4:0 (1:0)
Aston Villa FC
Nedeľa 15.05.2016, 16:00 • Emirates Stadium, London • Anglická Premier League • 38. kolo
Predzápasové kurzy
    90+3. Mikel Arteta (ARS) - 4:0
     
    90+3
    Arsenal FC dal gól!
    Mikel Arteta si výborne nabehol do ulice na prihrávku od svojho spoluhráča a presnou strelou stanovil stav stretnutia na 4:0! MARK BUNN sa ešte dotkol lopty a od neho sa odrazila až za brankovú čiaru a gól bol pripísaný jemu. Bez asistencie.
     
    90+1
    Elneny sa dostal do stopercentnej šance po skvelej prihrávke Alexisa Sáncheza, ale Elneny sa asi zľakol príležitosti a trafil iba bočnú sieť Bunnovej bránky.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca sa rozhodol nastaviť ešte tri minútky v tomto zápase.
     
    88
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Mesut Özil, prichádza Mikel Arteta.
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Santi Cazorla, prichádza Joel Campbell.
     
    84
    A z rýchleho protiútoku bol takmer ďalší gól do siete Aston Villy. Do samostatného úniku sa dostal Alexis Sánchez, ktorý ale nedokázal prehodiť pripraveného Bunna, ktorý predviedol vynikajúci zákrok. Domácich môže uspokojiť aspoň budúci rohový kop.
    80. Olivier Giroud (ARS) - 3:0
     
    80
    Arsenal FC dal gól!
    Neskutočné. OLIVIER GIROUD skvelo reagoval na prihrávku od svojho spoluhráča a pekným sklzom zvyšuje stav stretnutia už na 3:0! Asistenciu si pripisuje Hector Bellerin.
    78. Olivier Giroud (ARS) - 2:0
     
    78
    Arsenal FC dal gól!
    OLIVIER GIROUD ukázal svoje strelecké zručnosti a loptu poslal do siete. Naozaj pekná akcia skončila ešte krajším gólom pod brvno. 2:0! Asistencia: Mesut Özil.
     
    74
    Striedanie v tíme Aston Villa FC: z ihriska odchádza Jordan Lyden, prichádza Jack Grealish.
     
    73
    Veľká príležitosť Arsenalu. Rýchla a pritom jednoduchá akcia takmer skončila gólom. Po niekoľkých prihrávkach sa lopta dostala až do vápna Aston Villy, kde sa striedajúci Elneny dostal ku strele z voleja. Ten len tesne minul brány Bunna.
     
    69
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Jack Wilshere, prichádza Mohamed Elneny.
     
    68
    Jeden z hráčov hostí zostáva ležať na trávniku a vyzerá to vážne. Takisto potrebuje opateru lekárnikov, dúfajme, že bude v hre aj naďalej pokračovať bez nejakých komplikácii.
     
    65
    Striedanie v tíme Aston Villa FC: z ihriska odchádza Joleon Lescott, prichádza Micah Richards.
     
    64
    Lescott po súboji zostáva ležať na trávniku a potrebuje opateru lekárnikov. Uvidíme, či bude v hre aj naďalej pokračovať alebo bude radšej striedať.
     
    62
    Hotové peklo teraz panovalo vo vápne Aston Villy. Domáci hráči dokázali takmer všetkých protihráčov natlačiť do vlastného vápna. Ku strele sa nakoniec dostal Giroud, ale jeho pokus bol nepresný. Domáci môžu ohroziť súpera po rohovom kope.
     
    56
    Arsenal s rýchlym útokom! Center Alexisa Sáncheza skončil u jedného z jeho spoluhráčov, ktorý loptu následne odhlavičkoval presne na kopačku Willshera, ale jeho tvrdý strelecký pokus skončil iba medzi divákmi.
     
    39
    Žltú kartu dostáva Carlos Sánchez (Aston Villa FC) za držanie v súboji s Bellerinom.
     
    35
    Loptu, ale stratili a hneď bolo z toho ďalšie ohrozenie. Bol to opäť Alexis Sánchez, ktorý spálil ďalšiu obrovskú príležitosť, keď nedokázal trafiť loptu z voleja. Lopta skončila mimo hry a bude nasledovať odkop od Bunnovej bránky.
     
    34
    Hneď na to ďalšia obrovská príležitosť. Alexis Sanchéz dokázal zachytiť rozohrávku súpera a ihneď loptu centroval do vápna na úplne voľného Willshera, ale jeho pokus z voleja rozvlnil len bočnú sieť Bunnovej bránky.
     
    33
    Nakoniec z toho aj nebezpečná akcia bola. Dlhý pas dokázal Alexis Sanchéz skvelo zachytiť, následne sa predral hneď cez duo brániacich hráčov a dokonca dokázal zakončiť. Jeho strelecký pokus zmeroval tesne vedľa pravej tyčky.
     
    23
    Alexis Sanchéz vyslal nadýchaný center do hĺbky vápna, kde si zbiehal jeho spoluhráč. Ten v súboji spadol a dožadoval sa penalty. Mark Clattenburg má dnes veľkú trpezlivosť a aj tento súboj nechal bez povšimnutia.
     
    22
    Lopta sa po niekoľkých prihrávkach dostala až do vápna Aston Villy, keď ju mal vo svojej moci Alexis Sanchéz, následne sa dokázal uvoľniť a vyskúšal priamo ohroziť Bunna. Jeho strelecký pokus bol v poslednom momente zblokovaný.
    5. Olivier Giroud (ARS) - 1:0
     
    5
    Arsenal FC dal gól!
    Arsenal dokázal využiť tlak, ktorý si vytváral počas celého zápasu. Na presný center od Nacha Monreala si zbehol OLIVIER GIROUD a presnou hlavičkou nedal Bunnovi žiadnu šancu. 1:0! Asistencia: Nacho Monreal.

    Róbert Gašpárek

    Góly: 5. Giroud, 78. Giroud, 80. Giroud, 90+3. Bunn (vla.)

    Karty:   39. C. Sánchez (ASV)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 7:0. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 12:6.
    Arsenal FC: Čech – Bellerín, Gabriel, Koscielny (C), Monreal – Coquelin, Wilshere (69. Elneny) – Cazorla (88. Campbell), Özil (88. Arteta), Alexis Sánchez – Giroud.
    Náhradníci: Ospina – Gibbs, Arteta, Elneny, Ramsey, Iwobi, Campbell.

    Aston Villa FC: Bunn – Lyden (74. Grealish), Lescott (C) (65. Richards), Toner, Cissokho – C. Sánchez, A. Westwood, Gueye – Bacuna, J. Ayew, Sinclair.
    Náhradníci: Guzan – Richards, Traoré, Gil, Hepburn-Murphy, Grealish, Gestede.

    Rozhodca: Mark Clattenburg