Arsenal – Aston Villa 4:0 (kon.) | Southampton – Crystal Palace 4:1 (kon.) | Chelsea – Leicester 1:1 (kon.)
West Bromwich – Liverpool 1:1 (kon.) | Swansea – Manchester City 1:1 (kon.) | Everton – Norwich 3:0 (kon.)
Watford – Sunderland 2:2 (kon.) | Newcastle – Tottenham 5:1 (kon.) | Stoke City – West Ham 2:1 (kon.)
koniec
Arsenal FC
4:0 (1:0)
Aston Villa FC
Nedeľa 15.05.2016, 16:00 • Emirates Stadium, London • Anglická Premier League • 38. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Vážení diváci!
    Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Premier League sa nám dnes predstaví svojim posledným kolom aktuálnej sezóny. My sa zameriame na zápas, kde sa stretne Arsenal FC a Aston Villa FC. Poďme si v krátkosti predstaviť oba celky.

    ARSENAL FC: Tento klub sa pred záverom sezóny nachádza na tretej priečke so ziskom 68 bodov. To sa im podarilo po devätnástich víťazstvách, jedenástich remízach a siedmych porážkach. Svojim súperom dokázali vsietiť 61 gólov, ale samozrejme aj 36 inkasovať. Posledný zápas odohrali na pôde Manchestru City, kde uhrali dôležitú remízu 2:2. Hráči Arsenalu dnes určite zabojujú o plný bodový zisk, pretože im na krk dýcha Manchester City, ktorý tiež slintá po účasti v skupine Ligy Majstrov. V prípade zaváhania Arsenalu a víťazstva Manchestru City nad Swansea by totiž znamenalo, že by sa Arsenal prepadol na štvrtú priečku a tak nepostúpili priamo do skupiny Ligy Majstrov. Hráčom Arsenalu stačí aj jeden bod vďaka, ktorému by si zaistili tretiu priečku, ale prečo sa uspokojiť s tretiu priečku, keď môžu mať aj druhú? Na druhý Tottenham tento klub stráca dva body. Tottenham sa stretne s Newcastlom. Arsenal hlási absencie dvoch hráčov a to Mertesackera, ktorý má poranenie stehna a absenciu hlási aj Welbeck, ktorý má poranené koleno.

    ASTON VILLA FC: Aktuálna sezóna im nevyšla podľa predstáv. Nachádzajú sa na chvoste tabuľky so ziskom slabých 17 bodov. V tejto sezóne dokázali iba tri-krát zvíťaziť, osem-krát remizovať a dvadsať šesť-krát prehrať. Dokopy nastrieľali 27 gólov a až 72 inkasovali a to znamená, že sa činia najhorším útokom aj obranou v celej lige. Posledný zápas hrali na vlastnom trávniku, kde uhrali bezgólovú remízu s Newcastlom. Do zápasu nenastúpi Agbonlahor, ktorý ma poranené stehno. Aston Villa síce vypadne do nižšej súťaže, ale určite sa bude chcieť rozlúčiť so slušným výsledkom.

    Takže jasným papierovým favoritom sú domáci, na ktorých je vypísaný kurz 1.17, na remízu 9.00 a na prekvapivé víťazstvo hostí je vypísaný kurz 17.00.
    Z pozície komentátora sa na vás teší Róbert Gašpárek.
     
    Hlavným arbitrom dnešného zápasu je Mark Clattenburg.
     
    Úvodné zostavy:

    Arsenal FC: Čech – Bellerín, Gabriel, Koscielny (C), Monreal – Coquelin, Wilshere – Cazorla, Özil, Alexis Sánchez – Giroud.
    Náhradníci: Ospina – Gibbs, Arteta, Elneny, Ramsey, Iwobi, Campbell.

    Aston Villa FC: Bunn – Lyden, Lescott (C), Toner, Cissokho – C. Sánchez, A. Westwood, Gueye – Bacuna, J. Ayew, Sinclair.
    Náhradníci: Guzan – Richards, Traoré, Gil, Hepburn-Murphy, Grealish, Gestede.

    Rozhodca: Mark Clattenburg.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Možnosť úvodného výkopu mali domáci a ihneď sa snažili dostať s loptou dopredu. To sa im nepodarilo, ale stále to sú domáci, ktorý majú loptu pod kontrolou.
     
    2
    Domáci rozbehli svoj kolotoč na súperovej polovici, kde si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok s cieľom dostať sa s loptou, čo najbližšie k vápnu.
     
    3
    Alexis Sánchez sa nakoniec dostal k centru. Jeho center vo vápne zachytil Cazorla, ktorý už ale nedokázal zakončiť a o loptu prišiel.
     
    4
    Domáci opäť kombinovali na polovici súpera, ale ich kombinácia skončila zachytením prihrávky pozorného Bacuna, ktorý sa ihneď snažil dostať do rýchleho protiútoku.
     
    4
    Domáci budú po zblokovanej prihrávke zahrávať prvý rohový kop.
     
    5
    Hráči Arsenalu sa rozhodli zahrať rohový kop nakrátko a to znamená, že môžu aj naďalej pokračovať vo svojej útočnej snahe.
     
    5
    Arsenal FC dal gól!
    Arsenal dokázal využiť tlak, ktorý si vytváral počas celého zápasu. Na presný center od Nacha Monreala si zbehol OLIVIER GIROUD a presnou hlavičkou nedal Bunnovi žiadnu šancu. 1:0! Asistencia: Nacho Monreal.
    5. Olivier Giroud (ARS) - 1:0
     
    6
    Domáci počas celého zápasu jasne dominujú nad slabučkú Aston Villu. Hostia absolútne domácim nestíhajú.
     
    7
    Hráči Arsenalu sa usadili na polovici súpera a bol to práve Alexis Sanchéz, ktorý sa dostal do ďalšej šance. Snažil sa uvoľniť cez dotierajúceho brániaceho hráča, čo sa mu však nepodarilo a tak nedokázal zakončiť.
     
    8
    Jack Wilshere posiela dopredu center. Adresátom mal byť Alexis Sanchez, ale jeden z obrancov pristúpil včas a črtajúce sa nebezpečie odvrátil.
     
    9
    Jordan Ayew preskočil jednu prekážku, ale prízemný pas už nedokázal dostať na svojho spoluhráča.
     
    11
    Laurent Koscielny zložil protihráča na trávnik. Mark Clattenburg mal jasný výhľad a fúkol do píšťalky.
     
    12
    Mark Clattenburg si všimol, že sa v súboji Giroud dopustil nedovoleného zákroku a okamžite odpískal útočný faul.
     
    12
    Mark Clattenburg opäť pískol do píšťalky a tentoraz nariadil voľný kop zo zaujímavej vzdialenosti v prospech domáci tím.
     
    13
    Zaujímavo kopnutý center smeroval až do malého vápna, na ktorý si zbiehal Gabriel. Tam, ale výborne zakročil Bunn, ktorý si loptu zo vzduchu stiahol a už ju drží vo svojej moci.
     
    14
    Sledovali sme strelecký pokus Bacunu, ktorý skúsil šťastie strelou z väčšej vzdialenosti. Jeho pokus skončil úplne mimo Čechovej bránky.
     
    15
    Domáci kombinujú na vlastnej polovici ihriska a premýšľajú nad založením ďalšej útočnej akcie.
     
    16
    Hostia zakladali rýchly protiútok. Gueye doviedol loptu až na hranicu šestnástky, kde ju následne posunul na lepšie postaveného Westwooda, ktorý vyslal svoj strelecký pokus na pripraveného Čecha. Tejto strele chýbala razancia, aby vážnejšie ohrozila domáceho gólmana.
     
    17
    Ayew sa snažil založiť rýchly protiútok, ale v súboji spadol na trávnik a dožadoval sa nedovoleného zákroku. Rozhodca v tomto prípade mlčí. Napriek tomu budú hostia zahrávať outové vhadzovanie.
     
    18
    Aston Villa bude zahrávať rohový kop bo zblokovanom centri.
     
    19
    No, ale ani tento rohový kop neznamenal žiadne väčšie ohrozenie. Defenzíva Aston Villy bola pozorná a loptu dokázala poslať do bezpečia.
     
    20
    Bellerin bol v súboji faulovaný, čo Mark Clattenburg neprehliadol a okamžite odpískal. Domáci, tak zostanú pri lopte aj naďalej.
     
    21
    Sinclair to skúsil individuálne. S loptou sa dostal až na hranicu veľkého vápna, kde následne v súboji s brániacim hráčom spadol na trávnik. Hlavný arbiter dal svojim gestom jasne najavo, že necháva hru pokračovať bez prerušenia.
     
    22
    Lopta sa po niekoľkých prihrávkach dostala až do vápna Aston Villy, keď ju mal vo svojej moci Alexis Sanchéz, následne sa dokázal uvoľniť a vyskúšal priamo ohroziť Bunna. Jeho strelecký pokus bol v poslednom momente zblokovaný.
     
    23
    Alexis Sanchéz vyslal nadýchaný center do hĺbky vápna, kde si zbiehal jeho spoluhráč. Ten v súboji spadol a dožadoval sa penalty. Mark Clattenburg má dnes veľkú trpezlivosť a aj tento súboj nechal bez povšimnutia.
     
    24
    Hráči Aston Villy sa na malú chvíľu usadili na polovici Arsenalu, ale keď sa snažili celú akciu posunúť bližšie k vápnu, tak o loptu ihneď prišli.
     
    25
    Westwood sa dokázal dostať k centru, ale jeho center bol pridlhý a skončil až za postrannou čiarou. Chcelo by to väčší kľud na kopačku.
     
    26
    Domáci opäť zatlačili hráčov Aston Villy do vlastného vápna. Defenzíva Aston Villy zatiaľ funguje pomerne dobre a nepúšťajú domácich do vyložených šancí.
     
    27
    Teraz v zadných radoch dobre zapracoval Lyden, ktorý nepustil za seba rozbiehajúci sa útok domácich. Lopta skončila za postrannou čiarou.
     
    28
    Dlhý pas smerujúci na Girouda už samotný Giroud nedokázal zachytiť a lopta sa odkotúlala za brankovú čiaru. Nasleduje odkop od brány Bunna.
     
    29
    Postranný rozhodca ukázal svojou vlajočkou ku rohovej zástavke. Túto výhodu budú mať domáci.
     
    30
    Ale ani tento rohový kop vážnejšie neohrozil stav zápasu. Centrovaná lopta po rohovom kope nemala potrebnú výšku, aby prešla hneď cez prvého brániaceho hráča vo vápne. Loptu majú, napriek tomu pod kontrolou domáci hráči.
     
    31
    Zaujímavá akcia domácich. Domáci sa akciou na jeden dotyk dostali s loptou až do vápna Aston Villy, kde si, ale v kľúčovom momente Olivier Giroud nerozumel so svojim spoluhráčom a o loptu, tak prišli. Veľká škoda.
     
    32
    Lopta sa momentálne nachádza pri Čechovi, ktorý sa rozhodol loptu podržať a následne ju poslať ku vedľa stojacemu spoluhráčovi, ktorý sa teraz bude snažiť založiť ďalšiu nebezpečnú akciu.
     
    33
    Nakoniec z toho aj nebezpečná akcia bola. Dlhý pas dokázal Alexis Sanchéz skvelo zachytiť, následne sa predral hneď cez duo brániacich hráčov a dokonca dokázal zakončiť. Jeho strelecký pokus zmeroval tesne vedľa pravej tyčky.
     
    34
    Hneď na to ďalšia obrovská príležitosť. Alexis Sanchéz dokázal zachytiť rozohrávku súpera a ihneď loptu centroval do vápna na úplne voľného Willshera, ale jeho pokus z voleja rozvlnil len bočnú sieť Bunnovej bránky.
     
    35
    Hostia teraz upokojili priebeh hry a dokázali získať loptu. Ihneď ju posunuli do zadných radov, kde si v kľude vymieňajú medzi sebou krátke prihrávky.
     
    35
    Loptu, ale stratili a hneď bolo z toho ďalšie ohrozenie. Bol to opäť Alexis Sánchez, ktorý spálil ďalšiu obrovskú príležitosť, keď nedokázal trafiť loptu z voleja. Lopta skončila mimo hry a bude nasledovať odkop od Bunnovej bránky.
     
    36
    Hostia sa dostali na polovicu súpera, kde si vymieňajú medzi sebou krátke prihrávky, ale defenzíva domácich im dáva minimum priestoru a preto sa im nedarí dostať do vážnejšej príležitosti.
     
    37
    Alexis Sánchez zostal po súboji ležať na trávniku, ale vyzerá to tak, že bude v hre aj naďalej pokračovať bez nejakých komplikácii.
     
    38
    Sledovali sme aj rodiacu sa akciu na strane Aston Villy. S loptou sa po niekoľkých prihrávkach dokázali dostať až do vápna Arsenalu, ale zakončiť už nestihli po výbornej práci Gabriela.
     
    39
    Žltú kartu dostáva Carlos Sánchez (Aston Villa FC) za držanie v súboji s Bellerinom.
     
    40
    Domáci budú zahrávať ďalší rohový kop. Nechajme sa prekvapiť, či to dokážu využiť.
     
    41
    Ale centrovanú loptu po rohovom kope dokázal zachytiť Lescott, ktorý loptu upratal do bezpečia.
     
    42
    Domáci opäť rozbehli svoj kolotoč pri vápne hostí. Centrovaný pokus Sáncheza dokázal brániaci hráč zachytiť a poslať loptu mimo nebezpečenstvo.
     
    43
    Ayew v snahe založiť rýchly protiútok spadol na trávnik po súboji s Bellerinom a Mark Clattenburg tento súboj posúdil ako nedovolený. To znamená, že hostia budú aj naďalej pri lopte.
     
    44
    Domáci sa vrhali do útoku, ale v strede pola ich zastavil pozorný brániaci hráč, ktorý ich dokázal odstaviť od lopty.
     
    45
    Hostia sa na dlhší čas dokázali usadiť na polovici Arsenalu, ale napriek tomu sa nedostali do žiadne šance. Iba si vymieňajú krátke prihrávke medzi sebou. Každú chvíľu by mal prísť hvizd hlavného arbitra, ktorý ukončí prvý polčas.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Hvizd hlavného arbitra ukončil prvý polčas. Diváci, ktorý sa rozhodli sledovať toto stretnutie musia byť maximálne spokojný. Sledujeme útočný futbal, v ktorom zatiaľ jasne dominujú domáci, ktorý si vytvárajú jednu šancu za druhou. Domáci hrajú po celý zápas kombinačne a naopak hostia dnes stavili na pevnú defenzívu a následné rýchle kontry. Nechajme sa prekvapiť, čo nám prinesie druhá polovica zápasu.
     
    Hráči už nastupujú na hraciu plochu. Druhý polčas sa nám o malú chvíľu začne.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Hostia po rozohrávke poslali loptu zadných radov. Znažili sa založiť akciu nakopnutím lopty na polovicu súpera. Tento úmysel nebol úspešný a o loptu prišli.
     
    47
    Domáci už sú s loptou nasťahovaný na polovici súpera, kde sa snažia niečo vymyslieť. Alexis Sánchez sa po pravej strane ihriska dokázal dostať až k rohovej zástavke, kde sa snažil odcentrovať. Jeho pokus bol zblokovaný a lopta putovala za postrannú čiaru.
     
    48
    Vyzeralo to na nádejnú akciu domácich. Loptu dokázali po niekoľkých presných prihrávkach dostať až do vápna súpera, kde ale Olivier Giroud fauloval a Mark Clatteburg to ihneď odpískal.
     
    49
    Cazorla sa snažil loptu prepasírovať spoza niekoľkých brániacich hráčov, to sa mu nepodarilo a o loptu následne prišiel.
     
    50
    Loptu majú na svojich kopačkách hostia, ale absolútne sa im nedarí dostať na polovicu Arsenalu. Defenzíva domácich dnes funguje na výbornú a hráčom Aston Villy nedávajú skoro žiadny priestor.
     
    51
    Alexis Sánchez hľadal svojou dlhou prihrávkou nabiehajúceho Girouda, ale jeho prihrávka sa až ku Giroudovi nedostala po výbornom zachytení Lydena.
     
    52
    Mesut Özil dokázal zachytiť prihrávku od jeho spoluhráča a hneď z prvej sa ju snažil aj nacentrovať do hĺbky vápna, čo sa mu aj podarilo, ale iba do priestoru nikoho.
     
    53
    Giroud sa svojou prihrávkou snažil nájsť nabiehajúceho Alexisa Sáncheza, ale jeho pokus včas vystihol Bunn, ktorý loptu dokázal zachytiť a nedovoliť tak Sánchezovi skórovať.
     
    54
    Westwood doviedol loptu až k vápnu Arsenalu, kde ale nič nevymyslel a radšej loptu prihral iba ku vedľa stojacemu spoluhráčovi, ktorý loptu stratil.
     
    54
    Westwood bol faulovaný a hostia majú možnosť ohroziť domácich po voľnom kope.
     
    55
    Bol to práve Westwood, ktorý sa postavil k voľnému kopu. Poslal svoj nadýchaný center do šestnástky Arsenalu, kde ale našiel iba havu brániaceho hráča, ktorý loptu upratal do bezpečia.
     
    56
    Arsenal s rýchlym útokom! Center Alexisa Sáncheza skončil u jedného z jeho spoluhráčov, ktorý loptu následne odhlavičkoval presne na kopačku Willshera, ale jeho tvrdý strelecký pokus skončil iba medzi divákmi.
     
    57
    Hostia budú po zlom odkope domáceho obrancu zahrávať outové vhadzovanie na polovici Arsenalu.
     
    58
    Ďalší nedovolený zákrok domáceho celku zapríčinil to, že budú hostia zahrávať voľný kop z väčšej vzdialenosti.
    58.
     
    58
    Volný kop sa rozhodli ihneď rozohrať, čo znamená, že môžu aj naďalej pokračovať v obliehaní súperovej polovice.
     
    59
    Ďalšia útočná snaha hostí mala za následok, že budú zahrávať rohový kop.
     
    59
    Westwood sa postavil k rohovej zástavke, ale jeho centrovaný pokus smerujúci na vzdialenejšiu tyč našla iba brániaceho hráča Arsenalu, ktorý loptu upratal do bezpečia.
     
    59
    Ayew dokázal pre svoj tím vybojovať ďalší rohový kop.
     
    60
    Center po rohovom kope síce prepadol do šestnástky Arsenalu, ale prvý pri lopte bol Gabriel a ten si s loptou už poradil. Aj tento rohový kop bol odvrátený.
     
    61
    Lopta sa nachádza v strede pola, kde sa oba tímy činili nepresnými prihrávkami. Pri lopte budú po outovom vhadzovaní domáci.
     
    62
    Hotové peklo teraz panovalo vo vápne Aston Villy. Domáci hráči dokázali takmer všetkých protihráčov natlačiť do vlastného vápna. Ku strele sa nakoniec dostal Giroud, ale jeho pokus bol nepresný. Domáci môžu ohroziť súpera po rohovom kope.
     
    63
    No, ale aj tento rohový kop bol defenzívou Aston Villy odvrátený.
     
    64
    Lescott po súboji zostáva ležať na trávniku a potrebuje opateru lekárnikov. Uvidíme, či bude v hre aj naďalej pokračovať alebo bude radšej striedať.
     
    65
    Striedanie v tíme Aston Villa FC: z ihriska odchádza Joleon Lescott, prichádza Micah Richards.
     
    66
    Bellerin teraz výborne zapracoval v zadných radoch, keď nepustil za seba rozbiehajúci sa útok hostí a pekným sklzom, tak zabránil nebezpečenstvu.
     
    67
    Ayew sa s loptou dostal až do vápna súpera, keď už stál úplne osamotený pred Čechom, tak skúsil šťastie strelou z väčšieho uhla. Petr Čech si s jeho pokusom poradil bez väčších problémov.
     
    68
    Jeden z hráčov hostí zostáva ležať na trávniku a vyzerá to vážne. Takisto potrebuje opateru lekárnikov, dúfajme, že bude v hre aj naďalej pokračovať bez nejakých komplikácii.
     
    69
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Jack Wilshere, prichádza Mohamed Elneny.
     
    70
    Domáci sú nasťahovaný na polovici súpera premýšľajú nad založením ďalšej útočnej snahy. Domáci dnes hrajú s veľkým kľudom a doslova si užívajú svoju dominanciu nad ich dnešným súperom.
     
    71
    Alexis Sánchez teraz pokazil celú kombináciu svojho tímu, keď jeho prihrávka smerovala až za postrannú čiaru.
     
    71
    Gana sa dopustil nedovoleného zákroku, čo sa budú domáci snažiť využiť. Majú možnosť ohroziť Bunna pramou strelou z voľného kopu, ktorý sa bude zahrávať zo zaujímavej pozície.
     
    72
    No, ale Alexis Sánchez to kopol naozaj zle a jeho strelecký pokus končí medzi fanúšikmi.
     
    73
    Veľká príležitosť Arsenalu. Rýchla a pritom jednoduchá akcia takmer skončila gólom. Po niekoľkých prihrávkach sa lopta dostala až do vápna Aston Villy, kde sa striedajúci Elneny dostal ku strele z voleja. Ten len tesne minul brány Bunna.
     
    74
    Striedanie v tíme Aston Villa FC: z ihriska odchádza Jordan Lyden, prichádza Jack Grealish.
     
    75
    Skvelý zákrok vyťahuje Mark Bunn a likviduje tak prízemný pokus do ľavého dolného rohu. Vyslal ho Santi Cazorla po tom, ako sa uvoľnil v pokutovom území.
     
    76
    Domáci pokračujú v obliehaní polovici Aston Villy. Teraz to bol Cazorla, ktorý sa po pravej strane ihriska snažil pretlačiť, čo najbližšie k vápnu. To sa mu žiaľ nepodarilo, pretože narazil na pozorného Richardsa, ktorý mu loptu odobral.
     
    77
    Bellerin ponúkol spoluhráčom nebezpečný center. Súperova obrana zakročila a nebezpečie odvrátila.
     
    78
    Mesut Ozil poslal loptu do šestnástky a Olivier Giroud si ju prvým dotykom pekne spracoval, ale jeden z obrancov súpera včas zasiahol.
     
    78
    Arsenal FC dal gól!
    OLIVIER GIROUD ukázal svoje strelecké zručnosti a loptu poslal do siete. Naozaj pekná akcia skončila ešte krajším gólom pod brvno. 2:0! Asistencia: Mesut Özil.
    78. Olivier Giroud (ARS) - 2:0
     
    80
    Arsenal FC dal gól!
    Neskutočné. OLIVIER GIROUD skvelo reagoval na prihrávku od svojho spoluhráča a pekným sklzom zvyšuje stav stretnutia už na 3:0! Asistenciu si pripisuje Hector Bellerin.
    80. Olivier Giroud (ARS) - 3:0
     
    82
    Čo môže byť pre futbalistu krajšie ako si vstreliť v poslednom zápase hetrik? Olivier Giroud to práve dokázal a postaral sa o neskutočnú atmosféru na štadióne.
     
    83
    Mark Clattenburg odpískal nedovolený zákrok, ktorého sa dopustil domáci hráč a tak ponúkol hráčom Aston Villy ohroziť Petra Čecha po voľnom kope, ktorý sa bude zahrávať zo zaujímavej pozície.
     
    84
    Center po voľnom kope nenašiel toho správneho adresára a lopta je mimo nebezpečenstva. Domáci sa ihneď snažia založiť rýchly protiútok.
     
    84
    A z rýchleho protiútoku bol takmer ďalší gól do siete Aston Villy. Do samostatného úniku sa dostal Alexis Sánchez, ktorý ale nedokázal prehodiť pripraveného Bunna, ktorý predviedol vynikajúci zákrok. Domácich môže uspokojiť aspoň budúci rohový kop.
     
    85
    Ani tento rohový kop neznamenal väčšie ohrozenie. Defenzíva hostí si s týmto rohom dokázala poradiť.
     
    86
    Rohový kop budú zahrávať aj hráči Aston Villy Uvidíme, či sa im podarí znížiť nepriaznivý stav zápasu.
     
    87
    Po rohovom kope sa dostal vo vápne k hlavička Westwood, ale k jeho hlavičkovému pokusu chýbala razancia, aby dokázal vážnejšie ohroziť Petra Čecha.
     
    88
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Mesut Özil, prichádza Mikel Arteta.
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Santi Cazorla, prichádza Joel Campbell.
     
    89
    Hostia sa vrhali do útoku. Westwood dokázal loptu dostať až k šestnástke súpera, kde následne volil prihrávku do behu ku nabiehajúcemu spoluhráčovi. Lopta sa, ale až k nemu nedostala, pretože ju dokázal zachytiť Gabriel.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca sa rozhodol nastaviť ešte tri minútky v tomto zápase.
     
    90+1
    Elneny sa dostal do stopercentnej šance po skvelej prihrávke Alexisa Sáncheza, ale Elneny sa asi zľakol príležitosti a trafil iba bočnú sieť Bunnovej bránky.
     
    90+2
    Alexis Sánchez dokázal v rohu ihriska vybojovať loptu pre svoj tím a následne sa snažil loptu odcentrovať do vápna Aston Villy. Jeho center, však skončil mimo hry.
     
    90+3
    Arsenal FC dal gól!
    Mikel Arteta si výborne nabehol do ulice na prihrávku od svojho spoluhráča a presnou strelou stanovil stav stretnutia na 4:0! MARK BUNN sa ešte dotkol lopty a od neho sa odrazila až za brankovú čiaru a gól bol pripísaný jemu. Bez asistencie.
    90+3. Mikel Arteta (ARS) - 4:0
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 7:2.
    Střely mimo: 7:0.
    Rohy: 5:4.
    Ofsajdy: 0:0.
    Fauly: 12:6.

     
    Hvizd hlavného arbitra ukončil toto stretnutie, ktoré bolo pre oko diváka veľmi atraktívne. Sledovali sme jasnú dominanciu domáceho celku nad ich dnešným súperom. dnešné víťazstvo Arsenalu znamenalo, že si istotne zahrajú skupinu Ligy majstrov. Aston Villa sa s najvyššou súťažou nerozlúčila, tak ako by chcela. Domáci dnes jasne dominovali počas celého stretnutia. Hráči Arsenalu hrali pekný kombinačný futbal a naopak hostia sa snažili ohrozovať súpera po rýchlych kontrách. Odo mňa to je na dnes všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. Zápasom vás sprevádzal Róbert Gašpárek. (17:57:28)

    Róbert Gašpárek

    Góly: 5. Giroud, 78. Giroud, 80. Giroud, 90+3. Bunn (vla.)

    Karty:   39. C. Sánchez (ASV)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 7:0. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 12:6.
    Arsenal FC: Čech – Bellerín, Gabriel, Koscielny (C), Monreal – Coquelin, Wilshere (69. Elneny) – Cazorla (88. Campbell), Özil (88. Arteta), Alexis Sánchez – Giroud.
    Náhradníci: Ospina – Gibbs, Arteta, Elneny, Ramsey, Iwobi, Campbell.

    Aston Villa FC: Bunn – Lyden (74. Grealish), Lescott (C) (65. Richards), Toner, Cissokho – C. Sánchez, A. Westwood, Gueye – Bacuna, J. Ayew, Sinclair.
    Náhradníci: Guzan – Richards, Traoré, Gil, Hepburn-Murphy, Grealish, Gestede.

    Rozhodca: Mark Clattenburg