Skalica – Martin 4:3 (kon.)
koniec
HBK Hokejmarket Skalica
4:3 (1:0, 3:1, 0:2) Stav série: 1:1
ŠKB Martin
Nedeľa 08.05.2016, 13:00 • THE PALETY ARÉNA • Extraliga Play-off (SK) • Finále
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:00.
     
    Vážení priaznivci hokeja, srdečne vás vítame zo Skalice, kde sa odohrá druhý finálový zápas medzi domácou Skalicou a hosťujúcim Martinom. Úvodné buly je naplánované na 13:00.

    ŠKB Imperial Vitamins Martin sa po včerajšom dramatickom zápase dostal do vedenia v sérii na stretnutia. Prvá tretina nám nepriniesla ani jeden jediný gól, hra bola skôr opatrná, nik nechcel spraviť prvú chybu. Po dlhom čakaní na úvodný gól prišli hneď dva. Bielený totiž dostal dve minúty za držanie a Skalica roztočila svoj typický presilovkový kolotoč. Prvým finálovým strelcom sa stal Miklík. O 10 sekúnd navýšil vedenie domácich Peter Janáč. Martin bol pár minút zaskočený, no prišla tretia tretina, ktorá bola pre hostí tou šťastnejšou tretinou. Totiž behom necelých desiatich minút dokázala skórovať až 3-krát! Nielen že otočila stav stretnutia, ale domáci boli absolútne zaskočený a do konca stretnutia (mali necelé dve minúty) už nedokázala ani po odvolaní domáceho gólmana vyrovnať pre nich nepriaznivý stav. Hostia si teda v Skalici pripísali prvý bod v sérii, podarí sa im to aj dnes?

    Predpokladané zostavy na druhý finálový zápas:

    HBK Hokejmarket Skalica: Petrovič (Komenda) – Zelenka, Salajka, Mikéska, Daniel, Sobol, Miklík, Smetana, Filo – Rampáček, Patinka, Válek, Martinusík, Janáč P., Škadra, Vadík, Holaza, Janáč D., Kolínek, Krajsa, Černek

    ŠKB Imperial Vitamins Martin: Polc (Jurošek) – Fedor, Zluky, Fodrek, Holbus, Lang, Javorka – Tomka, Hrivnák, Učník, Kollár (C), Bielený, Wagner, Hazucha, Ruttkay, Kašša, Silvester
     
    Úvodné zostavy:

    HBK Hokejmarket Skalica: Petrovič (Komenda) – Zelenka(C), Salajka, Mikéska, Daniel, Sobol, Miklík, Smetana, Filo – Rampáček, Patinka, Válek, Martinusík, Janáč P., Škadra, Vadík, Holaza, Janáč D., Kolínek, Krajsa, Černek

    ŠKB Imperial Vitamins Martin: Polc (Jurošek) – Fedor, Zluky, Fodrek, Holbus, Lang, Javorka – Tomka, Hrivnák, Učník, Kollár (C), Bielený, Wagner, Hazucha, Ruttkay, Kašša, Silvester.
     
    Pekný deň zo Skalice. O pár minút sa nám odohrá druhý finálový zápas. Oba celky sú už na hracej ploche a rozcvičujú sa. K zmenám na súpiske neprišlo ani na jednej strane, čiže hrá sa v rovnakých zostavách ako včera.
     
    Tak ako včera, tak aj dnes majú hostia v hľadisku slušnú podporu, no dnes zavítal do Skalice aj maskot Martina v podobe bieleho medveďa.
     
    Štátnu hymnu máme za sebou. Dnešný duel bude rozhodovať rozhodcovská dvojica Kralovič a Pleško.
     
    Úvodné buly dnešného zápasu hodí domáci rodák a čerstvý majster v ľadovom hokeji Tibor Kutálek!
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:17
    Skalica dáva gól! Rýchly vstup domácich do stretnutia! Ani sme poriadne nezačali a už tu máme úvodný gól. Úspešným strelcom sa stal MICHAL PATINKA, ktorý krásnou strelou posiela loptičku za Polcov chrbát. Asistencie Rampáček.
     
    01:22
    Hostia mali hneď dobrú príležitosť na vyrovnanie. V medzikruží si našiel priestor Tomka, no jeho strelu si Petrovič postrážil.
     
    02:36
    Mikéska zabojoval a pripravil príležitosť pre Rampáčeka. Ten sa ale napokon do zakončenia nedostal, pretože ho dobre bránil Fodrek.
     
    03:01
    Domáci usadený v útočnom pásme a točia kolotoč.
     
    03:22
    K strele sa dostal Richard Válek, no jeho pokus sa skončil len na hrudi gólmana hostí.
     
    04:28
    Hostia sa presunuli rýchlo do útočného pásma, no lotpička bola pomalšia, a tak sa píska ofsajd.
     
    04:46
    Rasťo Bielený vystrelil od modrej čiary, no jeho strelu s prehľadom chytá Petrovič.
     
    05:29
    Domáci sa snažili zachytiť martinskú rozohrávku pri modrej čiare, no tento úmysel dobre prečítal Tomka a pre loptičku si zbehol sám.
     
    06:47
    Pohrozili aj hostia. Do šance sa dostával kapitán Kollár, no napokon proti presile skalických obrancov neuspel.
     
    07:31
    Videli sme niekoľko nepresností na jednej a na druhej strane. Úvodné minúty zápasu sú teda rozpačité. Skalica ale o niečo lepšia.
     
    09:27
    Máme tu prvé vylúčenie v dnešnom stretnutí. Slavo Javorka dostáva dve minúty za nebezepečnú hru s vysokou hokejkou.
     
    10:05
    Domáci sú usadený v útočnom pásme a točia kolotoč. Mikéskova delovka sa končí na hrudi Polca, ktorý vyrazil pred seba, no dorážajúci Rampáček nedokázal zakončiť podla svojich predstáv.
     
    11:30
    Hostia v plnom počte. Martin sa dokázal ubrániť úvodnému oslabeniu, no Skalica stále usadená v útočnom pásme a snaží sa navýšiť svoje vedenie.
     
    12:14
    Pekná šanca pre Skalicu. Patinka si spracoval loptičku v medzikruží a triafal do betónu gólmana Polca.
     
    13:07
    Rýchly šikovný útok predviedol Javorka, ktorý vyskúšal pozornosť Petroviča strelou z ľavého kruhu. Domáci gólman spoľahlivo pridržal loptičku vo výstroji.
     
    14:22
    Začala sa nám záverečná minúta prvej tretiny. Mikéska vyslal tvrdú strelu od modrej čiary, ale Polco vyráža do roho ihriska.
     
    15:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Máme za sebou prvú tretinu, ktorá nám priniesla jeden jediný gól, presadil sa Michal Patinka. Nasleduje krátka prestávka.
     
    15:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    15:31
    Nepresnosť v rozohrávke domácich ma za následok zakázané uvoľnenie. Vhadzovať sa sa tak bude v obrannom pásme domácich.
     
    16:47
    Od modrej vystrelil Zluky a následne po ňom z podobnej pozície aj Kollár. V oboch prípadoch bol Petrovič stopercentný.
     
    17:22
    Salajka hľadal krížnou prihrávkou Váleka z druhej vlny v medzikruží.Martinské hokejky však pracovali dobre a nedovolili domácim zakončiť.
     
    18:49
    Michal Patinka ohrozil martinského brankára bekhendovou strelou, no gól sa mu dať nepodarilo.
     
    19:48
    Wagner hľadal krížnou prihrávkou Hazucha na ľavom kruhu, no tento pokus dobre vyčítal Zelenka a loptičky sa tak zmocnili domáci.
     
    20:11
    Skalica dáva gól! Domácim sa podarilo navýšiť svoje vedenia. Po krásnej výmene loptičky medzi Salajkom a MARTINOM ŠKADROM sa druhý menovaný dokázal gólovo presadiť. Asistencie Salajka.
     
    21:04
    Domáci hráči vyhodili loptičku do stredného pásma súpera a môžu ísť striedať. Na plochu nastupujú čerstvé sily na oboch stranách.
     
    22:41
    Skalica dáva gól! Tak toto bola akcia ako z knihy! Domáci boli usadený v útočnom pásme, kde roztočili kolotoč. Rampáček nabil VÁLEKOVI, ktorý krásnou strelou príklepom posiela Skalicu do 3-gólového vedenia. Asistencie Rampáček.
     
    23:10
    Učník si prevzal loptičku na modrej čiare, vnikol do pásma a strieľal. Petrovič bol v pohotovosti, ale proti tejto nepresnej strele zasahovať nemusel.
     
    24:27
    Hostia sa dostali do útočnej tretiny, no ich akcia smerovala len po rohoch. Napokon sa domáci tím bez najmenších problémov ubránil.
     
    25:59
    Domáci pôjdu do oslabenia. Peter Janáč dostáva dve minúty za hákovanie. Martin dokázal Skalicu dostať pod tlak z čoho získal aspoň presilovku.
     
    26:45
    Martin dáva gól! A je tam! Martin s prehľadom využil svoju početnú výhodu a jedného hráča. Javorka nabil BIELENÉMU, ktorý poriadnou delovkou poslal loptičku za nič nevidiaceho Petroviča. Asistencie Javorka, Wagner.
     
    27:14
    Jeden z domácich hráčov si neudržal pod kontrolou hokejku, a tak ide Skalica opäť do oslabenia.
     
    28:03
    Martin je v tempe. Skalicu už uzavrel v útočnom pásme a roztáčajú kolotoč. Wagnerova strela tesne mimo Petrovičovej brány.
     
    29:13
    Hostia teraz zaváhali v obrannom pásme, čo chcel využiť Patinka. Ten pálil z otočky, no Polco jeho strelu dokázal zlikvidovať.
     
    29:14
    Skalica dáva gól! Ihneď po skončení oslabenia domáci skórujú. JARO MARTINUSÍK sa dostal do úniku, jeho zakončenia najprv Polc vyrazil pred seba, no na dorážku už nestačil. Asistencie Salajka.
     
    30:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa nám druhá tretina. Videli sme až 4 gólové zásahy, no domáci vedú už 4:1. Uvidíme, či sa podarí hosťom z Martina otočiť stretnutie tak, ako to bolo včera v tretej tretine.
     
    30:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    30:44
    Martin dáva gól! A máme znížené! Martin sa usadil v útočnom pásme a TOMKOVA strela švihom končí za chrbtom Petroviča. Asistencie Hrivnák.
     
    31:41
    Do protiútoku šli okamžite domáci. Rampáček prenikol do pásma a nabil Mikéskovi na ľavý kruh, ktorého zakončenie z prvej skončilo v Polcovej náruči.
     
    32:30
    Vhadzovať sa bude v strednom pásme, keďže Martinčania sa ocitli v postavení mimo hru.
     
    32:57
    Tomka Lukáš dostáva dve minúty za sekanie. Černek išiel do samostatného úniku, a tak bol hosťujúci hráč nútený faulovať.
     
    33:54
    V presilovej hre preveril pozornosť hosťujúceho brankára Sobol, no jeho strelu dokázal vytesniť mimo brány Polco.
     
    34:19
    V príležitosti na streľbu sa ocitol Mikéska, ktorý vybehol na pravý kruh a ohrozil Polca. Hosťujúci brankár loptičku zachytil vo výstroji.
     
    34:59
    Hostia v plnom počte.
     
    35:22
    Z ťažkého uhla skúšal prekvapiť skalického brankára Wagner, no Petrovič sa nechal úspešne preveriť.
     
    36:43
    Milan Rampáček dostáva dve minúty za nedovolené bránenie. Toto je jedna z rozhodujúcich chvíľ zápasu!
     
    37:30
    Na žiadosť domáceho mužstva sa menia strany.
     
    37:41
    Skalica sa úspešne bráni, loptičku vyhadzujú až za Polcovu bránu.
     
    38:27
    Po ľavom krídle si nabehol Salajka a tvrdo vystrelil. Polco jeho pokus ale bez problémov vyrazil do rohu.
     
    39:20
    Domáci dostávali Martin pod tlak z čoho vypramenilo vylúčenie. Fedor Jaroslav inkasuje dve minúty za držanie.
     
    40:49
    Kollár dostáva dve minúty za krosček. Na domácej strane vidí dve minúty Mikséka, ktorý dostáva dve minúty za hrubosť.
     
    41:36
    Martin dáva gól! A je to už iba 1-gólové vedenie domácich! Martin zatlačil Skalicu a HRIVNÁKOV strela sa končí gólom. Asistencie Fodrek.
     
    41:36
    Oddychový čas domácich.
     
    41:59
    Peter Učník dostáva 10 minút osobný trest za nešportové správanie.
     
    42:36
    Domáci obrancovia v týchto chvíľach dobre bránili priestor okolo Petrovičovej bránky a nenechali hosťom ani medzeru, kadiaľ by mohli preniknúť.
     
    43:11
    Hostia sa dostávali do prečíslenia, no svoju výhodu nedokázali zužitkovať. Výborne zapracoval obranca Mikéska, ktorý vystihol krížnu prihrávku jedného z martinských hráčov.
     
    44:04
    Beží nám posledná minúta tretej tretiny. Polco už pripravený na vybehnutie na striedačku. Hostia si berú ešte oddychový čas.
     
    44:42
    Martin to skúša v šestici! Ide do tuhého.
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončilo sa nám druhé finálové stretnutie. Skalica ho napokon po dramatickom závere zvládla a vyhrala 4:3, čím teda vyrovnala stav série na 1:1. V závere ešte hromadná strkanica medzi hráčmi, no rozhodcovia to dokázali ustrážiť a k ničomu vážnejšiemu neprišlo. Ďakujem za pozornosť. Pekný zvyšok Nedele. (14:52:56)

    Michal Štetina

    Góly a asistencie: 1. Patinka (Rampáček), 21. Škadra (Salajka), 23. Válek (Rampáček), 30. Martinusík (Salajka) – 27. Bielený (Javorka, Wagner), 31. Tomka (Hrivnák), 42. Hrivnák (Fodrek)


    HBK Hokejmarket Skalica: Petrovič (Komenda) – Zelenka(C), Salajka, Mikéska, Daniel, Sobol, Miklík, Smetana, Filo – Rampáček, Patinka, Válek, Martinusík, Janáč P., Škadra, Vadík, Holaza, Janáč D., Kolínek, Krajsa, Černek
    ŠKB Martin: Polc (Jurošek) – Fedor, Zluky, Fodrek, Holbus, Lang, Javorka – Tomka, Hrivnák, Učník, Kollár (C), Bielený, Wagner, Hazucha, Ruttkay, Kašša, Silvester

    Rozhodca: Kralovič – Pleško
    Skalica 1 3 Martin
    #1 Sobota 07.05.2016 • 14:00
    Skalica - Martin 2:3
    #2 Nedeľa 08.05.2016 • 13:00
    Skalica - Martin 4:3
    #3 Sobota 14.05.2016 • 13:00
    Martin - Skalica 4:3
    #4 Nedeľa 15.05.2016 • 13:00
    Martin - Skalica 3:1