Slovan Bratislava – Trenčín 0:4 (kon.)
koniec
ŠK Slovan Bratislava
0:4 (0:2)
AS Trenčín
Nedeľa 08.05.2016, 17:00 • Pasienky, Bratislava (kapacita 11 907 divákov) • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    S konštatovaním, že Trenčín zvíťazil v Bratislave nad Slovanom 4:0 sa s vami lúčim a ďakujem za pozornosť. (18:54:17)
     
    Trenčín absolútne zaslúžene zvíťazil na Pasienkoch 4:0 a rozhodol o obhajobe titulu. Trenčania boli lepším celkom a zvládli aj ťažké situácie, keď mohol Slovan za stavu 0:2 znížiť. AS sa na ihrisku teší z titulu a bude oslavovať dlho do noci.
     
    AS TRENČÍN sa stáva víťazom Fortuna ligy 2015/16!
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    90
    Trenčín dal gól!
    Domáci si vypijú kalich horkosti do dna. V strede poľa zle zakombinovali, lopta tam bola voľná, čo videl nabiehajúci CHRISTOPHER UDEH. Snáď z 35 metrov sa schuti oprel do lopty, tá nabrala falš a zapadla k pravej žrdi!
     
    90
    Po rohu lopta skákala v šestnástke, Crnkič sa do nej oprel z voleja a triafal k pravej žrdi do siete. Udeh však pri žrdi na čiare odkopol a udržal Šemrincovi čisté konto.
     
    89
    Podaný centroval z ľavej strany, Zreľák bol pred bránou a po jeho zablokovanom pokuse uvidíme ďalší rohový kop pre belasých.
     
    88
    Ani po rohovom kope však Slovan nevyťažil nič zaujímavé. Šemrinec bude vykopávať, predpokladám, že dnes sa veľa nadstavovať nebude.
     
    87
    Ešte takmer vlastný gól hostí. Savičevič centroval z pravej strany a Lawrence tam bol pred päťkou neistý, napokon odkopol na roh.
     
    86
    Slovan sa ešte snaží o čestný zásah. Milinkovič skúšal strelu z 25 metrov z ľavej strany, lopta mu zle sadla a lopta mierila vedľa brány.
     
    85
    Niektorí priaznivci už opúšťajú tribúny, tu už je dnes skutočne rozhodnuté. Priaznivci hostí už predčasne oslavujú majstrovský titul, dočkajú sa ho o niečo vyše päť minút.
     
    84
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Ryan Koolwijk, prichádza Christopher Udeh.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 2847 divákov.
     
    83
    Trenčín dal gól!
    Hostia rozobrali obranu domácich a pod sektorom svojich fanúšikov sa tešia z tretieho gólu. Je to zrejme definitívne, AS je majster!
    Maierhofer spred šestnástky našiel jemným oblúčikom na ľavej strane Koolwijka. Ten sa pozrel, ďalším jemným centrom našiel na zadnej žrdi úplne voľného GINA VAN KESSELA, ktorý hlavičkou pomedzi Muchove nohy poslal loptu do siete!
    Asistencia: Ryan Koolwijk
     
    82
    Trenčín dohráva vo veľkej pohode. Schet teraz posadil jedného z obrancov na zem a vybojoval pre hostí rohový kop. Všetko sa tak presúva pred Muchu.
     
    81
    Kubík teraz zo štandardky z veľkej vzdialenosti vyslal dlhý center pred bránu. Obrancovia tam loptu púšťali za seba, nakoniec ju Šemrinec stiahol pri svojej ľavej žrd.
     
    80
    Do konca desať minút plus nadstavenie, dovolím si povedať, že len zázrak zabráni dnešným majstrovským oslavám AS v Bratislave. Slovan sa stále márne snaží ofenzívne presadiť.
     
    79
    Štandardka AS, nasledoval po nej center Koolwijka. Mucha včas zasiahol a skrotil loptu vo svojich rukaviciach.
     
    78
    Napokon to bol Kubík, ktorý volil center na zadnú žrď. Dielna sa tam však pri spracovaní lopty pošmykol a tak mohol ísť Trenčín do brejku. Van Kessela zastavil Sekulič.
     
    77
    Savičevič faulovaný pred šestnástkou, je tu priamy kop pre domácich. Pre Milinkoviča to bude dobrá parketa cca 25 metrov od brány z ľavej strany.
     
    77
    Mitchell Schet zdržiaval rozohrávku Slovana, od rozhodcu je za to potrestaný žltou kartou.
     
    76
    Následne ešte štandardka belasých. Milinkovič centroval pred päťku, Šemrinec tam loptu s námahou vyboxoval pred Zreľákom.
     
    75
    Kubík vyhral na ľavej strane hlavičku pre Milinkoviča, ktorý sa presadil v osobnom súboji a už bol zoči-voči Šemrincovi. Miesto strely však volil kľučku na stred, Kleščík sa vrátil a zablokoval kapitána domácich vo vyloženej šanci.
     
    74
    Koolwijk zo štandardky centroval na zadnú žrď, kde však nemal ani jedného zo svojich spoluhráčov. Lopta sa dostáva do moci belasých.
     
    73
    Obaja tréneri hecujú svoje tímy od hranice svojej vymedzenej zóny. Hostia teraz získali pri pravej postrannej čiare štandardku, fauloval tam Dielna.
     
    72
    Savičevič na opačnej strane pred šestnástkou nemal voľných spoluhráčov a tak sa rozhodol pre strelu. Z 30 metrov nemieril zle, vystrelil však nad ľavý horný roh brány.
     
    71
    Van Kessel mohol zabiť rozhodujúci klinec do domácej rakvy. Na ľavej strane prešprintoval Sekuliča a rútil sa sám na Muchu. Brankár domácich sa mu parádne vrhol pod nohy a čistým spôsobom loptu vyrazil do bezpečia.
     
    70
    Podaný síce vhodil dlhý aut pred šestnástkou, Savičevič mu ale vrátil nepresne. Je z toho lopta pre AS.
     
    69
    Center z rohu preletel až na zadnú žrď, kde bol Dielna, proti obrancovi sa však nepresadil. Slovan získal aspoň autové vhadzovanie.
     
    69
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Vassilis Pliatsikas, prichádza Claude Dielna.
     
    69
    Belasí to tam kombinujú pred bránou, chýba však viac striel. Po zrazenej prihrávke Savičeviča uvidíme rohový kop.
     
    68
    Po rohu Slovana už Šemrinec zasahovať nemusel, pomohli mu obrancovia. Máme pred sebou niečo menej než polovicu druhého dejstva, Trenčín stále smeruje k titulu.
     
    67
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Matúš Bero, prichádza Jakub Holúbek.
     
    66
    Neskutočné, čo teraz zahodili slovanisti. Crnkič sa aj so šťastím uvoľnil na pravom rohu šestnástky a poslal loptu na úroveň bieleho bodu. Zreľák tam bol úplne sám, Šemrinec ho však vychytal a vyrazil loptu na hornú sieťku.
     
    65
    Teraz v bolestiach pred Muchom Bero, ktorý absolvoval obojstranne tvrdý súboj s Pliatsikasom. Matúš Bero bude musieť odísť na ošetrenie za čiaru.
     
    64
    Podaný sa na ľavej strane presadil v súboji jeden na jedného a pekne prihrával pod seba na šestnástku Kubíkovi. Ten z prvej nestrieľal, ale prenechával Savičevičovi, ktorý o loptu prišiel.
     
    63
    Hráme v strede poľa, Trenčín hrá skutočne "majstrovsky" a zatiaľ nemá problém. Očakávaný nápor Slovana zatiaľ neprichádza.
     
    62
    Brejk Slovana. De Kamps aj pod tlakom vyviezol loptu a prihral na ľavé krídlo Milinkovičovi. Ten hľadal vpredu dlhou loptou Kubíka, pred ktorým včas vybehol Šemrinec a ukryl loptu v rukaviciach.
     
    61
    Slovanu to dnes vpredu naozaj nejde. Crnkič si chcel prebrať na ľavej strane dlhý center, lopta ho však preskočila a smerovala za čiaru. Medzitým sa pri čiare rozcvičuje domáci rekonvalescent Priskin.
     
    60
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Samuel Kalu, prichádza Stefan Maierhofer.
     
    60
    Crnkičov center na zadnú žrď Kubík neposielal hlavou do brány, ale vracal na stred Zreľákovi. Ten loptu nezasiahol ideálne, a nepodarilo sa to ani Milinkovičovi.
     
    59
    Podaný vyslal strieľaný center dovnútra šestnástky, ktorý Kleščík s námahou odvrátil. Lopta sa dostala ku Kubíkovi, ktorý mohol strieľať, loptu si však ešte posúval a prišiel o ňu.
     
    58
    Milinkovič ale poslal len nevýrazný center, ktorý odvrátil prvý postavený obranca. Slovan to musí skúšať inak, Trenčín totiž až na výnimky bráni takmer bezchybne.
     
    57
    Belasí teraz vybojovali štandardku na útočnej polovici. Kapitán hostí Peter Kleščík tam ťahal za dres Milinkoviča a vidí žltú kartu.
     
    56
    Na ihrisku zatiaľ nič nové, Slovan sa o niečo snaží, zatiaľ je to ale málo. Medzitým sa približujú majstrovské oslavy tímu z Považia.
     
    55
    Pri čiare sa rozcvičuje útočník hostí Maierhofer, uvidíme, či príde na ihrisko. Trenčín teraz rozohráva štandardku od pravej postrannej čiary vo veľkej vzdialenosti.
     
    54
    Trenčan Kingsley Madu nedovolene zastavil Crnkiča pri zakladaní protiútoku a vidí za to žltú kartu.
     
    54
    Po rohu hostí žiadne nebezpečenstvo neprišlo, naopak, nasledoval protiútok Slovana. Ten bol zastavený faulom v strede poľa, belasí teraz rozohrávajú.
     
    53
    Neskutočná šanca Trenčína! Center zo štandardky od čiary preletel až na zadnú žrď, kam Mucha nedosiahol a Lawrence tak hlavičkoval pred odkrytou časťou brány! Mucha sa napokon stihol vrátiť a loptu z čiary vyrazil vedľa brány.
     
    52
    Vasileios Pliatsikas navyše inkasuje od rozhodcu za faul na Kalua žltú kartu.
     
    52
    Kalu bol faluovaný Pliatsikasom, Trenčín získava jednak štandardku asi z 30 metrov, a takisto aj cenný čas.
     
    51
    Mucha hľadal dlhým výkopom vpredu Zreľáka, ten bol dobre pokrytý stopérmi AS. Teraz navyše môžu ísť hostia do protiútoku, ťahá ho Kalu po ľavej strane.
     
    50
    O chvíľu ešte väčšia šanca belasých. Crnkič sa individuálne presadil na pravej strane a pred päťkou našiel Zreľáka, ktorý sa obtočil okolo Skovajsu a zblízka pálil do bočnej siete!
     
    50
    Adam Zreľák dostal dobrú loptu na ľavú stranu a rozhodoval sa medzi centrom a strelou. Vybral si druhú možnosť, vyskúšal to z uhla a Šemrinec vyboxoval!
     
    49
    Kľúčové bude, či Slovan rýchlo zníži, vtedy by sa duel mohol otvoriť. Trenčín sa určite bude snažiť pridať tretí gól, ktorý by definitívne rozhodol o titule pre AS.
     
    48
    V strede poľa na zemi jeden z hráčov Trenčína, z tribúny nedovidíme na číslo. Každopádne sa chvíľu hrať nebude, hráč hostí potrebuje lekárske ošetrenie.
     
    47
    Center z rohu letel na zadnú žrď, kde sa nepresadil ani jeden zo slovanistov.
     
    47
    Kubík prenikal po ľavej strane, predviedol tam dlhý šprint. Už v šestnástke ho riskantným sklzom zastavil Lawrence, hral však loptu a preto bude z toho roh.
     
    46
    Bero sa uvoľnil pred šestnástkou a okamžite v nej hľadal van Kessela. Ten bol dobre pokrytý, Slovan tak môže ísť dopredu.
     
    46
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Granwald Scott, prichádza Nermin Crnkić.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvé dejstvo priblížilo rozlúštenie tajničky o majstrovský titul. Trenčín totiž vyhráva v Bratislave 2:0 a ak náskok udrží, stane sa majstrom. Trenčania skórovali dvakrát, išlo o zlepené góly, keď po brejku udrel Bero a krátko po ňom zblízka Schet. Slovan navyše prišiel o Vitteka, ktorého striedal Milinkovič. Druhé dejstvo sa začne približne od 18:04.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Roh Trenčína, po ktorom nasledovala postupná rozohrávka a slabý center do rukavíc Muchu. Brankár domácich vykopáva dopredu.
     
    45
    Nadstavuje sa jedna minúta.
     
    45
    Slovan sa dostal až k rohovej zástavke, akciu tam však potom pokazil Pliatsikas, ktorý prihrával nepresne. Belasí musia začínať až od brankára Muchu.
     
    44
    Milinkovič to nemyslel zle. Podarilo sa mu obstreliť múr, lopta však napokon letela nad pravý horný roh trenčianskej brány. Čiže skóre sa nemení, na konte gólov domácich svieti stále nula.
     
    44
    Na druhej strane po faule na Savičeviča získava Slovan štandardku. Milinkovič bude môcť strieľať z pravej strany cca 23 metrov od brány.
     
    43
    Vyložená šanca AS! Van Kessel sa pohral s obranou na ľavej strane, a už sám pred Muchom ešte akciu šperkoval prihrávkou na stred. Schet sa tam v kritickej chvíli pošmykol a pred prázdnou bránou nestihol zakončiť!
     
    42
    De Kamps sa snažil vysunúť Milinkoviča za obranou, toho však zastavil dobre postavený obranca Skovajsa.
     
    41
    Na opačnej strane dlhá lopta pre Kubíka, ktorý však bol na ľavej strane v postavení mimo hru. Kleščík môže vykopávať a pošle svoj tím na útočnú polovicu.
     
    40
    Roh Koolwijka hľadal na prednej žrdi Lawrenca, odvracal tam jeden z domácich a zdalo sa, že Slovan hrozbu zažehnal. Potom však Scott prihrával pred vlastnú bránu a boli tam zmätky, belasí to napokon vyriešili odkopom.
     
    39
    Hosťujúci fanúšikovia, ktorých sem prišlo niečo vyše päťdesiat, skandujú "This is my sen." Dve double v dvoch sezónach po sebe, to by bol skutočne úctyhodný úspech.
     
    38
    Blíži sa nám záver polčasu, a môžeme povedať, že Trenčín delí niečo vyše 50 minút hry od toho, aby slávil svoj druhý majstrovský titul. Slovan trochu zapol, zatiaľ to však zďaleka nestačí.
     
    37
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Róbert Vittek, prichádza Marko Milinkovič.
     
    37
    Vittek si už dnes nezahrá, na striedanie je pripravený Marko Milinkovič. Zreľák tak zrejme pôjde na hrot a Milinkovič sa zaradí na krídlo.
     
    36
    Trenčan Kalu sa uvoľnil na ľavej strane a skúsil šťastie z 20 metrov. Lopta smerovala do stredu brány, kde zasiahol pozorný Mucha.
     
    35
    Uvidíme, či Vittek bude pokračovať, zatiaľ to vyzerá, že nie, keďže krivkajúc odchádza z trávnika. Slovan hrá tak dočasne v desiatich.
     
    34
    Róbert Vittek si na hrote útoku Slovana preberal dlhú prihrávku, v súboji kapitánov ho Kleščík zastavil tvrdo, no čisto. Vittek však ostáva v bolestiach na trávniku a nevyzerá to s ním dobre. Dnes akoby všetko hralo proti Slovanu...
     
    33
    Belasí sa pokúsili o ďalšiu útočnú akciu, vpredu však majú len málo hráčov a tak nedokážu vyvinúť taká tlak na bránu súpera.
     
    32
    Ďalšia dobrá príležitosť pre Slovan! František Kubík mal loptu v moci cca 25 metrov od brány, vystrelil po zemi k pravej žrdi, ktorú len tesne minul!
     
    31
    Koolwijk sa snažil prekvapiť Muchu strelou na bližšiu žrď. Lopta sa zaujímavo zatočila a mierila k žrdi, Mucha si to postrážil a na dvakrát loptu skrotil.
     
    30
    Teraz navyše získava AS štandardku na útočnej polovici. Loptu pošle do hry Koolwijk, obrana domácich je v pozore.
     
    29
    Slovan sa po dvoch inkasovaných góloch predsa len viac tlačí dopredu, no Trenčania dobre vykrývajú priestor pred svojou šestnástkou.
     
    28
    Slovan bol blízko ku gólu! Kubík poslal výborný center do šestnástky, do lopty sa hlavou oprel Saláta a lopta len o milimetre minula ľavý horný roh brány! Zdalo sa, že ju vytláčal Šemrinec, rozhodca však nariadil kop od brány.
     
    27
    Belasí získavajú po faule na Kubíka štandardku na útočnej polovici. Všetko sa sťahuje pred bránu AS, Kubík zrejme bude hľadať centrom Salátu či Vitteka.
     
    26
    Fanúšikovia hostí už oslavujú, pri pohľade na doterajší vývoj je to pochopiteľné. Slovan sa musí zdvihnúť, času má dostatok. Domáci však musia zmeniť herný prejav. Zatiaľ to tak nevyzerá, pri lopte sú hostia.
     
    25
    Pekná akcia Slovana. Kubík z pravého krídla našiel v šestnástke Vitteka. Ten si loptu chystal na volej, v poslednej chvíli sa mu do cesty postavil obranca Skovajsa.
     
    24
    Tréner domácich Papavasiliou poslal na rozcvičku Milinkoviča a Dielnu. Uvidíme, či budú domáci striedať ešte v prvom polčase, pri pohľade na ich hru sa to ale pýta.
     
    23
    Slovanisti sú ako obarení. Trenčín naďalej hrá na útočnej polovici, vpredu sa snažil presadiť van Kessel, Sekulič ho však tentoraz pokryl.
     
    21
    Trenčín dal gól!
    Tak to je neuveriteľné, Trenčania už vyhrávajú o dva góly, ktoré skórovali skutočne expresne rýchlo! MITCHELL SCHET dostal na ľavej strane ideálnu prihrávku, nikto ho osobne nebránil a efektným falšom poslal loptu do ľavého horného rohu Muchovej brány. Trenčín je veľmi blízko k titulu!
     
    20
    Trenčín dal gól!
    Obrovská chyba de Kampsa, ktorý stratil loptu v strede poľa. Pri rozohrávke príliš dlho čakal, čo využil Bero a postupoval sám na Muchu. Matúš Bero sa neulakomil, pred Muchom prihral krížne GINOVI VAN KESSELOVI, ktorý loptu upratal do prázdnej brány!
    Asistencia: Matúš Bero
     
    19
    Savičevič teraz kolmicou našiel za obranou Kubíka, ten však dával späť a to zabrzdilo celú akciu domáceho tímu. Belasí sa tak posunuli až na vlastnú polovicu a musia ísť od Muchu.
     
    18
    Hra je v týchto chvíľach nesúrodá, chýba dlhšia kombinácia od jedného z tímov. Slovan skúšal niečo vymyslieť na útočnej polovici, Vittek bol chrbtom k bráne proti presile obrancov a loptu stratil.
     
    17
    Už sa hrá, Trenčín mal k dispozícii štandardku na útočnej polovici. Nevyťažil z nej však nič zaujímavé, hra sa vracia pred Šemrinca.
     
    16
    V strede poľa vzbĺkli emócie. Scott tam nabral Madua, ktorý ostáva v bolestiach na trávniku. Horúca grécka krv potom vzplanula v Pliatsikasovi, ktorý si tam niečo vysvetľoval s Lawrenceom.
     
    15
    Končí nám prvá štvrťhodinka, loptu má častejšie AS, väčšie náznaky šancí však mal Slovan. Veľmi dôležitý môže byť prvý gól.
     
    14
    Po rohu Trenčína tentoraz hlavičkoval Saláta otočený do ihriska a nemal najmenší problém. Na opačnej strane stroskotal pokus o brejk na nepresnej prihrávke Scotta na Savičeviča.
     
    13
    Trenčín prvý raz vážnejšie pohrozil. Koolwijk obral v strede o loptu Scotta a vyzval na šprint popri pravej postrannej čiare Scheta. Ten vyslal prudký center do šestnástky, ktorý hlavou odvracal Saláta a len tak-tak namieril nad brvno vlastnej brány!
     
    12
    Slovan skúša aj vysoký pressing. Kubík takto teraz vyhral hlavičku pre Savičeviča, ktorý pri pravom kraji nepríjemne zatlačil Skovajsu. Mladý obranca hostí to zvládol a Šemrinec vykopne z "päťky."
     
    11
    Po postupnom útoku AS sa lopty ujal pred šestnástkou van Kessel. Previnil sa však útočným faulom a tak lopta pripadá do moci Slovanu, Mucha bude vykopávať.
     
    10
    Vittek pri napádaní odzbrojil Skovajsu a zrazu z toho bola dobrá pozícia pre domácich. Kubík s Vittekom si však nerozumeli pri postupe do šestnástky a Madu ich o loptu obral.
     
    9
    Kubík zatočil center z rohu niekde na úroveň bieleho bodu. Skákal tam Vittek, hlavičkou však mieril tesne nad brvno!
     
    8
    Zreľák dostal na ľavom krídle krásnu loptu za obranu a z uhla šiel sám na Šemrinca. Už takmer z čiary volil prihrávku pred bránu, kde keby mal spoluhráča, zrejme je z toho gól. Takto stihol Madu odkopnúť na roh.
     
    7
    Po centri Kubíka hlavičkoval Vittek, loptu ale zasiahol len slabo. Slovan potom ešte kombinoval pred šestástkou, nádejne vyzerala kolmica Scotta na Kubíka. Kubík sa však na pravom kraji šestnástky v súboji jeden na jedného nepresadil.
     
    6
    Bero sa ujal odrazenej lopty pred šestnástkou, Saláta bol však dobre postavený a včas ho zastavil. Na opačnej strane vybojoval Kubík aspoň štandardku vo veľkej vzdialenosti od brány.
     
    5
    Slovan sa zatiaľ dostal k lopte len minimálne. AS svojím typickým spôsobom kombinuje v strede poľa a čaká na príležitosť nájsť voľný priestor v domácej obrane.
     
    4
    Belasí najprv vystihli rozohrávku hostí, potom sa však sami dostali do problémov. Koolwijkovu kolmicu na Bera však zastavil Sekulič. S loptou potom ešte prenikal Kalu, toho zastavil Pliatsikas.
     
    3
    Schet teraz dostal dobrú prihrávku na pravé krídlo a snažil sa niečo vymyslieť. Napokon sa snažil centrovať cez Podaného, ktorý loptu zrazil tak umne, že sa od Scheta odrazila za čiaru. Vykopáva Mucha.
     
    2
    Trenčania v prvých sekundách častejšie pri lopte. Zatiaľ je to ale len na vlastnej polovici, Slovan dobre bráni v kompaktnej obrannej formácii.
     
    1
    Úvodný výkop mal k dispozícii Trenčín, hostia sa však ďaleko nedostali. Rozohráva tak Slovan, začína až od brankára Muchu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hráči už vybehli na hraciu plochu. Slovan tradične v belasom, začne zľava-doprava. Trenčania v čiernych dresoch, začnú sprava-doľava.
     
    Štadión sa postupne zapĺňa, dnes by mohla prísť slušná návšteva. Svoje sektory obsadili aj fanúšikovia oboch tímov. Slovanisti vytiahli svoje zástavy, rovnako tak aj Trenčania.
     
    -30
    Prajem vám príjemné nedeľné popoludnie z bratislavských Pasienkov. O polhodinku sa tu začne záverečný duel 31. kola medzi Slovanom Bratislava a Trenčínom. Motív zápasu je jasný – hrá sa o titul. Ak Slovan uspeje, stiahne stratu na dva body. Ak vyhrá Trenčín, stane sa majstrom.

    Hlavné mesto si dnes vychutnáva slnečné počasie a nemení sa to ani v týchto chvíľach. Nad Bratislavou je minimum mrakov, teplota je nad dvadsiatimi stupňami a panuje výnimočné bezvetrie. Teda ideálne podmienky na futbal.

    Na ihrisku sa rozcvičujú obe mužstvá. V domácej zostave nachádzame oproti minulému kolu v Žiline dve zmeny – miesto Simoviča nastúpi v zálohe Scott a Crnkiča nahradí v ofenzívnej formácii Savičevič. Na lavičku Slovana sa po zranení vracia Priskin.

    V tíme Trenčína chýba Rabiu, v základe ho nahradil Lawrence. Len na lavičke začne strelec z finále pohára Maierhofer.

    Na ihrisku práve prebieha rozcvička tímov, ja sa vám z Pasienkov ešte prihlásim pred úvodným výkopom. Prajem vám príjemný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Pliatsikas, Saláta, Sekulić, Podaný – Scott, de Kamps – Kubík, Savičevič, Zreľák – Vittek (C).
    Náhradníci: Greif – Dielna, Kotula, Simović, Milinkovič, Crnkić, Priskin. Tréner: Nikki Papavasiliou

    AS Trenčín: Šemrinec – Šulek, Kleščík (C), Skovajsa, Madu – Koolwijk, Lawrence – van Kessel, Bero, Schet – Kalu.
    Náhradníci: Chovan – Holúbek, Jančo, Udeh, Bala, Guba, Maierhofer. Tréner: Martin Ševela

    Rozhodca: Sedlák – Balko, Benko.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, vítam vás pri záverečnom stretnutí 31. kola Fortuna ligy. Tento duel je označený ako "Zápas mesiaca" a jeho dôležitosť to rozhodne dokazuje. Stretnú sa dvaja adepti v boji o titul. Trenčín má tri kolá pred koncom päťbodový náskok a ak na Pasienkoch vyhrá, obháji ligový primát. Slovan sa ešte prípadným víťazstvom pokúsi zdramatizovať záver súťaže. Začíname v nedeľu 8. mája od 17:00.

    ----------------------------------------------------------------------
    Postavenie v tabuľke

    1. Trenčín 30 23 3 4 62:25 72 bodov
    2. Slovan 30 20 7 3 47:18 67 bodov
    3. Myjava 31 17 5 9 39:32 56 bodov

    Pri rovnosti bodov rozhodnú vzájomné zápasy. Tie má zatiaľ lepšie Slovan (0:0 na Pasienkoch a 2:0 v Trenčíne). Znovu však platí, že aj v prípade vzájomných zápasov veľa napovie nedeľňajší duel.

    ----------------------------------------------------------------
    Zostávajúci program tímov bojujúcich o titul

    TRENČÍN: Žilina (doma), Skalica (doma)
    SLOVAN: Michalovce (vonku), Podbrezová (doma)

    --------------------------------------------------------------
    Aktuálna forma

    Slovan v lige naposledy podľahol ešte v marci Myjave (doma 0:1). Odvtedy zároveň v ligovej súťaži stratil body len raz pri remíze v Žiline (0:0). Mužstvo však nehrá v optimálnej fazóne. Chýba väčšia ofenzívna pohoda a efektivita zároveň. Belasí majú za sebou dôležité duely na rozhraní marca a apríla. Nezvládli ich ideálne. Vo finále pohára podľahli Trenčínu 1:3. V Žiline mohli v prípade výhry prevziať boj o titul do vlastných rúk, pod Dubňom sa však zrodila "len" remíza 0:0.

    Trenčín taktiež nekráča jarnou časťou s takou istotou, ako sme si zvykli. Svoje urobila aprílová porážka 0:1 na pôde Dunajskej Stredy. AS zvládol finále pohára proti Slovanu, potom však prišlo bolenie brucha. Obhajca titulu doma prehral s Trnavou 1:3 a tak ostáva boj o titul otvorený.

    -----------------------------------------------------------------------
    Posledných 5 zápasov tímov:

    Žilina – Slovan 0:0
    Slovan – Trenčín 1:3 vo finále Slovnaft Cupu v Trnave (gól Slovana Zreľák)
    Slovan – Skalica 2:0 (Kele, Savičevič)
    Slovan – Trnava 4:2 (Vittek 2, Zreľák 2)
    Senica – Slovan 1:3 (Zreľák, Saláta, Crnkič)

    Trenčín – Trnava 1:3 (Rabiu)
    Slovan – Trenčín 1:3 vo finále Slovnaft Cupu v Trnave (van Kessel 2, Maierhofer)
    Senica – Trenčín 0:2 (Kalu, Koolwijk)
    Trenčín – Ružomberok 1:0 (Kalu)
    Dunajská Streda – Trenčín 1:0

    ------------------------------------------------------------
    Zranenia a predpokladané zostavy

    Slovan nemôže počítať s dlhodobo zraneným Oršulom, ktorý sa minimálne tri mesiace bude liečiť zo zlomeniny kľúčnej kosti spojenej s roztrhaním ramenného väziva. Po zranení kolena sa do tréningu zapojil Priskin, jeho štart je však nepravdepodobný. Zo širšieho kádra pauzoval aj Šefčík, ktorý taktiež znovu trénuje.

    Nastúpi Slovan takto?
    Mucha – Pliatsikas, Saláta, Sekulič, Podaný – de Kamps, Simovič – Milinkovič, Kubík, Zreľák – Vittek.

    Trenčanom bude pre kartový trest chýbať srdce ich zálohy Ibrahim Rabiu. Uvidíme, ako sa s jeho absenciou tréner Martin Ševela vyrovná.

    Nastúpi Trenčín takto?
    Šemrinec – Šulek, Kleščík, Skovajsa, Madu – Schet, Koolwijk, Holúbek – Guba, Bero, van Kessel.

    ----------------------------------------------------------------
    Vzájomné zápasy

    Trenčín od návratu do najvyššej súťaže v roku 2011 odohral so Slovanom 14 ligových stretnutí a 6 z nich vyhral. Belasí slávili úspech štyrikrát a štyrikrát sa zrodila remíza. Tohtosezónna bilancia vrátane pohára je vyrovnaná. Trenčín ovládol minulý ročník, keď k trom ligovým triumfom pridal aj víťazstvo vo štvrťfinále pohára (2:1). Prinášame bilanciu ligových vzájomných duelov.

    Sezóna 2015/2016:
    Slovan – Trenčín 0:0
    Trenčín – Slovan 0:2 (Kubík, Priskin)

    Sezóna 2014/2015:
    Slovan – Trenčín 0:2
    Trenčín – Slovan 4:0
    Slovan – Trenčín 1:3

    Sezóna 2013/2014:
    Trenčín – Slovan 4:2
    Slovan – Trenčín 0:3
    Trenčín – Slovan 0:1

    Sezóna 2012/2013:
    Trenčín – Slovan 2:2
    Slovan – Trenčín 3:1
    Trenčín – Slovan 4:1
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Tomáš Schügerl

    Góly: 20. van Kessel (Bero), 21. Schet, 83. van Kessel (Koolwijk), 90. Udeh

    Karty:   52. Pliatsikas (SBA) – 54. Madu (TRE), 57. Kleščík (TRE), 77. Schet (TRE)


    ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Pliatsikas (69. Dielna), Saláta, Sekulić, Podaný – Scott (46. Crnkić), de Kamps – Kubík, Savičevič, Zreľák – Vittek (C) (37. Milinkovič).
    Náhradníci: Greif – Dielna, Kotula, Simović, Milinkovič, Crnkić, Priskin. Tréner: Nikki Papavasiliou

    AS Trenčín: Šemrinec – Šulek, Kleščík (C), Skovajsa, Madu – Koolwijk (84. Udeh), Lawrence – van Kessel, Bero (67. Holúbek), Schet – Kalu (60. Maierhofer).
    Náhradníci: Chovan – Holúbek, Jančo, Udeh, Bala, Guba, Maierhofer. Tréner: Martin Ševela

    Rozhodca: Sedlák – Balko, Benko

    Diváci: 2847