Kazachstan – Rusko 4:6 (kon.) | Maďarsko – Kanada 1:7 (kon.) | Nórsko – Švajčiarsko 4:3 (po pr.)
Fínsko – Nemecko 5:1 (kon.) | Švédsko – Dánsko 5:2 (kon.) | Francúzsko – Slovensko 1:5 (kon.)
koniec
Fínsko
5:1 (2:0, 2:1, 1:0)
Nemecko
Nedeľa 08.05.2016, 15:15Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:57 Patrik LAINE - 5:1

     
    59:57
    Fínsko dalo gól!
    Domáci hokejisti využili svoj pobyt v pásme a vybojovali piaty gól. Strelil ho PATRIK LAINE. Asistencie: Miko Koivu, Mikael Granlund.
     
    58:39
    Nemecko inkasuje trest pre svoju hráčsku lavicu, pretože hostia zle striedali.
     
    54:48
    Nemecko sa bude musieť brániť. Na trestnú lavicu smeruje za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou Ehrhoff.
     
    54:03
    Nemci naše prosby takmer vyslyšali! Do zakončenia sa dostal Gogulla, no jeho pokus skončil iba na konštrukcii Koskinenovej svätyne.
     
    49:26
    Fínsko sa bude musieť brániť. Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za držanie Hietanen.
     
    44:36
    Nemeckí hokejisti sa natlačili pred bránku súpera a Fíni nechali trestuhodne osamoteného Draisaitla. Ten sa na trikrát snažil preraziť betóny Koskinena, ale neúspešne.
     
    42:58
    Fínsko sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za sekanie Pihlström.
    38:42 Broks MACEK - 4:1

     
    38:42
    Nemecko dalo gól!
    Nemci dokázali využiť presilovku a znižujú na rozdiel troch presných zásahov. Do štatistík sa ako úspešný strelec ranou z pravého kruhu zapísal BROKS MACEK. Asistencie: Leon Draisaitl, Dominik Kahun.
     
    38:32
    Pihlström dostal za hrubosť 2+2 minúty, takže Fíni sa budú brániť. Nemec Holzer inkasoval za rovnaké previnenie dvojminútový trest, ku ktorému si ešte pripíše aj osobných 10 minút za urážanie súpera.
    37:50 Jarno KOSKIRANTA - 4:0

     
    37:50
    Fínsko dalo gól!
    Fínsko pridáva aj svoj štvrtý gól v tomto zápase. Postaral sa oň JARNO KOSKIRANTA bekhendovým tečom z medzikružia, kam mu vynikajúcu prihrávku naservíroval Pyörälä. Asistencie: Myka Pyörälä, Leo Komarov.
     
    36:37
    Fínsko to napokon ale dokázalo a presunulo sa do útoku. Granlund tam urobil kusisko práve, natlačil sa k pravej žrdi a rozmýšľal čo ďalej. Na strelu to nemal, tak krížne prihrával na kapitána Kovua, no pred ním bol puk ešte tečovaný a nedokzal ho zasiahnuť.
     
    34:50
    Patrik Laine sa rútil na bránku, ale bol faulovaný a vybojoval presilovku. Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za držanie Reul.
    29:53 Sebastian AHO - 3:0

     
    29:53
    Fínsko dalo gól!
    Viac priestoru na ľadovej ploche využili favorizovaní Fíni a svoje vedenie zvýšili už na rozdiel troch gólov. Postaral sa o to SEBASTIAN AHO, ktorý sa do puku oprel v medzikruží po presnej prihrávke z ľavého kruhu. Asistencia: Mikael Grandlund.
     
    28:44
    Pomer síl na ľadovej ploche sa vyrovná. Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za držanie Macek.
     
    28:20
    Fínsko sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za podrazenie kapitán Koivu.
     
    25:18
    Nemecko sa bude musieť brániť! Na dve minúty za hákovanie smeruje na trestnú lavicu Draisaitl.
     
    20:50
    Nemecký gólman teraz urobil skvelú prácu a zmaril fínsku šancu na skórovanie! Priamo pred bránku Nemcov sa natlačil Barkov, ktorý chcel páliť, no Pielmeier sa pod neho vrhol a puk hokejkou vypichol.
     
    19:27
    Fínsko teraz opäť prepadlo v defenzíve a Nemci mohli znížiť! Na hokejke to mal Gogulla, ktorý sa vyrútil na pravej strane a prudko pálil, ale mieril tesne vedľa bránky Koskinena.
     
    15:09
    Nemecko sa bude brániť! Reul inkasuje dvojminútový trest za hákovanie.
     
    14:40
    Vynikajúca spolupráca Nemcov mohla vyústiť do zníženia. Od útočnej modrej čiary prudko vypálil Rieder, pričom jeho pokus ešte nepríjemne tečoval Reimer, ale gólman Koskinen ostal na svojom mieste a puk ho trafil do hrude.
    09:08 Leo KOMAROV - 2:0

     
    09:08
    Fínsko dalo gól!
    Fínski hráči potrestali aj druhé vylúčenie svojho súpera. Do štatistík sa ako úspešný strelec zapísal LEO KOMAROV, ktorý ostal nepokrytý pri ľavej žrdi a po presnej prihrávke pohodlne zakončil. Asistencie: Patrik Laine, Juuso Hietanen.
     
    07:59
    Nemci sa budú opäť brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za hákovanie Draisaitl.
    06:22 Patrik LAINE - 1:0

     
    06:22
    Fínsko dalo gól!
    Fíni využívajú presilovku a ujímajú sa vedenia! Gól strelil iba 18-ročný PATRIK LAINE, pre ktorého je to už tretí presný zásah na tomto turnaji. Aj teraz nám predviedol prudkú delovku, po ktorej sa Pielmeier iba bezmocne obzrel. Asistencie: Jusso Hietanen, Jussi Jokinen.
     
    04:44
    Fínsko vo vlastnom oslabení dostalo puk do útoku a dokonca vybojovalo vylúčenie. Za držanie smeruje na trestnú lavicu Boyle.
     
    03:30
    Máme tu prvé vylúčenie zápasu. brániť sa bude Fínsko! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za nedovolené bránenie Hietanen.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 7. Laine (Hietanen, Jokinen), 10. Komarov (Laine, Hietanen), 30. Aho (Grandlund), 38. Koskiranta (Pyörälä, Komarov), 60. Laine (Koivu, Granlund) – 39. Macek (Draisaitl, Kahun)


    Fínsko: Koskinen (Bäckström) – Kukkonen (A), Ohtamaa, Hietanen, Jaakola, Pokka, Lindell, Salmela – Pyörälä, Koskiranta, Komarov – Aho, Koivu (C), Granlund – Laine, Barkov, Jokinen (A) – Pulkkinen, Sallinen, Pihlström
    Nemecko: Pielmeier (Brückmann) – Ehrhoff (A), Holzer, Müller, Reul, Akdag, Boyle, Braun, Ankert – Kahun, Goc (C), Fauser – Gogulla, Schütz, Macek – Rieder, Draisaitl, Reimer – Seidenberg, Hager, Kink (A)

    Rozhodca: Mayer (USA), Olenin (RUS) – Kaderli (SUI), Kilian (NOR)