Kazachstan – Rusko 4:6 (kon.) | Maďarsko – Kanada 1:7 (kon.) | Nórsko – Švajčiarsko 4:3 (po pr.)
Fínsko – Nemecko 5:1 (kon.) | Švédsko – Dánsko 5:2 (kon.) | Francúzsko – Slovensko 1:5 (kon.)
koniec
Fínsko
5:1 (2:0, 2:1, 1:0)
Nemecko
Nedeľa 08.05.2016, 15:15Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:15.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní tretieho hracieho dňa svetového šampionátu v hokeji. Petrohradskú skupinu dnes vypĺňa aj súboj Fínska s Nemeckom, ktorý je na programe o 15:15 stredoeurópskeho času.

    Fíni vstúpili do turnaja dobre a na svojom konte majú tri body. Svoj prvý zápas odohrali ešte v piatok, kedy v skvelej atmosfére nastúpili proti Bielorusku. V zápase sa im darilo od samého úvodu, a aj keď v prvej perióde gól nepadol, po zmene strán sa rýchlo ujali vedenia 2:0. Bielorusom sa dvakrát podarilo skóre skorigovať, ale celkovo prehrali 2:6.

    Nemci do turnaja úspešne nevstúpili a v tabuľke petrohradskej skupiny im patrí šiesta pozícia z ôsmich. Na svojom konte totiž majú iba jediný bodík, ktorý získali za remízu v riadnom hracom čase. Tú dosiahli proti Francúzsku, čo možno považovať za prekvapujúce. Favoritom zápasu boli totiž práve Nemci, ktorí ale svoju pozíciu nezvládli a v rozhodujúcich samostatných nájazdoch neuspeli.

    Favoritom dnešného duelu budú Fíni. Tým vďaka najlepšiemu skóre patrí líderská pozícia celej skupiny a hráči Suomi si ju určite budú chcieť udržať. Na ich triumf vypísali stávkové kancelárie kurz približne 1.3, zatiaľ čo na výhru hostí je kurz až 6.7.
    Reportáž so slovenskými fanúšikmi v Petrohrade
     
    Úvodné zostavy:

    Fínsko: Koskinen (Bäckström) – Kukkonen (A), Ohtamaa, Hietanen, Jaakola, Pokka, Lindell, Salmela – Pyörälä, Koskiranta, Komarov – Aho, Koivu (C), Granlund – Laine, Barkov, Jokinen (A) – Pulkkinen, Sallinen, Pihlström

    Nemecko: Pielmeier (Brückmann) – Ehrhoff (A), Holzer, Müller, Reul, Akdag, Boyle, Braun, Ankert – Kahun, Goc (C), Fauser – Gogulla, Schütz, Macek – Rieder, Draisaitl, Reimer – Seidenberg, Hager, Kink (A)

    Rozhodca: Mayer (USA), Olenin (RUS) – Kaderli (SUI), Kilian (NOR).
    Predzápasový nástup na ľad
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:08
    Zápas sa začal výherným buly pre nemecký celok. Hokejisti v čierno-žltých dresoch sa s pukom ihneď dostali aj do pásma a nahodili ho na bránku, ale Koskinen si dal veľký pozor.
     
    00:28
    Hneď v úvode vyletel puk nad plexisklo a hra sa musí prerušovať. Vhadzovať budeme opäť v stredovom kruhu.
     
    00:54
    V Petrohrade sme začali v skvelej atmosfére. Starajú sa o ňu najmä fínski fanúšikovia, ktorí majú v hľadisku obrovskú prevahu a hlasno povzbudzujú svoj tím.
     
    01:33
    Fíni sa presunuli do útoku a pokúsili sa tam niečo vymyslieť. Na pravej strane číhal pred bránkou na puk Barkov, ale hostia ho pred ním odpratali do bezpečia.
     
    01:47
    Následne prišlo ďalšie strelecké zakončenie Fínov, ale to iba vyprášilo betóny nemeckého brankára. Hráči Suomi začali aktívnejšie.
     
    02:40
    Hráči Fínska stáe držia pásmo a hru vôbec neprerušujú. Z ich strany sledujeme dobrý ofenzívny tlak, no chýba mu presnosť v zakončení.
     
    03:30
    Máme tu prvé vylúčenie zápasu. brániť sa bude Fínsko! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za nedovolené bránenie Hietanen.
     
    03:55
    Nemci sa ihneď v úvode usadili v útoku, ale nevedia presne zakončiť. Nahodenie od modrej čiary smerovali k žrdi, kde bol nepokrytý Kahun, no ten puk vo vzduchu netrafil.
     
    04:44
    Fínsko vo vlastnom oslabení dostalo puk do útoku a dokonca vybojovalo vylúčenie. Za držanie smeruje na trestnú lavicu Boyle.
     
    04:58
    V hre štyroch proti štyrom využili viac priestoru Nemci a po výhernom buly sa presunuli do útoku. Tam to skúšali aj prudkým nastrelením, ktoré Koskinen radšej podržal.
     
    05:30
    Fínsko hrá v plnom počte a začína sa jeho skrátená presilovka.
     
    05:41
    Fínski hokejisti však musia začínať spoza svojej bránky a navyše odolávajú aj vysokému forčekingu súpera. Nemci to teraz robia veľmi dobre.
     
    06:22
    Fínsko dalo gól!
    Fíni využívajú presilovku a ujímajú sa vedenia! Gól strelil iba 18-ročný PATRIK LAINE, pre ktorého je to už tretí presný zásah na tomto turnaji. Aj teraz nám predviedol prudkú delovku, po ktorej sa Pielmeier iba bezmocne obzrel. Asistencie: Jusso Hietanen, Jussi Jokinen.
    06:22 Patrik LAINE - 1:0

    Fínski fanúšikovia oslavujú gól
     
    06:40
    Nemecko hrá medzičasom v plnom počte. Vylúčenie ho dnes môže ešte poriadne mrzieť.
     
    07:58
    Nasledovať bude prvá reklamná prestávka tohto zápasu. Duel zatiaľ v Petrohrade sledujeme v skvelej atmosfére, o ktorú sa starajú prevažne fínski fanúšikovia.
     
    07:59
    Nemci sa budú opäť brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za hákovanie Draisaitl.
     
    09:08
    Fínsko dalo gól!
    Fínski hráči potrestali aj druhé vylúčenie svojho súpera. Do štatistík sa ako úspešný strelec zapísal LEO KOMAROV, ktorý ostal nepokrytý pri ľavej žrdi a po presnej prihrávke pohodlne zakončil. Asistencie: Patrik Laine, Juuso Hietanen.
    09:08 Leo KOMAROV - 2:0

     
    09:40
    Nemci hrajú v plnom počte a situácia je pre nich veľmi náročná. Hokejisti v tmavých dresoch si musia poradiť so zvyšujúcim sa tlakom aj dvojgólovou stratou.
     
    10:00
    Polovica tretiny je minulosťou. Nemci zbierajú puk za vlastnou bránkou a budú chcieť zaútočiť.
     
    10:28
    Nemeckí hráči sa napokon do pásma dostali, ale Fíni ich vytlačili zo streleckých pozícií. Gól sme teda vidieť nemohli.
     
    11:51
    Nemci sa pokúšajú presadiť, ale majú to veľmi náročné. Fauser teraz šprintoval za fínskym hráčom s pukom a prišpendlil ho na mantinel, ale nepomohlo mu to.
     
    12:22
    Hra sa teraz mierne upokojila a puk lieta v okolí stredového kruhu. Ani jeden z tímov sa nevie usadiť v útočnej tretine.
     
    12:50
    Nemci sa dopustili zakázaného uvoľnenia, vhadzovať sa bude pred Pielmeierom.
     
    13:52
    Hokejisti zašľapli puk v útočnej tretine Fínska pri mantineli a hra sa musí prerušiť. Nasledovať bude krátka komerčená prestávka.

     
    14:40
    Vynikajúca spolupráca Nemcov mohla vyústiť do zníženia. Od útočnej modrej čiary prudko vypálil Rieder, pričom jeho pokus ešte nepríjemne tečoval Reimer, ale gólman Koskinen ostal na svojom mieste a puk ho trafil do hrude.
     
    15:09
    Nemecko sa bude brániť! Reul inkasuje dvojminútový trest za hákovanie.
     
    15:49
    Nemeckí hokejisti puk výborne vyhadzujú spred svojej bránky a Fínsko sa nevie udržať v pásme. Suomi musí zakladať novú útočnú akciu.
     
    16:19
    Fíni museli nový útok zakladať aj druhýkrát v krátkom čase, no ani to im nevyšlo. Na útočnej modrej čiare ich zastavil ofsajdový verdikt postranného arbitra.
     
    16:57
    Fíni sa po dlhom čase usadili v pásme, ale záver ich početnej výhody sa blíži. Nemecko sa stiahlo pred svojho gólmana.
     
    17:09
    Reul je späť na ľadovej ploche a Nemecko pokračuje v plnom počte. Zmenu skóre sme počas vylúčenia nevideli.
     
    17:53
    Komarov potiahol puk z vlastnej obrannej tretiny až do útoku, kde ho prenechal spoluhráčom. Tí sa snažili nahodiť kus čiernej gumy do bránkoviska, avšak Komarov už na teč nemal nárok.
     
    18:07
    Začala sa posledná dvojminútovka a Fínsko pridáva na aktivite. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    18:43
    Nemci s problémami udržali puk v útočnej tretine a ihneď sa rozhodli strieľať. Skúšal to Kahun a mieril naozaj dobre, no v poslednej chvíli do drahy strely vletel Fauser.
     
    18:52
    Nemecko ešte v útoku ostalo a puk vrátilo opäť na modrú čiaru. Odtiaľ prišlo ďalšie zakončenie, no to Koskinen podržal a Gocovi dorážku nedovolil.
     
    19:27
    Fínsko teraz opäť prepadlo v defenzíve a Nemci mohli znížiť! Na hokejke to mal Gogulla, ktorý sa vyrútil na pravej strane a prudko pálil, ale mieril tesne vedľa bránky Koskinena.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.

     
    Prvá tretina tohto duelu je minulosťou. Videli sme v nej výborný rýchly hokej, ktorý priniesol aj dva presné zásahy. O tie sa postarali iba Fíni, takže Nemci majú v zvyšnej časti stretnutia čo doháňať.

    Pomer striel: 10:7.

    Druhá tretina sa začne približne o 16:05 stredoeurópskeho času.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
    Pielmeier prichádza do bránky
     
    20:50
    Nemecký gólman teraz urobil skvelú prácu a zmaril fínsku šancu na skórovanie! Priamo pred bránku Nemcov sa natlačil Barkov, ktorý chcel páliť, no Pielmeier sa pod neho vrhol a puk hokejkou vypichol.
     
    21:28
    Nemecko chcelo puk dostať do útočnej tretiny, avšak podarilo sa mu to iba za cenuzakázaného uvoľnenia.
     
    21:55
    Veľkú pochvalu si teraz vyslúži Pyörälä. Ten vysoko forčekoval súperovu rozohrávku, až dostal Nemcov pod nepríjemný tlak, no puk aj tak nezískal.
     
    22:48
    V úvode druhej tretiny sa zápas často neprerušuje. Puk lieta z jednej strany klziska na druhú a nikomu sa nedarí usadiť v pásme.
     
    23:31
    Problém s prechodom do útoku majú najmä Nemci. Fínske zadné rady sú pevne zatvorené a súpera k ničomu nepúšťajú.
     
    24:11
    Pielmeier musel čeliť strele a radšej ju schoval v lapačke. Na ľadovej ploche sa nič výraznejšie nedeje.
     
    24:37
    Nemci po dlhšom čase prešli do útoku a pokúsili sa tam niečo vymyslieť. Od modrej čiary chcel zrejme strieľať Holzer, ale bránku úplne minul.
     
    25:18
    Nemecko sa bude musieť brániť! Na dve minúty za hákovanie smeruje na trestnú lavicu Draisaitl.
     
    25:40
    Fínski hokejisti sa ihneď usadili v pásme a pokúšajú sa skórovať. V ľavom kruhu na vhadzovanie mal puk Pulkkinen a chcel ho rížne poslať spoluhráčovi, ale tam stáli Nemci a nedovolili to.
     
    26:26
    Fíni ešte ostali v pásme a skúsili to aj strelecky. Spoza obrany pálil Granlund, no mieril iba vedľa pravej žrde Pielmeierovej bránky.
     
    27:18
    Nemecké vylúčenie je minulosťou. Fíni boli počas presilovky veľmi aktívni, no hokejisti Suomi sa obetavo ubránili.
     
    28:00
    Nasledovať ude komerčná prestávka. Atmosféra na tribúnach je aj naďalej výborná, fínski fanúšikovia majú dôvod na úsmev.
     
    28:20
    Fínsko sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za podrazenie kapitán Koivu.
     
    28:44
    Pomer síl na ľadovej ploche sa vyrovná. Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za držanie Macek.
     
    29:53
    Fínsko dalo gól!
    Viac priestoru na ľadovej ploche využili favorizovaní Fíni a svoje vedenie zvýšili už na rozdiel troch gólov. Postaral sa o to SEBASTIAN AHO, ktorý sa do puku oprel v medzikruží po presnej prihrávke z ľavého kruhu. Asistencia: Mikael Grandlund.
    29:53 Sebastian AHO - 3:0

     
    30:20
    Fínske vylúčenie sa skončilo, hokejisti Suomi si zahrajú skrátenú presilovku.
     
    30:44
    Počas krátkej početnej nevýhode veľmi tvrdo vystrelil Pokka, no jeho pokus skončil vedľa bránky. Nemecko už takisto v plnom počte.
     
    31:58
    Nemeckí hokejisti majú na svojom konte už trojgólové manko a zmazať ho proti rozbehnutým Fínom určite nebude jednoduché. Nemci sa aj napriek tomu snažia a pokúšajú sa usadiť v útoku.
     
    32:59
    Fínski hokejisti predviedli pekný poritútok a vyrútili sa do pásma súpera. Na konci akcie smerovala prihrávka pred bránku, kam korčuľoval Koskiranta, no od jeho korčule sa puk odrazil iba nad brvno.
     
    33:28
    Nemci chceli puk dostať čo najďalej od svojej bránky, no podarilo sa im to iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    33:57
    Hra sa opäť prerušuje a nasledovať bude komerčná prestávka. Do konca tejto tretiny osáva približne šesť minút.
     
    34:26
    Fínsko puk dostalo do útočnej tretiny, ale nestihlo ani zaknčiť a Pielmeier si ho od svojej bránky stiahol do lapačky.
     
    34:50
    Patrik Laine sa rútil na bránku, ale bol faulovaný a vybojoval presilovku. Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za držanie Reul.
     
    35:11
    Nemci puk v úvode oslabenia vyhodili zo sovjej obrannej tretiny. Fínsko bude musieť založiť novú útočnú akciu.
     
    35:48
    Nemci to teraz robia skutočne výborne a svojho súpera späť do pásma nepúšťajú. Vysoký forčeking hokejistom v tmavých dresoch vychádza.

    Suomiiii ???????? #FIN-GER #icehockey #worldchampion #Finland #yay

    Fotka zveřejněná uživatelem annie (@annielll),


     
    36:37
    Fínsko to napokon ale dokázalo a presunulo sa do útoku. Granlund tam urobil kusisko práve, natlačil sa k pravej žrdi a rozmýšľal čo ďalej. Na strelu to nemal, tak krížne prihrával na kapitána Kovua, no pred ním bol puk ešte tečovaný a nedokzal ho zasiahnuť.
     
    36:50
    Fínska presilovka sa končí. Skóre sa počas nej nemenilo.
     
    37:50
    Fínsko dalo gól!
    Fínsko pridáva aj svoj štvrtý gól v tomto zápase. Postaral sa oň JARNO KOSKIRANTA bekhendovým tečom z medzikružia, kam mu vynikajúcu prihrávku naservíroval Pyörälä. Asistencie: Myka Pyörälä, Leo Komarov.
    37:50 Jarno KOSKIRANTA - 4:0

     
    38:32
    Pihlström sa tlačil do zakončenia, ale v súboji spadol a následne vyvolal roztržku s Holzerom. Rozhodcovia situáciu rýchlo upokojili, ale aj tak budú vylučovať.
    "Priateľský rozhovor" Pihlströma a Holzera
     
    38:32
    Pihlström dostal za hrubosť 2+2 minúty, takže Fíni sa budú brániť. Nemec Holzer inkasoval za rovnaké previnenie dvojminútový trest, ku ktorému si ešte pripíše aj osobných 10 minút za urážanie súpera.
     
    38:42
    Nemecko dalo gól!
    Nemci dokázali využiť presilovku a znižujú na rozdiel troch presných zásahov. Do štatistík sa ako úspešný strelec ranou z pravého kruhu zapísal BROKS MACEK. Asistencie: Leon Draisaitl, Dominik Kahun.
    38:42 Broks MACEK - 4:1

     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina je minulosťou. Fínski hokejisti v nej najskôr pridali ďalšie dva presné zásahy a potom raz inkasovali, ale aj napriek tomu majú na svojom konte stále pohodlné vedenie.

    Tretia tretina sa začne približne o 16:56 stredoeurópskeho času.

     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:23
    V úvode tretej tretiny rozohrali Fíni útočnú akciu spred svojej bránky. V útoku sa do medzikružia natlačil Laine a chcel páliť, ale hostia ho k puku nepustili.
     
    40:46
    Nemeckí hokejisti sa pohodlne ubránili a budú chcieť zaútočiť. Úvod tretiny sa nesie v znamení viacerých nepresností.
     
    41:44
    Hra je prerušená a chadzovať sa bude pred nemeckým gólmanom. Ani jeden z tímov si nevie vypracovať dobrú šancu a pri pohľade na hru aktuálne mlčia aj fanúšikovia.
     
    42:07
    Hra sa teraz ani neprerušuje, no na ľadovej ploche sa nedeje nič zaujímavejšie. Puk lieta zo strany na stranu bez akéhokoľvek zakončenia.
     
    42:58
    Fínsko sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za sekanie Pihlström.
     
    43:16
    Nemecko by rado využilo presilovku a presunulo sa do útoku. Rieder to skúšal strelou z jazdy z ľavej strany, no Koskinen puk vyrazil na ochrannú sieť.
     
    43:40
    Rieder teraz puk zatiahol až za bránku súpera a odtiaľ prirhával k ľavej žrdi, no mieril iba na korčuľu svojho spoluhráča a zakončenie neprišlo.
     
    44:36
    Nemeckí hokejisti sa natlačili pred bránku súpera a Fíni nechali trestuhodne osamoteného Draisaitla. Ten sa na trikrát snažil preraziť betóny Koskinena, ale neúspešne.
     
    44:58
    Fínsko napokon snahu súpera ustálo a v oslabení neinkasovalo. Nemecká presilovka sa končí.
     
    45:23
    Nemeckí hokejisti začínajú čoraz viac hrýzť a súperovi poriadne znepríjemňujú život. Nemci to s rozhodnutou deľbou bodov ešte nevidia uzavreté.
     
    46:21
    Za fínskou bránkou bojovala o puk dvojica Nemcov, ale Fauser ani jeho spoluhráč neboli úspešní.
     
    46:50
    Fínsko vyhodilo puk iba na zakázané uvoľnenie a nasledovať bude komerčná prstávka. Do konca riadnej hracej doby ostáva ešte 13 minút čistej hry.
     
    47:55
    Fíni sa k puku nedostali v útoku, takže sa museli stiahnuť do defenzívy. Hra sa prelieva z jednej strany na druhú, avšak na gólové šance iba čakáme.
     
    48:22
    Nemci prešli do ofenzívy, ale zrejme to tam príliš prešpekulovali. Draisaitl nahral spoluhráčovi a potom dostal puk späť pred bránku, ale bol zle otočený a strieľať nemohol.
     
    49:26
    Fínsko sa bude musieť brániť. Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za držanie Hietanen.
     
    49:50
    Fíni dvakrát v rade vyhodili puk zo svojej obrannej tretiny. Nemecko musí začínať zo stredného pásma.
     
    50:37
    Od modrej čiary teraz prudko vystrelil Boyle, ale Fíni jeho puk strečovali mimo priestoru troch žrdí.
     
    50:56
    Fínom sa puk podarilo aj vyhodiť a mohli prestriedať. Nemecko bude začínať spoza Pielmeiera.
     
    51:11
    Nemeckí hokejisti sa dostali do streleckého zakončenia, no to bolo zrazené mimo hracej plochy. Rozhodca musí ísť po nový puk.
     
    51:26
    Fínsko svoju početnú nevýhodu prežilo bez gólovej ujmy a už hrá v plnom počte. Do konca tretiny ostáva ešte osem minút, no zdá sa, že o víťazovi je už rozhodnuté.
     
    52:18
    Nemecko sa výrazne snaží aj proti plnému počtu hráčov súpera. Reimer si puk stiahol na ľavej strane a skúsil to strelecky, avšak Koskinen betónom vyrazil do bezpečia.
     
    52:23
    Fínsky gólman napokon musel čeliť aj strele z opačnej strany, ale tú si už postrážil a puk udržal vo výstroji. Nasledovať bude komerčná prestávka.
    Vhadzovanie pred Koskinenom
     
    53:00
    Po čase sa teraz prebrali aj fanúšikovia a pokračujú v povzbudzovaní. Na ozvláštnenie situácie na ľadovej ploche by sme čo najskôr potrebovali presný zásah.
     
    54:03
    Nemci naše prosby takmer vyslyšali! Do zakončenia sa dostal Gogulla, no jeho pokus skončil iba na konštrukcii Koskinenovej svätyne.
     
    54:48
    Nemecko sa bude musieť brániť. Na trestnú lavicu smeruje za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou Ehrhoff.
     
    55:34
    Nemci defenzívnu činnosť zvládajú veľmi dobe a Kink dokonca puk dostal až do útoku. Fínsko sa nikam zbytočne neponáhľa.
     
    56:20
    Fínski hokejisti sa vrátili do pásma a diváci pokračujú v povzbudzovaní. Všetko nasvedčuje tomu, že tri body dnes získajú hráči Suomi.
     
    56:48
    Nemecko svoje oslabenie zvládlo bez akýchkoľvek komplikácií a už hrá v plnom počte.
     
    57:18
    Hosťujúci Goc chcel s pukom preniknúť do útoku, ale po súboji v strednom pásme prišiel o hokejku a v akcii nemohol pokračovať.

     
    58:00
    Do konca tretiny ostávajú už iba dve minúty a Fínsko sa usadilo v pásme. Nemci si uvedomujú, že dnes už body nezískajú.
     
    58:39
    Nemecko inkasuje trest pre svoju hráčsku lavicu, pretože hostia zle striedali.
     
    59:10
    Fíni zahodili jednu väčšiu šancu, ale stále ostávajú v útoku. Medzičasom sa začala posledná minúta tohto stretnutia.
     
    59:57
    Fínsko dalo gól!
    Domáci hokejisti využili svoj pobyt v pásme a vybojovali piaty gól. Strelil ho PATRIK LAINE. Asistencie: Miko Koivu, Mikael Granlund.
    59:57 Patrik LAINE - 5:1

     
    59:57
    Nemecko inkasovalo vo svojom oslabení a zápas dohrá v plnom počte.
     
    Koniec zápasu.
     
    Zápas mali Fíni pod svojou kontrolou a zaslúžene získali tri body.

    Najlepší hráči:
    Nemecko: Dominik Kahun
    Fínsko Leo Komarov (17:29:36)

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 7. Laine (Hietanen, Jokinen), 10. Komarov (Laine, Hietanen), 30. Aho (Grandlund), 38. Koskiranta (Pyörälä, Komarov), 60. Laine (Koivu, Granlund) – 39. Macek (Draisaitl, Kahun)


    Fínsko: Koskinen (Bäckström) – Kukkonen (A), Ohtamaa, Hietanen, Jaakola, Pokka, Lindell, Salmela – Pyörälä, Koskiranta, Komarov – Aho, Koivu (C), Granlund – Laine, Barkov, Jokinen (A) – Pulkkinen, Sallinen, Pihlström
    Nemecko: Pielmeier (Brückmann) – Ehrhoff (A), Holzer, Müller, Reul, Akdag, Boyle, Braun, Ankert – Kahun, Goc (C), Fauser – Gogulla, Schütz, Macek – Rieder, Draisaitl, Reimer – Seidenberg, Hager, Kink (A)

    Rozhodca: Mayer (USA), Olenin (RUS) – Kaderli (SUI), Kilian (NOR)