Sociedad – Rayo Vallecano 2:1 (kon.) | Real Madrid – Valencia 3:2 (kon.) | Villarreal – La Coruña 0:2 (kon.)
Getafe – Gijón 1:1 (kon.) | Eibar – Real Betis 1:1 (kon.) | Barcelona – Espanyol 5:0 (kon.)
Sevilla – Granada 1:4 (kon.) | Las Palmas – Bilbao 0:0 (kon.) | Vigo – Malaga 1:0 (kon.)
Levante – Atlético Madrid 2:1 (kon.)
koniec
Real Madrid
3:2 (2:0)
Valencia CF
Nedeľa 08.05.2016, 17:00Španielska LaLiga • 37. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Real Madrid CF

    Postup do finále Ligy majstrov bol fyzicky náročný, ale "Biely balet" má síl dosť, aby dokázal ešte aj potrápiť vedúcu Barcelonu a druhé Altético Madrid v boji o titul v španielskej La Lige. Najbližšie mu v ceste stojí Valencia, ktorá je známa svojou silou a nevyspytateľnosťou. Veď nedávno vyhrala aj na Nou Campe, čím skresala náskok "Blaugranas" na čele tabuľky. Aj preto je taký, ako je.

    Ostávajú dva kolá a už sa nepripúšťa žiadna chyba. Real proste musí vyhrať, ak chce titul a čakať, že obaja z prvých dvoch tímov aspoň raz nevyhrajú.

    Pomáhať im v tom bude aj Cristiano Ronaldo, ktorý sa vrátil po zranení a pomohol k postupu v LM cez Manchester City. Naopak, chýbať bude Gareth Bale a aj brankár Keylor Navas.
     
    Valencia CF

    "Netopiere" nemôžu hodnotiť túto sezónu ako úspešnú, pretože nepostúpia do európskych pohárov. Momentálne sú na deviatom mieste so ziskom 44 bodov a veľkou stratou na "európske priečky."

    V posledných dvoch kolách im už o nič nepôjde, ale Real Madrid budú určite chcieť potrápiť a kto vie, možno napodobniť prekvapenie z Nou Campu.
     
    Úvodné zostavy:

    Real Madrid CF: Casilla – Danilo, Varane, Ramos, Marcelo – Kroos, Casemiro, James Rodríguez – L. Vázquez, Benzema, Ronaldo.
    Náhradníci: Yáñez – Pepe, Nacho Fernández, Kovačić, Arbeloa, Jesé, Isco.

    Valencia CF: Diego Alves – Barragán, Mustafi, Abdennour, Siqueira – Parejo, Fuego, E. Pérez – Cancelo, Alcácer, Rodrigo.
    Náhradníci: Ryan – Vezo, Negredo, Piatti, A. Gomes, Mina, Danilo..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Real Madrid po rozohrávke drží loptu na svojich kopačkách, kombinuje, nepúšťa k nej súpera, lenže je to na polovici domáceho celku.
     
    2
    Dlhý pas z hĺbky vlastnej polovici hľadá vpredu Ronalda, pred ním zakročil Siqueira a prihral pred portugalskou hviezdou hlavou k brankárovi Alvesovi.
     
    3
    Stále hráme v strede poľa, kde je pri lopte zväčša domáci tím , ale naráža na pozornú stenu z hráčov Valencie.
     
    4
    Valencia získala loptu pred vlastnou šestnástkou spod nadvlády domáceho celku, no Alves poslal výkop iba k Ramosovi.
     
    5
    James Rodríguez získava priamy kop, je to situácia na dobrý center pred brazílskeho brankára Diega Alvesa.
     
    5
    Toni Kroos poslal centrovaný pas do šestnástky, ale v nej kraľoval Abdennour a odvrátil aspoň na aut.
     
    7
    Danilo dostal veľmi veľa priestoru na pravom krídle, ale celú akciu pokazil, keď chcel prihrať dozadu.
     
    8
    Marcelo získal loptu na krídle vedľa šestnástky súpera a po kombinácií s Ronaldom chcel Portugalčanovi prihrať do šestnástky, pas zachytili hostia.
     
    9
    Real pri lopte, ale nevie prejsť cez polovicu ihriska. Zahral si tak aj Casilla, ktorý sa prvýkrát v dueli dotkol lopty.
     
    10
    Lucas Vazquéz ušiel Siqueirovi nábehom na krídlo. Rýchlo sa pozrel a odcentroval. Pravdepodobne hľadal Marcela, ktorý sa do zakončenia nedostal.
     
    11
    Casemiro naviezol loptu pred šestnástku súpera a keďže pred ním hráči Valencie ustupovali, napriahol, no bránu pokusom po zemi minul.
     
    12
    Centrovaná lopta sprava do šestnástky Realu od Pareja bola veľmi dlhá a aj keď Rodrigo loptu zachytil, poslal ju iba nad bránu. Akcia dvoch odchovancov Realu Madrid v drese Valencie teda nevyšla.
     
    13
    Žltú kartu dostáva Enzo Pérez (Valencia CF).
     
    14
    Parejo až príliš dlho držal loptu v strede poľa a nakoniec o ňu v súboji s Kroosom aj prišiel. Píska sa však faul nemeckého reprezentanta.
     
    15
    Siqueira sa nepresadil k centru cez Vazquéza. Ten mu loptu zobral, ale po rozohrávke dopredu ju už majú hostia.
     
    16
    Cancelo našiel peknou prihrávkou do šestnástky nohu Paca Alcácera. Jeho zrazený center do malého vápna zrazil na roh Varane.
     
    16
    V šestnástke Realu Madrid vyskočil najvyššie Cristiano Ronaldo a dostal loptu do bezpečia. Aj keď sa tá vrátila naspäť, následne dobre zasiahol Sergio Ramos.
     
    17
    Valencia držala dlhší čas loptu na svojich kopačkách, až o ňu prišla a dopredu sa vydal Benzema, ktorého kolmica hľadala Vazquéza, avšak ten spadol po kontakte s Fuegom.
     
    19
    Kroos poslal zo stredu poľa fantastickú prihrávku na Danila. Brazílčan z hranice šestnástky odcentroval medzi dvoch spoluhráčov, na roh odvrátil Abdennour.
     
    19
    Po centri od rohovej zástavky hlavičkoval práve cez Abdennoura Francúz Karim Benzema, bránu tesne minul.
     
    21
    Kombinácia Siqueiru a Rodriga na ľavom krídle nevyšla, keď sa lopta od hráčov Realu odrazila za čiaru, ale hostia pri nej ostávajú.
     
    22
    Real Madrid stráca loptu po rozohrávke na vlastnej polovici a zdá sa, že optickú prevahu preberajú hráči Valencie.
     
    24
    Real sa po dlhšom čase dostal pred šestnástku súpera, ale v momente, kedy sa Vazquéz rozhodol prihrávať dnu, vypichol mu loptu súper. Kontra Rodriga končí prihrávkou na Casillu.
     
    25
    Cristiano Ronaldo bol veľmi blízko prvého gólu, keď sa ocitol za obranou súpera a tvrdo vypálil, lenže len do miest, kam sa vrhol Diego Alves!
     
    26
    Real Madrid dal gól!
    Teraz to už vyšlo! Marcelo načasoval prihrávku na hranicu šestnástky, našiel CRISTIANA RONALDA, ktorý si ešte loptu potiahol cez Abdennoura a presnou strelou k žrdi nedal Alvesovi šancu zasiahnuť.
    26. Cristiano Ronaldo (REA) - 1:0
     
    27
    Center Cancela po zemi do šestnástky narobil Varaneovi viac starostí, ako malo, takže po odkope bude nasledovať rohový kop.
     
    28
    Karim Benzema bol výborne postavený a odvrátil center Pareja. Real dokonca chcel ísť do kontry, krátko po prekročení bránkovej čiary sa vrátil Barragán.
     
    30
    Center Lucasa Vazquéza sprava hľadal Cristiana Ronalda, pred ktorým na poslednú chvíľu odvrátil Barragán. Aj keď sa zdalo, že lopta je stratená, James fantasticky zabojoval a vypýtal si faul vedľa veľkého vápna práve od Barragána.
     
    31
    James Rodríguez kopol dobrý center na hranicu malého vápna, kde bolo veľmi veľa hráčov, ale k zakončeniu z ťažkej pozície sa dostal Sergio Ramos. Mieril tesne vedľa.
     
    32
    Danilov prudký center preletel cez Ronalda, ktorý ho minul a trafil Benzemu, lenže od neho sa lopta len odrazila za čiaru.
     
    34
    Center Danila prepadol na druhú stranu, kde bol James. Následne prihral na Marcela, ten našiel centrom Vazquéza, ktorý sa dostal k hlavičke presne k žrdi z dosť veľkej diaľky. Alves musel zasahovať proti nebezpečnej lopte.
    34. Lucas Vázquez (REA)
     
    35
    Real Madrid zviera svojho súpera v jeho šestnástke. Centruje do nej, prihráva, skúša rôzne kombinácie, ale to zakončenie domácim teraz nevychádza. Ronaldo v najväčšej šanci minul loptu.
     
    37
    Center Siqueiru zľava našiel iba Ramosa. Ten odvrátil, ale Casemiro následne stratil loptu a čo teraz nedala Valencia sa proti Realu neodpúšťa. Paco Alcácer dostal lotu za obranu pred Casillu, ale prihral do lepšej pozícií, no jeden zo spoluhráčov loptu pred prázdnou bránou minul. Ešte zakončoval Cancelo a to do brány, kde bol len Marcelo. Neviem ako sa mu to podarilo, ale minul!
    37. João Cancelo (VAL)
     
    38
    Prudká strela spoza šestnástky medzi tri žrde trochu prekvapila Casillu, ale ten si dokázal s pokusom poradiť.
     
    39
    Žltú kartu dostáva Guilherme Siqueira (Valencia CF).
     
    40
    Prihrávka do krídla hľadala Danila, ktorého však predbehol Abdennour a poslal loptu aspoň do autu. Následne mal opäť starosti ten istý stopér, Ronaldov center taktiež zrazil.
     
    41
    Marcelov center bol o niečo dlhší, ako by Sergio Ramos nabiehajúci do šestnástky potreboval a preto bude od brány odkopávať Diego Alves.
     
    42
    Real Madrid dal gól!
    Sporná situácia, ale gól platí! Najprv však KARIM BENZEMA nedal obrovskú možnosť, keď dostal pas od Ronalda pred Alvesa, ale Brazílčan ho perfektne vychytal. Následne Cancelo nepochopiteľne prihral späť na Benzemu a ten sa už presadil spred Alvesa.
    42. Karim Benzema (REA) - 2:0
     
    44
    Zaujímavý moment, pretože žltú kartu dostáva za nejaké protesty voči gólu náhradník Valencie André Gomes.
     
    45
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45+1
    Pekný pas medzi obrancov Realu Madrid hľadal nešťastníka prvého polčasu Cancela, ale ten sa pošmykol a dlhý pas poslal iba do banerov za bránou.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Real Madrid po prvom polčase vedie 2:0, keď sa presadil najprv presnou strelou Cristiano Ronaldo a následne trochu diskutabilne aj Karim Benzema, ktorému nepochopiteľne prihral Joao Cancelo. A práve tento hráč mal najväčšiu šancu hostí, ale prázdnu bránu minul.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza João Cancelo, prichádza André Gomes.
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Aymen Abdennour, prichádza Santiago Mina.
     
    47
    Danilo sa rozbehol do krídla zastaviť loptu na protihráča a vypýtal si faul.
     
    48
    Lucas Vazquéz vypálil spoza šestnástky súpera, ale napálil len obrancov pred sebou, takže nasledovať bude len roh.
     
    48
    Kroosov center od rohovej zástavky našiel iba rukavice Diega Alvesa a ten boxuje preč zo šestnástky.
     
    48
    Cristiano Ronaldo sa takmer dostal do veľkej šance, pretože center Ramosa sklepol pre Portugalčana Benzema, no jemný teč jedného z hostí celú akciu Realu pokazil.
     
    49
    Karim Benzema zahadzuje obrvskú možnosť po centri sprava. Spravil to dobre, loptu posadil k žrdi, lenže tam doletel aj Diego Alves.
    49. Karim Benzema (REA)
     
    51
    Ronaldo dostal prihrávku do šestnástky, ale tá ho našla v ofsajdovej pozícií, takže nemohol v akcii pokračovať.
     
    52
    Žltú kartu dostáva Casemiro (Real Madrid CF).
     
    53
    Po Casemirovom faule tesne pred vlastnou šestnástkou vystrelil Parejo a opečiatkoval brvno brány!
    53. Dani Parejo (VAL)
     
    54
    Karim Benzema dostal prihrávku do päťky, ale Francúz sa sám vytlačil z lepšej pozícií k čiare a pätou prihral už len k Alvesovi.
     
    54
    Casilla tentoraz nemohol počítať s pomocou brvna a preto sa sám vrhol na zem na veľmi dobrú strelu Andrého Gomesa, ktorú spred čiary vyráža do bezpečia.
     
    55
    Valencia dala gól!
    Menší šok na Bernábeu prichádza po tretej šanci v krátkom slede. Center po zemi do malého vápna poslal Varane len na šestnástku, odkiaľ trafil RODRIGO presne a nepomohol ani akrobat Marcelo na čiare.
    55. Rodrigo (VAL) - 2:1
     
    57
    Marcelo fantastický pas na hranicu šestnástky našiel Jamesa, ktorý z prvej prihrával do malého vápna Ronaldovi, ale pred ním sa vrhol do dráhy lopty Diego Alves.
     
    57
    Obrovskú šancu zmaril Diego Alves aj teraz a to Lucasovi Vazquézovi, ktorý sa ocitol sám pred brankárom a prudko vypálil, no len presne do neho.
     
    58
    Real Madrid dal gól!
    Najväčšia hviezda domácich však po strelenom góle hostí opäť vracia úder! CRISTIANO RONALDO sa dostal za defenzívu a parádnou strelou nedal Diegovi Alvesovi žiadnu šancu.
    58. Cristiano Ronaldo (REA) - 3:1
     
    61
    Opäť to mohlo byť rozdielom jedného gólu, pretože druhýkrát zvoní za Casillom konštrukcia brány. Tentoraz po strele, ktorú brankár Realu sám do žrde vyrazil.
     
    64
    Rodrigo sa dostal cez Danila až k centru z hranice bránkovej čiary, no poslal loptu veľmi nepresne, iba na kopačky hráčov v bielych dresoch.
     
    65
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Karim Benzema, prichádza Mateo Kovačić.
     
    65
    Začína sa rozcvičovať Alváro Arbeloa, ktorý by mal dnes zažiť vstup na ihrisko a posledný zápas ako hráč Realu Madrid na Santiago Bernábeu, pretože po sezóne v klube končí.
     
    66
    Mateo Kovačič získal loptu na vlastnej polovici, naštartoval a prešiel cez dvoch hráčov, avšak ten tretí ho pádom pod nohy zastavil.
     
    67
    Danilo sa nepresadil cez Siqueiru na krídle, aj keď sa Brazílčan hnevá, faul sa nepíska.
     
    68
    Cristiano Ronaldo si nabehol do šestnástky a prudko vypálil do bočnej siete, všetko to prišlo z ofsajdu.
     
    69
    Žltú kartu dostáva Javi Fuego (Valencia CF).
     
    71
    Valencia je usadená pred šestnástkou Realu Madrid, ale nedarí sa jej niečo s loptou vymyslieť, keďže defenzíva domácich je dobre postavená.
     
    71
    Takže som to zakríkol, pretože Paco Alcácer si perfektne nabehol do malého vápna na prihrávku z krídla, ale Casilla sa postavil do dráhy zakončenia a nepustil loptu do brány.
     
    73
    Lucas Vazquéz sa po prihrávke na krídlo k lopte nedostal, Siquiera pred ním okamžite odpratal na roh.
     
    74
    Oznámené bolo striedanie Jamesa za Jesého, ale Lucas Vazquéz ostáva ležať na zemi a tak Zidane čaká, či nemusí striedať práve tohto Španiela.
     
    74
    Sergio Ramos nedokázal v ťažkej pozícií poslať loptu smerom na bránu súpera a tak do kontry upaľoval Paco, lenže bol faulovaný.
     
    75
    Santi Mina sa až príliš jednoducho dostal cez Danila, odcentroval do šestnástky, ale Varane jeho loptu zastavil. Následne však prišla prihrávku na biely bod a strela trestuhodne nad bránu.
     
    76
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Lucas Vázquez, prichádza Jesé.
     
    77
    Casemiro sa po krídle ďaleko nedostal, pretože napálil loptu iba do súperov a nebude mať z toho prekvapivo ani aut.
     
    78
    Mina s Rodrigom si ponarážali loptu na krídle, prvý menovaný aj odcentroval, ale len k bielym dresom. Následne sa však k lopte opäť dostali hostia, teraz musel vyrážať brankár Casilla.
     
    79
    Na ihrisko príde Alváro Arbeloa!
     
    79
    Na ihrisko prichádza hráč, ktorý sa lúči s Realom Madrid! 33-ročný rodák z mesta Salamanca Alváro Arbeloa sa stal veľkým obľúbencom fanúšikov Realu, aj keď v poslednom čase už nestíhal natoľko fyzicky.

    V roku 2001 prišiel zo Zaragozy do akadémie Realu Madrid a cez juniorské tímy, céčko a béčko si odkrútil debut v A-tíme v roku 2004. V roku 2006 odišiel do La Corune a odtiaľ do Liverpoolu, kedy sa dostal aj do národného tímu.

    V roku 2009 sa ale vrátil do Realu Madrid, kde teraz končí.

    Počas kariéry vyhral dvakrát EURO, raz Majstrovstvá sveta a na klubovej úrovni raz La Ligu, dvakrát Ligu majstrov atď...

    Nahrádza Cristiana Ronalda a zažíva veľké standing-ovation!
     
    80
    Jesé dostal loptu do šestnástky súpera, zasekol si súpera a prihral dozadu na Jamesa, ktorému ušla loptu.
     
    80
    Rodrigo bol veľmi blízko druhého gólu, pretože dostal fantastickú loptu pred Casillu a ten predvádza ďalší neuveriteľný zákrok.
     
    81
    Valencia dala gól!
    Síce hneď po rohu gól nepadol, no následná prudká strela ANDRÉHO GOMESA zapadla presne pod brvno Casillovej brány.
    81. André Gomes (VAL) - 3:2
     
    83
    Valencia drží loptu pred šestnástkou súpera, prihráva si ju, ale nedarí sa mu vymyslieť nič nebezpečné. Rodrigo padá pri rohovej zástavke bez faulu.
     
    84
    A z ničoho nič je ti červená karta pre Rodriga. Žiadny súboj, žiadny faul... hlavný arbiter len vytiahol červenú kartu a na pokyn postranného ju ukázal španielskemu útočníkovi. Pravdepodobne to bolo za nejaké urážky, iný dôvod ani neexistuje.
     
    85
    Marcelo poslal prihrávku do šestnástky Valencie pre Kovačiča, toho však zakrižoval Peréza a nepustil ho k lopte.
     
    86
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Enzo Pérez, prichádza Pablo Piatti.
     
    87
    Alváro Arbeloa už má na ruke aj kapitánsku pásku a teraz dostal loptu na Kovačiča do šestnástky, ktorý ešte prihral na Danila a ten skóroval. Navyše, píska sa faul chorvátskeho záložníka.
     
    88
    Minov center do šestnástky súpera našiel iba Varaneho, ten odkopol tam, kde bolo otočený.
     
    88
    Arbeloa tentoraz síce nepustil loptu cez seba do šestnástky, ale bude to rohový kop, ktorý končí pre hostí nešťastne.
     
    90
    Začala sa posledná minúta a Real Madrid stále vyhráva, aj keď Valencia má viac z hry a tlačí Real Madrid aj v desiatich hráčoch.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90+2
    James Rodríguez sa dral k lopte do šestnástky súpera, ale cez jedného z obrancov sa k nej nedostal.
     
    90+2
    Sergio Ramos ešte fauluje a tak uvidíme priamy kop, pravdepodobne s centrom do šestnástky Casillu.
     
    90+3
    Po centri ostala Valencia vpredu v nápore, cez zhustený priestor sa im nepodarilo nič vymyslieť a zápas končí víťazstvom domáceho celku.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Real Madrid získava tri body aj napriek dráme v závere a vďaka zaváhaniu Atlética sa dostáva na druhé miesto jedno kolo pred koncom. Na vedúcu Barcelonu stále stráca jeden bod, takže o titule sa rozhodne v samom závere ligy. (18:50:35)

    Matej Kubove

    Góly: 26. Ronaldo, 42. Benzema, 58. Ronaldo – 55. Rodrigo, 81. A. Gomes

    Karty:   52. Casemiro (REA) – 13. E. Pérez (VAL), 39. Siqueira (VAL), 44. A. Gomes (VAL), 69. Fuego (VAL)   84. Rodrigo (VAL)


    Real Madrid: Casilla – Danilo, Varane, Ramos, Marcelo – Kroos, Casemiro, James Rodríguez – L. Vázquez (76. Jesé), Benzema (65. Kovačić), Ronaldo (79. Arbeloa).
    Náhradníci: Yáñez – Pepe, Nacho Fernández, Kovačić, Arbeloa, Jesé, Isco.

    Valencia CF: Diego Alves – Barragán, Mustafi, Abdennour (46. Mina), Siqueira – Parejo, Fuego, E. Pérez (86. Piatti) – Cancelo (46. A. Gomes), Alcácer, Rodrigo.
    Náhradníci: Ryan – Vezo, Negredo, Piatti, A. Gomes, Mina, Danilo.