Tottenham – Southampton 1:2 (kon.) | Manchester City – Arsenal 2:2 (kon.) | Liverpool – Watford 2:0 (kon.)
koniec
Liverpool FC
2:0 (1:0)
Watford FC
Nedeľa 08.05.2016, 17:00 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 37. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Na Britských ostrovoch finišuje Premier League, na Anfield Road v Liverpoole, ktorý má kapacitu 45.525 divákov, zavítajú hráči Watford FC.

    Liverpool Football Club aktuálne okupuje 8. priečku tabuľky Premier League so stratou štyroch bodov na účasť v kvalifikácii Európskej ligy, ktorej sa však môže vyhnúť svojim úspešným ťažením v tejto súťaži v aktuálnom ročníku. Veď práve vo štvrtok zmazal jednogólové manko z Villarrealu, keď na domácej pôde deklasoval „Žltú ponorku“ rozdielom triedy a zabezpečil si účasť v bazilejskom finále. Hráčom Watfordu ale má čo oplácať, veď v decembri, tesne pred Vianocami, podľahol na Vicarage Road domácim rozdielom triedy. Ako sa so zápasom vysporiadajú hráči domácich, ktorí majú ťažký zápas s Villarrealom v nohách? To uvidíme v nedeľu podvečer.

    Watford Football Club sa nachádza v strede tabuľky a so záchranou starosti mať nemôže. Svoju silu bude mať možnosť ukázať v nedeľu na Anfield Road, kde preverí pripravenosť účastníka finále Európskej ligy. Watford aj má čo doháňať, vzájomnú bilanciu s Liverpoolom prerušil až v decembri, keď predtým neuspel v piatich vzájomných zápasoch. Watford má na ihriskách súperov svoju silu a v nedeľu nie je bez nádeje získať nejaký ten bod.

    Zápas na Anfield Road vzhľadom na aktuálnu formu jasného favorita, a takto to vidia bookmakeri, ktorí na duel vypísali kurzy 1,45 – 4,30 – 6,50. V priebehu týždňa ešte došlo k úprave kurzov, ten na víťazstvo hostí klesol smerom dolu, kurz na víťazstvo domáceho tímu nabral mierne opačný smer.

    Srdečne vás pozývam k sledovaniu duelu na Anfield Road v Liverpoole, v nedeľu podvečer vám krátkymi písanými vstupmi sprostredkujeme všetko aktuálne z hracej plochy v našom on-line prenose.
     
    Úvodné zostavy:

    Liverpool FC:

    Mignolet – Flanagan, Škrtel, Lucas Leiva (C), A. Moreno – Allen, Stewart – Ojo, Coutinho, Ibe – Benteke

    Náhradníci:

    Bogdán – K. Touré, Firmino, Sturridge, Brannagan, Randall, Chirivella

    Watford FC:

    Gomes – Prödl, Cathcart, Britos, Anya – Abdi, Mario Suárez, Watson, Jurado – Ighalo, Deeney (C)

    Náhradníci:

    Pantilimon – Nyom, N. Amrabat, Paredes, Aké, Guedioura, S. Berghuis

    Rozhodca:

    Mason – Cann, Smart.
     
    Príjemný podvečer želám priaznivcom futbalu a Premier League, Anfield Road je už pripravený na príchod oboch tímov, ktoré už nastupujú na hraciu plochu.
     
    Domáci FC v zostave aj s Martinom Škrtelom nastúpi na duel v červených dresoch, Watford zvolil na dnešný duel žlté farby.
     
    Hymna domácich fans je dospievaná a o malú chvíľku začíname.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Domáci úvodným výkopom zahájili duel a s loptou sa okamžite vybrali pred veľké vápno hostí.
     
    1
    Po dvoch malých domov svojich spoluhráčov do akcie poslal gólman Mignolet.
     
    2
    Coutinho poslal mäkkú loptu na malé vápno súpera, Gomes dobre čítal hru a loptu okamžite vyboxoval do bezpečia.
     
    4
    Moreno centroval z ľavej strany loptu pred bránku, Gomes včas zasiahol a loptu zneškodnil.
     
    5
    Moreno sa teraz vyznamenal v defenzívnej činnosti, keď hráča hostí nepustil do brejku a loptu včas zakopol za bránkovú čiaru.
     
    6
    Watford z ľavej strany zahral rohový kop, nič z neho však nevyťažil a do akcie pôjdu hráči v červených dresoch.
     
    7
    Benteke posunul loptu zo stredu vľavo na Coutinha, ktorý adresoval loptu pred bránku súpera, nikoho v červenom drese však lopta nenašla a do brejku sa vybrali hostia.
     
    8
    Ighalo si všimol, že Mignolet je vonku z bránky a vystrelil od stredového oblúka, no prekopol bránku domácich, aj keď sa Mignolet včas stihol vrátiť medzi tri žrde.
    8. Odion Ighalo svoj pokus zdiaľky nevyužil
     
    9
    Flanagan poslal center z pravej strany po zemi do pokutového územia hostí, defenzíva v žltých dresoch loptu zblokovala za bránkovú čiaru.
     
    10
    Liverpool zahral rohový kop z pravej strany, loptu získali hostia a okamžite založili útočnú akciu.
     
    10
    Abdi sa dostal v pokutovom území k zakončeniu, vystrelil ľavačkou, bol však nepresný a loptu usmernil vysoko nad bránku domácich.
     
    12
    Coutinho dostal loptu na ľavú stranu do voľného priestoru, nabehol s ňou do veľkého vápna, zasekol si beka hostí a vystrelil, Gomes v páde na zem jeho loptu vytlačil na rohový kop.
     
    13
    Z pravej strany zahrávali domáci rohový kop, k zakončeniu sa dostal strážený Škrtel, ktorý loptu medzi tri žrde usmerniť nedokázal. Gomes ju do hry rozohrá z malého vápna.
     
    14
    Watford stratil loptu pred veľkým vápnom domácich, ktorí sa okamžite vybrali do útoku. Center z pravej strany do veľkého vápna hostia opäť zneškodnili poslaním lopty mimo hraciu plochu.
     
    15
    Coutinho sa nedokázal presadiť na ľavej strane pri veľkom vápne hostí, loptu dostali pod svoju kontrolu hráči z Watfordu.
     
    16
    Najskôr stratili loptu pred veľkým vápnom domácich hostia, domáci chceli brejkovať, Benteke loptu dostal na ľavú stranu a posielal ju na stred poľa pred veľké vápno hostí, no bek Watfordu loptu zrazil oblúčikom do rúk Gomesa.
     
    18
    Moreno sa odhodlal k streľbe zdiaľky, vystrelil ľavačkou spoza šestnástky, no bol nepresný a loptu poslal nad bránku Gomesa.
     
    19
    Watson sa previnil proti pravidlám pri stredovej čiare, Mason hru prerušil a loptu odovzdal hráčom v červených dresoch.
     
    21
    Flanagan rukami poslal na zem súpera a ozvala sa opäť píšťalka Masona, ktorý píska domácim faul pri postrannej čiare.
     
    22
    Na pravej strane pred veľkým vápnom hostí domáci loptu stratili, hráči v žltých dresoch však brejkovú akciu založiť nedokázali a o loptu prišli hneď pri stredovej čiare.
     
    23
    Dlhú loptu domácich hostia radšej upratali na istotu za bránkovú čiaru, rohový kop Liverpoolu.
     
    23
    Ani z tohto rohového kopu domáci nič nezískali, hostia loptu pohotovo vyhlavičkovali mimo svoje pokutové územie.
     
    24
    Ojo v páde na zem centroval pred bránku, aj túto loptu dokázali hostia upratať za bránkovú čiaru.
     
    25
    Brejk hostí skončil strelou Anyu z ľavej strany, lopta však skončila nad bránkou Liverpoolu.
     
    26
    Coutinho poslal z ľavej strany loptu smerom k vzdialenejšej žrdi, nikoho v červenom drese nenašiel, uvidíme odkop od bránky Watfordu.
     
    27
    Mario Suárez fauloval Bentekeho a Mason hru opäť musel prerušiť, píska voľný priamy kop pre Liverpool, bránka Gomesa je však priďaleko.
     
    28
    Domáci zahrali loptu do pokutového územia, ešte keby tak sa našiel niekto v červenom drese na zakončenie. Odkop od bránky hostí uvidí teraz Anfield Road.
     
    29
    Opäť to bol Mario Suárez, ktorý fauloval, teraz mu Mason píska útočný faul pred veľkým vápnom domácich.
     
    30
    Škrtel na výbornú v defenzíve, keď odkopol loptu z nohy Ighala, ktorý si ju v brejku chystal na zakončenie, rohový kop pre hostí.
    30. Martin Škrtel v defenzívnej činnosti doposiaľ na výbornú s hviezdičkou
     
    30
    Hostia zahrali rohový kop a lopta po strele z rohu pokutového územia smerovala medzi tri žrde, výborne zasiahol opäť Škrtel, ktorý loptu zblokoval za bránkovú čiaru.
     
    31
    Watford zahrával rohový kop, tentokrát z pravej strany a po krátkej akcii si ho zopakuje, domáci opäť loptu upratali do bezpečia za bránkovú čiaru.
     
    32
    Watford zahrával v krátkom časovom slede tri rohové kopy, teraz loptu poslal mimo priestor bránky domácich a loptu do hry z malého vápna rozohrá Mignolet.
     
    33
    Mario Suárez fauloval pred veľkým vápnom Oja, Liverpool dostal k dispozícii efektnú štandardku.
     
    34
    Benteke rozohral štandardku a loptu poslal len do múru žltej farby, v dorážke rovnako neuspel, keď loptu opäť napálil len do pohybujúceho sa múru.
     
    35
    Hostia sa previnili proti pravidlám faulom pri stredovom kruhu.
     
    35
    Liverpool dal gól!
    Domáci pohotovo rozohrali voľný priamy kop, loptu v pokutovom území hlavou naservíroval na stred poľa Benteke a JOE ALLEN v páde na zem loptu okolo padajúceho Gomesa usmernil do rohu bránky.
    35. Joe Allen - 1:0
     
    37
    Aj hostia si vypracovali slušnú šancu, ktorej chýbalo už len efektné strelecké zakončenie, Ighalo vo výskoku na malom vápne však loptu dobre netrafil a poslal ju mimo priestor Mignoletovej bránky.
     
    39
    Hostia reklamujú ruku v pokutovom území domácich, Mason bol však blízko a celú situáciu posúdil ako dovolenú a penaltu pískať nehodlá. Škrtel mal ruku presne pri tele.
     
    40
    Liverpool stratil loptu na hranici veľkého vápna Watfordu, hostia opäť brejk založiť nedokázali a tak si pozrieme ďalšiu útočnú akciu hráčov v červených dresoch.
     
    41
    Coutinho zdiaľky poslal pozdrav Gomesovi, ktorý loptu pohotovo zneškodnil a rozohral akciu svojich spoluhráčov.
     
    42
    Po rýchlej akcii domácich sa k zakončeniu na strede oblúka pred veľkým vápnom dostal Coutinho, loptu napálil len do beka hostí, ktorý balón zblokoval do bezpečia.
     
    43
    Z pravej strany zahral Liverpool rohový kop nakrátko, s loptou operuje pri veľkom vápne Watfordu, zatiaľ bez úspechu.
     
    44
    Mario Suárez sa pustil do boja s dvoma hráčmi domácich, vypýtal si faul a Mason pri stredovom kruhu odovzdal loptu hráčom Watfordu.
     
    45
    Liverpool kontroluje loptu na kopačkách a vpred postupuje po ľavej strane. Nad základný hrací čas pridal Mason ešte jednu minútu.
     
    45+1
    Škrtel to zahral na výbornú, odolal napádaniu dvoch hráčov v žltých dresoch a loptu na istotu zahral svojmu gólmanovi.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas na Anfield Road bol v réžii domácich, ktorí si vypracovali rad pekných šancí, no premenili len jedinú a skóre zápasu otvoril Allen, ktorý v sklze loptu usmernil za chrbát Gomesa. Uvidíme, aký scenár nám hráči predvedú v druhej časti hry.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 18:02.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Ighalo priťukol loptu svojmu spoluhráčovi a druhý polčas na Anfield Road sa začal, vidíme súboje v okolí stredového kruhu.
     
    47
    Domáci vyrobili akciu na ľavej strane hracej plochy, loptu na malé vápno však poslali len hráčom hosťujúceho klubu. Benteke tak adresáta veru nenašiel.
     
    48
    Coutinho vysunul vpred Bentekeho, ten sa dostal s loptou na ľavú stranu, naservíroval ju pred bránku nabiehajúcemu Coutinhovi, ktorý v ideálnej pozícii loptu dobre netrafil.
    48. Philippe Coutinho svoju šancu spálil
     
    49
    Coutinho vystrelil po zemi spoza šestnástky, preveril pozornosť Gomesa, ktorý dobre čítal hru a loptu v páde na zem schoval do rukavíc.
     
    50
    Ojo potiahol loptu vpred po pravej strane, jeho center bol ale nepresný, loptu posadil na vrchnú sieť Gomesovej bránky.
     
    52
    Watford zahrával z pravej strany rohový kop, z ktorého nič nevyťažil, Liverpool sa následne vybral do svojej útočnej akcie.
     
    53
    Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Mario Suárez, prichádza Adlène Guedioura.
     
    53
    Liverpool opäť pokazil svoju útočnú akciu a loptu do hry bude z malého vápna rozohrávať gólman hostí Gomes.
     
    54
    Ojo sa chytil do ofsajdovej pasce, arbitri tak museli domácim akciu zastaviť a loptu odovzdali hráčom Watfordu.
     
    55
    Obrovská šanca hostí, Anya našiel pred veľkým vápnom Ighala, ten si loptu potiahol vpred, zbavil sa obrancu domácich a krásne vystrelil, Mignolet vytiahol fantastický zákrok a loptu vyškriabol na rohový kop!
    55. Odion Ighalo vs. Simon Mignolet
     
    56
    Watford zahrával rohový kop, no nič z neho nezískal, loptu do hry bude rozohrávať odkopom od bránky Mignolet.
     
    57
    Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza José Manuel Jurado, prichádza Steven Berghuis.
     
    59
    Britos namiesto lopty nakopol na stredovej čiare Bentekeho a Mason dnes po prvýkrát ťahá z vrecka kartu žltej farby.
     
    60
    Ighalo bol teraz ten, kto fauloval, Mason odovzdal loptu hráčom v červených dresoch. Liverpool následne poslal vysokú loptu do veľkého vápna hostí, Gomes ju vo výskoku bezpečne zneškodnil.
     
    61
    Watford to vyskúšal na dlhú brejkovú loptu, táto akcia mu ale vôbec nevyšla.
     
    61
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Philippe Coutinho, prichádza Roberto Firmino.
     
    62
    Firmino ihneď v akcii, na pravej strane vybojoval autové vhadozvanie. Po jeho zahraní mu loptu priťukol do šestnástky Ojo, strelu Firmina však Gomes zneškodnil.
     
    63
    Flanagan nastavil prenikajúcemu súperovi strom a Mason aj jemu ukázal kartu žltej farby.
     
    63
    Watford to opäť skúšal na brejk, teraz na pravej strane, lopta skončila za bránkovou čiarou, do hry ju pošle gólman domácich Mignolet.
     
    64
    Firminovi píska Mason útočný faul, loptu budú mať pod kontrolou hráči v žltých dresoch.
     
    65
    Správne to teraz posúdili arbitri duelu, Ojo sa zbytočne dožadoval rohového kopu, bol to predsa on, kto sa posledný dotkol lopty pred tým, ako opustila hraciu plochu za bránkovou čiarou hostí.
     
    67
    Ojo dlhú a rýchlu loptu na pravej strane nedostihol, Gomes včas vybehol z bránky a pohodlne ju ukryl do svojich rukavíc.
     
    67
    Allen fauloval pred veľkým vápnom Abdiho a Watford dostal k dispozícii krásnu štandardku.
     
    68
    Loptu napokon rozohral sám faulovaný Abdi, ktorý pekne obstrelil múr, no loptu poslal nad bránku Liverpoolu.
    68. Almen Abdi prestrelil bránku Liverpoolu
     
    69
    Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Almen Abdi, prichádza Nordin Amrabat.
     
    70
    Z pravej strany zahrávali hostia rohový kop, center bol však zbytočne pretiahnutý a ohroziť bránku Mignoleta sa im nepodarilo ani po vrátení lopty späť do pokutového územia.
     
    71
    Watford stále aktívnejším tímom, Berghuis bol teraz ale nepresný a loptu z malého vápna do hry pošle Mignolet.
     
    72
    Ľavačkou bez prípravy z pravej strany z hranice veľkého vápna vystrelil Berghuis, Mignolet dobre čítal hru a loptu pohodlne zneškodnil.
     
    73
    Berghuis išiel dôrazne do súboja a za svoj faul vidí v rukách hlavného žltú kartu.
     
    73
    Domáci zahrali loptu pred bránku hostí, Allenovo zakončenie ale bolo nepresné, lopta pre Gomesa.
     
    75
    Ojo sa nepresadil cez Amrabata, faul to nebol, vpred budú postupovať hráči v žltých dresoch.
     
    76
    Liverpool dal gól!
    Brejková akcia domácich slávi úspech, po chybnej rozohrávke hostí sa k lopte dostal ROBERTO FIRMINO, potiahol ju vpred, nachystal na pravačku a cez ruky padajúceho Gomesa loptu poslal do jeho siete.
    76. Roberto Firmino - 2:0
     
    77
    Aj hostia vymysleli brejkovú akciu, z pravej strany zakončoval Ighalo, pekne vystrelil, Mignolet jeho loptu dokázal zblokovať za bránkovú čiaru.
     
    78
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Sheyi Ojo, prichádza Cameron Brannagan.
     
    79
    Allen sa snažil loptu po autovom vhadzovaní na ľavej strane pokutového územia dostať pred bránku hostí, nepodarilo sa mu to, odkop od bránky bude realizovať Gomes.
     
    81
    Ighalo poslal vysokú loptu na malé vápno domácich, tam bol pánom situácie gólman Mignolet, ktorý pohotovo rozohral akciu domácich.
     
    81
    Liverpool to skúsil na brejk, nevyšiel mu, Firmino poslal loptu pred bránku, Bentekeho však nenašiel a balón pohotovo zo zeme do rúk zdvihol Gomes.
     
    82
    Guedioura skončil po súboji v pokutovom území domácich na zemi, bolo to však čisté, Mason nechal pokračovať v hre a Liverpool brejkuje.
     
    83
    Benteke sa dostal v pokutovom území hostí k zakončeniu, vystrelil z pravej strany pravačkou, Gomes loptu zblokoval na rohový kop.
     
    83
    Z pravej strany zahrávali domáci rohový kop, Benteke sa dostal k zakončeniu, jeho hlavičke ale chýbala presnosť a aj razancia.
     
    84
    Liverpool teraz kontroluje loptu na kopačkách a nikam vpred sa veru neponáhľa, nemá na to veru dôvod.
     
    85
    Firmino posielal z ľavej strany loptu do veľkého vápna hostí, defenzíva v žltých farbách loptu pohotovo vykopla von zo svojho veľkého štvorca.
     
    86
    Amrabat posielal center pred bránku nikomu, ba nie, vlastne našiel rukavice domáceho gólmana Mignoleta a tak mu len odovzdal loptu.
     
    87
    Liverpool vyrobil akciu, na konci ktorej zakončoval z ľavej strany ľavačkou Ibe, keď mu lopta sadla na nohu po tom, čo preletela malým vápnom, zakončenie bolo ale nepresné.
    87. Jordon Ibe loptu do siete nedostal
     
    88
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Alberto Moreno, prichádza Connor Randall.
     
    89
    Dnešné stretnutie sleduje 43.341 divákov, ktorí si vychutnávajú víťazstvo svojho tímu.
     
    90
    Škrtel opäť na výbornú v defenzívnych radoch, hostí na ľavej strane z akcie vygumoval a loptu poslal na istou malou domov Mignoletovi.
     
    90+1
    Dlhá lopta domácich bola darovaná Gomesovi, Mason nad základný hrací čas pridal ešte tri minúty.
     
    90+2
    Liverpool hrá s loptou bago pri stredovej čiare a vychutnáva si záver dnešného duelu.
     
    90+2
    Brannagan poslal center z pravej strany pred bránku, našiel hlavu Bentekeho, ktorý loptu nedokázal poslať na malom vápne do odkrytej časti bránky, poslal ju ako darček divákom na tribúnu.
     
    90+3
    Domáci kontrolujú loptu na kopačkách pri stredovej čiare, blíži sa záver duelu.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Zápas na Anfield Road bol v rukách domácich, ktorí síce povolili hosťom hrať aktívne s loptou v druhom polčase, defenzíva domácich aj vďaka výbornému Škrtelovi odolala a keď nedokázal streliť gól Watford, gólovú poistku vsietil Firmino. Tri body zaslúžene zostávajú v Liverpoole a ja vás pozývam k sledovaniu nášho textového prenosu z MS v hokeji, z Petrohradu sa nám prihovorí famózna Veronika Pancuráková, ktorá nám priblíži zápas Slovenskej republiky s hokejistami Francúzska. Pekný podvečer všetkým želá Vladimír Korduliak, onlajny.eu (18:53:23)

    Vladimír Korduliak

    Góly: 35. Allen, 76. Firmino

    Karty:   63. Flanagan (LIV) – 59. Britos (WAT), 73. S. Berghuis (WAT)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 8:8. Rohy: 8:8. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 10:15.
    Liverpool FC: Mignolet – Flanagan, Škrtel, Lucas Leiva (C), A. Moreno (88. Randall) – Allen, Stewart – Ojo (78. Brannagan), Coutinho (61. Firmino), Ibe – Benteke.
    Náhradníci: Bogdán – K. Touré, Firmino, Sturridge, Brannagan, Randall, Chirivella.

    Watford FC: Gomes – Prödl, Cathcart, Britos, Anya – Abdi (69. N. Amrabat), Mario Suárez (53. Guedioura), Watson, Jurado (57. S. Berghuis) – Ighalo, Deeney (C).
    Náhradníci: Pantilimon – Nyom, N. Amrabat, Paredes, Aké, Guedioura, S. Berghuis.

    Rozhodca: Mason – Cann, Smart

    Diváci: 43.341