Fínsko – Česko 7:3 (kon.) | Lotyšsko – Slovensko 5:9 (kon.) | Švédsko – Česko 5:0 (kon.)
koniec
Lotyšsko
5:9 (2:3, 0:1, 3:5)
Slovensko
Sobota 07.05.2016, 16:10MS juniorek • O 7. - 8. miesto
     
    Je za nami zápas o siedme miesto medzi Lotyšskom – Slovenskom. V zápase sme sa dočkali až 14 gólov a vďaka 9-tim presným zásahom sa Slovenky rozlúčili so šampionátom v Kanade aspoň jednou výhrou. Naopak Lotyšky prehrali aj štvrtý zápas na tomto šampionáte a tak nepocítili ako chutí radosť z výhry v Kanade. (18:26:17)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:30
    Lotyšky dohrávajú bez gólmanky, no Slovenky majú hru úplne pod kontrolou. Loptičku nepúšťajú z hokejky a zápas chcú už len dohrať.
     
    58:16
    Lotyšsko dalo gól!
    Slovenky v závere poľavili. Po faule si loptičku postavila Kristiana Gravite, ktorá loptičku posunula INGE AMETERE. Inga sa nemýlila a razantne prekonala Hačkovú.
     
    57:31
    Lotyšsko dalo gól!
    Loptičku si pred bránkou Slovenska uchmatla PAULA SLOGEOVÁ, ktorá nekompromisne pridala štvrtý gól Lotyšska. Šanca je síce malá ale predsa tu je. ASistenciu si pripisuje Inga Ametere
     
    56:21
    Na trestnú lavicu smeruje Viktória Ďuriková
     
    55:11
    Pozor však na opačnej strane, kde to po krídle výborne vymyslela Kristiana Gravite. Tej sa však zakončenie ani na trikrát nepodarilo. Výborne zakročila Hačková.
     
    54:53
    Slovensko dalo gól!
    A tým slovenská spanilá jazda nekončí. Dočkali sme sa ďalšieho kúsku. Slovenky si tento posledný zápas vychutnávajú naplno. Odrazená loptička sa dostala na hokejku LENKY CUPRAKOVEJ, ktorá bez problémov zakončuje do odkrytej bránky.
     
    53:46
    Slovensko dalo gól!
    Slovenky pridávajú ôsmy kúsok po zaváhaní a nezhode v obrane Lotyšska. Po tejto chybe sa loptičky zmocnila LUPÁČOVÁ MICHAELA, ktorá backhandom pridala ôsmy kúsok v sieti Lotyšska.
     
    53:18
    Výbornú prácu s hokejkou a loptičkou nám teraz ponúkla Liene Kraujová, ktorá sa dokázala zbaviť až trojice našich floorballistiek. Chýbala tomu už len presná strela, ktorá by znamenala gól.
     
    51:59
    Výbornou kolmicou to teraz skúsila Michaela Lupáčová, no ani tejto floorbalistke sa pred bránkou Lotyšska nepodarilo nájsť spoluhráčku.
     
    50:58
    Brankárka lotyšského výberu aj tento raz opustila bránku. 6 hráčov v bordovom teraz okupuje polovičku Slovenska, no zatiaľ bez úspechu.
     
    50:21
    Slovensko dalo gól!
    Do prázdnej bránky vsietila gól ALEXANDRA KOCÚROVÁ. Tak a Lotyšky majú pred sebou ťažkú ba priam nemožnú úlohu.
     
    50:00
    Florbalistky Lotyšska sa rozhodli hrať bez brankárky. 10 minút do konca je to dosť neobvyklé.
     
    48:45
    Slovensko dalo gól!
    Tak a už je to o tri góly. Hralo sa 4 na 4 a tento počet dokázali využiť práve naše mladé floorballistky, ktoré vsietili gól na 6:3. Peknú prihrávku pred bránku posielala Alžbeta Bachorcová, ktorá našla ZUZANU ŠPONIAROVÚ. Naša kapitánka sa z tejto pozície nemýlila a pridáva šiesty gól na našej strane.
     
    48:00
    Hraciu plochu opúšťa za pomoci zdravotníkov Slovenka Lenka Dobrodejová.
     
    47:49
    Tak a máme tu ďalšie vylúčenie na oboch stranách. Na strane Sloveniek si ide posedieť Timea Patakyová a na strane hostí súpera to bude Sabina Ziverteová
     
    47:22
    Teraz sa to však podarilo Monike Dzigure, ktorá sa presadila cez Šponiarovú, no gól cez Hačkovú nevsietila.
     
    47:01
    Loptička sa stále drží na polovičke Lotyšiek, ktoré sa nie a nie oslobodiť.
     
    46:26
    Slovensko dalo gól!
    Netrvalo dlho a znovu je to o dva góly. Loptičku si zobrala na svoju hokejku KRISTÍNA HUDÁKOVÁ, ktorá v samostatnom prieniku dokázala bez problémov prekonať gólmanku Lotyšska.
     
    46:05
    Lotyšsko dalo gól!
    Výborne teraz tečovala loptičku pred Hačkovou florbalistka Lotyšska INGA AMETERE, ktorá nedala našej gólmanke jedinú šancu. Asistenciu si pripisuje Paula Sloge.
     
    45:50
    V hre sa už pokračuje a to konkrétne 4 na 4.
     
    45:30
    Hra je na malý moment prerušená. Zrejme sa jedná o nejaký problém s časomierov.
     
    45:21
    A na trestnú lavicu nepôjde len ona. Posedieť si ide aj naša hráčka a to konkrétne Lenka Cupraková.
     
    45:21
    Na trestnú lavicu teraz smeruje Sabina Ziverteová za zákrok na našu hráčku – Timeu Patakyovú.
     
    45:05
    Ale Slovenky nie sú jediné, ktoré chcú dnes ešte skórovať. Svoje teraz chcela povedať Sabina Zivertová, no z tejto pozície góly padajú málokedy.
     
    44:24
    Výborne sa teraz za obranou Lotyšiek ocitla s loptičkou Valéria Malichová, tkorá zakončila razantne. Lopta mala potrebný smer, no Hačková sa ubránila.
     
    42:15
    Slovensko sa ubránilo aj v 4 oslabovke. Lotyšky tak pokračujú v smolnej forme počas celého šampionátu. Naopak naše floorballistky majú dobre nakročené k prvej/poslednej výhre na tomto šampionáte.
     
    41:36
    Lotyšky však majú aj v tejto presilovke problém so slovenskou obranou. Strela v tejto početnej prevahe ešte stále neprišla.
     
    41:05
    Slovenky teraz musia odolávať tlaku Lotyšiek. Rozdiel je síce stále dvojgólový, no kontaktný gól by mohol na začiatku tretej tretiny veľa zmeniť.
     
    40:15
    Na trestnú lavicu smerujú naša hráčka. Jedná sa o Timeu Patakyovú.
     
    40:05
    tak aj tretie úvodné vhadzovanie vyhrali naše floorballistky. Tie bez váhania smerujú ihneď pred Filipsoneovú, no strela neprichádza.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:44
    Aj druhá tretina sa dohráva tak ako tá prvá a to pred bránkou Lotyšiek.
     
    39:10
    Slovenky hrajú veľmi aktívne najmä dopredu. Strelecky to teraz skúšala Timea Patakyová po prihrávke Šponiarovej, no trafila len pred sebou stojacú Editu Ozoline
     
    38:06
    Slovenky už sú v plnom počte. Dokázali sa tak úspešne ubrániť už tretej presilovke Lotyšiek.
     
    37:05
    Floorballistka Lotyšska sa dnes presilovky naozaj nedaria. Dôkazom je aj táto. Loptička sa stále drží pred bránkou Filipsoneovej. Slovenky napriek nepriaznivému počtu hráčok vysoko napádajú.
     
    36:06
    A budeme hrať oslabenie. Lotyšky tak dostanú možnosť stiahnúť náš náskok. Na trestnú lavicu smeruje Sarah Žideková.
     
    35:46
    Kristína Hudáková to teraz skúsila z hry priamou strelou. Ani tento jej pokus za chrbtom Filipsoneovej.
     
    34:55
    S 88- osmičkou si loptičku ťahala Hudáková Kristína. Skúšala to na Filipsoneovú priamo, no gólmanka Lotyšska sa nenechala oklamať a loptičku bez väčších problémov vyrazila do bezpečia.
     
    34:55
    A máme tu trestné strielanie pre Slovensko.
     
    34:43
    Vylúčenie v tíme Lotyšsko (Ziverte).
     
    34:01
    Naše hráčky zavreli súpera pred vlastnou bránkou. Prichádza jedna strela za druhou, no ani Kocúrová a ani kapitánka Šponiarová nenašli strelou priestor za chrbtom Filipsoneovej.
     
    32:33
    Výborne si teraz urobila priestor naša floorballistka. Konkrétne sa jednalo o Viktóriu Grossovú, ktorá však z ideálnej pozície zakončovala len pár centimetrov od ľavej žrde lotyšskej bránky.
     
    31:28
    Na výlete pred našou bránkou bola aj Liliana Jakovicka, ktorá však cez húf našich floorballistiek nedokázala presne zakončiť.
     
    30:00
    Rebeka Laure teraz mohla zakončiť do poloodkrytej bránky Slovenska. Loptičku však v ideálnej pozícii netrafila a tak sa stav nemení.
     
    29:39
    Slovenky v plnom počte podnikajú rýchly protiútok. Už druhá presilovka Lotyšiek tak ostáva nevyužitá.
     
    29:00
    Tá však prišla teraz z hokejky Igny Ametereovej. Loptičku síce s problémami ale predsa likviduje Petra Háčková
     
    28:40
    Presilovka Lotyšiek zatiaľ prebieha na ich vlastnej polovičke. Naše mladé floorballistky bránia naozaj skvelo. Súper zatiaľ bez strely.
     
    27:39
    Na trestnú lavicu mieri teraz jedna z našich floorballistiek. Konkrétne sa jedná o Kláru Glossovú, ktorá si posedí na 2 minúty.
     
    27:15
    K strele sa odhodlala teraz Paula Slogeová. Jej pokus bol však zblokovaný hokejkou jednej z našich floorballistiek a tak si môže Hačková vydýchnúť.
     
    26:14
    Grossová si teraz neporozumela s Bachorcovou. Loptičku tak po nepresnej prihrávke odovzdali Lotyškám a tie to skúsia priamo cez stred ihriska.
     
    25:41
    Šponiarova teraz nepekne spadla po zákernom zákroku Lieny Krauje. Naša kapitánka je však v poriadku a zaobíde sa bez ošetrenia.
     
    25:04
    Výlet pred našu gólmanku si spravila Monika Dzigure, no tá nestihla ani len vystreliť.
     
    24:24
    Lupáčová Michaela to teraz vymyslela naozaj bravúrne. Loptičku si potiahla poza Lotyšskú bránku a následne z ostrého uhlu vypálila. Strela bola razantná ale nepresná.
     
    23:18
    PO strelenom góle sa tempo hry trochu ukľudnilo. Hra momentálne prebieha v strede hracej plochy a loptička je v moci našich floorballistiek.
     
    22:40
    Slovensko dalo gól!
    A je tomu tak. Slovensky zvyšujú svoj náskok zásluhou kapitánky ZUZANY ŠPONIAROVEJ, ktorá po prihrávke Miriam Bukovej neváhala ani chvíľu a razantnou strelou využila presilovku našich hráčok.
     
    22:32
    Slovenky ešte neopustili útočnú polovičku. Chýba tomu už len presná strela a presilovka môže byť využitá.
     
    21:28
    Ďalšie a teda druhé vylúčenia na strane Lotyšiek. Naše floorballistky si zahrajú presilovku po zákroku Sabrini Ziverteovej.
     
    21:05
    Po prestávke sú Lotyšky v úvode druhej tretiny aktívnejšie než tie naše hráčky. Loptička sa drží prevažne na našej polovičke.
     
    20:03
    Aj druhé 'úvodné' vhadzovanie vyhrali naše floorballistky. Tentokrát sa im podarilo dostať aj na útočnú polovičku, no po zákroku Pauly Sloge sa loptička dostala na hokejky Lotyšiek.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Je za nami prvá tretina zápasu o siedme miesto, v ktorom bojujú floorbalistky Lotyšska proti naším floorballistkám zo Slovenska. Po prvej 20 minútovke je na svetelnej tabuli stav 3:2 v prospech našich.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:55
    Dohráva sa pred Filipsoneovou. Loptička je na hokejkách Lotyšiek.
     
    19:44
    Vyzerá to tak, že prvú tretinu zápasu o siedme miesto naše floorballistky vyhrajú. Nepredbiehame však a venujme sa dianiu na hracej ploche.
     
    18:34
    Slovensko dalo gól!
    Naše floorballistky to však nenechávajú len tak. V strede hracej plochy si loptičku prevzala SARAH CHARLOTTE ŽIDEKOVÁ, ktorá razantnou strelou smerujúcou do ľavého horného rohu nedala Lotyšskej gólmanke šancu.
     
    17:42
    Lotyšsko dalo gól!
    A je dorovnané. Z ničoho nič prišla akcia Lotyšiek, na ktorej konci stála MONIKA DZIGURE. Prihrávku jej zo stredu ihriska ponúkla Inga Ametere. Naša gólmanka bola v tomto prípade bez šance.
     
    17:40
    Výborne teraz zatočila so súperkami Zuzana Šponiarová, ktorá ešte ponúkla prihrávku Kocúrovej. Strela však nemala potrebné parametre.
     
    16:32
    A naše floorbalistky nepoľavujú z výkonov. Práve naopak. Dočkali sme sa ďalšej krásnej strely z hokejky Lenky Dobrodejovej, ktorá minula hornú žrď len o pár cenimetrov.
     
    15:11
    Slovensko dalo gól!
    A tak ten potrebný a dlho očakávaný gól predsa len prišiel. Konkrétne ho za chrbát protestujúcej Filipsoneovej dostala kapitánka ZUZANA ŠPONIAROVÁ po asistencii Sarah Židekovej.
     
    15:00
    Hraciu plochu teraz musela opustiť za pomoci spoluhráčok Kristina Gravite, ktorá sa po strete s Hudákovou drží za chrbát.
     
    14:31
    Slovenky vedia, že sa jedná o posledný zápas na tomto šampionáte a práve preto si toto stretnutie vychutnávajú naplno. Sme síce nebezpečnejší, no na svetelnej tabuli je stále stav 1:1.
     
    13:45
    Šponiarová si teraz musela dať pozor na prenikajúcu Lindu Dadajevovú. Našej kapitánke sa však podarilo túto hráčku odzbrojiť bez nedovoleného zákroku.
     
    12:00
    Gólmanka Lotyšiek – Filipsoneová má v prvej tretine veľa roboty. Naším floorballistkám to samozrejme lichotí, no radi by sme už videli rozvlnenú sieť.
     
    11:02
    Pozor si treba však dať aj na Lotyšky. Kate Garde si teraz výborne našla cestu cez obranu Sloveniek a následne aj vypálila. Loptička však minula našu bránku o niekoľko desiatok centimetrov.
     
    10:33
    Na hracej ploche je teraz naša prvá formácia spolu so Zuzanou Šponiarovou, ktorá výborne prihrávala z krídla pred bránku súpera. Žiadna z jej spoluhráčok však loptičku neusmernila do bránky.
     
    09:28
    Podobne to teraz skúšala ďalšia naša floorballistka. Konkrétne sa jednalo o Kocúrovú Alexandru, no ani táto hráčka nepridala druhý slovenský kúsok.
     
    08:25
    Výborne sa však teraz za obranou Lotyšiek ocitla s loptičkou Sarah Charlotte Žideková, ktorá tvrdo vypálila. Loptička mala dobrý smer aj silu, no Filipsoneová chytá.
     
    08:01
    Tempo hry po dvoch strelených góloch trošku opadlo. Hrá sa síce na našej polovičke, no nevyzerá to nebezpečne.
     
    07:36
    Naše sa previnili na polovičke súpera. Tentokrát sa však nevylučuje a hra už pokračuje pred našou bránkarkou Hačkovou.
     
    06:35
    Za bránkou Lotyšiek sa teraz výborne ocitla Bachorcová, ktorá si loptičku priam zobrala z hokejky Tarianovej. Alžbeta to skúsila prihrávkou priamo pred gólmanku súpera, no dorážka neprišla.
     
    05:49
    Slovenky to skúšajú v presilovke strelami väčšinou od poliacej čiary. Ani jeden z tvrdých projektilov si však nenašiel cestu za chrbát Filipsoneovej.
     
    04:22
    Lotyšky nevyužili presilovú hru a tak sú na rade naše floorbalistky. Na trestnú lavicu smeruje Linda Dadajeva.
     
    02:35
    Na trestnú lavicu smeruje naša floorballistka. Konkrétne sa jedná o Lenku Dobrodejovú.
     
    02:15
    Lotyšsko dalo gól!
    Je dorovnané. Lotyšsky bez váhania dorovnávajú. Gól padol podobne ako na našej strane. Prvú strelu vyslala Dadajeva. Do odkrytej bránky zakončila INGA AMETERE.
     
    01:57
    Slovensko dalo gól!
    Naše floorballistky sa v úvode zápasu ujímajú vedenia. Krásnu strelu z ľavej strany vyslala Patakyová. Loptičku pred gólmankou Lotyšska tečovala KRISTÍNA HUDÁKOVÁ.
     
    01:52
    Slovenky začali svoj posledný súboj v Kanade veľmi aktívne dočkali sme sa ďalšej strely, no stále bez rozvlnenia siete.
     
    00:46
    Teraz to bolo už zo slovenskej strany o niečo lepšie. Loptička sa z pravého krídla dostala až na hokejku Bukovej, no tá z dorbe pozície napálila len do brankárky Lotyšska.
     
    00:05
    Úvodné buly vyhrali florbalistiky zo slovenska. Bohužiaľ prechod za polaicu čiaru sa nevydaril podľa predstáv a tak už bránku Hačkovej ostrelujú Lotyšky
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hráčky oboch celkov sú už na hracej ploche. Stretnutie o konečné siedme miesto sa o malý okamžik začne.
     
    Úvodné zostavy:

    Lotyšsko: Jeigeová (Filipsoneová) – Kraujaová, Ametereová, Dzigureová, Martinjekabaová, Krjukovaová, Simkunaová, Tarinaová, Dedajevaová – Slogeová, Pavlovská – Laureová, Jakovickaová, Ziverteová – Lubganeová, Ozolinaová, Gardeová – Graviteová

    Slovensko: Hačková (Patková) – Kocúrová, Sponiarová, Malichová, V. Grossová, Robová, Žikavská, K. Grossová – Lupáčová, Patakyová, Hudáková – Buková, Cupraková, Bolová – Žideková, Dobrodejová, Bachorcová – Ďuríková, Beličová.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:10.

    Patrik Ondrovič

    Góly a asistencie: 3. Ametere (Dadajeva), 18. Dzigure (Ametere), 47. Ametere (Sloge), 58. Sloge (Ametere), 59. Ametere (Gravite) – 2. Hudáková (Patakyová), 16. Šponiarová (Žideková), 19. Žideková (Patakyová), 23. Šponiarová (Buková), 47. Hudáková, 49. Šponiarová (Bachorcová), 51. Kocúrová, 54. Lupáčová, 55. Cupráková (Grossova K.)


    Lotyšsko: Filipsoneová (Jeigeová)– Kraujaová, Ametereová, Dzigureová, Martinjekabaová, Krjukovaová, Simkunaová, Tarinaová, Dedajevaová – Slogeová, Pavlovská – Laureová, Jakovickaová, Ziverteová – Lubganeová, Ozolinaová, Gardeová – Graviteová
    Slovensko: Hačková (Patková) – Kocúrová, Sponiarová, Malichová, V. Grossová, Robová, Žikavská, K. Grossová – Lupáčová, Patakyová, Hudáková – Buková, Cupraková, Bolová – Žideková, Dobrodejová, Bachorcová – Ďuríková, Beličová