Švajčiarsko – Kazachstan 2:3 (2:3 po s.n.) | Slovensko – Maďarsko 4:1 (kon.) | Nórsko – Dánsko 0:3 (kon.)
Francúzsko – Nemecko 3:2 (1:0 po s.n.) | Lotyšsko – Česko 3:4 (0:1 po s.n.) | Bielorusko – USA 3:6 (kon.)
koniec
Bielorusko
3:6 (0:2, 2:3, 1:1)
USA
Sobota 07.05.2016, 19:15Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
    Auston MATTHEWS - 3:6

     
    54:40
    USA dalo gól!
    Američania využili pootvorenú obranu súpera a vybrali sa do prečíslenia. Na jeho konci dostal prihrávku medzi kruhy AUSTON MATTHEWS a bezproblémovo prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Asistencia: Frank Vatrano.
    Dmitrij KOROBOV - 3:5

     
    49:28
    Bielorusko dalo gól!
    Hokejisti v bielych dresoch napokon dvojnásobnú presilovku využívajú dve sekundy pred jej skončením. DMITRIJ KOROBOV dostal prihrávku presne na stred pravého kruhu na vhadzovanie a ranou do protiľahlého horného rohu nedal gólmanovi USA šancu na zákrok. Asistencie: Sergej Kosticyn, Andrej Stepanov.
    Andrej STAS - 2:5

     
    38:12
    Bielorusko dalo gól!
    V Petrohrade prepukla obrovská radosť, na nohách je snáď celý štadión. Dôvod k tomu dali fanúšikom v podstate Američania, ktorí absolútne neodpratali poskakujúci puk, ktorý následne ANDREJ STAS pohodlne napálil pod hornú žrď. Bez asistencií.
    Auston MATTHEWS - 1:5

     
    34:25
    USA dalo gól!
    Bielorusi pred takmer úplne domácim publikom inkasujú už piaty gól. Po krížnej prihrávke sa oň postaral AUSTON MATTHWEWS. Asistencie: Kyle Connor, Noah Hanifin.
    Noah HANIFIN - 1:4

     
    28:09
    USA dalo gól!
    Bielorusi vyprodukovali chybu, ktorej nepotrestanie by bolo v hokeji trestné. NOAH HANIFIN bol pred bránkou úplne sám, takže si prihrávku zo stany mohol aj spracovať a pohodlne ju dostať do siete. Asistencie: Vince Hinostroza, Tyler Motte.
    Geoff PLATT - 1:3

     
    27:10
    Bielorusko dalo gól!
    GEOFF PLATT po krížnej prihrávke zamieril z ľavého kruhu presne mdzi betóny Condona a znížil na rozdiel dvoch presných zásahov. Asistencie: Andrej Stepanov, Charles Linglet.
    Dylan LARKIN - 0:3

     
    22:13
    USA dalo gól!
    Američania chcú z presilovky vyťažiť čo najviac. Hneď v úvode sa presadzuje DYLAN LARKIN, ktorý dobre videl puk poskakujúci medzi korčuľami svojich súperov, stiahol si ho na hokejku a z hranice pravého kruhu prepálil Lalandea. Asistencie: Jordan Schroeder.
    Chris WIDEMAN - 0:2

     
    13:38
    USA dalo gól!
    Americkí hokejisti napokon využívajú svoju presilovku a zvyšujú svoj náskok na rozdiel dvoch gólov. Prudkou strelou k ľavej žrdi sa prezentoval obranca CHRIS WIDEMAN. Asistencie: Auston Matthews, Dylan Larkin.
    Miles WOOD - 0:1

     
    09:58
    USA dalo gól!
    AMeričania sa nenápadnou strelou ujímajú vedenia! Do štatistík sa zapisuje MILES WOOD, ktorý z ľavej strany mieril presne k bližšej žrdi. Asistencie: Frank Vatrano, Vince Hinostroza.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 28. Platt (Stepanov, Linglet), 39. Stas, 50. Korobov (S. Kosticyn, Stepanov) – 10. Wood (Vatrano, Hinostroza), 14. Wideman (Matthews, Larkin), 23. Larkin (Schroeder), 29. Hanifin (Hinostroza, Motte), 35. Matthwews (Connor, Hanifin), 55. Matthews (Vatrano)


    Bielorusko: Lalande (Koval) – Djukov, Korobov (A), Gotovec, Jevenko, Lisovec, Chenkel, Šinkevič – Kaljužnyj (C), A. Kosticyn (A), S. Kosticyn – Platt, Stas, Linglet – Stěpanov, Kovyršin, Gavrus – Drozd, Děmkov, Pavlovič –Kitarov
    USA: Condon (Kinkaid) – Wideman, Hanifin, Murphy (A), Skjei, Santini, Warsofsky – Larkin, Connor, Foligno (A) – Schroeder, Matthews, Vatrano – Comper, Motte, Hendricks (C) – Maroon, Fasching, Wood – Hinostroza

    Rozhodca: Ohlund (SWE), Olenin (RUS) – Fluri (SUI), Lhotský (CZE)