Švajčiarsko – Kazachstan 2:3 (2:3 po s.n.) | Slovensko – Maďarsko 4:1 (kon.) | Nórsko – Dánsko 0:3 (kon.)
Francúzsko – Nemecko 3:2 (1:0 po s.n.) | Lotyšsko – Česko 3:4 (0:1 po s.n.) | Bielorusko – USA 3:6 (kon.)
koniec
Bielorusko
3:6 (0:2, 2:3, 1:1)
USA
Sobota 07.05.2016, 19:15Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Bielorusom sa zázrak podľa očakávania nepodaril a tri body získali americkí hokejisti. Bielorusi ostávajú v našej skupine stále bez bodu.

    Najlepší hráči zápasu:
    Bielorusko: Geoff Platt
    USA: Vince Hinostroza (21:38:30)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:12
    Bieloruskí hokejisti ešte založia útočnú ackiu sapoza vlastnej bránky. Američania už pomaly môžu začať oslavovať víťazstvo.
     
    58:48
    Bielorusko hrá v plnom počte a pred sebou má poslednú minútu. Domácim sa už zrejme zázrak nepodarí.
     
    58:00
    Do kinca tejto tretiny ostávajú dve minúty. S takmer stopercentnou istotou môžeme povedať, že dve šesťdesiatsekundovky nás delia aj od konca zápasu.
     
    57:33
    Bielorusi sa musia brániť, ale zvládajú to zatiaľ dobre. Americkí hokejisti sa do zakončenia bezhlavo náhliť nepotrebujú.
     
    56:48
    Nielorusi sa budú musieť brániť. Jevenko inkasuje dvojminútový trest za krosček.
     
    56:46
    Maroon si na ľavej strane niekoľkokrát pýtal puk a napokon ho dostal veľmi neskoro. Svoj pokus tak napálil iba do pravého betónu Lalandelovho betónu.
     
    56:04
    Bielorusi sa presunuli do útočnej tretiny, no Ameručania ich tam vytlačili iba od mantinelu, odkiaľ domáci strieľať nemôžu.
     
    55:00
    Päť minút pred koncom všetko nasvedčuje tomu, že o víťazovi je už rozhodnuté, avšak v Petrohrade je všetkým jasné, že ešte sa budeme môcť pozerať na vynikajúci hokej.
    Auston MATTHEWS - 3:6

     
    54:40
    USA dalo gól!
    Američania využili pootvorenú obranu súpera a vybrali sa do prečíslenia. Na jeho konci dostal prihrávku medzi kruhy AUSTON MATTHEWS a bezproblémovo prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Asistencia: Frank Vatrano.
     
    54:20
    Už-už to vyzeralo, že domáci Chenkel pôjde sám na brankára hostí, ale Američania mu puk z čepele v poslednej sekunde vypichli.
     
    53:37
    Foligno opäť zapracoval v útoku. Najskôr sa pokúšal sitrieľať sám, potom prihrával aj Connorovi, no ani jedna z týchto snáh USA nebola úspešná.
     
    52:46
    Američania ani za svet nechcú puk pustiť pred Condona, tak ho radšej držia v útoku. Priamo v bránkovisku sa ho teraz snažil vydolovať Foligno, ale bieloruský gólman odolal a zachytil ho pred čiarou.
     
    52:29
    Obrovská šanca pre USA! Hostia vybojovali puk pri mantineli, hodili ho pred bránku a odtiaľ zakončoval Vatrano, ale v rýchlosti mieril iba nad brvno.
     
    52:03
    Hra je prerušená a nasledovať bude komerčná prestávka. Pomôže oboch celkom, pretože Američania sa počas nej upokoja a Bielorusi si nakreslia taktiku, ktorá im pomôže pri pokračujúcom útočnom tlaku.
     
    50:14
    Obrovský tlak svojho tímu Gavras ani na dvakrát nedokázal využiť. Najskôr z blízka minul a potom od modrej čiary trafil iba ruku, ktorú Condon reflexne vymrštil.
     
    49:28
    Bielorusi budú pokračovať v presilovke o jedného muža. V nej majú k dispozícii ešte jednu minútu a 10 sekúnd.
    Dmitrij KOROBOV - 3:5

     
    49:28
    Bielorusko dalo gól!
    Hokejisti v bielych dresoch napokon dvojnásobnú presilovku využívajú dve sekundy pred jej skončením. DMITRIJ KOROBOV dostal prihrávku presne na stred pravého kruhu na vhadzovanie a ranou do protiľahlého horného rohu nedal gólmanovi USA šancu na zákrok. Asistencie: Sergej Kosticyn, Andrej Stepanov.
     
    49:22
    Fanúšikovia Bieloruska už po obrovskom tlaku svojich obľúbencov dvíhali ruky nad hlavy, ale puk po Stepanovej strele zastavila iba konštrukcia bránky.
     
    48:37
    Bielorusi budú hrať 53 sekúnd v pätici proti trom brániacim sa Američanom! Na trestnú lavicu zasadol na dve minúty Comher.
     
    47:54
    Bielorusi sa ihneď usadili v pásme a pokúšajú sa tam niečo vymyslieť.
     
    47:30
    Američania sa budú musieť brániť! Wood inkasuje dvojminútový trest za zdržovanie hry.
     
    46:56
    Američan Vatrano teraz sám vošiel do útočnej tretiny a z pravej strany vystrelil cez Korobova, no bránku minul.
     
    46:20
    Hra je prerušená a bude nasledovať komerčná prestávka. Diváci si počas nej trochu vydýchnu, pretože v ostatných chvíľach zrejme ani nestíhajú sledovať všetky pokusy o strely.
     
    44:57
    Bielorusi od vlastnej bránky rozohrali a dostali sa až do pásma, kde strela zahučala len na zadnom mantineli.
     
    44:19
    Američan Hendricks teraz vysoko forčekoval rozohrávku súpera, ale puk pred bránkou nevybojoval.
     
    43:10
    Diváci na tribúne robia svoju prácu dokonale a vďka nim je Bielorusko stále v hre o body, Mohutná podpora dodáva domácim nádej na úspech.
     
    42:45
    Na ľadovej ploche sa obraz hry nemení. Bielorusi sú veľmi aktívni a držia si útočné pásmo. Spojené štáty zatiaľ odolávajú.
     
    42:00
    Bieloruská presilovka je minulosťou. Hráči v bielych dresoch sa v nej išli "roztrhnúť", ale nestačilo im to. Američania sa ubránili.
     
    41:53
    Americkí hokejisti puk vyhodili a na moment si vydýchli, no Bielorusi sa do pásma rýchlo vrátili. Ich presilovka sa však končí.
     
    40:33
    Bielorusi sa držia v pásme a pokúšajú sa o zníženie. Andrej Kosticyn si teraz pýtal prihrávku pred odkrytú časť bránky, no Američania na neho puk nepustili.
     
    40:10
    Tretia tretina s azačala a s ňou aj bieloruská presilovka. Diváci si pýtajú gól.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhá tretina je za nami. Americkí hokejisti v neh potvrdili svoju dominanciu v tomto dueli, ale dvakrát inkasovali, čo dáva bieloruským fanúšikom ešte obrovskú nádej. Oba celky hrajú vynikajúco a o víťazovi ešte nemusí byť rozhodnuté.

    Tretia tretina sa začne približne o 21:04.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    40:00
    V samom závere druhej tretiny bude ešte rozhodca vylučovať na americkej strane. Za podrazenie inkasuje dvojminútový trest Skjei.
     
    39:54
    Bielorusi ešte ostali v pásme a skúsili to aj strelecky, ale ich rana bola zrazená iba mimo hracej plochy.
     
    39:43
    Američania nechcú podľahnúť emóciám súpera a radi by svoj náskok opäť poistili. Teraz im to nevyšlo, pretože po akcii ostala bránka Bieloruska posunutá.
     
    39:14
    Bielorusi sú po góle naštartovaní a takmer sa im podarilo opäť skórovať! Od modrej čiary strieľal Djukov, pričom jeho puk ešte tečoval aj dorážal kapitán Kaljužnyj, no divákov nepotešil.
    Andrej STAS - 2:5

     
    38:12
    Bielorusko dalo gól!
    V Petrohrade prepukla obrovská radosť, na nohách je snáď celý štadión. Dôvod k tomu dali fanúšikom v podstate Američania, ktorí absolútne neodpratali poskakujúci puk, ktorý následne ANDREJ STAS pohodlne napálil pod hornú žrď. Bez asistencií.
     
    37:22
    Bielorusi situáciu upokojili a vyrútili sa do prečíslenia. V trojici mal navrch Pavlovič, ktorý sa nerozhodol prihrávať, ale strieľať a Condon s tým mal veľké problémy. Puk napokon vyrazil iba tesne nad brvno.
     
    37:10
    Američania strieľali z rovnakej pozície, tentokrát však Hanifin puk trafil vo vzduchu a neurobil to najlepšie. Bieloruský gólman si ľahko poradil.
     
    36:28
    Bielorusom nevyšiel pokus o vyhodenie puku spoza svojej bránky a súperovi tak ponúkli obrovskú šancu. Motte tentokrát strieľal z pravého kruhu k žrdi, ale Lalande si dal pozor.
     
    36:11
    Američania sa stále držia v pásme súpera. Motte ostal pred bránkou a gólmanovi chcel nasjkôr cloniť, potom sa rozhodol aj dorážať, no ani v jednom prípade nepodal presvedčivý výkon.
     
    35:41
    Bielorusi nahodili puk do tretiny, ale v útočnej snahe nemohli pokračvať pre avizovaný ofsajd.
     
    35:00
    Pred nami je záverečná päťminútovka tejto časti hry. Bielorusi by sa už najradšej videli v sprchách.
    Auston MATTHEWS - 1:5

     
    34:25
    USA dalo gól!
    Bielorusi pred takmer úplne domácim publikom inkasujú už piaty gól. Po krížnej prihrávke sa oň postaral AUSTON MATTHWEWS. Asistencie: Kyle Connor, Noah Hanifin.
     
    33:40
    Američania sú usadení v pásme súpera a poriadne tam bieloruskej defenzíve znepríjemňujú život. V týchto chvíľach sa hrá iba na jednu bránku.
     
    32:55
    Vylúčenie v tíme Bielorusko (Gotovec – 2 min., sekanie).
     
    30:45
    Po skončení početnej nerovnováhy však hráči v bielych dresoch spálili veľkú šancu. Priamo spred bránky prudko strieľal Stas, ale Američanov podržal Condon, ktorý puk zachytil na hrudi.
     
    30:33
    Americká oslabovka je minulosťou. Bielorusi počas nej nič nevymysleli.
     
    30:00
    Polovica zápasu je za nami a Američania súpera poriadne tlačia. Bielorusi ich dokážu vytláčať iba k mantinelom, z pásma
     
    29:08
    Bielorusom sa zápas vymyká spod kontroly, Američania sú na ľadovej ploche veľmi aktívni a vypracuvávajú si veľký tlak.
     
    28:33
    Akeričania sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za hrubosť Maroon.
    Noah HANIFIN - 1:4

     
    28:09
    USA dalo gól!
    Bielorusi vyprodukovali chybu, ktorej nepotrestanie by bolo v hokeji trestné. NOAH HANIFIN bol pred bránkou úplne sám, takže si prihrávku zo stany mohol aj spracovať a pohodlne ju dostať do siete. Asistencie: Vince Hinostroza, Tyler Motte.
     
    27:45
    Bielorusi sú na nohách! Hokejisti na ľadovej ploche vyslali dve tak tvrdé strely, že Condon musel poriadne nadávať, keď ho puky zasiahli. A to najmä pri Stasovej delovke, ktorú vytesnil iba rukou.
     
    27:16
    Stas sa už-už hnal za druhým gólom Bielorusov, ale rozhodca ho zastavil pre ofsajd.
    Geoff PLATT - 1:3

     
    27:10
    Bielorusko dalo gól!
    GEOFF PLATT po krížnej prihrávke zamieril z ľavého kruhu presne mdzi betóny Condona a znížil na rozdiel dvoch presných zásahov. Asistencie: Andrej Stepanov, Charles Linglet.
     
    26:56
    Päťminútový trest Šinkeviča sa skončil, Bielorusko bude hrať krátku presilovku.
     
    26:40
    Bieloruskí fanúšikovia robia na tribúnach mexické vlny s veľkým prehľadom, pretože zaplnili väčšinu štadióna.
     
    26:10
    Aj v hre štyroch proti štyrom sa musia Bielorusi brániť. Lalande ich tentokrát podržal po čistej strele z ľavej strany, ktorú schoval do svojej apačky. Nasledovať bude komerčná prestávka.
     
    25:37
    Pomer síl na ľade sa na niečo viac ako minútu vyrovná. Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za seknutie Hendricks.
     
    24:44
    Bieloruskí hokejisti zachytili rozohrávku súpera a v dvojici sa pustili do protiútoku. Na jeho konci chcel Pavlovič prihrávať Stasovi, ale vracajúci sa zadák USA prihrávku zblokoval.
     
    24:10
    Bielorusi teda puk vytlačili zo svojej tretiny. Američania budú zakladať novú útočnú akciu.
     
    23:49
    Američania boli z pásma vytlačení, no teraz sa doň vrátili. Hanifin chcel od modrej čiary nahodiť pred bránku, ale trafil iba súpera.
     
    22:50
    Presilovka Američanov pokračuje a hráči USA si stále držia útočné pásmo. Bieloruskí fanúšikovia dúfajú v menší zázrak a stále povzbudzujú svoj tím.
    Dylan LARKIN - 0:3

     
    22:13
    USA dalo gól!
    Američania chcú z presilovky vyťažiť čo najviac. Hneď v úvode sa presadzuje DYLAN LARKIN, ktorý dobre videl puk poskakujúci medzi korčuľami svojich súperov, stiahol si ho na hokejku a z hranice pravého kruhu prepálil Lalandea. Asistencie: Jordan Schroeder.
     
    21:56
    Bielorusko a bude brániť až päť minút! Na trestnú lavicu na takýto dlhý čas odíde Šinkevič, ktorý sa previnil úderom hlavou.
     
    21:47
    Na modrej čiare si na prihrávku do jazdy nakorčuľoval Schroeder, ale následne poriadne spomalil a do streleckej pozície sa už nedostal. Pre Američanov je to škoda, táto akcia vyzerala naozaj nádejne.
     
    21:20
    A,eričania predviedli rýchly brejk, na konci ktorého mierila prhrávka do medzikružia. Odtiaľ chcel páliť Connor, ale bol odstavený.
     
    20:24
    Američania však ďaleko nezašli, pretože puk vystrelili mimo ihriska a chadzovať sa bude opäť v stredovom kruhu.
     
    20:10
    Druhá tretina sa začala výherným buly Američanov. Hokejisti USA budú prvú útočnú akciu zakladať spoza svojej bránky.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina je minulosťou. V jej úvodných minútach pôsobili aktívnejšie Bielorusi, ale inkasovali ako prví a tým dodali hráčov USA do psychickej výhody. Američania sa potom presadili ešte raz a do šatne si vezú pohodlný náskok 2:0.

    Druhá tretina sa začne približne o 20:06.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:57
    Presilovka Bieloruska je tesne pred koncom tretiny minulosťou. Do prestávky už presný zásah neuvidíme.
     
    19:16
    Bielorusko hrá v plnom počte, začína sa jeho skrátená presilovka.
     
    18:47
    Americkí hokejisti sa usadili v pásme a vôbec to tam nemysleli zle. Hanifin z pravej strany mieril k bližšej žrdi, no pochvalu si zaslúži Lalande, ktorý tento priestor zabetónoval betónom.
     
    18:20
    Bielorusi neudržali puk v útočnom pásme, pretože im ho vzali Američania. Uvidíme útočnú akciu v podaní USA.
     
    17:57
    Pomer síl na ľade sa vyrovná. Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za nedovolené bránenie Foligno.
     
    17:16
    Bielorusko sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje za podrazenie Drozd.

     
    16:31
    Hra sa teraz prelieva zo strany na stranu, ale vyložené šance v tejto chvíli chýbajú. Diváci sa aj napriek tomu bavia pekným hokejom.
     
    15:44
    Bielorusi sa dostávajú do väčších problémov, pretože Američania hrajú vo veľkej psychickej výhode. Obraz hry sa úplne zmenil.
     
    15:20
    Američania by radi skórovali aj tretíkrát. Teraz sa Foligno natlačil k pravej žrdi a čakal prihrávku, ale v rýchlosti mu puk preskočil čepeľ hokejky.
    Chris WIDEMAN - 0:2

     
    13:38
    USA dalo gól!
    Americkí hokejisti napokon využívajú svoju presilovku a zvyšujú svoj náskok na rozdiel dvoch gólov. Prudkou strelou k ľavej žrdi sa prezentoval obranca CHRIS WIDEMAN. Asistencie: Auston Matthews, Dylan Larkin.
     
    13:26
    Vzájomné tresty sa skončili, oslabenie Bieloruska však pokračuje.
     
    12:40
    Američania sú hladní po ďalšom góle a ihneď sa pokúšajú usadiť v pásme. Bielorusi zatiaľ odolávajú.
     
    12:11
    Teraz sa už Bielorusi budú brániť po tom, čo Andrej Kosticyn od chrbta zrazil hráča USA snažiaceho sa o dorážku.
     
    11:26
    Na trestnú lavicu smeruje Bielorus Stas a Američan Foligno. Obaja inkasujú dvojminútové tresty za hrubosť, hrať sa bude v plnom počte na oboch stranách.
     
    11:26
    Američania sa opäť natlačili pred bránku súpera. Larkin tak dorážal puk, ktorý Lelande nemal pod kontrolou, ale napokon bol k ľadu zrazený a vznikla menšia šarvátka, po ktorej sa bude vylučovať na oboch stranách.
     
    10:30
    Biloruskí fanúšikovia na moment stíchli, ale teraz už opäť využívajú svoje hlasivky a povzbudzujú Bielorusov k vyrovnaniu.
    Miles WOOD - 0:1

     
    09:58
    USA dalo gól!
    AMeričania sa nenápadnou strelou ujímajú vedenia! Do štatistík sa zapisuje MILES WOOD, ktorý z ľavej strany mieril presne k bližšej žrdi. Asistencie: Frank Vatrano, Vince Hinostroza.
     
    08:48
    Bielorusko útočí aj proti plbénu počtu hráčov súpera. Kapitán Kaljužnyj teraz výborne zahral v pravom kruhu, odkiaľ si puk posunul pred bránku, no v rýchlosti nedokázal presne zakončiť.
     
    08:18
    Bielorusom nemožno uprieť obrovskú presilovkovú snahu, no ich pokusy sa úspechom neskončili. Početná výhoda Bieloruska je minulosťou.
     
    07:56
    Aj teraz sa hokejistom USA podarilo puk odvrátiť. Presilovka Bieloruska sa končí.
     
    07:42
    Američania situáciu pred svojou svätyňou upokojili a hru odvrátili na opačnú polovicu klziska.
     
    06:25
    Bielorusi začali aktívne a ihneď po buly to skúšajú strelecky. Vypálil Sergej Kosticyn, no jeho rana gólmana neprekvapila.
     
    06:18
    Brániť sa bude aj USA! Za podrazenie smeruje na trestnú lavicu Wood.
     
    06:18
    Medzičasom sa už ale americká presilovka skončila a Bielorusk hrá v plnom počte. Nasledovať bude reklamná prestávka.
     
    05:22
    Americkí hokejisti ešte pokračujú v tlaku. Z dobrej pozície spred bránky teraz vystrelil Vatrano, no ani on neprekvapil. Bieloruská obrana sa však dostala do problémov.
     
    05:10
    Ameručania sa napokon do pásma dostali a mohli otvoriť skóre duelu! Maroona Bielorusi nechali úplne voľného pri pravej žrdi, odkiaľ ihneď na trikrát zakončoval, ale Lelande svoj betón nepovolil.
     
    04:39
    Do tretice skončil puk až za Condonom, ktorý teraz svojmu tímu aj pomáhal s rozohrávkou. Bielorusko čaká pri svojej modrej čiare.
     
    04:06
    Americkí hokejisti sa do pásma vrátili, ale Bielorusi im puk vzali a odpálili ho cez všetky čiary. Hráči zo Spojených štátov musia opäť začínať od základov.
     
    03:50
    Bielorusi na tribúne sa okamžite chopili sovjej úlohy a hlasivkami pomohli vytlačiť puk z tretiny. Američania musia začínať z vlastného obranného pásma.
     
    03:36
    Máme tu prvé vylúčenie zápasu, brániť sa bude Bielorusko! Dvojminútový trest za podrazenie inkasuje Andrej Stas.
     
    02:33
    Bielorusi sa presunuli do pásma a niektorí fanúšikovia už predčasne oslavovali gól! Z medzikružia strieľal Gavrus, ale nepochopiteľne mieril mimo bránky.
     
    01:55
    Američania sa stiahli pred bránku súpera. Pri pravej žrdi tam na prihrávku čakal Wood, no bol tesne bránený a súboj neustál.
     
    01:30
    Petrohradský štadión je plný bieloruských fanúšikov. Ich poskot a krik, keď je Bielorusko v útoku, musí Američanom poriadne hlasno znieť v hlavách.
     
    00:44
    Bieorusi si puk prevzali a prešli s ním až do útoku. Tam sa pokúsili zakončiť, no neboli presní.
     
    00:08
    Prvé buly tohto zápasu získali na svoje hokejky americkí hokejisti. Tí puk ihneď nahodili do útočnej tretiny, no nedokorčuľovali ho.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Bielorusko: Lalande (Koval) – Djukov, Korobov (A), Gotovec, Jevenko, Lisovec, Chenkel, Šinkevič – Kaljužnyj (C), A. Kosticyn (A), S. Kosticyn – Platt, Stas, Linglet – Stěpanov, Kovyršin, Gavrus – Drozd, Děmkov, Pavlovič –Kitarov

    USA: Condon (Kinkaid) – Wideman, Hanifin, Murphy (A), Skjei, Santini, Warsofsky – Larkin, Connor, Foligno (A) – Schroeder, Matthews, Vatrano – Comper, Motte, Hendricks (C) – Maroon, Fasching, Wood – Hinostroza

    Rozhodca: Ohlund (SWE), Olenin (RUS) – Fluri (SUI), Lhotský (CZE).
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní druhého hracieho dňa tohtoročného svetového šampionátu v hokeji.

    Bielorusi aj Američania už za sebou jeden zápas v Rusku majú, no chuť výhry ešte neokúsil ani jeden z nich. Americkí hokejisti odohrali v piatok zámorské derby s Kanadou, v ktorom sa síce ujali vedenia 1:0, ale potom za svojím súperom výkonnostne zaostali a napokon prehrali vysoko 1:5. Bielorusko sa vo večernom dueli predstavilo proti Fínsku, no dostalo až poltucet presných zásahov a prehralo 2:6.

    Za najlepšieho amerického hráča bol včera vyhlásený Chris Wideman. Tento 26-ročný obranca si v uplynulej sezóne odkrútil svoju premiéru v prestížnej zámorskej NHL, kde odohral v drese Ottawa Senators 64 zápasov s bilanciou 6 gólov a 7 asistencií. Cenu pre najlepšieho hráča Bieloruska si včera prevzal 27-ročný center Andrej Stas, ktorý bol v minulom ročníku pevnou šúčasťou kádra Nižnekamsku v KHL, kde odohral 50 zápasov, v ktorých dosiahol 5 gólov a 8 asistencií.

    Jednoznačným favoritom na výhru bude USA. Americkí hokejisti by si nemali dovoliť zaváhať proti výrazne papierovo slabšiemu súperovi, čo potvrdzujú aj kurzy stávkových kancelárií. Tie vypísali na výhru USA kurz iba 1.43, zatiaľ čo na výhru Bieloruska je to až 5.51.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:15.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 28. Platt (Stepanov, Linglet), 39. Stas, 50. Korobov (S. Kosticyn, Stepanov) – 10. Wood (Vatrano, Hinostroza), 14. Wideman (Matthews, Larkin), 23. Larkin (Schroeder), 29. Hanifin (Hinostroza, Motte), 35. Matthwews (Connor, Hanifin), 55. Matthews (Vatrano)


    Bielorusko: Lalande (Koval) – Djukov, Korobov (A), Gotovec, Jevenko, Lisovec, Chenkel, Šinkevič – Kaljužnyj (C), A. Kosticyn (A), S. Kosticyn – Platt, Stas, Linglet – Stěpanov, Kovyršin, Gavrus – Drozd, Děmkov, Pavlovič –Kitarov
    USA: Condon (Kinkaid) – Wideman, Hanifin, Murphy (A), Skjei, Santini, Warsofsky – Larkin, Connor, Foligno (A) – Schroeder, Matthews, Vatrano – Comper, Motte, Hendricks (C) – Maroon, Fasching, Wood – Hinostroza

    Rozhodca: Ohlund (SWE), Olenin (RUS) – Fluri (SUI), Lhotský (CZE)