Švajčiarsko – Kazachstan 2:3 (2:3 po s.n.) | Slovensko – Maďarsko 4:1 (kon.) | Nórsko – Dánsko 0:3 (kon.)
Francúzsko – Nemecko 3:2 (1:0 po s.n.) | Lotyšsko – Česko 3:4 (0:1 po s.n.) | Bielorusko – USA 3:6 (kon.)
koniec
Bielorusko
3:6 (0:2, 2:3, 1:1)
USA
Sobota 07.05.2016, 19:15Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Bielorusom sa zázrak podľa očakávania nepodaril a tri body získali americkí hokejisti. Bielorusi ostávajú v našej skupine stále bez bodu.

    Najlepší hráči zápasu:
    Bielorusko: Geoff Platt
    USA: Vince Hinostroza (21:38:30)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:12
    Bieloruskí hokejisti ešte založia útočnú ackiu sapoza vlastnej bránky. Američania už pomaly môžu začať oslavovať víťazstvo.
     
    58:48
    Bielorusko hrá v plnom počte a pred sebou má poslednú minútu. Domácim sa už zrejme zázrak nepodarí.
     
    58:00
    Do kinca tejto tretiny ostávajú dve minúty. S takmer stopercentnou istotou môžeme povedať, že dve šesťdesiatsekundovky nás delia aj od konca zápasu.
     
    57:33
    Bielorusi sa musia brániť, ale zvládajú to zatiaľ dobre. Americkí hokejisti sa do zakončenia bezhlavo náhliť nepotrebujú.
     
    56:48
    Nielorusi sa budú musieť brániť. Jevenko inkasuje dvojminútový trest za krosček.
     
    56:46
    Maroon si na ľavej strane niekoľkokrát pýtal puk a napokon ho dostal veľmi neskoro. Svoj pokus tak napálil iba do pravého betónu Lalandelovho betónu.
     
    56:04
    Bielorusi sa presunuli do útočnej tretiny, no Ameručania ich tam vytlačili iba od mantinelu, odkiaľ domáci strieľať nemôžu.
     
    55:00
    Päť minút pred koncom všetko nasvedčuje tomu, že o víťazovi je už rozhodnuté, avšak v Petrohrade je všetkým jasné, že ešte sa budeme môcť pozerať na vynikajúci hokej.
    Auston MATTHEWS - 3:6

     
    54:40
    USA dalo gól!
    Američania využili pootvorenú obranu súpera a vybrali sa do prečíslenia. Na jeho konci dostal prihrávku medzi kruhy AUSTON MATTHEWS a bezproblémovo prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Asistencia: Frank Vatrano.
     
    54:20
    Už-už to vyzeralo, že domáci Chenkel pôjde sám na brankára hostí, ale Američania mu puk z čepele v poslednej sekunde vypichli.
     
    53:37
    Foligno opäť zapracoval v útoku. Najskôr sa pokúšal sitrieľať sám, potom prihrával aj Connorovi, no ani jedna z týchto snáh USA nebola úspešná.
     
    52:46
    Američania ani za svet nechcú puk pustiť pred Condona, tak ho radšej držia v útoku. Priamo v bránkovisku sa ho teraz snažil vydolovať Foligno, ale bieloruský gólman odolal a zachytil ho pred čiarou.
     
    52:29
    Obrovská šanca pre USA! Hostia vybojovali puk pri mantineli, hodili ho pred bránku a odtiaľ zakončoval Vatrano, ale v rýchlosti mieril iba nad brvno.
     
    52:03
    Hra je prerušená a nasledovať bude komerčná prestávka. Pomôže oboch celkom, pretože Američania sa počas nej upokoja a Bielorusi si nakreslia taktiku, ktorá im pomôže pri pokračujúcom útočnom tlaku.
     
    50:14
    Obrovský tlak svojho tímu Gavras ani na dvakrát nedokázal využiť. Najskôr z blízka minul a potom od modrej čiary trafil iba ruku, ktorú Condon reflexne vymrštil.
     
    49:28
    Bielorusi budú pokračovať v presilovke o jedného muža. V nej majú k dispozícii ešte jednu minútu a 10 sekúnd.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 28. Platt (Stepanov, Linglet), 39. Stas, 50. Korobov (S. Kosticyn, Stepanov) – 10. Wood (Vatrano, Hinostroza), 14. Wideman (Matthews, Larkin), 23. Larkin (Schroeder), 29. Hanifin (Hinostroza, Motte), 35. Matthwews (Connor, Hanifin), 55. Matthews (Vatrano)


    Bielorusko: Lalande (Koval) – Djukov, Korobov (A), Gotovec, Jevenko, Lisovec, Chenkel, Šinkevič – Kaljužnyj (C), A. Kosticyn (A), S. Kosticyn – Platt, Stas, Linglet – Stěpanov, Kovyršin, Gavrus – Drozd, Děmkov, Pavlovič –Kitarov
    USA: Condon (Kinkaid) – Wideman, Hanifin, Murphy (A), Skjei, Santini, Warsofsky – Larkin, Connor, Foligno (A) – Schroeder, Matthews, Vatrano – Comper, Motte, Hendricks (C) – Maroon, Fasching, Wood – Hinostroza

    Rozhodca: Ohlund (SWE), Olenin (RUS) – Fluri (SUI), Lhotský (CZE)