Švajčiarsko – Kazachstan 2:3 (2:3 po s.n.) | Slovensko – Maďarsko 4:1 (kon.) | Nórsko – Dánsko 0:3 (kon.)
Francúzsko – Nemecko 3:2 (1:0 po s.n.) | Lotyšsko – Česko 3:4 (0:1 po s.n.) | Bielorusko – USA 3:6 (kon.)
koniec
Nórsko
0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Dánsko
Sobota 07.05.2016, 15:15 • Ľadový palác Moskva • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Dánski reprezentanti v tretej tretine vydržali nórsky tlak a snahu Nórov o vyrovnanie stretnutia. Vďaka výbornému výkonu Dahma, ktorý likvidoval množstvo striel v tretej tretine môžu Dáni oslavovať zisk prvých troch bodov. V poslednej dvadsaťminútovke sme videli jeden gól, ktorý padol až v poslednej minúte do prázdnej bránky. Strelil ho Nicklas Jensen, ktorý takto upravil na konečných 0:3 pre Dánsko.

    Ďakujeme za pozornosť a dávame do pozornosti aj večerné súboje, z ktorých takisto priniesieme podrobné on-line prenosy. (17:30:39)
     
    Koniec zápasu.
    59:45 Nicklas JENSEN - 0:3

     
    59:45
    Dánsko dalo gól!
    Dánsko pečatí svoju výhru v tomto zápase! NICKLAS JENSEN vykorčuľoval s pukom po pravom krídle a spred modrej čiary presne trafil do brány!
    Asistencia: Daniel Nielsen.
     
    59:16
    Po vyhodenom puku korčuľoval do pásma Nikolaj Ehlers, ale obtočením okolo brány nepretlačil puk cez nórskeho hráča a Ehlers výborne nazbieral cenné sekundy.
     
    58:48
    Holos nahodil na bránku, ale tam nedokázal Zuccarello zakončiť. Nóri sa ešte budú takto snažiť hrať práve na svoju hviezdu.
     
    58:20
    V tejto chvíli už sú Nóri v šestici!
     
    58:12
    Po prihrávke Christensena sa do šance dostal Lars Eller, ktorý však zoči-voči Haugenovi neuspel a trafil iba do jeho výstroje!
     
    57:24
    Nórski hráči si teraz nepresne prihrávali puk v strednom a obrannom pásme. Končí sa to tak, že uvidíme buly v strednom pásme. Sme zvedaví, kedy Haugen odíde z bránky.
     
    56:23
    Dáni sa už konečne oslobodili a na ľadovú plochu naskočil Lars Eller. Dánsky tím si teda konečne môže vydýchnuť po viac ako 5-minútovej presilovke zloženej z dvoch trestov.
     
    55:57
    Streleckú pozíciu pár metrov spred bránkoviska si vypracoval Mathis Olimb, ale aj v tomto zakončení bol úspešnejší Dahm, ktorý vyrazil puk vyrážačkou.
     
    54:29
    Od modrej čiary napriahol aj Mattias Norstebo, ale jeho strela taktiež skončila iba na Dahmovi, ktorý aj naďalej odoláva. V tejto tretine je pomer striel drvivý 16:4 v prospech Nórov!
     
    53:50
    Mathis Olimb pálil od modrej čiary a Sebastian Dahm opäť predviedol svoje brankárske umenie.
     
    53:31
    Nórski hokejisti rozvíjali útok od Haugenovej bránky. Puk si však nórsky hráč nakoniec na útočnej modrej nespracoval a bol z toho icing.
     
    53:02
    Obrovská šanca pre Nórsko! Mathis Olimb z ľavého kruhu nastrelil puk do masky gólmana Dahma a následne ešte dorážal spred brány Martinsen, ale iba do betónu!
     
    52:34
    Holos sa presunul až do medzikružia a strieľal, Dahm opäť dokázal odolať.
     
    52:13
    Nórski hokejisti budú hrať v početnej výhode o dvoch hráčov. Lars Eller už tretíkrát zahral nebezpečne vysokou hokejkou a dostáva trest 2+2 minúty! Nóri majú ideálnu možnosť!
     
    51:26
    V dorážke spred bránky sa ocitol Andreas Martinsen, ale puk cez stále stopercentného Dahma nepretlačil!
     
    50:47
    Dánsky tím je potrestaný dvomi minútami za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche. Nóri majú k dispozícii ďalšiu presilovku.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 22. Nicklas Jensen (Storm, Madsen), 35. J. B. Jensen (Eller, D. Nielsen), 60. Nicklas Jensen (D. Nielsen)


    Nórsko: Haugen (Volden) – Norstebo, Holos, Tollefsen (C), Johannesen, Odegaard, Trygg (A) – Martinsen, K. Olimb, M. Olimb – M. Olsen, Bastiansen (A), Zuccarello – Roymark, K. Forsberg, Roest – Dahlström, Stene, Trettenes – Ask, T. Olsen
    Dánsko: Dahm (S. Nielsen) – J. B. Jensen (A), Nicholas Jensen, Lassen, Bodker, D. Nielsen, O. Lauridsen, M. Lauridsen, Kristensen – Hansen, Eller, Ehlers – Storm, Madsen (A), Nicklas Jensen – Christensen, Green (C), Bjorkstrand – Poulsen, Starkov, Bau Hansen

    Rozhodca: Fonselius, Wehrli – Pihlblad, Šefčík