Švédsko – Lotyšsko 2:1 (po pr.) | USA – Kanada 1:5 (kon.) | Fínsko – Bielorusko 6:2 (kon.)
Česko – Rusko 3:0 (kon.)
koniec
Česko
3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Rusko
Piatok 06.05.2016, 19:20 • VTB Ice Palace, Moskva • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Senzačné víťazstvo Česka je na svete! V tretej tretine pridali Česi gól do prázdnej brány a tak Rusko, ako domáce mužstvo vstupuje do turnaja prehrou 3:0 a navyše nestrelilo ani gól! Šampionát sa však ešte len začína a pred oboma tímami je ešte dosť zápasov. Česku toto víťazstvo určite pomôže do ďalších bojov, Rusi sa musia poučiť a zlepšiť hlavne koncovku.

    Za najlepšieho hráča Ruska je vyhlásený Pavel Dacjuk a na strane Česka pochopiteľne brankár Dominik Furch!

    Ja Vám ďakujem za pozornosť, prajem pekný zvyšok večera a príjemný víkend, ktorý je pred nami! Nezabudnite, že náš portál Vám prinesie všetky zápasy z Majstrovstiev sveta, tešíme sa tak na Vás pri ďalších prenosoch! Dovidenia a dočítania! (21:36:11)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:43
    Napokon sa ešte vylučuje aj na českej strane, Tomáš Plekanec sa previnil podrazením!
     
    59:04
    V samom závere zápasu ide na trestnú lavicu domáci hokejista Dadanov za nebezpečnú hru hokejkou!
    58:28 Michal BIRNER - 3:0

     
    58:28
    Česko dalo gól!

    Je rozhodnuté! Česko spečatilo svoje senzačné víťazstvo nad domácim výberom gólom do prázdnej bránky, postaral sa oň MICHAL BIRNER!
    Bez asistencie.
     
    58:15
    Rusko odvoláva brankára a skúša to v šestici!
     
    57:20
    Hra sa opäť presúva do útočného pásma Rusov, Furch je však dnes aj naďalej nepriestrelný a drží svoj tím nad vodou. Ak to Česko predsa len zvládne, bude mať na tom veľký podiel aj ich brankár.
     
    56:35
    Určite sme aj zvedaví, či dôjde zo strany Ruska aj ku hre bez brankára! Česko sa aj naďalej úspešne bráni a Rusku čas teraz ubieha veľmi rýchlo, Česku zase pomaly.
     
    56:00
    Aj naďalej sa darí Česku držať Rusov ďalej od svojej brány, na chvíľu sa Česko usadilo aj v útočnom pásme domácich, avšak ku ničomu prevratnému tam nedošlo.
     
    55:15
    Domáci výber sa nemôže dostať ku tlaku na bránku svojho dnešného súpera, veľa času neostáva, aby sme s dočkali senzácie!
     
    54:45
    Česi sa už bránia aj za cenu zakázaného uvoľnenia, avšak obrana Česka hrá vo veľkej pohode a Rusov ku ničomu nepúšťa.
     
    53:45
    Rusko hrá už v plnom počte! Rusom tak ostáva približne 6 minút na to aby strelili dva góly a vynútili si tak predĺženie. Tak takúto situáciu čakal málo kto!
     
    52:15
    Česi držia puk na svojich hokejkách a snažia sa tak zbierať čas. Síce sa dostávajú počas presilovky do útočného pásma, ale z útok na bránu to nijak nepreháňajú.
     
    51:45
    Presilovka pre Česko! Šipačjov sa previnil nedovolenim bránením a tak si Česko zahrá v početnej výhode, čo je určite skvelým impulzom pre Česko v týchto minútach zápasu!
     
    51:10
    Vojnov sa dostal do ideálneho zakončenia, avšak Furch včas vytasil svoj betón a puk vyrazil do bezpečia.
     
    49:45
    Dopredu sa však teraz podarilo preniknúť aj Čechom, avšak v útočnom pásme nič zaujímavé nevymysleli a tak musel na druhej strane po rýchlom brejku Ruska zasahovať v bránke Česka Furch.
     
    48:45
    Puk je momentálne na hokejkách domácich hokejistov, ktorí sa snažia o nebezpečné preniknutie do obranného pásma Česka.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 15. Kundrátek (Kovář, Kempný), 21. Červenka (Jeřábek, Pastrňák), 59. Birner (bez asistencii)


    Česko: Furch (Francouz) – Jeřábek, Jordán, Kolář, Šimek, Kempný (A), Kundrátek, Doudera – Červenka (A), Plekanec (C), Pastrňák – Birner, Kovář, Řepík – Kašpar, Zohorna, Kousal – Zaťovič, Filippi, Koukal – Jarůšek
    Rusko: Bobrovskij (Sorokin) – Vojnov, Jemelin, Čudinov, Bělov, Zajcev, Marčenko, Antipin – Tělegin, Mozjakin (A), Dacjuk (C) – Panarin, Dadonov, Šipačov (A) – Plotnikov, Ljubimov, Kalinin – Širokov, Burmistrov

    Rozhodca: Piechaczek (GER), Wehrli (SUI) – Nieminen (FIN), Pihlblad (SWE)