NY Islanders – Tampa Bay 4:5 (po pr.) | Nashville – San Jose 4:1 (kon.) | St. Louis – Dallas 6:1 (kon.)
koniec
Nashville Predators
4:1 (0:1, 2:0, 2:0) Stav série: 1:2
San Jose Sharks
cz Streda 04.05.2016, 03:10 • Bridgestone Arena, Nashville • Play-off NHL • Semifinále Z. konferencie
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:10.
     
    Série mezi Nashvillem a San Jose se za stavu 2:0 pro dnes hostující celek přesouvá do města country hudby. Nashville bude dnes odvracet fakt, že by stav série byla již o tři utkání. Atraktivní utkání začne pár minutek po třetí hodině ranní. Srdečně jste k tomuto přenosu zváni.
     
    Úvodní utkání série
    Obě utkání, jak jsem již zmiňoval, zvládli hokejisté San Jose. V tom prvním se jim povedlo nasázet pět branek do sítě finského brankáře, v tom druhém jsme viděli vyrovnanější utkání, které ale nakonec domácí dovedli do vítězného konce.

    SF1: San Jose 5:2 Nashville
    43. Hertl (Ward, Vlasic), 52. Ward (Donskoi, Burns), 56. Couture (Pavelski, Burns), 59. Couture (Spaling), 60. Wingels – 25. Fisher (Johansen, Ekholm), 59. Johansen (Josi, Wilson)

    SF2: San Jose 3:2 Nashville
    39. Couture (Pavelski, Burns), 58. Pavelski (Nieto, Thornton), 60. Thornton (Couture, Pavelski) – 53. Ekholm (Wilson, Josi), 60. Johansen (Josi, Fisher)
    Brent Burns vyrazil do Nashvillu. Jako talisman jede i kočka, co během druhého utkání proběhla přes led a přinesla Žralokům štěstí!

     
    Československá stopa v sérii
    Tomáš Hertl (SJS) – 7 zápasů, 2+1
    Roman Polák (SJS) – 7 zápasů, 0+0
    Nashville se připravuje na první domácí utkání

     
    Předpokládané sestavy

    Nashville: Rinne (Hutton) – Weber, Josi, Ellis, Ekholm, Bitetto, Jackman – Neal, Johansen, Järnkrok – Åberg, Ribeiro, Forsberg – Arvidsson, Fisher, Wilson – Sissons, Gaustad, Salomäki

    San Jose: Jones (Reimer) – Burns, Martin, Braun, Vlasic, Polák, Dillon – Pavelski, Thornton, Hertl – Ward, Couture, Donskoi – Karlsson, Marleau, Nieto – Wingels, Tierney, Spaling
     
    Úvodní sestavy:

    Nashville Predators: Rinne (Hutton) – Weber, Josi, Ellis, Ekholm, Bitetto, Jackman – Neal, Johansen, Järnkrok – Åberg, Ribeiro, Forsberg – Arvidsson, Fisher, Wilson – Sissons, Gaustad, Salomäki

    San Jose Sharks: Jones (Reimer) – Burns, Martin, Braun, Vlasic, Polák, Dillon – Pavelski, Thornton, Hertl – Ward, Couture, Donskoi – Karlsson, Marleau, Nieto – Wingels, Tierney, Spaling

    Rozhodčí: Pollock, O'Halloran – Racicot, Amell.
     
    Krásné ráno! Všechno je v natěšeném Nashvillu připraveno na to, aby bylo rozehráno třetí utkání série mezi domácím celkem a San Jose. Začínáme za pár minutek!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Úvodní buly vyhráli domácí hokejisté, kteří puk poslali hned po levé straně do útočné třetiny. Tam se ale na puku neudrželi.
     
    00:59
    Hned od začátku utkání vidíme tvrdé souboje na obou stranách. Domácímu celku se nakonec povedlo vybojovat pásmo.
     
    01:11
    Úvodní snažení domácích bude pokračovat. Karlsson zahákoval Romana Josiho na modré čáře a dostane dvě minuty.
     
    01:32
    Nashville rychle kombinuje a svírá svého soupeře. Z levého kruhu to zkoušel Josi, ale jeho střela po ledě v brance neskončila.
     
    02:17
    San Jose se nakonec, po dlouhém obléhání své branky, povedlo puk vyhodit do bezpečné zóny až k finskému brankáři.
     
    02:59
    Hosté se mohli osvobodit i podruhé a ukončit tak přesilovku domácího celku. To se jim ale zatím nepovedlo dokázat.
     
    03:33
    Sice se hraje v plném počtu, ale i tak mají domácí hokejisté častěji puk na svých hokejkách. Nashville vstoupilo do utkání bleskově.
     
    04:47
    Nyní je hra taková neuspořádaná. Hraje se z jedné strany na druhou a puk na hokejkách obou soupeřů je velice krátkou dobu.
     
    05:28
    Nashville se hrnulo do útoku, ale zakončit se mu nepovedlo. San Jose tak vyvezlo puk, ale nahodil jej jen po pravé straně do pásma.
     
    06:10
    Po střele od modré čáře se k puku před brankou dostal Joe Pavelski, kterému se ale svým bekhendem nepovedlo celou akci zakončit brankou.
     
    06:23
    A tak se povedlo vybojovat pásmo domácímu celku. Po šesti a půl minutách je stav stále 0:0. Na první větší šanci se stále čeká.
     
    06:28
    Hned po vhazování to zkoušel jeden z domácích hokejistů. Ten z levého kruhu střílel pod víko, ale branku nakonec netrefil.
     
    06:55
    Po levé straně ujížděl Paul Gaustad, který se pokoušel pokusem z levé strany ohrozit brankáře. Jeho střela byla ale sražena do ochranné sítě.
     
    07:42
    Oba celky se do šancí dnes dostávají zřídkakdy. Nyní vidíme dobývaní obou obran beze střeleckých pokusů.
     
    08:20
    Z pravé strany to nyní vyzkoušel Justin Braun, který spíše takovým nahozením dokázal přinutit Rinneho k zákroku a přerušení hry.
     
    08:58
    Po delším kroužení domácího celku v pásmu se jeden z obránců odhodlal k nahození na branku. To ale Jonesovi moc problémů nenadělalo.
     
    09:44
    První větší šance. Colin Wilson objel branku a našel ve skvělé pozici postaveného Mikea Fishera, kterému se ale z otočky nepovedlo překonat připraveného Jonese!
     
    10:32
    Minulá akce byla, doufejme, spouštěčem šancí. Před brankou domácího brankáře byl k vidění velký závar, puk ale do branky nakonec nikdo nedostal!
     
    11:15
    Joe Pavelski posílal puk z levé strany do brankoviště, kde se snažil dorážet jeden z jeho spoluhráčů. Nakonec byl ovšem odpískán nějaký nedovolen zákrok.
     
    11:46
    Puk z pravé strany byl poslán do brankoviště brankáře Jonese. Ani jeden z hráčů ve žlutém ale černou gumu do branky netečoval.
     
    12:34
    Přihrávka domácích hokejistů do útoku byla nepřesná a nikdo jí nezachytil. Zakázané uvolnění z toho ovšem nebylo.
     
    13:00
    Následná rychlá přihrávka do útoku skončila u brankáře Jonese, který touš raději přidržel před dotírajícími hráči ve žlutých dresech.
     
    13:13
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Tak to byla hodně povedená akce, která znamená první branku Sharks! Zkušený PATRICK MARLEAU se hnal za pukem, přebruslil obránce a těsně před tím, než jej Rinne zachytil, mu udělal kličku a puk poslal do prázdné klece! Asistence: Tomáš Hertl, Marc-Edouard Vlasic.
    13:13 MARLEAU - 0:1
     
    14:02
    Hosté pokračují v aktivní hře v útočném pásmu. Branka je nějakým způsobem nabudila a nyní je vidíme hrát hodně aktivně.
     
    15:16
    Po ponechané výhodě se do sebe pustilo ve středu hřiště několik hráčů. James Neal se chtěl prát s Pavelskim, který ale podobný názor nesdílel. Za krosček je potrestán Anthony Bitetto. Za hrubost inkasují dvouminutové tresty také obránci Brent Burns a Barett Jackman.
     
    15:37
    Lépe se v této přesilovce hostů daří domácímu celku, kterému se v krátkovém časovém sledu povedlo puk vyhodit již podruhé z vlastní poloviny.
     
    16:11
    A stále se nepovedlo Žralokům ideálně zakombinovat. Místo toho musí opět pro kotouč za branku svého strážce branky.
     
    16:59
    Tomáš Hertl rozjel útočnou akci, která byla zakončena střelou Brauna od modré čáry. Hostující obránce ale nepřekonal připraveného brankáře.
     
    17:20
    Již po skončení přesilovky se do útoku vydali domácí. Z mezikruží pálil Mike Fisher, kterému se rychlou střelou nepovedlo překonat připraveného Jonese.
     
    17:43
    Aktivita domácího celku pokračovala a Predátoři byli opravdu nebezpeční. San Jose tak raději puk vyhodilo za branku Rinneho.
     
    18:28
    První třetina se ale spíše dohrává. Oba celky nejsou směrem do útoku nějak aktivní. Uvidíme, jestli se jim do konce periody přece jen povede něco vymyslet.
     
    19:06
    Ještě uvidíme jedno vyloučení. Domácí Viktor Arvidsson míří na trestnou lavici za sekání v obranném pásmu.
     
    19:32
    Logan Couture připravoval skvělou pozici pro své spoluhráče. Přihrával z levé strany do brankoviště, kde se ale nikdo nedokázal prosadit.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je u konce. Moc krásného a zajímavého hokeje jsme neviděli. Jedinou branku dal zkušený Patrick Marleau, který dokázal přebruslit obránce a poté udělat kličku zmatenému brankáři. Stav je tedy po první třetině 1:0 pro hostující celek.

    Střely na branku: 7:9
    Patrick Marleau svým dvaašedesátým gólem vyrovnal na 25. místě několik skvělých hráčů
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:24
    Hosté začínají druhou periodu přesilovkou. Joe Pavelski dostal puk před branku, odkud svým bekhendem trefil jen boční síť.
     
    21:05
    Následně se jim ovšem nepovedlo nic vymyslet, vjeli do ofsajdu a je po přesilové hře. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    21:39
    Ryan Johansen vedl útok svého celku po pravé straně, ale k zakončení se mu nakonec projít nepovedlo. Bránící hráč předvedl skvělou hru.
     
    22:19
    Uvidíme přesilovku pro domácí hokejisty. Joonas Donskoi zahrával vysokou holí za brankou Rinneho a dostane první trest této třetiny.
     
    22:25
    Brent Burns se hned zmocnil puku a rázně jej poslal až k brance Rinneho. Nashville bude moci začít až od své jedničky.
     
    23:03
    Mike Fisher následně dostal puk na pravý kruh, odkud se hned pokoušel vstřelit branku. Jeho pokus se ovšem mezi tři tyče nevešel.
     
    23:24
    Následně se hostům povedlo puk opět poslat za branku finského brankáře a nějakým stylem se osvobodit.
     
    23:49
    Roman Josi se zjevil velké šanci! Švýcarský bek dostal puk na levý kruh, odkud se snažil překonat brankáře. Jeho pokus ovšem pozorný brankář vyrazil!
     
    25:11
    Nashville právě vstřelil branku!
    Dlouhá přesilovka je nakonec využita! Mattias Ekholm objel celé pásmo, najel si mezi kruhy a přihrávkou našel JAMESE NEALA. Ten se do puku opřel a trefil snad jedinou mezírku v pravé šibenici, která tam byla! Máme vyrovnáno. Asistence: Mattias Ekholm, Ryan Johansen.
    25:11 NEAL - 1:1
     
    25:42
    Následně se nepovedlo využít ten prvotní tlak po vstřelené brance. Domácí vyhodili jen na zakázané uvolnění.
     
    25:59
    Nashville ale nakonec ve své třetině vybojovalo kotouč a po pravé straně zkouší projít do nějakého zakončení.
     
    26:41
    Krásná akce domácích. James Neal ujel po levé straně a bekhendem hledal lépe postaveného spoluhráče. K tomu se puk nakonec nedostal díky skvělému obrannému zákroku.
     
    27:26
    Chris Tierney posílal kotouč z pravé strany do brankoviště, kde se ale žádným záhadným způsobem do branky nakonec nedostal.
     
    28:04
    Hraje se nyní na obě strany a dlouho se nepřerušovalo. Oba celky jsou hodně aktivní a my vidíme skvělou podívanou.
     
    28:32
    Roman Josi v další šanci! Puk dostal mezi kruhy, odkud se mu ale vyjetého brankáře nakonec nepovedlo překonat. Zamířil jen vedle!
    28:32 Josiho šance zůstala nevyužitá.
     
    29:24
    Stále se nepřerušovalo a oba celky hrají naplno. Uvidíme, komu se jako prvnímu povede vymyslet nějakou akci, která by kohokoliv dostala do vedení.
     
    30:09
    Po levé straně postupoval Calle Järnkrok, kterému se z levé strany povedlo trefit jen hráče. Vhazovat se tak bude po komerční pauze před Jonesem.
     
    30:20
    Hostující brankář nyní podržel nahození na jeho branku ze středního pásma. Po krátké hře se tak bude vhazovat opět před ním.
     
    30:48
    San Jose ovšem inkasovaná branka nijak nesrazila a my tak nyní vidíme vyrovnanou hru na obě strany. Kdo bude nakonec šťastnější?
     
    31:04
    Po přerušení se bude vhazovat ve středovém kruhu. Do konce druhé třetiny zbývá nějakých devět minut.
     
    31:47
    Snažení o aktivní napadání Nashvillu nějakou dobu vycházelo, ale následně se přece jen hosté dostali s pukem do útoku.
     
    32:20
    Nyní může každá chyba znamenat fatální dopady pro oba celky. Vidíme hodně vyrovnanou a bojovnou hru na obou stranách.
     
    32:57
    Následovala aktivní hra domácího celku, kterou si dokázali vynutit přesilovou hru. Matt Nieto zahákoval jednoho z domácích a odpyká si dvě minuty.
     
    33:17
    Hodně tvrdě pálil z levého kruhu pod víko Filip Forsberg. Jeho pokus ale i tak dokázal brankář Jones vyrazit nad svou branku.
     
    33:57
    Síly na ledě se vyrovnají. Dvouminutovým trestem je potrestán Craig Smith, který zahrál vysokou holí do obličeje jednoho z hostů při vyhození puku.
     
    34:20
    Přesilovka domácích je tak u konce a poprvé v tomto utkání vidím hru čtyř proti čtyřem. Uvidíme, komu to nakonec bude sedět více.
     
    34:44
    Nashville právě vstřelil branku!
    Do vedení jdou nakonec domácí, kteří skvěle využili svůj protiútok. Puk vedl po pravé straně jeden z hráčů, který puk ale následně ztratil. Ten se dostal do vražedné pozice pro brankáře. Navíc u něj byl nejblíže SHEA WEBER, který jej dělovkou poslal k pravé tyčce! Bez asistence.
    34:44 WEBER - 2:1
     
    35:00
    Nyní začala přesilová hra hostujícího celku. Ti se budou chtít co nejdříve vrátit do utkání, povede se jim to?
     
    35:32
    Po levé straně si do střelecké pozice najel jeden z hostů, kterému se ale nepovedlo spíše přihrávkou po ledě někoho najít.
     
    36:05
    Přesilovka je u konce. Domácí mají puk na svých hokejkách na obranné polovině a směrem dopředu úplně nepeláší.
     
    36:42
    Nyní je na hostech, aby začali skórovat. Každopádně Nashville bude chtít stav série snížit, což je na nich ve druhé třetině vidět.
     
    37:26
    Poslední sekundy nenabízejí aktivní hokej. Hokejisté ve žlutých dresech drží puk na svých hokejkách a chytře kombinují.
     
    38:02
    Domácí se po pravé straně prodírali nebezpečně, ale nakonec do zakončení neprošli. Jeden z hráčů alespoň za brankou slušně hitoval Žraloka.
     
    38:21
    Akce na druhé straně skončila posunutou brankou a hráči v brankovišti. Tato akce se hostujícímu celku moc nepovedlo. Barret Jackman ovšem dostává dvouminutový trest.
     
    38:42
    Joe Thornton špatně přihrál a sám na branku se hnal Salomäki. Ten si najel až k Jonesovi, kterého ale nakonec svým pokusem nepřekonal!
     
    39:01
    Thornton se snažil napravit svou chybu a puk posílal z pravého kruhu do brankoviště. Tam se ale jeho spoluhráč neprosadil.
     
    39:31
    Následnou kombinaci zblokoval za potlesku zaplněných tribun jeden z domácích hráčů. Nashvillu se povedlo alespoň na chvilku poslat puk mimo pásmo.
     
    39:48
    Nyní predátorská obrana zablokovala dvě střely a následně se jí povedlo vyhodit kotouč mimo obranné pásmo.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina byla v režii domácího celku, který byl jasně lepší a nakonec dal dvě branky. Nejdříve se střelou do šibenice prosadil James Neal, kterého ve hře čtyř proti čtyřem napodobil také svou dělovkou Shea Weber.

    Střely na branku: 13:18
     
    Oba celky jsou na ledové ploše a třetí třetina tohoto utkání bude moci začít. Povede se Sharks vyrovnat?
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:17
    Sharks se hned dostali do útočného pásma, kde se jim ale nepovedlo ideálně zakombinovat.
     
    40:40
    Následně se k puku dostali domácí hokejisté, kteří kombinují ve vlastním pásmu a směrem dopředu se moc neženou.
     
    40:57
    Nakonec se jim ovšem povedlo projít až do zakončení. Zákrok Jonese znamená vybojované pásmo pro domácí celek.
     
    41:34
    James Neal s pukem objel branku, ale následně se mu nepovedlo nikomu do střelecké pozice přihrát.
     
    42:10
    Tak to byla šance! Karlsson posunul puk na Nieta, který trefil jen Rinneho. Následně již zmiňovaný Karlsson zkoušel procpat puk do sítě, ale ten projel brankoviště a skončil jen těsně vedle branky!
     
    43:05
    San Jose je ale aktivní a jde za vyrovnáním. Uvidíme, jestli se jim to nakonec povede uskutečnit, nebo vše Predátoři ubrání.
     
    43:40
    Po pravé straně ujel jeden z hostů, který byl sám před Rinnem. Finský brankář si ovšem povyjel a jeho pokus zneškodnil!
     
    44:21
    San Jose dělá vše pro to, aby se jim dařilo co nejčastěji ohrožovat branku domácího celku. V této třetině se jim to daří.
     
    44:47
    Obránce Dillon si s pukem najel do útočného pásma a následně jej na branku Rinneho nahodil. Ten neměl s tímto pokusem nějaký problém.
     
    45:18
    Vhazovat se ovšem bude opět před Jonesem. Nashvillu se ale jeho branku v této třetině moc ohrožovat nedaří.
     
    46:09
    Hostům nevyšel útok a do úniku se hnal rychlonohý Sissons. Ten přebruslil Romana Poláka, ale bekhendovým pokusem Jonese nepřekonal. Následně dokonce zbořil branku.
     
    46:09
    Domácí forvard si dal kolenem o tyčku a těžce se zvedá z ledové plochy. Pomáhá mu lékař a spoluhráči. Mezitím nás čeká komerční přestávka.
     
    46:24
    Od modré čáry to zkoušel jindy útočník Mike Fisher. Jeho pokus ovšem trefil jen prvního bránícího hráče před ním.
     
    46:55
    Nashville právě vstřelil branku!
    Následně se ovšem domácímu celku daří navýšit své vedení, to už vypadá pro Nashville dobře! COLIN WILSON přiťukl puk zpoza branky najíždějícímu Ellisovi, jenž trefil jen brankáře. Od něj se puk odrazil právě k prvnímu jmenovanému, jenž se od odkryté branky prosadil! Asistence: Ryan Ellis, Mike Fisher.
    46:55 WILSON - 3:1
     
    47:32
    Od modré čáry nebezpečně pálil obránce Vlasic. Jeho pokus i přes clonící hráče dokázal do své lapačky ukrýt Pekka Rinne.
     
    47:48
    Finský predátor i nyní zneškodnil další pokus mířící na jeho branku. Nyní to zkoušel Brenden Dillon, ale Rinne je opravdu brankář světové třídy.
     
    48:23
    Roman Polák nahodil kotouč na branku domácího brankáře. Snažil se vybojovat pásmo, ale to se mu nakonec nepovedlo.
     
    48:54
    Nashville je u puku a jde za vítězstvím v tomto utkání. Ačkoliv bude chtít aktuální tempo lehce uklidnit.
     
    49:25
    San Jose ale chce. Jejich frekvence střel je stále větší a větší. Rinne se do konce utkání nejspíše ještě hodně zapotí.
     
    50:08
    Žraloci kombinují s pukem ve vlastní třetině a hned se ženou do útočného pásma. Povede se jim vstřelit snižující branku?
     
    50:54
    Od modré čáry napřáhl hostující loupežník Brent Burns. Jeho pokus zápěstím byl ovšem ztečován jen nad branku do ochranné sítě.
     
    51:08
    Hned po buly tu máme vyloučení. Roman Josi krosčekoval Thorntona před brankou, který mu to oplatil podobným metrem. Bude se hrát čtyři na čtyři.
     
    51:25
    Joonas Donskoi za brankou vybojoval kotouč a poslal jej na modrou čáru Vlasicovi, kterému se ale nepovedlo překonat připraveného brankáře.
     
    51:30
    A další pokus beka Vlasica. Ten dostal puk hned po buly na hokejku a hned vypálil. I nyní byl ale jeho pokus zachycen.
     
    51:56
    Tomáš Hertl si následně najel do útočné třetiny, odkud se pokoušel najít spoluhráče. Jeho přihrávka byla ovšem nepřesná.
     
    52:48
    Patrick Marleau si najel do pásma a předával puk na vedle stojícího Couturea. Jeho příhra byla ale hodně nepřesná.
     
    53:21
    Nashville se dostalo do útoku a hned z toho byla nebezpečná akce. Před brankou Jonese tečoval puk Järnkrok, ale ten trefil jen výstroj pozorného brankáře.
     
    53:52
    Opět ten Vlasic. Zkušený obránce dostal kotouč na modrou čáru, ale ani tento pokus neskončil v brance.
     
    54:06
    Do skvělého úniku se dostal jeden z domácích. Ten si najel až před Jonese, kterého svým bekhendem sice překonal, ale kotouč skončil mimo tři tyče!
     
    54:08
    Brenden Dillon ovšem v tomto snažení fauloval a půjde na trestnou lavici. Necelých šest minut před koncem třetí třetiny to pro domácí vypadá slibně.
     
    54:17
    Nadvakrát se před brankou snažil zakončit Ryan Ellis, ale ani jeden jeho pokus v brance neskončil. Aktivita domácích ovšem pokračuje.
     
    54:51
    Jones se prezentoval dalším důležitým zákrokem. Střela Mikea Fishera z mezikruží skončila v jeho připravené lapačce!
     
    55:04
    Roman Josi kouzlil na pravém kruhu, kde nakonec nic nevykouzlil. Kotouč mu byl odebrán a San Jose se osvobodilo.
     
    55:49
    Nashville právě vstřelil branku!
    Tak to byla naprostá paráda, domácí přidávají čtvrtou branku a je nejspíše rozhodnuto! FILIP FORSBERG si najel na pravý kruh, odkud přesnou střelou do horního růžku skóruje! Asistence: Roman Josi, Shea Weber.
    55:49 FORSBERG - 4:1
     
    56:15
    Nyní je jasné, že si fanoušci San Jose mohou kupovat vstupenky na páté utkání, které se v Kalifornii odehraje.
     
    56:38
    Utkání se nyní jen dohraje. Vhazovat se bude opět před Jonesem, který dnes již čtyři branky pustil. Za ani jednu ovšem nemohl.
     
    57:11
    San Jose už není tak aktivní. Logan Couture postupoval po levé straně, kde narazil na dvojici bránících hráčů.
     
    57:56
    Žraloci byli aktivní v útočném pásmu, ale puk nakonec do branky neposlali. Ten se spíše dokutálel k finskému brankáři.
     
    58:35
    Fanoušci se již radují a utkání se poklidným tempem dohrává. Nashville snižuje stav série na 1:2 a v příštím utkání budou hokejisté Petra Lavioletta útočit na vyrovnání.
     
    59:26
    Pekka Rinne! Matt Nieto mu udělal kličku a dostal se do dobré střelecké pozice. FInský brankář se ovšem dokázal přesunout a jeho pokus zneškodnit!
     
    59:55
    Na opačné straně došlo ještě k takové menší strkanici. Craig Smith se snažil potrestat hit na jeho osobu. Na výhře domácích to ovšem nic nezmění.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání končí výhrou domácích 4:1!
    Do vedení šli v první třetině hosté, když dal branku zkušený Patrick Marleau, který dokázal přebruslit obránce a poté udělat kličku zmatenému brankáři.

    Druhá třetina byla již v režii domácího celku, který byl jasně lepší a nakonec dal dvě branky. Nejdříve se střelou do šibenice prosadil James Neal, kterého ve hře čtyř proti čtyřem napodobil také svou dělovkou Shea Weber.

    Podobným tempem skončila i třetí třetina. Nejdříve se u pravé tyčky prosadil Colin Wilson, kterého v závěru utkání napodobil další přesnou střelou Filip Forsberg. Preds snižují stav série na 1:2!
    Přesilovky Predatos byly v dnešním utkání nečím speciálním

     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Pekka Rinne (NSH) 26 zákroků, 1 gól, 96,3%
    2. Shea Weber (NSH) 1+1
    3. James Neal (NSH) 1+0
     
    Československá stopa v utkání:
    Tomáš Hertl (SJS) 0+1, 4 střely, čas na ledě 15:11
    Roman Polák (SJS) 0+0, 2 střely, čas na ledě 17:36
     
    S konstatováním, že Nashville Predators snižuje stav série se s vámi loučím. Přeji příjemné vstávání a u NHL zase někdy nashledanou. (05:58:51)
    Filip Forsberg završil střelecký účet zápasu.

    David Panuška

    Góly a asistencie: 26. Neal (Ekholm, Johansen), 35. Weber, 47. Wilson (Ellis, Fisher), 56. Forsberg (Josi, Weber) – 14. Marleau (Hertl, Vlasic)


    Nashville Predators: Rinne (Hutton) – Weber, Josi, Ellis, Ekholm, Bitetto, Jackman – Neal, Johansen, Järnkrok – Smith, Åberg, Forsberg – Arvidsson, Fisher, Wilson – Sissons, Gaustad, Salomäki.
    San Jose Sharks: Jones (Reimer) – Burns, Martin, Braun, Vlasic, Polák, Dillon – Pavelski, Thornton, Hertl – Ward, Couture, Donskoi – Karlsson, Marleau, Nieto – Wingels, Tierney, Spaling.

    Rozhodca: Pollock, O'Halloran – Racicot, Amell
    Nashville 3 4 San Jose
    #1 Sobota 30.04.2016 • 04:30
    San Jose - Nashville 5:2
    #2 Pondelok 02.05.2016 • 02:00
    San Jose - Nashville 3:2
    #3 Streda 04.05.2016 • 03:10
    Nashville - San Jose 4:1
    #4 Piatok 06.05.2016 • 03:10
    Nashville - San Jose 4:3 koniec po predl.
    #5 Nedeľa 08.05.2016 • 04:00
    San Jose - Nashville 5:1
    #6 Utorok 10.05.2016 • 03:10
    Nashville - San Jose 4:3 koniec po predl.
    #7 Piatok 13.05.2016 • 03:00
    San Jose - Nashville 5:0