Hranice – Frýdek-M. 26:19 (kon.) | Plzeň – Lovosice 28:14 (kon.) | Dukla – Jičín 24:23 (kon.)
Královo Pole – Zlín 26:18 (kon.) | Kopřivnice – Litovel 24:26 (kon.) | Zubří – Karviná 28:29 (kon.)
koniec
HC ROBE Zubří
28:29 (15:15) Stav série: 0:1
HCB Karviná
cz Sobota 16.04.2016, 18:00 • Sportovní hala Zubří • Chance Extraliga mužů (CZ) • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Závěr základní části extraligy rozdělil týmy do nepřátelských dvojic, které si to spolu nekompromisně a chladnokrevně rozdají na bitevním poli v prvním kole vyřazovací části divácky atraktivního play-off!

    Do čtvrtfinále play-off extraligy mužů se dostaly celky, které se umístily na prvních osmi příčkách. Jednotlivé čtvrtfinálové dvojice byly vytvořeny křížem, tzn. 1. – 8., 2. – 7., 3. – 6., 4. – 5. Každá série se hraje na tři vítězná utkání s tím, že výše postavený celek má výhodu domácí palubovky v prvních dvou utkáních, popřípadě v rozhodujícím pátém utkání.

    Ano, opravdu je to tady! Play-off a tedy zápasy, kde nikdo nešetří sebe ani soupeře! Od házenkářského play-off všichni můžeme bezesporu očekávat vypjaté zápasy, v nichž jde každý jedinec i tým na hranici svých možností a k tomu spousta emocí, jak těch radostných, tak těch, které přicházejí s porážkami jako zklamání, či frustrace! Z pohledu hráče bude právě toto vůbec jeden z nejdůležitějších aspektů výkonu – ovládnutí emocí a to jak v zápase samotném, tak i mezi nimi v celé sérii!

    Může snad na světě existovat lepší pozvánka pro hodně namlsané a nedočkavé příznivce extraligy na začínající vrchol házenkářské sezony než na utkání mezi Valachy ze Zubří a Karvinou? Za mě rozhodně ne! Fanoušci si snad nic lepšího nemohli přát! Málokterá dvojice v extralize má za sebou tolik strhujících soubojů o cenné kovy jako Zubří s Karvinou! Právě tito dva velcí moravští rivalové se střetnou ve čtvrtfinále play-off , které prvními dvěma zápasy (v sobotu i v neděli od 18 hodin) startují na Valašsku! Mezi Zubřím a Karvinou byla vždy cítit odvěká odvěká rivalita, takže série to bude nepochybně víc než zajímavá! Určitě se máme na co těšit!


    Nejočekávanější část házenkářské extraligové sezóny nám tedy přináší bohatou porci našlápnutých házenkářských utkání, které si žádný fanoušek nemůže nechat ujít! Kompletním průběhem dnešního bouřlivého utkání nejvyšší tuzemské házenkářské soutěže Vás bude doprovázet Martin Petřek, který Vás tímto srdečně vítá na našich textových on-line přenosech!


    Nejen pro všechny nadšené příznivce házené může být play-off ještě atraktivnější, zvlášť pokud na sebe narazí takoví rivalové jako Zubří a Karviná!

    Co chystá ďábelská hala v nejmenším extraligovém městě žijícím tělem i duší házenou pro všechny návštěvníky? Připravte se doslova a do písmene na hotové peklo, za které by se nestyděl ani sám satan! Peklo, které by mělo zlomit loňské prokletí zuberských extraligových házenkářů, kdy je vyřadil právě mnohonásobný držitel pyšnící se ziskem několika titulů mistra republiky! A právě stejný soupeř se valašským králům z roku 2012 postaví v nelítostném boji o semifinále dramatického play-off! Série hraná na tři vítězství startuje již o tomto víkendu večerními dvojzápasy! Neváhejte být přitom!

    V loňské sezóně se medailový sen házenkářům Zubří rozplynul jako pára nad hrncem. Vysoce ambiciózní Zubří totiž nedokázalo právě s týmem z města horníků utržit ani jediné vítězství a sezóna tak po velkých očekáváních skončila ještě větším zklamáním! Zubří tehdy prohrálo třetí zápas v řadě ve čtvrtfinále play-off v Karviné 29:31 a celou sérii tak ztratili 0:3 na zápasy. Cesta týmu, který skončil po základní části druhý a byl oprávněně pasován společně s Plzní do role největšího favorita na titul, tak skončila nesrovnatelně dříve, než si v klubu představovali.

    Házenkáři HC Zubří se nakonec po sérii tří porážek museli smířit se souboji o páté až osmé místo v tabulce. Valaši nakonec obsadil v konečném pořadí mužské extraligy pátou příčku. V závěrečné bitvě sezóny o páté místo tehdy Valaši domácím vítězstvím 31:23 otočili extraligovou sérii s Duklou Praha a loučili se tak s loňským soutěžním ročníkem ziskem již zmíněného pátého místa. Tímto umístěním se s Valašskem loučil trenér Jiří Kekrt. Zkušeného kouče, který měl platnou smlouvu i na další sezonu, se vedení zuberského klubu s odkazem na nepříznivé výkony i výsledky druhé poloviny sezóny rozhodlo odvolat.

    My se ale pojďme vrátit zpět do současnosti!

    Zuberskému týmu se v přípravě před play-off nevyhnuly problémy s absencemi hráčů. „Sehráli jsme jen jediný přátelák s Litovlí, ale kvůli onemocnění a zranění některých kluků se už nepovedlo uskutečnit zápas s Kopřivnicí. To mě pochopitelně mrzí, protože jsme museli řešit zdravotní záležitosti, odpadl kvalitní zápasový trénink a kvůli čemuž jsme do puntíku nesplnili přípravný plán. Uvidíme, jestli se to proti Karviné nějak projeví,“ litoval kouč HC Zubří Andrej Titkov.

    Bojovat dokáže každý, musíme přidat něco navíc.

    Zároveň ale nechtěl prozradit, koho postihly zdravotní trable. „Nezlobte se, to vám nepovím. Nerad bych předčasně vykládal karty na stůl,“ pokračoval trenér, jehož svěřenci jdou přesto do souboje s rivalem v pozici favorita a tým se netají nejvyššími ambicemi. „Věřím, že nejenom doma odehrajeme kvalitní utkání. Domácí výhry by nás určitě zvedly psychicky a další průběh série by byl snazší.“

    Karvinský soupeř vstupuje do play-off posilněný nedávným triumfem ve finále Českého poháru a Andrej Titkov si je dobře vědomý toho, že si jeho tým nemůže dovolit žádné podcenění. „Velmi dobře brání, v obraně se Karvinští opravdu hodně zlepšili. Budou tradičně nebezpeční, umějí se koncentrovat na důležitá utkání, ale my jsme také dobře připravení,“ poznamenal.

    „Budeme bojovat, ale to dokáže každý. K tomu musíme přidat ještě něco navíc. Vítězství se může naklonit k tomu, kdo bude lépe používat hlavu,“ uzavřel trenér mužstva z nejmenšího extraligového města, kde se na víkendový dvojzápas očekávají velké návštěvy. Do haly budou v prostoru bývalých střídaček nainstalovány mobilní tribuny a pro diváky je připraveno malé překvapení.

    Karviná se chvíli věnovala po bujarých oslavách pohárového triumfu odpočinku, ale pak je čekal znovu tvrdý trénink. „Soustředili jsme se na fyzickou kondici. Po herní a taktické stránce pomáhal mužstvu s přípravou na zápasy se Zubřím Luboš Veřmiřovský,“ podotkl Bartošic.

    Karvinští věnovali hodně času také přípravě u videa. „Rozebrali jsme si jejich styl, přednosti i slabiny,“ nastínil kouč. „Pokusíme se je zaskočit. Máme na to potenciál i dost sil.“

    Kádr Karviné by měl jít do čtvrtfinálové série kompletní, s výjimkou Michala Paululika, který bude na marodce až do konce sezony. „I tak to ale bude těžké,“ tuší Bartošic. „Zubří má skvěle sehraný tým. Když jim někdo během zápasu vypadne, nahradí ho hráč na stejné výkonnostní úrovni. Chtělo by to aspoň jeden zápas z prvních dvou hraných venku urvat pro sebe. A klidně i dva, ideální by pak bylo sérii uzavřít doma,“ usmál se karvinský kouč.

    Zopakují karvinští házenkáři pod vedením dua Bartošic – Veřmířovský loňský triumf anebo do semifinále projde druhý celek základní části, Zubří?? Oba dva zápasy těchto celků v základní části byly velmi vyrovnané a zajisté tomu nebude jinak i v této sérii!

    Velmi emotivní utkání téměř s nádechem derby se bude bezesporu těšit skvělé divácké kulise a bude zajímavé sledovat, zda domácí fanoušci doženou své favority k vítězství, nebo zda se z výhry budou radovat příznivci Baníku! Utkání byla vždy specifická pro hráče i diváky. Oba týmy je vždycky braly jako derby. Pro žádného házenkářského fanouška není tajemstvím, že pikantní duely házenkářů Zubří s Karvinou mají pořádný říz!

    Sobotní souboj, ve kterém si hráči nedarují nic zadarmo, odstartuje úvodním hvizdem v 18:00! Rozhodčími v tomto utkání jsou pánové Michal Nezbeda a Václav Zelenka, delegátem Českého svazu házené je Jiří Ondráš.
     
    Dovolte, abych Vás dnes ještě jednou srdečně přivítal u dnešního utkání házenkářského play-off, ve kterém svěřenci trenéra Andreje Titkova vyzvou na domácí palubovce od 18:00 tým HCB OKD Karviná.
     
    Není žádným tajemstvím, že duely házenkářů Zubří s Karvinou mají pořádný říz! Velmi emotivní utkání s nádechem derby se bude bezesporu těšit skvělé divácké kulise a bude zajímavé sledovat, zda domácí fanoušci doženou své favority k vítězství, nebo zda se z výhry bude radovat příznivci Baníku!
     
    Oba odvěcí rivalové jsou již přítomi na palubovce a v divácky nabité sportovní hale v Zubří probíhá předzápasová rozcvička.
     
    Zuberská sportovní hala se půl hodiny před startem dnešního vyostřeného souboje dvou velkých moravských rivalů mění v rozpálené peklo! Určitě se máme na co těšit!
     
    Za pár minut budou hlasatelem rozpálené zuberské sportovní haly vyvolávána jména jednotlivých aktérů dnešního utkání.
     
    My si je už nyní pojďme prostřednictvím našich on-line přenosů společně přiblížit!
     
    Úvodní sestavy:

    HC Zubří: Malina, Orság, Pšenica – Šlachta, Douda, Přikryl, Pšenica, Nesvadba, Bechný, Šustáček, Hrstka, Zahradníček, Řezníček, Reček, Dořičák, Šíra.

    HCB OKD Karviná: Nolč, Ja. Lefan – Monczka, Veřminovký, Farář, Plaček, Zuzánek, S. Mlotek, Jan Užek, Gelnar, T. Mlotek, Frančík, Ji. Užek.

    Rozhodčí: Michal Nezbeda, Václav Zelenka, delegát Jiří Ondráš.
     
    Valaši ze Zubří nastoupí do dnešního atraktivního čtvrtfinálového utkání play-off v červených dresech, házenkáři Karviné pak v dresech zelených.
     
    1
    Utkání právě začalo. (0:0)
     
    1
    Výhodu úvodního výhozu od středové čáry měli domácí házenkáři, kteří tak zahájili svůj první postupný útok dnešního utkání. (0:0)
     
    1
    Domácí krouží kolem brankoviště svého soupeře, co vymyslí na úvod zápasu? (0:0)
    2
    Jakub Šíra se po krásné přihrávce dobře zorientoval na brankovišti a prosadil se střelou z pádu! (1:0)
    3
    Karvinský Plaček se dostal po uvolnění na křídle do náskoku a umístil svou střelu na delší tyč! (1:1)
    4
    Valaši ze Zubří poslali do zakončení Matěje Šustáčka, který po náskoku z brankoviště nezaváhal! (2:1)
    5
    Zkušený Užek se dostal za záda bránících házenkářů Zubří a přiklonil se ke střelbě k levé tyči, která nám opět uvádí utkání do nerozhodného stavu! (2:2)
    7
    Za bránění v brankovišti měli hosté k dispozici sedmimetrový hod, který byl chladnokrevně proměněn z rukou Mlotka! Baníkovci tak v sedmé minutě utkání otáčejí vývoj na svou stranu! (2:3)
    8
    Valaši dotáhli akci na pivotmana Šíru a tento hráč zkušený hráč zamířil přesně k tyči. (3:3)
    9
    Gól vstřelil tým HCB OKD Karviná. (3:4)
    10
    Gól vstřelil tým HC Zubří. (4:4)
    10
    Zubřané vybídli ke skorování Matěje Šustáčka, který se prosadil pohlednou brankou. (5:4)
    10
    Hostující celek ale okamžitě odpovídá po bleskové akci z rukou Mlotka. (5:5)
    11
    Lubomír Veřmiřovský, který ve své bohaté hráčské kariéře nastupoval například i proti takovému celku, kterým byl španělský gigant FC Barcelona Handbol se nyní na devíti metrech připnul do vzduchu a prosadil se dynamickou ránou po ruce! (5:6)
    12
    Selhání koncovky hostující ofenzivy trestá Zubří brankou z rychlého útoku! (6:6)
    13
    Rychlý útok založili domácí skvělou obranou a výborně ho dokázal zakončit Šlachta! (7:6)
    14
    Hostující mančaft odpovídá rychlou kombinací a střelou z levé spojky. (7:7)
    15
    Jakub Douda se prosazuje z rychlého brejku, hosté byli totiž v útočné fázi bezzubí! (8:7)
    15
    Zuberští házenkáři poslali do trháku Jakuba Doudu, který nekompromisně po náskoku z šestky zakončil k dolní tyči! (9:7)
     
    16
    Oddechový čas pro hosty. (9:7)
    17
    Gól vstřelil tým HCB OKD Karviná (Marek Monczka). (9:7)
    18
    To byla pohledná akce! Zuberští hráči našli skulinku, kterou propasírovali balón na Šlachtu, jenž z brankoviště krásnou střelou zakončuje! (10:7)
    18
    Gól vstřelil tým HCB OKD Karviná. (10:8)
    18
    K míči se v hostujícím útoku dostal Veřmiřovský a ze své parkety spojky snižuje na nejtěsnější rozdíl jediné branky! (10:9)
    19
    Skupina zuberských hráčů se řítila proti nezorganizované vracející se obraně karvinského celku a zakončila svůj tah na bránu jedenáctou brankou dnešního utkání. (11:9)
     
    20
    Střelu z levé spojky vytěsnil brankář hostů mimo oblast brány. Do útoku se tak rychle přesouvá Karviná. (11:9)
    21
    Monczka to vzal na devíti metrech na sebe a přesnou pravačkou se trefuje mezi tři tyče! (11:10)
    22
    Gól vstřelil tým HC Zubří. (12:10)
    23
    Karviná sehrála na výbornou svou útočnou akci, která je opět přiblížila na dostřel jediné branky! (12:11)
    24
    A je srovnáno! Jiří Užek ze své parkety spojky statečně proskočil mezi dvěma bránícími hráči Zubří a nekompromisně zakončil. (12:12)
     
    25
    Lodivod zuberské lavičky si žádá oddechový čas. (12:12)
     
    25
    Taktické pokyny byly rozdány a hra nám muže pokračovat postupným útokem házenkářů Zubří. (12:12)
    25
    V zuberském útoku dal nyní o sobě vědět Martin Hrstka, který se nádhernou kličkou vyhnul bránícímu hráči na brankovišti a prosadil se střelou ke spodní tyči. (13:12)
    26
    Zuberský útok zpozoroval volného Zahradníčka na křídle, který po obdržené nahrávce svůj let nad brankovištěm zakončil nádhernou střelou na delší tyč! (14:12)
    27
    Gól vstřelil tým HC Zubří. (15:12)
    27
    Užek obdržel od svých spoluhráčů na spojce nahrávku na post pivota a po náskoku z šestky posílá míč za záda domácího mága. (15:13)
    28
    Tak to byla opravdu smůla! Dnes výborně chytající brankářský mág mezi třemi tyčemi Milan Malina po chybné rozehrávce poslal míč rovnou do rukou ostříleného matadora Lubomíra Veřmiřovského, který osamocený na brankovišti už neměl sebemenší problém s úspěšným zakončením! (15:15)
     
    30
    První poločas skončil. (15:15)
     
    31
    Začal druhý poločas. (15:15)
     
    31
    Druhý poločas zahájil rozehrávkou několikanásobný držitel mistrovských titulů, tedy tým Karviné, který tak podnikne svůj první postupný útok. (15:15)
     
    31
    Karvinský útok si ale připisuje technickou chybu a hra se nám tak přelévá na opačnou stranu hrací plochy. (15:15)
    31
    Neuvěřitelné vedení ruky a nádherná rána Martina Hrstky z přetažení, která vymetla růžek karvinské brány! (16:15)
    32
    Veřmiřovský opět předvádí své hráčské přednosti! Veřmiřovský nad ničím nepřemýšlel a z pravé strany svou přesnou střeleckou rukou napřáhl, jeho střela se zastavila až za brankovou čárou domácího strážce brány. (16:16)
    33
    Domácí ofenziva našla chytrou přihrávkou na křídle volného Zahradníčka, který se prosazuje. (17:16)
    34
    Gól vstřelil tým HCB OKD Karviná. (17:17)
    35
    Další zuberská branka a znovu je u toho Martin Hrstka, na jehož prudkou ránu byl hostující brankář krátký! (18:17)
    35
    Petr Šlachta se po pohotové přihrávce dostal za záda karvinské obrany a s přehledem zakončil přesnou trefou k pravé tyči! (19:17)
    35
    Světová rána Lubomíra Veřmiřovského! Hrající trenér karvinského celku šel vysoko nad blok zuberské defenzívy a prosadil se nepolapitelnou ránou po ruce! (19:18)
    36
    Domácí zakončili svůj útok sedmimetrovým hodem! K exekuci zmiňované sedmičky se postavil Hrstka, který si vychutnal brankáře hostů! (20:18)
    37
    Útočný koncert karvinského celku byl završen brankou z rukou Frančíka! Baníkovci podporovaní bouřlivou kulisou svých rozpálených fanoušků se tak přiblížili na rozdíl jediné branky! Podaří se hostům srovnat? (20:19)
    38
    Ano, podaří! Karvinské spojky poslal míč do rukou pivotmana, který bezpečně unikl ze sevření bránících hráčů Zubří a s přehledem zakončil! (20:20)
    40
    Tak to je neuvěřitelný nástup karvinských borců do druhého poločasu! Baníkovci otáčejí zápas na svou stranu! Hosté dohráli akci na Užeka, který se ocitl v tváří tvář domácímu brankáři a rozhodl se pro zakončení ke spodní tyči! (20:21)
     
    40
    Karvinský Užek se do dnešního utkání již nepodívá! (20:21)
    41
    Po udělení červené karty byl zároveň ve prospěch domácích nařízen sedmimetrový hod, který bezpečně proměnil Hrstka. (21:21)
    42
    Karviná jde znovu do vedení! Zubří si ve své dravé obraně pomohlo nedovoleným zákrokem. Hosté tak měli k dispozici sedmimetrový hod, ve kterém nezaváhal Mlotek! (21:22)
    43
    Nádherná zuberská spolupráce Rečka s Bechným! Domácím se podařilo dostat do rychlého přečíslení, které ve finále zakončil brankou z šestky šéf zuberské defenzívy Tomáš Bechný. (22:22)
    44
    I přes signalizovanou pasivitu se hostům podařilo v poslední chvílí vstřelit branku z podstřelu levé spojky! (22:23)
     
    45
    Tak to je opravdu neuvěřitelné! V dramatických momentech podržel své spoluhráče fantastickým zákrokem domácí brankář, který doslova čaroval mezi třemi tyčemi! (22:23)
    46
    A je opět srovnáno! Matěj Šustáček zakončuje brankou rychlý útok domácích! (23:23)
    47
    Lubomí Veřmiřovský se pevně zmocnil odraženého míče, který tentokrát dokázal dostat i přes dvojblok domácích hráčů do zuberské sítě! (23:24)
    48
    Gól vstřelil tým HC Zubří (Martin Hrstka). (24:24)
    49
    Monczka se u hranice čáry volného hodu připnul do vzduchu a poslal svou prudkou ránu do zuberské svatyně! (24:25)
    50
    Tak to byl opravdu fantastický moment zuberského Šustáčka, který si perfektně seběhl na útočný střed a prosadil se prudkou ránou z přetažení! (25:25)
    51
    Luba Veřmiřovský dal o sobě v karvinském útoku opět vědět bezkonkurenční ránou ze země! (25:26)
     
    52
    Zadovka Lubomíra Veřmiřovského končí za postranní čárou a k míči se tak dostávají Valaši! (25:26)
     
    53
    Andrej Titkov si ale ještě žádá oddechový čas. (25:26)
     
    53
    Válečná porada je u konce a hra nám tak může pokračovat útokem domácích Valachů! (25:26)
     
    53
    Domácí to zkoušeli podstřelem z útočného středu, ale brankář Lefan vytěsnil tento střelecký pokus mimo oblast brány! (25:26)
    54
    Karvinský Gelnar se po pohotové přihrávce dobře zorientoval na brankovišti a prosadil se strřelou z pádu ! (25:27)
    54
    Petr Šlachta vyhrál přetahovanou s obranou karvinských házenkářů a nakonec se po střele z šestky trefil mezi tři tyče! (26:27)
     
    55
    Oddechový čas pro hosty. (26:27)
    56
    A pozor! Karviná jde do dvoubrankového vedení! Zuberská obrana nedokázala na křídle uhlídat rychlonohého Frančíka, který svůj náskok nad brankovištěm završil přesnou střelou! (26:28)
     
    57
    Tato situace je je pro zuberské víc než zlá! Za zákrok za hranicí pravidel obdržel dvouminutový trest Šustáček a Zubří tak bude hrát v početní výhodě, navíc bude Karviná házet sedmimetrový hod! (26:28)
     
    58
    Tak tohle byl opravdu dechberoucí zákrok Milana Maliny, kterému je rozjásaným davem zuberských fandů provolávána nehynoucí sláva! Zuberský brankář čaroval v bráně a stále tak živí pro svůj tým naději na případný zlom v utkání! (26:28)
     
    59
    Útok domácích zastavil za cenu faulu Marek Monczka, půjde si zchladit hlavu na trestnou lavici. (26:28)
    59
    Rozpálení fanoušci karvinských házenkářů vytrhávají svým skandováním sportovní halu v Zubří ze základů! Karviná totiž po proměněném sedmimetrovém hodu odskakuje na bezpečný rozdíl tří branek a neohroženě tak kráčí za vítězstvím! (26:29)
    60
    Zuberský útok poslal do zakončení pivotmana, který se úspěšně prosadil střelou z šestky! (27:29)
     
    60
    Neomylný exekutor sedmimetrových hodů, Martin Hrstka, si na své střelecké konto připíše další branku! Nařízený sedmimetrový hod mu nepřidělal žádné vrásky na tváři. Chladnokrevně jej totiž proměnil! Jenže Valachům bude chybět potřebný čas k případnému zvratu v utkání a Karviná tak v prvním utkání play-off vítězí na horké valaašské půdě 28:29! (28:29)
     
    Konec zápasu. (28:29)
     
    HC Zubří – HCB OKD Karviná 28:29 (15:15), stav série 0:1

    Karviná umí Zubří trápit, v závěru základní části se navíc Baníku dobře dařilo. A šťastnější byl karvinský tým i v úvodním zápase čtvrtfinále play-off v Zubří. Valaši se na boje o medaile důkladně připravili a pro své fanoušky připravili i například rozšíření tribun. Ani zaplněná hala ale nedohnala Zubřany k první výhře. Zápas byl dramatický a zcela vyrovnaný po celých šedesát minut, minimální vedení se přelévalo ze strany na stranu. V závěrečné pětiminutovce se hostující celek chopil dvoubrankového vedení a před Zubřany ho zuřivě bránil. Domácím se v závěru nepodařilo víc, než z ruky Hrstky stáhnout konečný rozdíl na jedinou branku, v sérii tak vede Karviná 1:0.


    Andrej Titkov, trenér HC Zubří: „Baník dneska předvedl solidní a standartní výkon v obranné činnosti. Z našeho útoku plynulo velké množství chyb, které Karviná trestala a zaslouženě zvítězila. Přes veškeré přípravy jsme selhali v rozhodujícím faktoru, což je obrana."

    Radek Bartošic, trenér HCB OKD Karviná: „My jsme dobře věděli, že dnešní zápas bude strašně těžký. Připravovali jsme se na soupeře, který v dnešním zápase podal vynikající výkon, a já musím před Zuberskými smeknout. Každopádně jsem rád za vítězství. Naši kluci praktikovali veškeré věcí, které jsme konali v době přípravy před tímto zápasem. Ještě jednou bych chtěl složit soupeři poklonu za dobrý výkon v utkání. Je to ale teprve první utkání a vše je ještě otevřené." (20:27:00)

    Martin Petřek

    HC ROBE Zubří
    # P meno G/7m 7m ŽK vy ČK
    12 B M. Malina 0/0 0 0
    16 B P. Orság 0/0 0 0
    24 B B. Pšenica 0/0 0 0
    10 P T. Bechný 1/0 0 0
    33 LK F. Dořičák 0/0 0 0
    3 LS J. Douda 2/0 0 0
    15 LS M. Hrstka 6/2 0 0
    9 LS F. Nesvadba 0/0 0 0
    5 PK P. Přikryl 0/0 0 0
    8 PS M. Pšenica 0/0 0 0
    22 LS A. Reček 0/0 0 0
    20 PS T. Řezníček 0/0 0 0
    75 P J. Šíra 2/0 0 0
    2 P P. Šlachta 4/0 0 0
    13 SS M. Šustáček 4/0 0 0
    19 PK J. Zahradníček 2/0 0 0
    Nešpecifikovaný hráč 6/0 0 0 0 0
    Celkom 27/2 0 0 0 0
    HCB Karviná
    # P meno G/7m 7m ŽK vy ČK
    51 B J. Lefan 0/0 0 0
    44 B D. Nolč 0/0 0 0
    10 P R. Farář 0/0 0 0
    33 LK L. Frančík 2/0 0 0
    24 LK D. Gelnar 1/0 0 0
    20 SS S. Mlotek 0/0 0 0
    31 LS T. Mlotek 3/1 0 0
    5 PS M. Monczka 3/0 0 1
    13 PK J. Plaček 1/0 0 0
    23 P J. Užek 2/0 0 0
    88 PS J. Užek 3/0 0 0  
    6 LS L. Veřmiřovký 6/0 0 0
    17 P J. Zuzánek 0/0 0 0
    Nešpecifikovaný hráč 8/1 1 0 0 0
    Celkom 29/2 1 0 1 1
    Rozhodca: Michal Nezbeda, Václav Zelenka, delegát Jiří Ondráš
    Zubří 0 3 Karviná
    #1 Sobota 16.04.2016 • 18:00
    Zubří - Karviná 28:29
    #2 Nedeľa 17.04.2016 • 18:00
    Zubří - Karviná 27:28 po 2. predl.
    #3 Sobota 23.04.2016 • 18:00
    Karviná - Zubří 26:19