Real Betis – Levante 1:0 (kon.) | Gijón – Vigo 0:1 (kon.) | Valencia – Sevilla 2:1 (kon.)
Villarreal – Getafe 2:0 (kon.) | Bilbao – Rayo Vallecano 1:0 (kon.)
koniec
Valencia CF
2:1 (1:0)
FC Sevilla
Nedeľa 10.04.2016, 16:00Španielska LaLiga • 32. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Vítam vás pri sledovaní 32. kola španielskej Primera Division. Valencia bude hostiť Sevillu.

    Vzájomné zápasy:
    29.11.15 Sevilla – Valencia 1 : 0
    25.01.15 Valencia – Sevilla 3 : 1
    23.08.14 Sevilla – Valencia 1 : 1
    01.05.14 Valencia – Sevilla 3 : 1
    24.04.14 Sevilla – Valencia 2 : 0

    Valencia neprežíva vydarené obdobie, keď z posledných piatich zápasov prehrala až štyri a vyhrala len jeden, a to v odvete s Bilbaom, ktoré cez Valenciu postúpilo do ďalších bojov. Valencia sa nachádza až na 15. mieste a nemá istú ešte ani záchranu, pretože sa nachádza len 6 bodov nad pásmom zostupu. Tento klub sme boli zvyknutí vídať na vyšších miestach, ale v každom tíme musí občas prísť k nejakej kríze.

    Sevilla je na tom o niečo lepšie, ale darí sa jej prevažne len v Európskej lige, kde dostala v ďalších bojoch práve Bilbao, ktoré vyradilo Valenciu. Prvý zápas Sevilla vyhrala 2:1 a v odvete bude mať dobrú pozíciu na postup. V lige sa nachádza na siedmej priečke a bojuje o priamy postup do Európskej ligy s Bilbaom a Celtou Vigo. Sevilla prehrala dva zápasy v rade, najskôr na Santiago Bernabeu, kde nestačila na Real a prehrala 4:0, a následne na domácom trávniku podľahla Realu Sociedad 2:1.
     
    Úvodné zostavy:

    Valencia CF: Diego Alves – Barragán, Mustafi, Abdennour, Siqueira – Parejo, Fuego, A. Gomes – Rodrigo, Alcácer (C), Piatti.
    Náhradníci: Ryan – Negredo, Feghouli, Vezo, Mina, E. Pérez.

    FC Sevilla: S. Rico – Coke (C), Rami, Fazio, Escudero – Banega, Krychowiak, Cristóforo, Krohn-Dehli – Muñoz, F. Llorente.
    Náhradníci: Soria – Kolodziejczak, Iborra, Gameiro, Konopljanka, N'Zonzi, Vitolo..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop duelu patril hráčom Sevilly, ktorí zo stredového kruhu poslali loptu dozadu a odtiaľ prišiel vysoký nákop hľadajúci Negreda, ktorý ale presný nebol.
     
    2
    Tradične výborná atmosféra na Mestalle teraz videla aj faul svojich miláčikov v strede poľa, čo využil na vysoký pas smerom vpred Rami. Defenzíva Valencie si so situáciou hravo poradila.
     
    3
    Llorente vyskúšal pozornosť Diega Alvesa nevýraznou a zle kopnutou strelou, čiže brazílsky brankár nemal so zákrokom najmenší problém.
     
    4
    Paco Alcácer dostal presný, no ťažký pas za posledného beka Sevilly, avšak poradil si. Síce bol z uhlu, ale vystrelil prudko na bližšiu žrď a prinútil gólmana Rica k zákroku.
     
    5
    Rohový kop zakončil hlavou Mustafi, lenže vysoko nad, čo znamená, že z tohto obláčika nezaprší.
     
    6
    Faul hráčov hostí tesne pred vlastnou šestnástkou prináša ďalšiu zaujímavú možnosť pre Valenciu. Pri lopte už Parejo a jeho nebezpečná pravačka.
     
    7
    Nakoniec z toho bolo niečo medzi strelou a centrom. Každopádne, bolo to tečované a končí rohom, ktorý na prvej žrdi hlavou zakončil Paco Alcácer. Ďalší roh.
     
    8
    A ani tento roh priestor troch žrdí nenašiel. Sevillčania vyrazili dopredu, kde o loptu veľmi rýchlo prišli. Mina tak vybojoval ďalší roh.
     
    8
    Nízky center od rohovej zástavky odkopol jeden červený dres smerom preč od brány Rica a Barragán následne zastavil rodiacu sa kontru faulom.
     
    9
    Hostia držia loptu i keď so šťastím, vedľa šestnástky Valencie, kde sa pokúšajú niečo vymyslieť. Nakoniec sa to nedarí a dopredu ide Valencia, jej akciu kazí zlá prihrávka.
     
    10
    Hráme hore-dole, avšak ďalšia akcia Sevilly sa pokazila na hranici šestnástky, odkiaľ už dopredu vyrazili "netopiere" a všetko zakončila nepresnosť, čiže lopta patrí Ricovi.
     
    11
    Paco Alcácer na zemi niekoľko metrov za poliacou čiarou bližšie k bráne Sevilly po faule Ramiho. Tribúny si pýtajú žltú kartu, hlavný arbiter ju neudelil.
     
    13
    Abdenourov ťažký pas do krídla mal nájsť Santiho Mina, lenže ten nemal na tento nákop do svojho spoluhráča nárok, pretože bol od miesta dopadu veľmi ďaleko.
     
    14
    Santi Mina na krídle "čaroval" s loptou a dokázal odcentrovať. Našiel len Krychowiaka, ktorý odkopol tak šikovne, že lopta ostane hosťom.
     
    15
    Po faule na Fuega prichádza vysoký nákop Alvesa dopredu a hráči Valencie nakoniec poslali loptu sprava až centrom na vzdialenejšiu stranu šestnástky, kde zakončoval hlavou Santi Mina nad.
     
    17
    Sergio Rico výborne reagoval na prudký center od rohovej zástavky, ktorý prekvapivo smeroval priamo do brány a bystrým skokom loptu vyrazil. Následný pas späť končí ďalším rohom.
     
    17
    Ani tento nekončí vážnejšou šancou, pretože po odvrátení hostí páli Rodrigo len do prvého protihráča pred sebou.
     
    19
    Barragán veľmi dobre zakombinoval na krídle so spoluhráčom a aj keď sa zdalo, že loptu mu nakoniec ujde, v poslednej chvíli poslal center do šestnástky, ktorý hostia poslali na roh.
     
    20
    Najvyšší v šestnástke bol Llorente, čo znamená, že poslal loptu preč z pokutového územia. Siqueira ešte vrátil centrom, našiel iba Rica.
     
    21
    Paco Alcácer strieľa v páde z hranice šestnástky, keďže si zasekol protihráča, lenže strelou nedal Ricovi veľmi veľa roboty. Všetkému prechádzal veľmi rýchly a pekný prechod z vlastnej polovice až dopredu.

     
    22
    Prudký pas do šestnástky Valencie, kde sa lopta v tomto dueli zatiaľ veľakrát neobjavila, odvrátila pozorná defenzíva domácich na druhý pokus na rohový kop.
    22.
     
    22
    K hlavičkovému zakončeniu mal najbližšie z červených hráčov Llorente, avšak neuspel a tak rýchlo na druhú stranu, kde sa rodí protiútok.
     
    23
    A hráči Valencie ho zvládli takmer dokonale. Lopta bleskurýchle prešla až do šestnástky Sevilly, kde sa pred Ricom ocitol Parejo, avšak zakončenie záložníka domáceho celku španielsky reprezentant vyrazil nohou.
     
    24
    Valencia sa stále nechce vzdialiť od Ricovej blízkosti a neustále útočí. Prihrávka do šestnástky našla Gomesa, ktorý bol z nej síce vytlačený, no našiel Minu, ktorého strela pod brvno skončila v Ricovom náručí.
     
    26
    Barragán našiel presnou prihrávkou na hranici šestnástky Pareja, lenže ten bol bránený hneď dvojicou a o loptu tým pádom veľmi rýchlo prišiel.
     
    26
    Santi Mina dostal v šestnástke súpera sakramentsky veľa priestoru, keďže sa na neho traja protihráči len pozerali a tak si loptu ešte posunul a tvrdo zamieril dohora. Bolo to až príliš dohora...
     
    28
    Prudký center Minu do malého vápna berie Pacovi Alcácerovi spred nosa včasným vybehnutím a dobrým vyrazením Rico.
     
    29
    Santi Mina opäť "mieša karty" na krídle, kde si pripadá pravý bek Coke zväčša ako štatista a mladík tak posiela ďalší pas do šestnástky. Na druhej strane malého vápna nabiehal jeden jeho spoluhráč a keby bol rýchlejší, mohol by zakončovať do odkrytej časti brány.
     
    30
    Krohn-Dehli je dnes na ľavej strane zálohy pomerne nenápadný, ale určite nie nevýrazný. Skúsený Dán tentoraz ale stratil loptu v strede poľa.
     
    31
    Barragánov center zráža práve zmieňovaný Krohn-Dehli na rohový kop, už ani neviem koľký v poradí pre Valenciu.
     
    32
    Teraz to ale bolo veľmi jednoduché pre defenzívu Sevilly, Valencia proste nič nespravila.
     
    32
    Rodrigo si to sám nasmeroval do šestnástky súpera cez niekoľkých hráčov, takže bolo jasné, že skôr, či neskôr skončí, čo sa aj potvrdilo.
     
    32
    Žltú kartu dostáva Shkodran Mustafi (Valencia CF).
     
    33
    Banegov veľmi vysoký a dlhý center z priameho kopu padal takmer až k bránkovej čiare, odkiaľ sa lopta odrazila na hranicu šestnástky, avšak k zakončeniu hostí neprišlo.
     
    33
    André Gomes ostáva na trávniku, pravdepodobne s nejakým svalovým poranením. Uvidíme, ako to s ním bude, no mal by pokračovať v hre.
     
    35
    Santi Mina hrá dnes naozaj veľmi dobre a svoj výkon mohol korunovať ziskom penalty, lenže po kontakte s protihráčom v šestnástky Sevilly sa faul nepíska.
     
    36
    Faul hostí tesne pred rohom pokutového územia, ktorému vládne Rica. Zahrá ho kto iný, ako Parejo.
     
    37
    Odchovanec Realu Madrid skúsil priamu strelu z uhlu ponad múr, lopta preletela nakoniec aj bránu.
     
    39
    Santi Mina opäť so snahou niečo vymyslieť na krídle a teraz to bolo zaujímavé, pretože poslal hneď niekoľko centrov, z ktorých každý bol odvrátený.
     
    40
    Ďalší tlak na rozhodcu, pretože hostia prišli s ďalším faulom a toto bolo veľmi nebezpečné. Paco od štopľov kopačky Fazia unikol len o centimetre. Všetko asi 20 metrov do brány.
     
    41
    Valencia dala gól!
    Už to proste prísť muselo. Tlak Valencie trvá prakticky nepretržite od začiatku zápasu, ale úvodný gól prichádza až v závere prvého dejstva, keď sa perfektnou strelou k žrdi presadil DANIEL PAREJO.
    41. Dani Parejo (VAL) - 1:0
     
    44
    Po góle sa hra upokojila a sledujeme len také oťukávanie sa a akoby čakanie na odchod do kabín, aj keď Emery sa čertí ako vo finále Majstrovstiev sveta.
     
    45
    Nadstavuje 1 minúta.
     
    45+1
    Santi Mina veľmi blízko druhého gólu! Opäť sa sprava natlačil až do šestnástky, tentoraz ešte bližšie k bráne, ako obyčajne a tvrdou ranou nastrelil žrď. Hneď na to musel predviesť zákrok Rico po rýchlej dorážke Pareja.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Tak takýto jednoznačný priebeh sa v súboji dvoch silných španielskych tímov asi nečakal. Valencia ako začala, tak aj skončil a to tlakom na polovici súpera. Úvodu síce chýbali šance, no tie prišli časom a tak sa dá povedať, že hostia môžu byť za momentálny stav veľmi radi.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Juan Muñoz, prichádza Vitolo.
     
    46
    Rodrigo potiahol po krídle loptu až do šestnástky a prihrávkou v nej hľadal medzi stopérmi svojho kapitána Paca Alcácera, čo sa mu však nepodarilo. Lopta skončila pri brankárovi Ricovi.
     
    48
    Llorente vyslal prvú strelu Sevilly v tomto zápase! Áno, čítate dobre. Prvú strelu a tá smerovala tesne vedľa brány. Počet striel je v 18:1 pre Valenciu.
     
    50
    Parejo bol blízko svojho druhého presného zásahu v zápase, keď mu pred šestnástku presne proti nohe nabil Paco a záložník "netopierov" vyslal tvrdú ranu, brankár Rico stál dobre postavený.
     
    51
    Oblúčik Llorenteho z hranice šestnástky do nej na spoluhráča Banegu, ktorý ušiel zadákom Valencie mohol dopadnúť veľkou šancou, avšak Alves vybehol a zmenšil strelecký uhol. Strela nakoniec ani neprišla.
     
    53
    Dlhý aut do šestnástky Valencie okamžite hlavou odvrátil Abdennour a aj keď sa hráči hostí prebúdzajú z jarného spánku a idú opäť dopredu, ich center je zrazený a akcia neúspešná.
     
    54
    Santi Mina na krídle fauluje Cristofora, pretože v súboji o loptu bol neskoro. Rami to nakopne z vlastnej polky dopredu.
     
    56
    Žltú kartu dostáva Fernando Llorente (FC Sevilla).
     
    56
    Faul hostí v strede poľa bol z kategórie taktických a Sevilla mala následne aj uľahčenú pozíciu, keďže rýchla rozohrávka skončila u Rica.
     
    58
    Krohn-Dehli zastavil akciu súpera na svojej ľavej strane len za cenu autového vhadzovania a tak bude Valencia ďalej pokračovať v ofenzívnej snahe.
     
    58
    Tá však veľmi rýchlo končí, pretože to odkopom zariadil jeden z obrancov sevillského celku.
     
    60
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Sebastián Cristóforo, prichádza Kévin Gameiro.
     
    61
    Rodrigo teraz predviedol pre oka fanúšika veľmi peknú individuálnu akciu, keď sa dostal z krídla cez dvoch hráčov a pomedzi nohy tretieho prihrával na druhú stranu malého vápna, tam nebol Mina v ideálnej pozícií.
     
    62
    Sergio Rico teraz poriadne zabrnkal na nervy hlavne vlastným fanúšikom, keďže strelu spoza šestnástky pustil z rúk pred seba, kde už číhal Paco Alcácer a zmocnil sa jej. Prvý dotyk ho ale zradil, vytlačil sa zo streleckej pozície a už nedokázal nebezpečne ohroziť bránu súpera.
     
    64
    Vitolo našiel na hranici šestnástky z pravej strany Cokeho, ktorý okamžite servíroval center do mierne otvorenej defenzívy súpera. Tá odolala bez problémov.
     
    65
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Rodrigo, prichádza Enzo Pérez.
     
    70
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Fernando Llorente, prichádza Jevhen Konopljanka.

     
    71
    Ofenzívny faul hráčov Sevilly po ich priamom kope znamená, že ich akcia a snaha sa skončila ešte skôr, ako vôbec poriadne začala.
     
    73
    Barragánov center z pravého krídla nebol vôbec presný, pretože našiel iba rukavice brankára Rica, ktorý sa ani nedostal do súboja so žiadnym súperom.
     
    74
    Coke sa dostal k centru z hranice šestnástky do nej a loptu smeroval na nabiehajúcich spoluhráčov, avšak tento úmysel mu pokazili hráči súpera.
     
    75
    Pokus ľavačkou spoza šestnástky Valencie v podaní hráčov tímu z južného Španielska mieril pod brvno, no len do miest, kde stál pozorný Alves.
     
    77
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Santiago Mina, prichádza Sofiane Feghouli.
     
    79
    Hráči Sevilly roztiahli hru do krídla, kvôli tomu, že stred poľa bol veľmi zhustený, avšak center do nej sa neujal.
     
    81
    Javi Fuego si v strede poľa pomohol faulom, keď stúpil na nohu jednému z protihráčov a tak sa k lopte pomerne poľahky dostali hráči Sevilly.
     
    82
    Mustafi odvrátil nebezpečenstvo z krídla odvrátením na rohový kop, ktorý bude pomaly jednou z posledných akcií sevillského celku.
     
    83
    Po rohovom kope sa dostali hostia do zaujímavej šance, keď center prepadol až na zadnú žrď, kde pomerne nestrážený záložník hostí ešte prihrával pred bránu, lenže následné zakončenie prišlo z ofsajdu.
    83.
    Kévin Gameiro (SEV) - 1:1
     
    85
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Paco Alcácer, prichádza Álvaro Negredo.
     
    86
    Sevilla dala gól!
    Hráči Valencie si teraz môžu búchať "hlavu o stenu", pretože prakticky väčšinu zápasu boli lepší, lenže strelili iba jediný gól a to potrestal presnou strelou k žrdi po zemi spoza obrancu KEVIN GAMEIRO.
     
    90
    Valencia dala gól!
    Perfektný ťah trénera Paka Ayestarána, ktorý poslal len pred piatimi minútami na ihrisko za Paca Alcácera skúsenejšieho Alvára Negreda a ten koučovu dôveru spláca tým najlepším spôsobom, keďže strelil možno víťazný gól.
    90. Álvaro Negredo (VAL) - 2:1
     
    90+2
    Koniec zápasu.

     
    Valencia si doma dokráčala po tri body a to po veľmi zaujímavom priebehu. Celý prvý polčas a začiatok toho druhého boli jej hráči pánmi na ihrisku, lenže strelili iba jediný gól, čo hostia potrestali v 86. minúte zásluhou Gameira, avšak v nadstavenom čase rozhodol o tom, že tri body ostanú na Mestalle striedajúci Alváro Negredo. (17:54:34)

    Matej Kubove

    Góly: 41. Parejo, 90. Negredo – 86. Gameiro

    Karty:   32. Mustafi (VAL) – 56. F. Llorente (SEV)


    Valencia CF: Diego Alves – Barragán, Mustafi, Abdennour, Siqueira – Parejo, Fuego, A. Gomes – Rodrigo (65. E. Pérez), Alcácer (C) (85. Negredo), Mina (77. Feghouli).
    Náhradníci: Ryan – Negredo, Feghouli, Vezo, E. Pérez, Caballo.

    FC Sevilla: S. Rico – Coke (C), Rami, Fazio, Escudero – Banega, Krychowiak, Cristóforo (60. Gameiro), Krohn-Dehli – Muñoz (46. Vitolo), F. Llorente (70. Konopljanka).
    Náhradníci: Soria – Kolodziejczak, Iborra, Gameiro, Konopljanka, N'Zonzi, Vitolo.