Braga – Doneck 1:2 (kon.) | Villarreal – Sparta Praha 2:1 (kon.) | Bilbao – Sevilla 1:2 (kon.)
Dortmund – Liverpool 1:1 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
1:1 (0:1)
Liverpool FC
Štvrtok 07.04.2016, 21:05 • Signal Iduna Park, Dortmund • Európska liga • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy

    It's all to play for in our UEFA Europa League tie with Borussia Dortmund after a 1-1 draw in the first leg.

    Posted by Liverpool FC on 7. apríl 2016
     
    Liverpool išiel do vedenia v prvom polčase, ale v tom druhom vyrovnal Mats Hummels a tým sa gólový film tohto duelu skončil. Remíza 1-1 je z matematického hľadiska lepšia pre Kloppa a spol., ktorý tak zažil relatívne úspešný návrat "domov". (23:04:21)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Milner v závere zápasu padá a hneď na to zastavil faulom Schmlezera, ale to už nie je podstatné.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    90
    Papastathopoulos v strede poľa fauluje a aj keď sa to domácim fanúšikom nepáči, musia to rešpektovať.
     
    89
    Pomaly sa blíži záver stretnutia a už dlho hráme v strede poľa bez nejakej šance, či čo i len jej náznaku.
     
    88
    Prekopávania a hlavičkovaná v strede poľa sa veľmi nekončí, všetko je to teraz ako keby bez systému.
     
    87
    Faul na Sahina pri postrannej čiare na polovici Liverpoolu, lenže domáci rozohrali na krátko a až tak odcentrovali. Pas našiel Mignoleta, ktorý si na dvakrát poradil v súboji s Pulišičom.
     
    86
    Hráči Liverpoolu sa teraz po dlhšom čase plynule dostali dopredu, kde o loptu prišli a preto museli zastavovať kontru súpera, čo sa im ale podarilo a navyše čistým spôsobom.
     
    85
    Posledné minúty sú ešte v slabšom tempe, ako tie chvíľu pred tým. Inak povedané, čím je bližšie záver, tým sú oba tímy viac zmierené s výsledkom.
     
    84
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Divock Origi, prichádza Daniel Sturridge.
     
    83
    Origi to teraz nespravil najlepšie. Mohol loptu podržať, počkať a minimálne natiahnuť čas, avšak fauloval.
     
    82
    Mkhitarjan sa snažil zrýchliť akciu prihrávkou medzi stopérov súpera z prvej, lenže toto mu nevyšlo. Liverpool stále dobre bráni a nepúšťa súpera takmer k ničomu.
     
    81
    Žltú kartu dostáva Sokratis Papastathopoulos (Borussia Dortmund).
     
    81
    Castrova akcia nepriniesla až také nebezpečenstvo, ako to vyzeralo. Jeho pas hostia odvrátili.
     
    80
    Moreno trochu priostril, sklzom síce trafil loptu, no aj protihráča. Môže byť rád, že nedostal kartu, ktorá by ho vyradila z odvety.
     
    79
    Hummels a novic Papastathopoulos (Dúfam, že nebude často pri lopte) si niekoľkokrát vymenili loptu a snažili sa založiť akciu svojho celku, lenže nejde to... obrana súpera je veľmi dobre sformovaná.
     
    78
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Adam Lallana, prichádza Roberto Firmino.
     
    77
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Pierre-Emerick Aubameyang, prichádza Christian Pulisic.
     
    77
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Sven Bender, prichádza Sokratis Papastathopoulos.
     
    76
    Hráči Liverpoolu vykombinovali od svojej šestnástky z náročnej situácie pomerne ľahko, aj keď loptu poslali len do autu. Vyzerá to tak, že im to stačí.
     
    75
    Center Gonzala Castra do šestnástky súpera nenašiel nikoho v žltom a tak sa hostia bez problémov ubránili. Nakoniec zvolili dlhý odkop dopredu.
     
    74
    Weigl stratil loptu v strede poľa, no následne ju domáci aj získali späť a poslali perfektný pas do šestnástky súpera, kde nabehol Schmelzer, no Sakho mu loptu odkopol.
     
    73
    Borussia sa opäť usadila v strede poľa a prišlo k mnohým prihrávkam, opäť to k ničomu neviedlo.
     
    72
    Origi sa už zas obzeral, ako bude po pase na jeho osobu postupovať smerom na bránu Weidenfelera, avšak zastavil ho opäť ofsajd a tak sa k ničomu nedostal.
     
    71
    Liverpool perfektne bránil už od polovice súpera a tým znepríjemnil postup súpera dopredu, avšak takmer sa mu to vypomstilo, kedže jeho obrancovia boli vysoko a súper tento val prekopol. Žiadna šanca z toho však nebola.
     
    70
    Divock Origi sa dostal cez Piszczeka z krídla až do šestnástky súpera, lenže aj za bránkovú čiaru a preto arbitri jeho akciu preťali hvizdom. Odkopávať bude Weidenfeler.
     
    69
    Osobne to vidím tak, že druhý polčas za tým prvým v posledných momentoch zaostáva. Nástup do neho bol dobrý, prišiel gól aj tlak Liverpoolu, ale v posledných momentoch to nie je ono.
     
    68
    Nespočetné množstvo prihrávok hráčov v žltých dresoch v strede poľa opäť mali rozhodiť obranný val Liverpoolu, čo sa nedeje a anglické mužstvo sa veľmi rýchlo ubránilo.
     
    67
    A nijak extra zaujímavý nebol ani center z krídla, ktorý skončil v rukaviciach Weidenfelera. Jeho výkop dopredu bol presný, Aubameyang ale skončil veľmi rýchlo.
     
    66
    Ďalšia hluchá pasáž počas držania lopty na kopačkách Dortmundu. V strede poľa sa toho veľa zaujímavého nezrodilo.
     
    65
    Hummelsova prihrávka na Mkhitarjana bola presná, avšak záložníkovi lopta ušla. Aj keď sa odrazila len na nohu Schmelzera, jeho pas z krídla opäť nebol ideálny.
     
    64
    A ten aj prišiel, keď Castro prihral v šestnástke na Reusa, ktorý si ešte chcel prehodiť pred malým vápnom Sakha a následne vystreliť, lenže Nemcov oblúčik poslal Francúz hlavou k Mignoletovi.
     
    63
    Borussia opäť s niekoľkými prihrávkami v strede poľa a snažila sa uspať defenzívu súpera, aby prišiel neočakávaný moment.
     
    62
    Can našiel perfektným pasom na krídle Coutinha, ktorý udržal na poslednú chvíľu loptu v hre, lenže okamžite mu ju zobral Piszczek a vyrazil s ňou dopredu.
     
    61
    Dobre sa rozvíjajúcu akciu Mkhitarjana s Reusom zastavil ofsajd, v ktorom sa ocitol Aubameyang, teda hráč, ktorý mal dostať loptu.
     
    60
    Po tlaku hostí teraz prebrali taktovku do ruky domáci futbalisti, lenže ak keď sa držia vpredu, liverpoolskému náporu z nedávnych minút nemôžu konkurovať.
     
    59
    Bol to Marco Reus, podľa predpokladov. Nemec prestrelil múr a mieril smerom k žrdi, no netrafil to nejako extra dobre, čiže padajúci Mignolet nemal až taký problém.
     
    58
    Schmelzer sa dostal z polovice ihriska po sóle až tesne pred hranicu šestnástky Liverpoolu, kde po kontakte s Lovrenom padá a nasledovať bude výborná pozícia na priamy kop. Ako s tým Reus naloží?
     
    57
    Domáci hráči stále pri lopte, avšak stále sa jej nič svetaborné nedarí vymyslieť. Všetko zakončil nevýraznou strelou z diaľky striedajúci Sahin.
     
    56
    Trochu zmena, dopredu sa snaží dostať Borussia Dortmund, no hráči LFC sa dobre stiahli pod loptu a nedávajú svojmu protivníkovi žiadny priestor, aby niečo vymyslel.
     
    55
    Emre Can vyskúšal svoje šťastie z nejakých 25 metrov a to krátko po tom, čo čisto odobral loptu v strede poľa Reusovi. Namieril ale veľmi vysoko nad bránu.
     
    54
    Lallana bol jedným z hráčov, ktorí sa aktívne zapojili do ofenzívnej akcie svojho celku, avšak práve tento Angličan si v nevhodnej chvíli pomohol ofenzívnym faulom.
     
    53
    Lopta sa teraz ocitla v strede poľa a hra sa aspoň na chvíľu upokojila, aby mohol nasledovať ďalší útok červených dresov.
     
    52
    Žltú kartu dostáva Marco Reus (Borussia Dortmund).
    52. Roman Weidenfeller (DOR), Philippe Coutinho (LIV)
     
    52
    Liverpool stále ostáva vpredu a prichádzajú ďalšie rany. Najprv po zemi sprava od Clynea, pri ktorej sa musel opäť Weidenfeler vyznamenať a podobne sa zachoval aj po tvrdom pokuse Coutinha z opačnej strany. LFC teraz na chvíľu svojho súpera zamkol.
     
    51
    Allenova rana z hranice šestnástky ešte neprešla, lenže tá následná už áno a Weidenfeler predviedol snáď zákrok sezóny! To bola proste paráda, ako to vôbec mohol chytiť??
     
    51
    Sakho si musel dať sakramentský pozor na napádajúceho Aubameyanga, ale dokázal celú situáciu ustáť a prihral domov na Mignoleta, ktorý odkopol dopredu.
     
    50
    Allenov center hľadal v šestnástke nejakého spoluhráča, najmä Origiho, avšak nebol vôbec presný a nenašiel žiadneho muža v červenom.
     
    49
    Nálada na tribúnach na štadióne je razom lepšia a aj fanúšikovia budú ešte viac hnať teraz svojich miláčikov k ďalšiemu presnému zásahu.
    48. Mats Hummels (DOR) - 1:1
     
    48
    Dortmund dal gól!
    Roh zahrali domáci na krátko a následný center ľavačkou našiel najlepšie nabehnutého MATSA HUMMELSA, ktorého nechytateľná hlavička končí v sieti.
     
    48
    Prvý rohový kop druhého polčasu bude patriť domácim hráčom, ktorí ho získali vďaka zrazenému centru sprava.
     
    47
    Začiatok druhého polčasu sa zatiaľ nesie vo vlažnom tempe. Borussia sa snažila o prechod dopredu, lenže veľmi rýchlo jej hráči stroskotali jej hráči na dobre postavenom Lovrenovi.
     
    46
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Jordan Henderson, prichádza Joe Allen.
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Eric Durm, prichádza Nuri Şahin.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
    Reakcia Jurgena Kloppa na gól Divocka Origiho.

    Jürgen Klopp celebrates Divock Origi's goal!

    Posted by Liverpool FC on 7. apríl 2016
     
    Prvý polčas tohto ostrosledovaného duelu je za nami a na priebeh zápasu vidíme asi prekvapivý výsledok. Liverpool sa ujal vedenia v 37. minúte po strele Origiho a to je zatiaľ jediný presný zásah duelu. Zápas je to zatiaľ perfektný. Vidíme šance a hrá sa v neuveriteľnej atmosfére.
     
    45+5
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+5
    Žltú kartu dostáva Roman Weidenfeller (Borussia Dortmund).
    45+5. Divock Origi (LIV), Roman Weidenfeller (DOR)
     
    45+5
    Po zlom rohu BVB nasledoval protiútok hráčov Liverpoolu a Divock Origi sa rútil sám na Weidenfelera, no tentoraz uspel nemecký brankár! Ten sa následne zlostí za niekoľko vecí a vidí žltú kartu.
     
    45+4
    Center na zadnú žrď našiel Marca Reusa, ktorý sa dostal k zakončeniu, no jeho zrazená strela končí na sieti brány Mignoleta.
     
    45+3
    Aubameyang však teraz dostal pas pred Mignoleta a získal aspoň rohový kop, ktorý domáci zahrali veľmi rýchlo.
    45+3. Pierre-Emerick Aubameyang (DOR)
     
    45+3
    Pred šestnástkou Liverpoolu je veľký val červených dresov a domácim futbalistom sa nedarí dostať loptu zaň. Ide to veľmi, ale veľmi ťažko.
     
    45+2
    Piszczek prihral na hranicu šestnástky súpera Durmovi, ktorý po kontakte spadol, no okamžite sa postavil a hral ďalej. Dokonca sa dostal k strele z otočky, avšak pre Mignoleta toto nebol problém.
     
    45+1
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    45
    Schmelzer sa dostal po ľavej strany za pomoci Reusa k veľmi dobrému centru, avšak jeho pas odvrátili obrancovia Liverpoolu a zabránili možnému nebezpečenstvu.
     
    44
    Žltú kartu dostáva Adam Lallana (Liverpool FC).
     
    43
    Center po zemi z ľavej strany od Schmelzera odkopli hostia veľmi rýchlo do autu, zatiaľ čo sa do hry vracia ich líder Henderson.
     
    42
    Na zemi ostáva kapitán Liverpool Jordan Henderson, ktorý potrebuje ošetrenie a v sprievode lekárov odchádza za čiaru.
     
    41
    Aubameyang sa ocitol na krídle pri postrannej čiare, odkiaľ posunul loptu na Mkhitarjana a ten ešte na Weigla, ktorý už jeden skvostný pas v tomto zápase ponúkol a teraz sa snažil o to isté, avšak Reus už hral za čiarou.
     
    40
    Liverpool využíva prekvapenie domácich z úvodného gólu po pravej strane, odkiaľ sa až do šestnástky pomerne jednoducho predral Clyne, prihral na Milnera, no jeho rana je zrazená a neprešla až k Weidenfelerovi.
     
    39
    Coutinho sa predieral cez Piszczeka v šestnástke súpera, ktorý sa ho dotkol rukami a Brazílčan hneď spadol. Na penaltu to však bolo málo.
     
    38
    Borussia zažíva malý šok a teraz je len na nej, ako sa s tým vysporiadajú a čo proti svojmu bývalému trénerovi vymyslia. Ešte ku gólu, Jurgen Klopp sa nezaprel sa gól patrične oslávil.
    37. Divock Origi (LIV) - 0:1
     
    37
    Liverpool dal gól!
    Šok vo Westfálsku! Tlak BVB narastal, no predĺžený pas hostí na hranicu šestnástky našiel DIVOCKA ORIGIHO, ktorý sa presadil cez Piszczeka a jeho nie príliš prudká strela znamená otvárací gól zápasu a premiérový presný zásah Belgičana v tejto edícií EL.
     
    36
    Aubameyang opäť okamžite zakončil strelou veľmi rýchly prechod BVB dopredu. Mal lepšiu pozíciu, ako vyslal strelu, keďže tá nebola dostatočne prudká a Mignolet ju chytil.
     
    35
    Emre Can potiahol zo stredu poľa loptu cez dvoch hráčov smerom dopredu, kde chcel roztiahnuť ihrisko prihrávkou do krídla, avšak poslal ju na päty Morenovi.
     
    34
    Prechod do ofenzívy zo strany domáceho celku bol už lepší a všetko zobral na seba Mkhitarjan, ktorý sa oprel do lopty ľavačkou a skúsil to spoza obrancu. Pošmykol sa a namieril mimo.
     
    33
    Sakho musel na dvakrát rozohrať pred Aubameyangom, pretože ten ho dobre napádal a následne aj Henderson mal menšie problémy s prihrávkou. Liverpool prechádzal dopredu celkovo tak trochu neohrabane a všetko končí centrom do náručia Weidenfelera.
     
    32
    Až na druhý pokus sa BVB podarilo poslať dobrý center, keďže ten prvý Moreno odvrátil. Pas hľadajúci Aubameyanga však skončil v náručí Mignoleta.
     
    31
    Domáci futbalisti sa prakticky sami vytlačili až na vlastnú polovicu, z ktorej ale veľmi rýchlo prešli dopredu. Lopta za defenzívu súpera na Aubameyanga bola pomerne dobrá, Sakho pred Gabončanom odkopol na roh.
     
    30
    A po rohu hneď aj aut, keďže hráči hostí loptu veľmi rýchlo zrazili do relatívneho bezpečia.
     
    30
    Aubameyang sa oprel do lopta, ktorá letela veľmi dlho a ponad múr. Aj vďaka teču skončila asi meter nad zemou tesne vedľa brány LFC. Nasledovať bude roh.
     
    29
    Sakho si pomohol faulom proti Marcovi Reusovi, ktorý chcel na neho spraviť kľučku asi 25 metrov od brány Mignoleta. Teraz budeme môcť sledovať, ako s priamym kopom domáci naložia.
     
    28
    Milnerov pas vypadol vďaka žltým dresom zo šestnástky von. K strele sa okamžite odhodlal Moreno, mieril vysoko nad.
     
    28
    Origi sa predral z krídla cez dvojicu brániaciach hráčov BVB až k hranice šestnástky súpera, lenže Piszczek sa dobre vrátil a sklzom odkopol na roh.
     
    27
    Milner sa po sklze Castra zdvíhal trochu ťažšie, avšak hneď bolo jasné, že bude v poriadku a bez problémov pokračovať. Hostia však nič nevymysleli.
     
    26
    Durm s Mkhitarjanom sa aj so šťastím udržali na krídle pri lopte, no prihrávka na Castra znamenala koniec, keďže ten poslal hroznú prihrávku späť. Tá smerovala len za čiaru.

    󾟛 ⚽ 󾬕___________________UEL | BVB 0:0 Liverpool | 25'#bvblfc

    Posted by Borussia Dortmund on 7. apríl 2016
     
    25
    Nemecký gólman sa vrátil do hry nie najlepšie, svoj výkop poslal len za postrannú čiaru.
     
    24
    Tak stále nehráme, Weidenfeler sa pomaly chystá do hry. Môžeme si tak chvíľu oddýchnuť a užiť si skvelú atmosféru.
     
    23
    35-ročný Weidenfeler stále na trávniku a navyše sa začal pripravovať Burki, avšak ten do zápasu zasiahnuť nebude musieť. Jednotka BVB v tomto dueli si prezlečie dres, ktorý je od krvi a bude pokračovať.
     
    22
    Ako Lovren, tak aj Weidenfeler musia byť ošetrovaní. Chorvát bude v poriadku okamžite, nemecký gólman potrebuje trochu dlhší čas v opatere lekárov.
    21. Dejan Lovren (LIV)
     
    21
    Milnerov perfektný pas sadol Lovrenovi krásne na čelo a ten prudko hlavičkuje smer brána, avšak priamo na Weidenfelera. Tomu síce lopta najprv vypadla, no následne ju skryl a vypýtal si faul Chorváta.
     
    20
    Aj keď domáci hráči napádajú už na polovici súpera, hostia sa dostali asi 25 pred bránu Weidenfelera, kde Clynea fauluje Reus. Nasleduje priamy kop.
     
    19
    Domáci hráči sú v tejto chvíli aktívnejším celkom a opäť idú dopredu. Teraz sa ale nedohodol Mkhitarjan s ľavou stranou, kde posielal prihrávku na nikoho.
     
    18
    BVB ešte ostala v ofenzíve, lenže k ničomu nebezpečnému už nedošlo a aj keď to po ďalšej strele vyzeralo na roh, bude to len odkop.
    17. Henrich Mchitarjan (DOR), Mamadou Sakho (LIV)
     
    17
    Čo teraz vymyslel Weigl... To je ako z veľkej knihy! Jeho nádherný pas do šestnástky za defenzívu v červenom našiel Reusa, ktorý z krídla nabehol, vytiahol Mignoleta a prihral na os, odkiaľ pálil Mchitarjan do brány, kde belgický brankár už nebol, avšak Sakhov sklz loptu poslal do bezpečia. Perfektný zákrok francúzskeho stopéra.
     
    16
    V Morenovej akcii na ľavej strane pokračoval Milner, ktorý svojmu súputníkovi loptu následne vrátil, lenže bolo to už v hustom žltom lese a ten s guľatý nezmysel zobral za svoj.
     
    15
    Gonzalo Castro sa dlho pripravoval, no poslal veľmi zlý center, skoro po zemi, ktorý defenzíva Liverpoolu odvrátila. Aj keď len k Reusovi, jeho strela z hranice šestnástky mieri mimo.
     
    14
    Prenesenie hry síce našlo presne nohu Durma, no tomu hneď loptu do autu odkopol Moreno. Okamžite po jeho vhodení padá po strete s Milnerom Mchitarjan, do šestnástky LFC priletí center.
     
    13
    Liverpool sa opäť ďaleko s loptou po prekročení poliacej čiary nedostal, pretože defenzíva BVB pracuje skvele. To znamená, že opäť začína s rozohrávkou od stopérov.
     
    12
    Rýchla akcia z ľavej strany v podaní hráčov domáceho tímu sa veľmi rýchlo dostala až do šestnástky, avšak kolmica na dvojicu v žltom skončila pre jej prudkosť až pri Mignoletovi.
     
    11
    Dortmund získal loptu v strede poľa, kde prišlo k zachyteniu prihrávky a následne rýchlej kolmici k šestnástke, avšak pred Mchitarjanom odkopol čo najďalej Lovren.
     
    10
    Bender si výborne zastal miesto pri postrannej čiare, kde nepustil cez seba Milnera a odvrátil na aut. Liverpool sa následne z polovice BVB vracia až k Mignoletovi.
     
    9
    Žltú kartu dostáva Emre Can (Liverpool FC).
     
    8
    Faul domáceho tímu asi 25 metrov od vlastnej brány, avšak Liverpool rozohral do krídla a to robiť nemal, pretože o loptu veľmi rýchlo prišiel.
     
    7
    Mchitarjanova prihrávka síce nenašla Reusa, avšak ten ešte zabojoval a už-už to vyzeralo, že ju získa späť, lenže nakoniec sa píska faul práve tohto nemeckého reprezentanta.
     
    6
    Milner poslal veľmi peknú kolmicu okolo troch hráčov domáceho tímu do šestnástky hľadajúc Coutinha, avšak jeho pas bol až príliš prudký a Brazílčan loptu nezachytil.
     
    5
    Durm si na pravom krídle pomohol faulom a preto sa lopta dostane do držania tímu z Anfield Road, lenže Sakho vracia na Mignoleta, ktorý si trúfol kľučkou na Aubameyanga. Belgičanovi to vyšlo.
     
    4
    Liverpool sa síce dostal k lopte, lenže po prechode na polovicu súpera o ňu veľmi rýchlo prišiel. Hummels a spol. tak opäť môžu rozohrávať.
     
    3
    Reus v šestnástke prihrával Castrovi a ten následne skúšal kľučky proti presile hráčov hostí, no nakoniec fauloval.
     
    3
    Domáci hráči majú loptu stále pod kontrolou na svojich kopačkách, no je to veľmi ďaleko od brány Mignoleta. Veľmi opatrne sa žlté dresy posúvajú dopredu.
     
    2
    Po faule v strede poľa sa lopty ujali opäť domáci hráči, ale BVB opäť zakladá akciu zo zadných radov a veľmi pomaly.
     
    1
    Výkop patril domácim hráčom, ktorí budú dnes hnaní početnou skupinou fanúšikov na tribúnach. Začínajú od brankára Weidenfelera.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Borussia Dortmund: Weidenfeller – Piszczek, S. Bender, Hummels (C), Schmelzer – Weigl – Durm, G. Castro, Mchitarjan, Reus – Aubameyang.
    Náhradníci: Bürki – Leitner, Şahin, Pulisic, Kagawa, Papastathopoulos, Ginter.

    Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Lovren, M. Sakho, A. Moreno – Henderson (C), Can – Lallana, Coutinho, Milner – Origi.
    Náhradníci: D. Ward – K. Touré, Allen, Firmino, Ibe, Smith, Sturridge..
     
    Vzájomný zápas

    10.08.2014 LFC 4-0 BVB (Priateľský zápas)
     
    Liverpool FC

    "Kloppovci" vyhrali základnú skupinu pred Sionom, Kazaňou a Bordeaux. V 16-finále vyradil jediným gólom aj Augsburg a následne v ostrosledovanom dvojzápase Manchester United. Po domácej výhre 2-0 remizoval na Old Trafforde 1-1 a to znamená, že LFC v tomto ročníku EL ešte ani raz neprehral. Zmení to Borussia? Na druhej strane však Liverpool po úspechu nad United v EL v lige z dvoch pokusov dvakrát neuspel. Najprv prehral so Southamptonom 3-2 a následne len remizoval so Spurs 1-1.

    Posledných päť duelov

    Liverpool – Tottenham 1-1
    Southampton – Liverpool 3-2
    Man. Utd. – Liverpool 1-1 (EL)
    Liverpool – Man. Utd. 2-0 (EL)
    Crystal Palace – Liverpool 1-2

    Najlepší strelci v EL

    1. Lallana, Milner 2
    2. Šesť hráčov po jednom góle
     
    Borussia Dortmund

    Čo sa týka cesty BVB Európskou ligou v tomto ročníku, tak zatiaľ ide o pomerne bezproblémový "film". Druhé miesto v skupine v konkurencii Krasnodaru, PAOK-u a Gabaly znamenalo, že v 16-finále sa jej do cesty postavilo FC Porto. Iker Casillas a spol. vypadli po dvoch prehrách a podobne sa porúčal aj Tottenham Hotspur, ktorý možno dvojzápas podcenil tým, že nasadil slabšiu jedenástku v snahe udržať si šancu na titul v lige. Teraz čaká nemecký celok ďalší anglický. Ukáže sa sila oboch súťaží? Ktorá je teda lepšia?

    Posledných päť duelov

    Dortmund – Bremen 3-2
    Augsburg – Dortmund 1-3
    Tottenham – Dortmund 1-2 (EL)
    Dortmund – Mainz 2-0
    Dortmund – Tottenham 3-0 (EL)

    Najlepší strelci v EL

    1. Aubameyang 7
    2. Reus 4
    3. Zvyšok po jeden
     
    Tento zápas ešte na programe byť nemal, čo si želali mnohí fanúšikovia. Jeden z dvoch, možno najväčších favoritov, vypadne už vo štvrťfinále, keďže pokračovať môže iba jeden.

    Hlavnou postavou však bude jednoznačne kouč LFC Jurgen Klopp, ktorý sa vráti domov. V Borussii Dortmund odtrénoval rodák zo Sttutgartu sedem sezón a dotiahol BVB z dna na vrchol. Tím prevzal, keď sa potácal na dne ligovej tabuľky a dotiahol ho až do finále Ligy majstrov a k dvom majstrovským titulom. V určitých fázach bol lepší ako Bayern Mníchov a hlavne v Lige majstrov sa staral o samé prekvapenia. Keď 8. októbra 2015 nahradil na lavičke tímu z Anfieldu Brendana Rodgersa, ešte nemohol tušiť, čo mu osud postaví do cesty.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:05.

    Matej Kubove

    Góly: 48. Hummels – 37. Origi

    Karty:   45+5. Weidenfeller (DOR), 52. Reus (DOR), 81. Papastathopoulos (DOR) – 9. Can (LIV), 44. Lallana (LIV)


    Borussia Dortmund: Weidenfeller – Piszczek, S. Bender (77. Papastathopoulos), Hummels (C), Schmelzer – Weigl – Durm (46. Şahin), G. Castro, Mchitarjan, Reus – Aubameyang (77. Pulisic).
    Náhradníci: Bürki – Leitner, Şahin, Pulisic, Kagawa, Papastathopoulos, Ginter.

    Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Lovren, M. Sakho, A. Moreno – Henderson (C) (46. Allen), Can – Lallana (78. Firmino), Coutinho, Milner (C) – Origi (84. Sturridge).
    Náhradníci: D. Ward – K. Touré, Allen, Firmino, Ibe, Smith, Sturridge.
    Štvrtok 14.04.2016
    Liverpool - Dortmund 4:3

    Góly: 48. Origi, 66. Coutinho, 77. M. Sakho, 90+1. Lovren – 5. Mchitarjan, 9. Aubameyang, 57. Reus

    Karty:   53. Hummels (DOR), 75. Piszczek (DOR), 90+1. Schmelzer (DOR)