Slovan Bratislava – Žilina 0:0 (kon.)
koniec
ŠK Slovan Bratislava
0:0 (0:0)
MŠK Žilina
Utorok 05.04.2016, 18:30 • Pasienky, Bratislava (kapacita 11 907 divákov) • Slovenský pohár - Slovnaft cup
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, vítam vás pri priamom textovom prenose z 1. semifinále Slovnaft Cupu medzi Slovanom Bratislava a MŠK Žilina. Stretávajú sa dva najúspešnejšie tímy v histórii samostatného Slovenska a zároveň druhý tím ligovej tabuľky s piatym. Semifinále sa hrá na odvety a platí pohárová matematika známa z európskych súťaží.

    -----------------------------------------------------------
    Aktuálna forma

    Slovan Bratislava mal výsledkovo vydarený vstup do jarnej časti, z hľadiska výkonov už to bolo s belasými horšie. Preto klub pristúpil k zaujímavej forme pokuty pre mužstvo. Po prehre s Myjavou vedenie rozhodlo, že vstupné na najbližšom domácom zápase s Ružomberkom platia hráči za fanúšikov, ktorí na štadión prídu. V doteraz poslednom ligovom stretnutí vyhral Slovan v Dunajskej Strede 2:0 po premenených penaltách Savičeviča a Milinkoviča. V lige je Slovan aktuálne druhý, na vedúci Trenčín stráca 9 bodov.

    Posledných 5 stretnutí Slovana:

    Dunajská Streda – Slovan 0:2 (Savičevič, Milinkovič)
    Slovan – Myjava 0:1
    Senica – Slovan 1:2 po pokutových kopoch vo štvrťfinále pohára (Priskin, Savičevič)
    Zlaté Moravce – Slovan 0:0
    Slovan – Michalovce 1:0 (Priskin)

    Žilina neprežíva práve najšťastnejšie obdobie. Vstup do jari jej nevyšiel a prvé víťazstvo zaznamenala až 15. marca v pohári proti Dunajskej Strede. Posledné stretnutia naznačili zlepšenie, Šošoni najprv doma rozdrvili Zlaté Moravce 6:0 a v sobotu remizovali v Myjave 0:0. V tabuľke ligy im patrí 5. priečka s blízkym dohľadom pohárových priečok.

    Posledných 5 stretnutí Žiliny:

    Myjava – Žilina 0:0
    Žilina – Zlaté Moravce 6:0 (Hlohovský 3, Králik, Letič, Michlík)
    Žilina – Dunajská Streda 3:0 vo štvrťfinále pohára (Špalek, Paur, Vavro)
    Podbrezová – Žilina 2:0
    Žilina – Trenčín 2:3 (Paur, Haskič)

    ------------------------------------------------------------
    Ako postupovali

    Slovan sa pri postupe vytrápil proti druholigovým súperom z Nitry i Pohronia. Drámu prežili belasí vo štvrťfinále v Senici, kde zvíťazili až po penaltách. Tréner Nikki Papavasiliou dával väčšinou príležitosť overenej zostave z ligovej súťaže. Výsledky boli nasledovné:

    Varín – Slovan 0:8 (góly Priskin 2, Zreľák 2, Gorosito, Oršula, Peltier, Sekulič)
    Vinica – Slovan 0:8 (góly Oršula 2, Peltier 2, Gašparovič, Matejka, Petreje, vlastný)
    Nitra – Slovan 2:3 (Paukner, Šmehyl – Priskin, Zreľák 2)
    Slovan – Pohronie 1:0 (Vittek)
    Senica – Slovan 1:2 po pokutových kopoch (Hromada – Priskin, Savičevič)

    Žilina postupovala cez súperov suverénne a neinkasovala v pohári ani raz. Šošoni bez problémov vyprášili ambiciózne Borčice i v domácom štvrťfinále Dunajskú Stredu. Výsledky boli nasledovné:

    Strážske – Žilina 0:9 (Škvarka 4, William 2, Čmelík 2, Špalek)
    Liptovský Mikuláš – Žilina 0:4 (Čmelík 2, Haskič, Jánošík)
    Borčice – Žilina 0:3 (Haskič, Škriniar, Jánošík)
    Vyšné Opátske – Žilina 0:5 (Hlohovský, Mabouka, Králik, Jánošík, Paur)
    Žilina – Dunajská Streda 3:0 (Špalek, Paur, Vavro)

    --------------------------------------------------------
    Vzájomné zápasy

    Bilancia vzájomných stretnutí v tomto ročníku je vyrovnaná. Oba tímy vyhrali zápasy na svojom domácom ihrisku, Žilina suverénne 3:0, Slovan v decembri na Mikuláša triumfoval 2:1. Výsledky z posledných sezón hovoria mierne v prospech Žiliny.

    Zápasy v ročníku 2015/2016:
    Žilina – Slovan 3:0 (William, Bénes, Mihalík)
    Slovan – Žilina 2:1 (Milinkovič, Priskin – Haskič)

    Zápasy v ročníku 2014/2015:
    Žilina – Slovan 3:0 (Mihálik, Káčer, Jelič)
    Slovan – Žilina 0:2 (Čmelík, Mihálik)
    Žilina – Slovan 1:2 (Káčer – Škriniar vl., Milinkovič)

    Zápasy v ročníku 2013/2014:
    Žilina – Slovan 2:0 (Pich 2)
    Slovan – Žilina 2:1 (Vittek, Žofčák – Paur)
    Žilina – Slovan 2:0 (Škvarka 2)

    Zápasy v ročníku 2012/2013:
    Slovan – Žilina 1:1 (Šebo – Pich)
    Žilina – Slovan 0:0
    Slovan – Žilina 1:1 (Kladrubský – Pich)

    Zápasy v ročníku 2011/2012:
    Žilina – Slovan 2:1 (Barčík, Šulek – Halenár)
    Slovan – Žilina 2:1 (Halenár 2 – Pich)
    Žilina – Slovan 3:0 (Bello 2, Pich)

    Môžeme sa určite tešiť na zaujímavý a ofenzívne ladený duel. Slovan chce po minuloročnom pôste získať trofej, a keďže strata v lige na Trenčín je masívna, väčšia šanca je v pohári. Žilina zase v lige nepredvádza ideálne výkony a práve pohár môže byť cestou do pohárovej Európy. Začíname na Pasienkoch v stredu o 18:30, k sledovaniu vás pozýva Tomáš Schügerl.
     
    Úvodné zostavy:

    ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Pliatsikas, Saláta, Sekulič, Podaný – Scott, de Kamps – Milinkovič, Savičevič, Kubík – Zreľák
    Náhradníci: Hrubeš (NB), Dielna, Kotula, Simovič, Crnkič, Oršula, Kele Tréner: N. Papavasiliou

    MŠK Žilina: Volešák – Švejdík, Vavro, Králik, Mabouka – Diaz, Pečovský, Mazáň – Špalek, Paur, Michlík
    Náhradníci: Mandous (NB), Hučko, Hancko, Letič, Káčer, Škvarka, Hlohovský Tréner: A. Guľa

    Rozhodca: P. Hrčka – Balko, D. Hrčka.
     
    Príjemný dobrý deň prajem všetkým športovým fanúšikom z bratislavských Pasienkov. Približne o polhodinu tu začne prvé semifinále Slovnaft Cupu medzi Slovanom Bratislava a MŠK Žilina.

    Na ihrisku sa práve rozcvičujú obe mužstvá. Nad hlavným mestom dnes panuje krásne slnečné počasie, teplota sa ešte aj teraz šplhá cez príjemných dvadsať stupňov celzia. Čo je v Bratislave nezvyklé, tak ani nefúka silný vietor, preto by mali byť podmienky i terén ideálne.

    Poznáme základné zostavy, v tej domácej stále absentujú zo zdravotných dôvodov Vittek s Priskinom. V tej hosťujúcej nastali oproti poslednému ligovému zápasu v Myjave zmeny, príležitosť v základe dostávajú Švejdík, Mabouka, a od úvodu nastúpi aj kapitán Pečovský.

    Vy si ešte môžete bližšie prezrieť zostavy, z Pasienkov sa vám opäť prihlásim tesne pred úvodným výkopom.
     
    Rozcvička tímov skončila, oba tímy sa už odobrali do šatní. Tribúny štadióna sa zapĺňajú len veľmi pomaly, uvidíme, aká napokon bude návšteva. Vstupné na zápas bolo na bratislavské pomery veľmi nízke – 2 eurá, majitelia permanentiek majú vstup v cene permanentky.
     
    V sektore fanúšikov Slovana sa nazbieralo niekoľko domácich priaznivcov, ktorí vyvesili aj dve zástavy. Čakáme ešte na príchod hráčov.
     
    Tímy prichádzajú na ihrisko! Slovan v tradičných belasých dresoch, hostia takisto typicky v žlto-zelenom.
    Nástup hráčov na ihrisko
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop mala k dispozícii Žilina. Lopta putovala od Pečovského dozadu ku Králikovi, ktorého dlhá lopta dopredu bola nepresná. Prvý raz si zahral Mucha.
     
    2
    Zaujímavá akcia Slovana. Zreľák na pravom krídle vybojoval loptu, zakombinoval so Savičevičom, ktorý ho vysunul do voľného priestoru na pravej strane. Zreľák mal na protiľahlej strane šestnástky Kubíka, miesto prihrávky sa ale zamotal pri kľučke a o loptu prišiel.
     
    3
    Ďalšia krídelná akcia belasých. Pri kombinácii na jeden dotyk vysunul Scott prihrávkou do behu Kubíka, ktorý sa snažil volejom poslať loptu do stredu šestnástky. Loptu stihol zablokovať Vavro.
     
    4
    Aktívnejšie začali domáci, ktorí vysoko napádajú žilinskú rozohrávku. Žilinčania sa zatiaľ len ťažko dostávajú do hry a hlavne sa bránia.
     
    5
    Znovu voľný priestor pre Slovan pri pravej postrannej čiare. Marko Milinkovič tam bol s loptou a v šestnástke mal dvoch spoluhráčov. Falšom však centroval presne medzi nich na stopéra Králika, ktorý odhlavičkoval do bezpečia.
     
    5
    Nasledoval ďalší útok Slovana. Savičevič sa síce stihol uvoľniť na pravej strane, z hranice šestnástky ale centroval veľmi nepresne. Volešák môže vykopávať.
     
    6
    Žilina teraz stihla upokojiť hru, hostia podržali loptu v strede poľa. Zatiaľ sa ale nedostali do blízkosti pokutového územia domácich.
     
    7
    Prvá vážna príležitosť zápasu! Kapitán belasých Milinkovič sa predral stredom poľa, už-už sa zdalo, že ho zastaví obrana. Na hranici šestnástky sa k Milinkovičovi odrazila lopta a okamžite napriahol z voleja, možno gólovú strelu zrazil Vavro!
     
    8
    Žrď zvonila za Volešákom! Po rýchlej akcii z ľavej strany strieľal Kubík z ľavého rohu pokutového územia, loptu zle trafil, tá ale napriek tomu doputovala na úroveň bieleho bodu. Tam bol voľný Zreľák, ktorý sa pri koncovke pošmykol, trafil loptu slabo, Volešák ale pomaly reagoval a len s hrôzou sledoval, ako sa lopta odrazila od ľavej žrde!
     
    9
    Opäť v šanci Zreľák! Po dlhom pase z obrany mohol Adam Zreľák postupovať sám na bránu, vysokú loptu si ale nestihol dobre prebrať, vďaka čomu Volešák stihol zasiahnuť!
     
    10
    Pokračujeme v sérii šancí Slovana. Savičevič si zasekol obrancu, už bol v šestnástke a z jej pravého rohu prudko pálil, namieril tesne nad brvno!
     
    11
    Ďalší náznak šance domácich. Marko Milinkovič si zasekol protihráča pri pravej postrannej čiare a dlhou loptou v šestnástke hľadal Kubíka. Tomu v sklze chýbal krok, aby loptu dostihol, napokon zasahoval Volešák.
     
    12
    Milinkovič opäť ako nôž maslom prenikal cez dnes neistú žilinskú obranu. Domáci kapitán bol faulovaný a bude rozohrávať priamy kop z exkluzívnych 25 metrov.
     
    13
    Milinkovič si ešte pri rozohrávke narazil so Savičevičom a poriadne sa oprel do lopty, tú jeden z hráčov v múre zrazil na rohový kop.
     
    13
    Center z rohu korisťou Volešáka, Milinkovičova lopta sa točila do brány, skúsený brankár hostí na čiare s prehľadom zasiahol.
     
    14
    Tréner hostí Adrián Guľa od úvodu stojí pri autovej čiare a dáva pokyny tímu, už na pohľad nie je spokojný s hrou Žiliny. Tá môže byť vzhľadom na priebeh rada, že neprehráva.
     
    14
    Teraz akcia hostí, Švejdík ale poslal veľmi nepresnú dlhú loptu na Mazáňa. Rozohrávať tak môžu znovu belasí.
     
    15
    Slovan znovu hrozí obrane hostí. Kubík získal loptu v nebezpečnom priestore pred šestnástkou, pri neúspešnom pokuse o kľučku vybojoval aspoň roh.
     
    16
    Center z rohu nepriniesol žilinskej obrane žiadne nebezpečenstvo. Hosťujúci stopéri s prehľadom odvracali zo stredu pokutového územia.
     
    17
    Opäť útočili belasí. Tentoraz ale neohrozili bránu hostí. Milinkovičovi totiž nesadol center od ľavej postrannej čiary. Hrať tak môže Žilina. Sledujeme skutočne futbal v slušnom tempe a diváci sa nenudia.
     
    18
    Šošoni prvý raz v pokutovom území Slovana. Paur si na ľavej strane prebral dlhú loptu, v súboji so Sekuličom ale nestačil a dostal sa s loptou za čiaru. Pridal ešte herecký výkon a hodil rybičku za čiaru, penalta sa samozrejme nepískala.
     
    19
    Slovan sa prekombinoval do ďalšieho zakončenia. Kubík centroval z ľavej strany a Milinkovič hlavičkoval v pokutovom území, mieril ale vedľa pravej žrde.
     
    20
    Obranca Slovana Pliatsikas fauloval Paura pri žilinskej striedačke, Žilina získava štandardku a možnosť rozohrávky na útočnej polovici.
     
    21
    Chvíľu sa zdalo, že záložník hostí Diaz bude môcť strieľať z cca 30 metrov. Diaz sa napokon rozhodol pre diagonálny center na pravú stranu, odkiaľ neúspešne centroval do šestnástky Špalek.
     
    22
    Znenazdajky mohli udrieť hostia! Mazáň vyslal z ľavej strany dobrý center do stredu šestnástky, kde sa v súboji so Sekuličom presadil Paur. Útočník hostí strieľal volejom, loptu ešte trochu zrazil Sekulič, vďaka čomu mohol Mucha zasiahnuť.
     
    23
    Slovan opäť skúšal prekonať obranu Žiliny. Kubík na dvakrát centroval z ľavej strany do šestnástky, Volešák je vo vzduchu istý a loptu pokryl.
     
    24
    Na opačnej strane Špalek faulovaný pri ľavej postranne čiare, Žilinčania získavajú štandardnú situáciu.
     
    25
    Mazáň vysielal center do stredu pokutového územia, Mucha zostával na čiare. Napokon mu pomohli stopéri, Saláta hlavou odvrátil loptu do bezpečia.
     
    26
    Postupe sa nám hra trochu vyrovnala, Slovan už nie je v útoku tak nebezpečný. Žilina navyše teraz získala rohový kop, ktorý v súboji s Pliatsikasom vybojoval Mazáň.
     
    26
    A takmer z toho bol gól Žiliny! Michlík centroval z rohu na vzdialenejšiu žrď, Mucha si síce kričal, loptu ale nezasiahol a tá bez zásahu jediného hráča tesne minula pravú žrď!
     
    27
    Žilinčania v rozohrávke pod tlakom, atakovali ich tam traja slovanisti. Hostia to napokon vyriešili futbalovo a Pečovský mohol založiť ich ofenzívnu akciu.
     
    28
    Stopér hostí Vavro s loptou na polovici súpera, volil však zbytočnú kľučku a takmer "založil" brejk Slovana. Domáci sa ale s loptou ďaleko nedostali.
     
    29
    Šošoni sú v útoku čoraz nebezpečnejší. Pri ďalšej postupnej kombinácii vysunul Michlík na ľavej strane Pečovského, ktorý okamžite dával pod seba do šestnástky. Saláta odvracal na bližšej žrdi pred Paurom.
     
    30
    Máme za sebou polhodinku zápasu. V úvode mal viac z hry Slovan, teraz zase častejšie pri lopte Žilina, ktorá perfektne zareagovala na domácu úvodnú aktivitu.
     
    31
    Slovan sa snažil prebiť dopredu popri pravej postrannej čiare, avšak nedostal sa ani za polovicu. Žilina zvýšila tempo a momentálne je lepším tímom.
     
    32
    Mabouka prešiel cez pravú stranu, Podaný jeho center zrazil na roh. Hra tak ostane pred Muchovou bránou, sťahujú sa tam všetci hráči Slovana.
     
    33
    Rohový kop Žiliny nepriniesol žiadne nebezpečenstvo pre obranu Slovana. Belasí sa teraz dostali k lopte a postupne sa prepracovávajú dopredu.
     
    34
    Slovan loptu stratil, v útoku zase hostia. Paur sa hotoval do koncovky na pravej strane šestnástky, Saláta ho tvrdo, ale čisto odzbrojil.
     
    35
    Belasí z ničoho nič pohrozili! Podaný pekne potiahol po ľavej strane a tiahlym centrom našiel v šestnástke Kubíka, ktorý v páde hlavičkoval nad!
     
    36
    Žilinčania sa dostávajú na útočnú polovicu, vybojovali tam zaujímavú štandardku z väčšej vzdialenosti.
     
    37
    Zo štandardky nasledoval center dovnútra šestnástky, Mucha znovu zostával na čiare. Saláta bez problémov odhlavičkoval do bezpečia, pri lopte ale zostávajú hostia.
     
    38
    Ľavý obranca Slovana Podaný je mimoriadne rýchly, preukázal to aj teraz pri ľavej postrannej čiare. Prihrávka na stred Zreľákovi však bola nepresná.
     
    39
    Blíži sa záver prvého dejstva, momentálne sa chvíľu hrať nebude. Milinkovič sa totiž nešťastne pošmykol a ostáva na trávniku, verme, že bude v poriadku.
     
    40
    Milinkovič už na nohách, zožal od divákov potlesk. Pokračujeme tak v hre, aktuálne rozohráva Žilina.
     
    41
    Pekná akcia Žiliny po ľavej strane. Mazáň si spracoval dlhú loptu a priťukol Michlíkovi, ktorý dával okamžite do šestnástky. Pred Paurom dobre zareagoval Mucha a pokryl center do rukavíc.
     
    42
    Milinkovič faulovaný na pravej strane, Slovan získava štandardku z cca 30 metrov.
     
    42
    Marko Milinkovič si vzal na starosť exekúciu štandardnej situácie, pretiahnutý center na zadnú žrď ale nenašiel adresáta a lopta končí mimo brány.
     
    42
    Tutovka hostí! Michlík nezištne prihral na ľavú stranu šestnástky nabiehajúcemu Mazáňovi, proti nemu bol už len Mucha. Mazáň vypálil a volejom mieril tesne nad protiľahlý horný roh brány!
     
    43
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Vukan Savičevič, prichádza Nermin Crnkič.
     
    44
    Crnkič sa uviedol veľmi dobre. Rozbehol akciu Slovana, Milinkovič potom strieľal z pravej strany. Tečovaný pokus mieril na vzdialenejšiu žrď, kde by mohol do prázdnej brány dávať Zreľák, zle si ale vypočítal krok a loptu nestihol zasiahnuť!
     
    45
    Rohový kop Slovana bez ohrozenia hosťujúcej brány, Žilina sa oslobodila a môže ešte podniknúť možno záverečný útok prvého dejstva.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvé dejstvo prinieslo zaujímavý futbal so šancami na oboch stranách. Lepšie začal Slovan, ktorý mal v úvode niekoľko dobrých šancí, v najväčšej trafil Zreľák do žrde. Žilina postupne vyrovnala hru, v jej najväčšej možnosti prestrelil bránu Mazáň. Uvidíme, čo ponúkne druhé dejstvo, zápas je rozbehnutý zaujímavo a hrá sa v dobrom tempe. Druhý polčas začne približne od 19:34.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Zaujímavý prienik Michlíka, ktorý prenikol až do šestnástky domácich. Michlík tam po kontakte so Salátom padol na trávnik, ostia pýtali penaltu, rozhodca nechal rázne pokračovať v hre.
     
    47
    Odpoveď aj zo strany Slovana. Belasí sa snažili prejsť dopredu po pravej strane, Milinkoviča tam ale zastavil Králik. Hrať tak môžu hostia.
     
    48
    Veľká šanca Žiliny! Mabouka vhadzoval z autu Špalekovi, ten z pravej strany dal pod seba na úroveň bieleho bodu Michlíkovi. Michlík pálil z prvej, ale len do stredu brány, kde bol pripravený Mucha!
     
    49
    Postupná akcia belasých, ktorí sa z ľavej strany dostali až na pravý kraj. Milinkovič odtiaľ centroval pred päťku, Volešák včas kryl.
     
    50
    Slovanu nevyšla akcia stredom poľa. Kubík bol s loptou pred šestnástkou, miesto strely ale volil center napravo, ktorý nebol presný.
     
    51
    Belasí získavajú štandardku na svojej útočnej polovici. Milinkovič bude centrovať do šestnástky od ľavej postrannej čiary.
     
    52
    Príležitosť pre Slovan! Po centri z pravej strany hlavičkoval tesne pred päťkou Crnkič, hlavička možno smerovala aj do siete, Vavro však v poslednej chvíli odvrátil na roh!
     
    53
    Po centri z rohu vo vzduchu opäť aktívny Crnkič, tentoraz sa však do koncovky nedostal. Hrať tak môžu hostia, ktorí svojou tradičnou kombináciou rozťahujú akcie do šírky.
     
    54
    Dlhá a postupná kombinácia Žiliny, Králikova prihrávka po ľavej strane ale neslávila úspech. Druhé dejstvo zatiaľ nemá také tempo, je to pomerne opatrné.
     
    55
    Tri na dva v podaní Slovana! Kubík vyhral osobný súboj v strede poľa, aby pripravil loptu pre Crnkiča. Ten išiel stredom, dal naľavo Milinkovičovi, ktorého krížny center či strela z ľavej strany mieril mimo brány hostí!
     
    56
    Na opačnej strane mal po zlej rozohrávke belasých voľný priestor v strede poľa Michlík. Ten napriahol z 25 metrov, mieril nad bránu.
     
    57
    Obrovská možnosť pre Slovan! Milinkovič centroval z ľavej strany, Zreľák si našiel loptu v šestnástke a zblízka vo vyloženej pozícii mieril hlavou nad!
     
    58
    Odpoveď Žiliny. Mazáň mal na ľavej strane dostatok voľného priestoru a z 25 metrov poriadne napriahol smerom na bránu. Jeho pokus ale letel nad brvno.
     
    59
    Slovanu nevyšiel pokus o brejk, Crnkič stratil loptu pri kľučke na Pečovského. Michlík následne na ľavej strane vybojoval pre Šošonov rohový kop.
     
    60
    Po rohu nič zaujímavé neprišlo, bol z toho ale brejk Slovana! Milinkovič mal pred sebou len Pečovského, s ktorým zviedol bežecký súboj. Milinkovič bol o niečo úspešnejší a vystrelil z hranice šestnástky, ale len slabo do náruče Volešáka.
     
    61
    Opäť tak hrá Žilina, Slovan upustil od úvodného pressingu a teraz viac vyčkáva na svojej polovici. Žilina stratila loptu a tréner Guľa sa hnevá.
     
    62
    Slovanu nevychádzajú kombinácie v strede poľa. Najprv si so Zreľákom nerozumel Milinkovič, potom nepresne prihrával de Kamps Crnkičovi.
     
    63
    Nesúrodá fázy hry z oboch strán. Sériu nepresností ukonči faul na Kubíka v strede poľa, po ktorom Slovan získava štandardku.
     
    64
    Ďalšia nevydarená ofenzívna akcia v podaní Slovana. Milinkovič to skúšal falšovaným centrom do šestnástky šikovne, ale mieril presne medzi svojich spoluhráčov.
     
    65
    Domáci kapitán Milinkovič bojuje a na dva pokusy sa individuálne dostal do pokutového územia. Z jeho ľavej strany dával prihrávku pod seba, loptu zastavil Vavro.
     
    66
    Po rohu a centri Milinkoviča vzdušné súboje pred Volešákom. Brankár hostí s námahou boxoval, rozhodca napokon odpískal útočný faul slovanistov.
     
    67
    Dianiu na ihrisku momentálne kraľuje Milinkovič. Tentoraz z hranice šestnástky jemne vysúval na jej ľavej strane Podaného, ktorý tiesnený strieľal vedľa.
     
    68
    Vavro nám teraz trochu prisvietil vysokým odkopom lopty. Slovan bude vhadzovať na svojej útočnej polovici. Stále čakáme na úvodný gól stretnutia, šancí postupne ubúda.
     
    69
    Kubík najprv vybojoval loptu na útočnej polovici Slovana, potom ju ale stratil pri čistom obrannom zákroku Diaza. Žilina sa teraz trochu stiahla a akoby bránila výsledok.
     
    70
    Náznak možnosti Slovana. Podaný centroval z ľavej strany do šestnástky, tam bol Zreľák, vo výbornej pozícii ale nestihol zakončiť a odzbrojili ho obrancovia.
     
    71
    Na opačnej strane prienik Paura, ten sa už-už dostával do koncovky. Napokon vracajúci sa Saláta odvrátil loptu na roh.
     
    71
    Center z rohu pretiahnutý na zadnú žrď, kde si Vavro už neporadil. Hrať tak môže Slovan, Podaný vhodí aut.
     
    72
    Fáza tvrdých súbojov v strede zakončená faulom na Diaza. Rozohrávať a dopredu môže ísť Žilina.
     
    73
    Zreľák po rozohrávke Žiliny čisto obral o loptu Pečovského. Zreľák potom vysunul v protiútoku naľavo Milinkoviča, ten vybojoval roh.
     
    74
    Po centri z rohu spoľahlivo odvrátili stopéri hostí, do akcie sa ale Žilina nedostala. Hrať teda môže Slovan.
     
    75
    Do konca ostáva štvrťhodinka. Slovan sa snaží v útoku otvoriť skóre, zatiaľ ale neúspešne. Teraz belasí vybojovali na pravej strany rohový kop.
     
    76
    Štandardky Slovana zatiaľ dnes nie sú pre obranu Žiliny vážnou hrozbou. Potvrdilo sa to aj teraz, keď obrancovia hostí s prehľadom odvrátili center do bezpečia.
     
    76
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Viktor Pečovský, prichádza Miroslav Káčer.
     
    77
    Hra nám v posledných minútach upadla, nesledujeme zaujímavejšie akcie z jednej či druhej strany. Momentálne sa hrá v strede poľa.
     
    78
    Scott sa individuálne presadil a presnou prihrávkou založil akciu Slovana. Kubíka fauloval v strede Káčer, je tu štandardka pre belasých.
     
    79
    Scott centroval zo štandardky na pravú stranu pokutového územia, Milinkovičovi ale lopta pri spracovaní odskočila a Volešák ju pred ním stihol včas pokryť.
     
    79
    Akcia Slovana, Crnkič vysúval kolmicou v šestnástke Kubíka, ten po kontakte s obrancom padol na trávnik, sprvu sa zdalo, že by to mohol byť pokutový kop. Rozhodca však nechal pokračovať v hre napriek protestom domácich.
     
    80
    Miroslav Káčer zo Žiliny zastavil rodiaci sa brejk Slovana, za taktický faul na polovici súpera vidí žltú kartu.
     
    81
    Nebezpečne vyzerajúci brejk hostí, Káčer tam z hranice bránkovej čiary vyslal krížny prízemný center, loptu tam nezasiahol nikto z jeho spoluhráčov.
     
    82
    Odpoveď Slovana. Sekulič založil ofenzívnu akciu svojho tímu, na jej konci bol na ľavej strane šestnástky Crnkič. Jeho nedôraznú zblokovanú strelu pokryl Volešák.
     
    83
    Pri čiare sa rozcvičujú traja náhradníci Slovana (Simovič, Kele a Oršula), tréner Papavasiliou ale ešte nestrieda. Momentálne útočí Žilina, hostia manévrujú s loptou okolo šestnástky.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1089 divákov.
     
    84
    Milinkovič sa na pravej strane hnal do nájazdu proti Volešákovi. Zastavila ho zdvihnutá zástavka čiarového rozhodcu, signalizujúceho ofsajd.
     
    85
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza František Kubík, prichádza Filip Oršula.
     
    86
    Žilina získala po nevydarenej rozohrávke Slovana loptu v strede poľa a môže kombinovať. Hostia sa neodhodlali k strele, manévrujú s loptou okolo šestnástky.
     
    87
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Jakub Michlík, prichádza Michal Škvarka.
     
    88
    Žilinský útok zastavil Sekulič. Lopty sa potom ujal Scott, ktorý bol faulovaný, a tak môže rozohrávať Slovan z vlastnej obrannej polovice.
     
    89
    Slovanu to lieta okolo brány, ani teraz to nebol gól! Podaný centroval od postrannej čiary, na vzdialenejšej žrdi strieľal Oršula a jeho zrazený pokus namieril Zreľák aj s prispením teču obrancu tesne vedľa!
     
    90
    Po rohu hlavička Salátu na vzdialenejšej žrdi, Volešák jeho pokus s námahou všetkých síl vyškriabal spod brvna!
     
    90
    Nadstavujú sa dve minúty.
     
    90+1
    Milinkovič dostal pretiahnutý center k ľavej žrdi a zakončoval, Volešák vyrazil a Mabouka odvrátil na roh! Domáci reklamovali ruku Mabouku, penalta z toho ale nie je.
     
    90+2
    Emotívny záver zápasu, Slovan tlačí, ale aktivita domácich akoby prišla prineskoro. Žilina odvrátila aj center z rohu po šanci Milinkoviča.
     
    90+2
    Rodiaci sa brejk hostí dva na jedného! Špalek ale pristúpil k lopte pomaly a Saláta v poslednej chvíli odvrátil loptu do autu!
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Mimoriadne zaujímavý prvý duel semifinále Slovnaft Cupu medzi Slovanom a Žilinou končí bezgólovou remízou. Tento výsledok nie je veľmi obľúbený a zväčša evokuje negatívne emócie. Dnes sa však diváci nemusia sťažovať, videli zaujímavé stretnutie s príležitosťami na oboch stranách. O niečo viac príležitostí mali domáci, dnes však mali v koncovke aj veľkú smolu. S výsledkom môžu byť o niečo spokojnejší hostia.
     
    S konštatovaním, že v prvom semifinále Slovnaft Cupu medzi Slovanom a Žilinou sa zrodila remíza 0:0, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok dňa! (20:25:23)

    Tomáš Schügerl

    Góly:

    Karty:   80. Káčer (ZIL)


    ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Pliatsikas, Saláta, Sekulič, Podaný – Scott, de Kamps – Milinkovič (C), Savičevič (43. Crnkič), Kubík (85. Oršula) – Zreľák
    Náhradníci: Hrubeš (NB), Dielna, Kotula, Simovič, Crnkič, Oršula, Kele Tréner: N. Papavasiliou

    MŠK Žilina: Volešák – Švejdík, Vavro, Králik, Mabouka – Diaz, Pečovský (C) (76. Káčer), Mazáň – Špalek, Paur, Michlík (87. Škvarka)
    Náhradníci: Mandous (NB), Hučko, Hancko, Letič, Káčer, Škvarka, Hlohovský Tréner: A. Guľa

    Rozhodca: P. Hrčka – Balko, D. Hrčka

    Diváci: 1089