Grodig – Sturm Graz 1:3 (kon.) | Rheindorf Altach – Austria 2:0 (kon.) | Wolfsberger – Ried 1:0 (kon.)
Mattersburg – Admira Wacker Mödling 0:3 (kon.)
koniec
SC Rheindorf Altach
2:0 (1:0)
FK Austria Viedeň
cz Sobota 02.04.2016, 18:30 • Stadion Schnabelholz • Rakúska Bundesliga • 29. kolo
Predzápasové kurzy
    Fanoušci Austrie Vídeň jsou smutní. Jejich tým prohrál 2:0.

     
    Rheindorf doma získal cenné tři body, když před vlastními fanoušky porazil dvoubrankovým rozdílem třetí Austrii Vídeň. O osudu utkání rozhodl závěr prvního poločasu, v němž viděl Windbichler červenou kartu a následnou penaltu bezpečně proměnil Johannes Aigner. Hosté sice po přestávce hrozili a vytvořili si několik dobrých šancí, gól se jim ale v deseti mužích nakonec vstřelit nepodařilo a pojistku na vítězství domácího týmu přidal Emanuel Schreiner. Konečný výsledek. Rheindorf Altach 2 Austria Vídeň 0. (20:26:16)
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Rotpuller (FK Austria Vídeň).
     
    90+2
    Austria Vídeň střelou zpoza šestnáctky orazítkovala levou spojnici tyče a břevna a Larsen krásným lobem dopravil míč přes brankáře Kobrase do brány, jeho branka ovšem nebyla kvůli ofsajdu správné uznána!
     
    90+1
    Fotbalisté Altachu nikam nespěchají a v klidu kombinují na vlastní polovině hřiště.
     
    90
    Nad rámec utkání bylo nastaveno 5 minut.
     
    89
    Do konce utkání zbývají odehrát necelé dvě minuty a už nyní můžeme konstatovat, že Rheindorf Altach doma zvládl náročné utkání proti třetí Austrii Vídeň a udělal výrazný krok za záchranou.
     
    88
    Harrer je po krátkém ošetření zpět na nohou a závěr utkání se zřejmě obejde bez nějakého nepříjemného zranění.
     
    87
    Střídající Harrer zůstal ležet u postranní čáry na hřišti a hlavní rozhodčí k němu přiběhl, aby zjistil, zda potřebuje ošetření.
     
    84
    Střídání v týmu SC Rheindorf Altach: ze hřiště odchází Prokopič, přichází Jäger.
     
    84
    Střídající Hofbauer se postavil k rozehrání volného přímého kopu a krásnou střelou mířil přesně k pravé tyči, jenže jeho pokus nebyl dostatečně prudký na to, aby pozorného brankáře Almera překonal!
     
    83
    Střídání v týmu FK Austria Vídeň: ze hřiště odchází , přichází Kehat.
     
    83
    Meilinger stáhl v blízkosti šestnáctky svého protihráče a daroval tak domácím hráčům nebezpečný volný přímý kop.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Meilinger (FK Austria Vídeň).
     
    81
    Střídající Friesenbichler se krásně opřel do míče a jeho střela zpoza šestnáctky nadělala brankářovi Kobrasovi velké problémy, když mu málem nafackovala, nakonec ji ale dokázal odvrátit na rohový kop.
     
    80
    Do konce utkání zbývá odehrát necelých deset minut a nevypadá to, že by se na vývoji dnešního utkání mělo něco změnit. Domácí směřují za ziskem tří cenných bodů.
     
    78
    Sám Lienhart vzápětí rozehrál na pravé straně hřiště rohový kop, jeho následný centr ale dokázali hosté uprostřed šestnáctky odvrátit.
     
    77
    Lienhart si naběhl na zpětnou přihrávku svého spoluhráče a zpoza šestnáctky krásně vypálil šajtlí! Jeho střela poté mířila do pravého horního rohu brány, výtečný Almer ji ale skvělým reflexivním zákrokem vytáhl na rohový kop!
     
    76
    Střídání v týmu FK Austria Vídeň: ze hřiště odchází Kayode, přichází Friesenbichler.
     
    75
    Kayode mohl vrátit Austrií zpět do hry, když si z levé strany navedl míč na pravačku a zpoza šestnáctky napřáhl ke krásné přízemní střele, která rozvlnila boční síť u bližší levé tyče!
     
    75
    Střídání v týmu SC Rheindorf Altach: ze hřiště odchází Schreiner, přichází Harrer.
     
    73
    Dnešní utkání sleduje 6833 diváků.
     
    72
    Rheindorf Altach sice po přestávce vstřelil gól, ten ale padl z pravé strany šestnáctky.
     
    70
    Domácí fotbalisté to ve druhém poločase hodně zkoušejí zpoza šestnáctky, ani tentokrát ale jejich střela nezamířila mezi tři tyče.
     
    69
    Johannes Aigner zkusil vypálit zpoza šestnáctky, jeho pokus byl ale nepřesný a zamířil daleko vedle levé tyče.
     
    68
    Austria už vzadu hraje na velké riziko, což domácím fotbalistům umožňuje vyrážet do rychlých protiútoku.
     
    67
    Střídající Hofbauer dal o sobě krátce po příchodu na hřiště vědět, když zpoza šestnáctky napřáhl k přízemní střele, která mířila přesně k levé tyči, brankář Almer byl u ní ale včas.
     
    65
    Střídání v týmu SC Rheindorf Altach: ze hřiště odchází Salomon, přichází Hofbauer.
     
    64
    Domácí Rheindorf Altach připravil po hodině hry první střídání, u postranní čáry už je připravený Hofbauer.
     
    63
    To byl nádherný fotbalový okamžik, k jehož dokonalosti chyběl pouze gól.
     
    62
    Martschinko nádherně odcentroval z levého křídla a uprostřed šestnáctky našel nabíhajícího Kayodeho, který stál sice zády k bráně, přesto se ale pokusil zakončit a jeho následná patička zamířila těsně nad!
     
    61
    Austria se vydala směrem vpřed, její akci ale na hranici šestnáctky zastavil ofsajd.
     
    60
    Je za námi téměř hodině hry a domácí fotbalisté mají otěže utkání pevně ve svých rukou.
     
    57
    Rheindorf v dnešním utkání sahá po třetí výhře v řadě, přičemž během těch posledních dvou neinkasoval žádný gól.
     
    56
    Rheindorf Altach krátce po přestávce zdvojnásobil své vedení a za současného stavu už to z Austrií Vídeň vypadá hodně špatně.
    56. Emanuel SCHREINER - 2:0
     
    56
    Rheindorf Altach právě vstřelil branku!
    EMANUEL SCHREINER střílí gól a po necelé hodině hry zvyšuje na 2:0!! Aigner vyhrál důležitý hlavičkový souboj a míč se dostal k Ngwatovi-Mahopovi, který krásnou kolmou přihrávkou našel v pokutovém území Emanuela Schreinera, a ten vzápětí z blízkosti levačkou zamířil přesně k pravé tyči.
     
    55
    Fotbalisté Altachu vyrazili do rychlého protiútoku, který ještě zrychlili krásnou kolmou přihrávkou, jeden z domácích hráčů se ale na levé straně šestnáctky ocitl mimo střelecký úhel a před bránu poslal dobrou zpětnou přihrávkou, bohužel pro domácí ale na vzdálenější pravé tyči nebyl žádný z jeho spoluhráčů.
     
    54
    Austria Vídeň se po přestávce probrala z letargie, a přestože hraje bez vyloučeného Windbichlera, směrem vpřed je mnohem nebezpečnější.
     
    53
    Hosté měli vzápětí výhodu dvou rohových kopů, z nichž ten první byl velmi nebezpečný a po teči jednoho z domácích fotbalistů zamířil těsně vedle vzdálenější levé tyče.
     
    52
    Obránce Larsen dal o sobě na opačné straně pořádně vědět, když se po centru z pravého křídla dostal uprostřed šestnáctky k hlavičce a nikým neatakovaný mířil pod břevno, jenže domácí brankář Kobras vytáhl parádní reflexivní zákrok a jeho pokus vytáhl nad!
     
    51
    Johannes Aigner mohl vstřelit svůj druhý gól v utkání, když v pokutovém území v tísni krásně natáhl nohu do vzduchu a centr ze standardní situace usměrnil těsně nad břevno!
     
    50
    Oba týmy se prezentují velice fyzickou hru, která na obou stranách přináší standardní situaci, ani po jedné z nich ale zatím gól ani nějaká vážná branková příležitost nevznikla.
     
    49
    Holzhauser na levém křídle v blízkosti půlící čáry rozehrál standardní situaci, jenže následný dlouhý diagonální pas mu vůbec nevyšel a zamířil na vzdálenější pravé tyči do území nikoho.
     
    48
    Hosté vstoupili do druhého poločasu i přes oslabení pořádně zostra a od vyrovnávacího gólu je příliš mnoho nedělilo. Austria vzápětí měla výhodu rohového kopu, po něm už ale žádné nebezpečí pro domácí bránu nepřišlo.
     
    47
    Grünwald mohl krátce po přestávce vyrovnat na 1:1!! Austria Vídeň rozehrála druhý poločas a po krásné kombinaci se dostal na hranici šestnáctky ke střele Grünwald, který z otočky pálil pravačkou k levé tyči, brankář Kobras byl ale připraven a jeho pokus vytáhl na rohový kop!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:33.
    Domácí fanoušci mohou být spokojeni. Altach vede 1:0!

     
    Utkání mezi Altachem a Austrií nabízelo od úvodu otevřené a ofenzivně laděné utkání, v němž se šance střídaly na obou stranách a oba týmy si vytvořily jednu velice slibnou. Těsně před přestávkou je ale vystřídaly ostré osobní souboje a Windbichler pět minut před přestávkou stáhl v pokutovém území k zemi Johannese Aignera, který následnou penaltu sám bezpečně proměnil, a hosté budou dohrávat zbytek utkání o deseti. Rheindorf Altach 1 Austria Vídeň 0.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Do konce prvního poločasu zbývá odehrát necelých 120 sekund a vypadá to vypadá, že Altach bude odcházet do kabin spokojenější.
     
    45
    Nad rámec prvního poločasu byly nastaveny 2 minuty.
     
    44
    Blíží se samotný závěr prvního poločasu, ve kterém Altach vede nad Austrií v zápase s velkým nábojem překvapivě 1:0.
     
    43
    Gordon přes tři protihráče Altachu pronikl středem hřiště do šestnáctky a poté napřáhl ke střele, která skončila zhruba dva metry nad! To byla velká příležitost.
     
    42
    Střídání v týmu FK Austria Vídeň: ze hřiště odchází Lucas Venuto, přichází Serbest.
    42. Johannes AIGNER - 1:0
     
    42
    Rheindorf Altach právě vstřelil branku!
    JOHANNES AIGNER v závěru prvního poločasu proměňuje penaltu a posílá Rheindorf Altach do vedení!! Nejlepší střelec domácího celku se ze značky pokutového kopu nemýlil a přízemní střelou zamířil přesně k levé tyči.
     
    40
    Červenou kartu dostává Windbichler (FK Austria Vídeň).
    40. Windbichlerův faul v pokutovém území na Aignera.
     
    40
    Windbichler stáhl v pokutovém území k zemi Aignera, který si nabíhal na centr z pravé strany, je tu penalta pro Altach!
     
    39
    Kayode předvedl pořádně divadlo, když nejprve jako řepu zezadu okopával svého protihráče a po jeho otočení vzápětí nafilmoval pád, během něhož měl dostat loktem do obličeje. Rozhodčí mu to ale lidově řečeno „nesežral“ a útočník Austrie sám viděl žlutou kartu.
     
    38
    Žlutou kartu dostává Kayode (FK Austria Vídeň).
     
    37
    Johannes Aigner zbytečně zajel do jednoho ze svých spoluhráčů, který v blízkosti své šestnáctky rozehrával, a za svůj ostrý faul uviděl žlutou kartu.
     
    37
    Žlutou kartu dostává Aigner (SC Rheindorf Altach).
     
    35
    Do konce prvního poločasu zbývá odehrát něco málo přes deset a Altach doma stále hraje s favorizovanou Austrií bez branek 0:0.
     
    34
    Lucas Venuto dokázal na levém křídle v obtížné situaci vytěžit maximum, když v obležení dvou protihráčů vybojoval pro svůj tým autové vhazování.
     
    33
    Kolmá přihrávka v podání Netzera byla nepřesná a hostující brankář Almer mohl v klidu rozehrát. Hra byla během posledních minut několikrát přerušována, což opět přispělo k tomu, že tempo utkání opadlo.
     
    32
    Johannes Aigner vypomohl obraně, když na bližší pravé tyči odvrátil centr hostujícího celku z rohového kopu.
     
    31
    Zech odvádí na levém křídle obrany skvělou práci, když po několikáté v zápase přerušil kombinaci hostů a odvrátil míč na rohový kop.
     
    30
    Lucas Galvão se vrátil zpět na hřiště a vypadá to, že bude v zápase i přes drobné poranění ramene pokračovat.
     
    29
    Lucas Galvão odešel za postranní čáru a drží se za pravé rameno, které to zřejmě nepříjemně odneslo.
     
    28
    Hra byla přerušena a na hřiště vyběhli lékaři domácího celku.
     
    27
    Jeden z hráčů Altachu zůstal ležet na pravé straně vlastního pokutového území, na které předvedl krásný a čistý skluz, při defenzivním zákroku se ale zřejmě zranil.
     
    26
    Martschinko byl v souboji dvou hráčů s číslem 28 stažen k zemi Prokopičem a hosté mohli v blízkosti půlící čáry v klidu rozehrávat.
     
    25
    Hosté se vydali po levém křídle směrem vpřed a po ztrátě míče předvedli dobré napadání, během něhož se provinili proti pravidlům.
     
    24
    Úvodních pětačtyřicet minut se přehouplo do své druhé poloviny a Rheindorf Altach hraje s Austrií Vídeň zatím bez branek 0:0.
     
    23
    Holzhauser napřáhl ze střední vzdálenosti k dalekonosné skákavé střele, která postrádala razanci a stala se pochoutkou Kobrase.
     
    22
    Aignerovi se rozhodnutí rozhodčího nelíbilo a jen bezmocně zakroutil hlavou, do nějakých ostřejších výrazů se ale nepouštěl.
     
    21
    Johannes Aigner si uprostřed šestnáctky zpracoval míč po centru Schreinera a z otočky se chystal vypálit, jenže podklouzl a vzápětí mu byl odpískán faul na Windbichlera.
     
    20
    Stále platí, že se na hřišti Rheindorfu hraje vyrovnané a otevřené utkání, které jen zhruba na tři minuty přerušila hluchá pasáž hry.
     
    19
    Altach na opačné straně odpověděl dvěma střeleckými pokusy zpoza šestnáctky, Lucas Galvão ani Lienhart ale mezi tři tyče nezamířili.
     
    18
    Po rozehrání rohového kopu si fotbalisté Austrie vytvořili obrovskou šanci, když míč propadl na vzdálenější pravou tyč a po následném centru Rotpuller hlavičkoval těsně vedle pravého horního rohu brány!
     
    17
    Lienhart odvedl v obraně skvělou práci a centr Austrie z levé strany šestnáctky odvrátil na rohový kop.
     
    16
    Domácí fotbalisté se pokusili zrychlit hru kolmou přihrávkou do šestnáctky, ta ale žádného z hráčů v bílých dresech nenašla a brankář Almer mohl v klidu rozehrávat nohou.
     
    15
    Tempo zápasu trochu opadlo a oba týmy svádí boj ve středu hrací plochy. Altach dobře brání, zároveň se ale nemůže dostat směrem vpřed a jeho akci zastavují nepřesné přihrávky.
     
    14
    Austria Vídeň vyrazila směrem vpřed, jenže její následnou akci zastavila nepřesná kolmá přihrávka, po které brankář Kobras mohl v klidu odkopávat od své brány.
     
    13
    Altach je během posledních minut utkání nebezpečnější, zatím se ale podruhé v utkání k ohrožení Almerovy brány nedostal.
     
    12
    Ze zápasu je odehráno více než deset minut a zatím sledujeme velice otevřené a ofenzivně laděné utkání.
     
    11
    Rheindorf na pravé straně hřiště rozehrál rohový kop a následný centr v pohodě stáhl ze vzduchu brankář Almer.
     
    10
    Fotbalisté Altachu opět zahrozili na pravé straně, kde do šestnáctky posílali nebezpečnou kolmou přihrávku, před Prokopičem ale ve skluzu skvěle zasáhl jeden z hráčů Austrie a odvrátil míč na rohový kop.
     
    9
    Austria Vídeň byla během úvodních minut aktivnějším týmem a dostala se k několika střelám, ty ale zamířily mimo a na opačné straně mohl z ničeho nic udeřit Schreiner.
     
    8
    Domácí fotbalisté po pravém křídle rozjeli krásnou kombinační, po které se uprostřed šestnáctky dostal ke střele s největší pravděpodobností Schreiner, který bez přípravy pálil k pravé tyči, brankář Almer byl ale pozorný a předvedl první dobrý zákrok!
     
    7
    Vídeňský celek se nachází na třetím místě rakouské Bundesligy a od úvodních minut ukazuje, kdo je favoritem dnešního duelu.
     
    6
    Austria následný rohový kop chytře rozehrála směrem k půlící čáře a Lucas Venuto měl dostat času na to, aby si míč připravil na střelu, jeho přízemní pokus ale nakonec zamířil daleko vedle levé tyče.
     
    5
    Austria Vídeň se v blízkosti rohového praporku na pravé straně hřiště dostala k centru, který dobře bránící Zech odvrátil na rohový kop.
     
    4
    Rheindorf Altach v úvodu utkání spoléhá především na rychlé protiútoky, což by mohla být cesta k úspěchu.
     
    3
    Domácí Schreiner se nadechl k velkému sólu, jenže si vzápětí netroufl proniknout mezi dva protihráče a ten třetí ho po zasekávačce o míč připravil.
     
    2
    Při druhé střele to zkoušel zpoza šestnáctky Lucas Venuto, jehož střela sice mířila k levé tyči, jenže nebyla dostatečně prudká na to, aby se k ní brankář Kobras nedokázal přesunout.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Harkam dal právě pokyn k zahájení zápasu a hosté se během úvodní minuty dostali ke dvěma střelám, ani jedna z nich ale na překonání brankáře Kobrase nestačila.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    SC Rheindorf Altach: Kobras – Lienhart, Zwischenbrugger, Zech, Lucas Galvão – Salomon, Netzer – Ngwat-Mahop, Prokopič, Schreiner – Aigner. (rozestavení 4-2-3-1)
    Náhradníci: Pöllhuber, Harrer, Brandner, Hofbauer, Luxbaucher, Jäger, Schiling.

    FK Austria Vídeň: Almer – Larsen, Windbichler, Rotpuller, Martschinko – Holzhauser, Grünwald – Lucas Venuto, Gorgon, Meilinger – Kayode. (rozestavení 4-2-3-1)
    Náhradníci: Vukojević, Pentz, Koch, De Paula, Kehat, Serbest, Friesenbichler.

    Rozhodčí: A. Harkam. Asistence: R. Steinacher, A. Staudinger. Čtvrtý rozhodčí: D. Muckenhammer.
    Fotbalisté domácího Rheindorfu Altach během rozcvičení.

     
    Austria Vídeň zavítá v sobotu na hřiště Rheindorfu, který v letošní sezóně rakouské Bundesligy sice bojuje o záchranu, aktuálně se ale veze na vítězné dráze, zatímco hosté dvě utkání čekají na čele tabulky na plný bodový zisk. Utkáním 29. kola rakouské ligy mezi Altachem a Austrií Vídeň Vás provede Tomáš Reiner.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Tomáš Reiner

    Góly: 42. Aigner (pen.), 56. Schreiner

    Karty:   37. Aigner (ALT) – 38. Kayode (AUV), 82. Meilinger (AUV), 90+4. Rotpuller (AUV)   40. Windbichler (AUV)


    SC Rheindorf Altach: Kobras – Lienhart, Zwischenbrugger, Zech, Lucas Galvão – Salomon (65. Hofbauer), Netzer – Ngwat-Mahop, Prokopič (84. Jäger), Schreiner (75. Harrer) – Aigner. (rozestavení 4-2-3-1)
    Náhradníci: Pöllhuber, Brandner, Luxbaucher, Schiling.

    FK Austria Viedeň: Almer – Larsen, Windbichler, Rotpuller, Martschinko – Holzhauser (83. Kehat), Grünwald – Lucas Venuto (42. Serbest), Gorgon, Meilinger – Kayode (76. Friesenbichler). (rozestavení 4-2-3-1)
    Náhradníci: Vukojević, Pentz, Koch, De Paula.

    Rozhodca: A. Harkam. Asistence: R. Steinacher, A. Staudinger. Čtvrtý rozhodčí: D. Muckenhammer

    Diváci: 6833