Troyes – Paríž 0:9 (kon.) | Nantes – Angers 2:0 (kon.) | Rennes – Lyon 2:2 (kon.)
koniec
Stade Rennes
2:2 (0:1)
Olympique Lyon
cz Nedeľa 13.03.2016, 21:00 • Roazhon Park (Rennes) • Ligue 1 Uber Eats • 30. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Rafael před hranicí pokutového území předložil míč Ghezzalovi, který Lopese protáhl razantní pumelicí.
    82. Jeremie BOGA - 2:2
     
    82
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Příznivci Rennais jásají, domácí tým totiž dokázal vyrovnat! Parádní přihrávku za obŕanu obdržel Dembèlé, nacházel se na hraně ofsajdu, ale rozhodčí nechal hru plynout dál. Proti němu skvěle vyběhl Lopes, který dokázal míč vyrazit. K odraženému balonu se však dostal střídající JEREMIE BOGA a jeho jedovatou střelu zastavila až síť.
     
    80
    Třetí střídání v týmu Stade Rennais FC: ze hřiště odchází Pedro Henrique, na závěrečnou desetiminutovku vbíhá do hry Kermit Erasmus, pro něhož je to v prvním týmu Stade Rennais premiéra.
     
    78
    Vzápětí přichází druhé střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odstupuje Jordan Ferri, místo něhož si přichází zahrát Corentin Tolisso.
     
    77
    Střídání v týmu Olympique Lyon: hrací plochu opouští Sergi Darder, opačným směrem míří Clément Grenier.
     
    71
    Rachid Ghezzal (Olympique Lyon) velice tvrdě uzemnil Zeffaneho a naprosto po právu uviděl žlutou kartu.
    70. Fallou DIAGNÉ - 1:2
     
    70
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Domácí příznivci mají důvod k radosti, jejich tým totiž dvacet minut před koncem řádné hrací doby vsítil kontaktní gól! Rennais díky sražené střele vybojovalo rohový kop. Jeho exekutorem se stal Dembèlé, jenž poslal centr na zadní tyč, kde hlídkoval FALLOU DIAGNÉ a ten gólmana Lyonu překonal střelou mezi jeho nohy.
     
    65
    Fallou Diagné (Stade Rennais FC) se ve vzdušném souboji dopustil faulu, když nedovoleným způsobem atakoval Lacazetteho. Za své počínání si pak prohlédl žlutou kartu.
    55. Alexandre LACAZETTE - 0:2
     
    55
    Lyon právě vstřelil branku!
    Rozdíl ve skóre je dvoubrankový! Hosté zahrávali přímý volný kop ze střední vzdálenosti, ale centr byl odvrácen. K odraženému míči se na pravé straně hřiště dostal Ferri a bez přípravy ho nasměroval opět do předbrankového prostoru. Na centr nadýchaný centr svého spoluhráče si naskočil ALEXANDRE LACAZETTE, který přes vyběhnuvšího Costila poslal hlavou do sítě.
     
    53
    Po jednom z faulů vznikla rozmíška mezi hráči. V ní byli nejaktivnější Ousmane Dembèlé (Stade Rennais FC) a Bakary Koné (Olympique Lyon). Oba zmínění aktéři za nesportovní chování inkasovali po jedné žluté kartě.
     
    50
    Gelson Fernandes (Stade Rennais FC) byl ve středu hřiště v souboji o míč příliš pozdě, svému soupeři přišlápl nárt, za což mu byl vyměřen žlutý trest.
     
    46
    Další střídání v týmu Stade Rennais FC: nezahraje se už ani Yoann Gourcuff, kterého nahradil Jeremie Boga.
     
    46
    Trenér Stade Rennais FC o poločasové přestávce zamíchal se setavou: do druhé půle už nenastoupil Pedro Mendes, místo něhož nastoupil Fallou Diagné.
     
    35
    Po Ghezzalově centru se v postavení mimo hru objevil Lacazette.
    33. Rachid GHEZZAL - 0:1
     
    33
    Lyon právě vstřelil branku!
    Hostující tým se krátce po půlhodině hry ujímá vedení! Míč na vlastní polovině dokázal ukořistit Sergi Darder, který kupředu vysunul Corneta. Ten se dostal až za záda obránců a z levé strany poslal míč do šestnáctky volnému RACHIDU GHEZZALOVI, pro něhož nebyl problém přesně zakončit.
     
    33
    Exekutorem přímého volného kopu se stal Dembèlé, jenž poslal balon kolem zdi, ale u pravé tyče ho dokázal vyrazit Lopes.
     
    32
    Dembèlé podnikl individuální akci, při které se chtěl přes několik hráčů prodrat až do pokutového území. Před jeho hranicí byl však stažen Maximem Gonalonsem (Olympique Lyon), který za svůj faul uviděl žlutou kartu.
     
    27
    Velmi rušno bylo ale také na opačné straně hřiště. Na přihrávku za obranu si totiž naběhl Pedro Henrique a podařilo se mu rozvlnit sít´. Fotbalisté Rennais se však ze vstřelené branky radovali jen chvíli, neboť jim byl odmáván ofsajd a gól tedy platit nemůže.
     
    26
    Hosté byli nebezpeční také po uvedení míče do hry, když hlavičkový pokus z bezprostřední blízkosti vyrazil takřka z brankové čáry obránce a následnou jedovatou dorážku ukryl do své náruče pozorný Costil.
     
    25
    Olympique Lyon měl výhodu rozehrávky rohového kopu. Na Ghezzalův nadýchaný centr si naskočil Bakary Koné. Mířil do horní části brány, ale gólman Costil předvedl úspěšný zákrok, když balon vyrazil nad břevno.
     
    20
    Dalším potrestaným hráčem žlutou kartou je za nedovolený zákrok Pedro Henrique (Stade Rennais FC).
     
    19
    Žlutou kartu dostává Rafael (Olympique Lyon).
     
    18
    Olympique Lyon zahrával standardní situaci ze střední vzdálenosti. Jejím exekutorem se stal Lacazette, který vyslal pumelici, po níž se za zády Costila rozezvučelo břevno. Brankář domácího týmu si na míč lehce sáhl, bude se tak kopat od rohového praporku.
     
    12
    Hosté už se dostávali do další nadějné pozice, když si to do pokutového území mašíroval Cornet, toho však u rohu šestnáctky nedovoleným způsobem zastavil Pedro Mendes (Stade Rennais FC), jenž se stal prvním hráčem zápasu potrestaným žlutou kartou.
     
    10
    Další velká šance Lyonu! Fotbalisté hostujícího mužstva na útočné polovině vybojovali míč a po chytré přihrávce vnikl do pokutového území Lacazette. Kličkou doleva se dostal až za brankáře, ale z ostrého úhlu dokázal nastřelit pouze tyč.
     
    5
    Po uvedení míče do hry se kulatého nesmyslu zmocnili hráči hostujícího týmu, kteří zaútočili po levé straně, odkud do pokutového území odcentroval míč Cornet a následná Ferriho hlavička zamířila těsně vedle pravé tyče Costilovy svatyně.

    Lukáš Jasoněk

    Góly: 70. Diagné (Dembèlé), 82. Boga – 33. Ghezzal (Cornet), 55. A. Lacazette (Ferri)

    Karty:   12. Mendes (REN), 20. Henrique (REN), 50. Fernandes (REN), 53. Dembèlé (REN), 65. Diagné (REN) – 19. Rafael (LYO), 32. Gonalons (LYO), 53. Koné (LYO), 71. Ghezzal (LYO)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 9:11. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 17:11.
    Stade Rennes: Costil – Danzé (C), Mendes (46. Diagné), Armand, Zeffane – Fernandes, André – Grosicki, Gourcuff (46. Boga), Dembèlé – Henrique (80. Erasmus).
    Náhradníci: Diallo – Gnagnon, Moreira, Diagné, Boga, Baal, Erasmus.

    Olympique Lyon: A. Lopes – Rafael, Koné, Umtiti, Morel – Ferri (78. Tolisso), Gonalons (C), Darder (77. Grenier) – Ghezzal, A. Lacazette, Cornet.
    Náhradníci: Gorgelin – Bedimo, Perrin, Grenier, Tolisso, Jallet, Del Castillo.

    Rozhodca: Schneider – Viala, Annonier