Tisková konference AC Sparta Praha před EL (kon.) | Tisková konference S.S. Lazio před EL (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference S.S. Lazio před zápasem Evropské ligy

cz Streda 09.03.2016, 18:30Tlačové konferencie
     
    To je z dnešní tiskové konference vše. Připomínám, že utkání začíná zítra ve 21:05 a samozřejmě jej přineseme v našem přenosu. (19:00:34)
     
    Proč se liší výkony, když nastoupíte z lavičky proti těm, když nastoupíte v základní sestavě?

    Keita: To je otázka spíše na trenéra (s úsměvem). Teď proti Turínu mi to z lavičky vyšlo. Nicméně trenér to má složité, má spoustu hráčů s různými charakteristikami, tak musí složit nejsilnější tým. Já osobně když nastoupím, tak se snažím podat co nejlepší výkon.
     
    Jaká je nálada v šatně před 180 minutami se Spartou?

    Keita: Musíme se soustředit na každý jednotlivý zápas, nastoupit v klidu a ať to dopadne jakkoliv, tak svět nekončí. Musíme předvést kompaktní, dobrý výkon a jít zápas od zápasu.
     
    Jaká byla reakce hráčů po losu, kdy Lazio dostalo Spartu Praha?

    Keita: Během losu byl celý tým pohromadě, obědvali jsme a sledovali los. V osudí už zůstaly jen silné týmy, tak nebyla žádná zvláštní reakce, že jsme dostali zrovna Spartu. Teď už je vše v našich rukou a musíme ze sebe vydat to nejlepší.
     
    Jak se cítíte po trestu, že zítra můžete nastoupit a také na mezinárodní fotbal, když jste byl povolán do národního týmu?

    Keita: Uvědomil jsem si svoji chybu, jsem mladý hráč, který dělá chyby, ale chybami se člověk učí. Do zápasu jsem připraven ať už bych nastoupil v základu nebo z lavičky. Letos cítíme šanci dostat se daleko a přinést do Říma hrdost z úspěchu. Do reprezentace byla moje volba, jelikož mám ještě španělské občanství, s ohledem na rodinu a těším se na reprezentační úrovni, kde by mě mohla čekat zajímavou budoucnost.
     
    Jste přesvědčen, že budete postaven v základní sestavě?

    Keita: Záleží na panu trenérovi, já jsem připraven hrát na středu i na křídle. Očekávám ale tvrdý agresivní zápas, musíme se soustředit sami na sebe, nekoukat na soupeře a věřím, že když budeme hrát jako v druhém poločasu v Turíně, mělo by to přinést pozitivní výsledek.
     
    Pokračujeme otázkami na senegalského ofenzivního fotbalistu Keitu.
     
    Budou hrát zítra Lulić s Keitou a v jaké pozici?

    S. Pioli: K dispozici mám celou řadu hráčů a nebudu zatím nic specifikovat. Postavím je, jak je postavím a věřím, že všichni odehrají výborný zápas.
     
    Jaké si dáváte šance na to celkové vítězství v Evropské lize a pamatujete si na zápas, kdy jste ještě v Praze sám hrál za Juventus v roce 1985?

    S. Pioli: Vždy je hezké snít, ale musíme se hlavně soustředit na postup přes Spartu a v první řadě na dobrý výsledek zítra, tedy jít postupnými kroky. Na zápas za Juventus si pamatuji, že jsme zde sice prohráli 0:1, ale doma jsme vyhráli 3:0 a nakonec celé PMEZ vyhráli, byť to bylo vítězství bez radosti kvůli tomu, co se stalo v Bruselu.
     
    Jakou důležitost přikládáte Evropské lize a jaké máte plány s Miroslavem Klosem?

    S. Pioli: Důležitost Evropské ligy spatřuji jako velmi vysokou, protože se před námi otevírá možnost tuto prestižní soupeř vyhrát. Klose je obrovský hráč, který je vždy k dispozici pro tým, velký profesionál a skvělý týmový hráč.
     
    Jaký výsledek byste si přáli? Berete v potaz, že Sparta má nejlepší obranu v české lize?

    S. Pioli: Důležité je pro nás dát gól, ale ještě důležitější je odvézt si pozitivní výsledek. Sparta je silný soupeř a budeme hrát s vědomím toho, jak silný soupeř proti nám stojí.
     
    Proč jste nechal doma Djordjeviće a Mauriho?

    S. Pioli: Dvojzápas bereme jako 180 minut, ale pro nás je podstatné odvést dobrý výsledek už v těch prvních devadesáti minutách. Hráče jsem nechal doma, protože by nebyli v sestavě a mohou doma trénovat a připravit se na další zápasy. Důležité pro nás je aby se uzdravili.
     
    Stavíte nejlepší tým, ale dvakrát jste střídal v prvním poločasu, znamená to, že Milinković-Savić i Keita jsou připraveni hrát v dnešním zápase?

    S. Pioli: Všichni budou připraveni, jak základní jedenáctka, tak hráči na lavičce, pokud budeme potřebovat změnit charakter naší hry.
     
    Po nepříliš kvalitních výsledcích v Serii A jste schopni zapnout na vyšší obrátky?

    S. Pioli: Jsme dobře připraveni a výsledky ze Serie A nic neznamenají. Už jsme letos v Evropské lize ukázali, že se dokážeme dobře připravit a to co jsme odehráli v lize, se v Evropě nepočítá.
     
    Statistiky Sparty hovoří o dobré připravenosti, ale také o mnoha faulech. Očekáváte urputnou bitvu?

    S. Pioli: Očekávám složitý zápas, protože Sparta stejně jako my nebyla poražena, očekávám obtížný zápas.
     
    Začne se otázkami na trenéra Stefana Pioliho.
     
    V tiskovém středisku pražské Sparty na Letné se uskuteční tisková konference zástupců italského velkoklubu Lazio Řím před zítřejším utkáním Evropské ligy proti domácí Spartě.

    Po kompletním osmadvacátém kole italské Serie A je Lazio na osmém místě se ziskem 38 bodů a velmi vyrovnanou bilancí deseti výher a deseti porážek. Po deklasování poslední Verony 5:2 ale v posledních třech zápasech Lazio nevyhrálo a dokonce vstřelilo jedinou branku.

    Základní skupinou G Evropské ligy Lazio prošlo bez porážky, když díky čtyřem výhrám a dvěma remízám ponechalo za sebou St. Ettiene, loňského finalistu Dněpr Dněpropetrovsk i norský Rosenborg Trondheim. V prvním jarním kole pak Lazio přehrálo Galatasaray Istanbul po výsledcích 1:1 v Istanbulu a 3:1 na domácím Olympijském stadiónu v Říme.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 18:30.

    Tomáš Kohlmann