Slovan Bratislava – Michalovce 1:0 (kon.)
koniec
ŠK Slovan Bratislava
1:0 (0:0)
MFK Zemplín Michalovce
Streda 09.03.2016, 16:00 • Pasienky, Bratislava (kapacita 11 907 divákov) • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Bude sa dnes v Bratislave hrať?

    V hlavnom meste od noci intenzívne pršalo, k čomu sa pridal aj silný vietor. V súčasnosti však dážď ustáva a iba mierne popŕcha. Hracia plocha je prirodzene podmáčaná, momentálne však platí, že zápas sa dnes odohrá. Vyhliadka do najbližších hodín je pozitívna, počasie sa od rána predsa len mierne zlepšilo. V prípade zmien vás budeme včas informovať.
     
    Zápas v Bratislave sa zrejme neodohrá! Ihrisko je podmočené, usporiadatelia už z neho aj vzali rohové zástavky. Čakáme na konečné rozhodnutie zo strany rozhodcov, s veľkou pravdepodobnosťou však bude zápas preložený.
     
    Zápas Slovan Bratislava – MFK Zemplín Michalovce je odložený pre nespôsobilosť hracej plochy! Ihrisko je po intenzívnom daždi podmočené a rozhodca nechcel riskovať zdravie hráčov. O náhradnom termíne vás budeme včas informovať, želáme vám ešte pekný večer.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, vítam vás pri sledovaní dohrávaného stretnutia 21. kola Fortuna ligy medzi ŠK Slovan Bratislava a MFK Zemplín Michalovce. Ako môžete čítať či vidieť na fotografiách nižšie, počas pôvodného termínu (1.3. od 19:00) bolo ihrisko na Pasienkoch po intenzívnych dažďoch nespôsobilé a hlavný arbiter rozhodol o odložení zápasu. Situácia mužstiev sa za ten čas zmenila – Slovan vyhral aj druhý jarný zápas vonku, Michalovce zase šokovali vicemajstra zo Žiliny.

    -------------------------------------------------------------------------
    Aktuálna forma a postavenie v tabuľke

    Slovanu sa zatiaľ na jar výsledkovo darí, v hernom prejave sú ešte rezervy, podstatné ale je, že belasí vyhrali oba jarné duely na ihriskách súperov. Stále tak platí, že Slovan našiel premožiteľa v lige naposledy 12. septembra 2015 v Žiline. Odvtedy belasí trinásťkrát v rade neprehrali. V tabuľke stíhajú vedúci Trenčín, na 2. mieste majú na konte 47 bodov pri skóre 32:14, na aktuálneho majstra strácajú len 4 body.

    Michalovce síce do jari vstúpili domácou nešťastnou prehrou s Trnavou, všetko si ale vynahradili v Žiline, kde po dramatickom priebehu triumfovali 3:2. Výrazne si tak pomohli v tabuľke, kde poskočili na 10. priečku so ziskom 18 bodov a skóre 23:39. Náskok pred poslednou Skalicou narástol na 5 bodov.

    ------------------------------------------------------------------
    Posledné zápasy tímov

    20. kolo: Trenčín – Slovan 0:2 (0:2), góly Kubík, Priskin
    22. kolo: Podbrezová – Slovan 0:1 (0:1), Kubík

    20. kolo: Michalovce – Trnava 0:1 (0:0)
    22. kolo: Žilina – Michalovce 2:3 (2:2), Lukič 2, Koscelník

    ------------------------------------------------------------------
    Vzájomné zápasy

    Michalovce účinkujú v najvyššej súťaži historicky po prvýkrát, tímy teda odohrali zatiaľ iba jeden vzájomný zápas. V septembri sa hralo taktiež v strede týždňa, v Michalovciach vtedy v búrlivej kulise vyhral Slovan 2:1. Duel bol dramatický, Slovan po polčase viedol vďaka penalte Milinkoviča, domáci vyrovnali minútu pred koncom po hlavičke de Marca. V poslednej minúte si však Peltierovu hlavičku vrazil do siete obranca Šimčák a stanovil na konečných 1:2. Extempore po zápase sa "blysol" domáci tréner Šturma, ktorý sa nevyberane sťažoval na výkon rozhodcov a aj si za to odsedel pár ďalších zápasov na tribúne.

    10. kolo:
    Michalovce – Slovan 1:2 (0:1)
    Góly:
    89. De Marco – 34. Milinkovič, 90. Šimčák (vlastný)
    4575 divákov

    -----------------------------------------------------------------------
    ŠK SLOVAN BRATISLAVA

    Najúspešnejší klub slovenskej futbalovej histórie prešiel počas sezóny významnou obmenou. Nemenil sa len hráčsky káder, vedenie zároveň uzavrelo dohodu s fanúšikovskými skupinami, ktoré sú tak pripravené opäť podporovať belasých. Z kádra odišli Krnáč (hosťovanie v Skalici), Hudák (hosťovanie v Skalici), Gorosito (bez angažmánu), Čikoš (Poľsko), Peltier (Pavlodar, Kazachstan), Záhumenský (Skalica), Štefánik (hosťovanie v Bialsko-Biala, Poľsko), Ďuriš (hosťovanie v SD Zavrč), Mészáros (Puskás Akademia, Maďarsko).

    Miesto nich prišli kvalitné posily – do brány Karel Hrubeš zo Slavie Praha, do obrany Vasileios Pliatsikas (Metallurg Doneck), Claude Dielna (Sheffield Wednesday), Moise Adilehou (Vitré). Zálohu vystužia Granwald Scott (Ajax Cape Town), Joeri de Kamps (Breda), Adrián Kopičár (Žilina) a Nerman Crnkič (voľný hráč).

    Slovan má pred jarou tie najvyššie ambície, po dvoch jarných výhrach na ihriskách súperov a hlavne v Trenčíne je znovu jednoznačne v hre o majstrovský titul. Belasí navyše stále účinkujú aj v Slovenskom pohári, kde sa v štvrťfinále stretnú so Senicou.

    ------------------------------------------------------------------------
    MFK ZEMPLÍN MICHALOVCE

    Najvýznamnejšia zmena na východe Slovenska nastala počas zimy na trénerskom poste. Čecha Františka Šturmu nahradil rešpektovaný bývalý tréner slovenskej reprezentácie, Slovana Bratislava, Senice či pražskej Sparty Stanislav Griga. Prestupová politika priniesla očakávané odchody a zaujímavé posily. Z klubu odišli legionári Montero, Caballero, Mensah a Barroso Sanchez, do českého Hradca Králové zamieril útočník Nworah. Najvýznamnejšou posilou by mal byť ofenzívny záložník a v prípade potreby aj útočník Filip Serečin, ktorý prichádza z Košíc. V útoku by mala vypomôcť aj ruská akvizícia Votinov z Vladivostoku. Ďalšími zahraničnými posilami sú dvaja hráči z FK Minsk, konkrétne obranca Sviarčinskij a záložník Lukič.Na hosťovanie prichádza grécky záložník Savvidis.

    Michalovce čaká ostrý boj o záchranu, na Zemplíne určite urobia všetko pre to, aby v nováčikovskej sezóne udržali najvyššiu súťaž. Budú to však mať ťažké, Skalica i Podbrezová sa ako priami konkurenti vhodne posilnili a jar odštartovali víťazstvami.
     
    Úvodné zostavy:

    ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Pliatsikas, Saláta, Sekulić, Zreľák – Scott, de Kamps – Milinkovič (C), Savičevič, Kubík – Vittek.
    Náhradníci: Hrubeš – Podaný, Adilehou, Crnkić, Simović, Oršula, Priskin.

    MFK Zemplín Michalovce: Kelemen (C) – Calero, Morlacchi, Chubutija, Sviarchinsky – Grič, Sedlák – Kunca, Lukić, Koscelník – Hamuľák.
    Náhradníci: Kira – Tóth, Bayón, Podhorin, Deligiannidis, Serečin, Votinov.

    Rozhodca: Kráľovič – Vorel, Bobko.
     
    Prajem vám príjemné popoludnie z bratislavských Pasienkov, kde sa o malú chvíľu začne dohrávaný duel 21. kola Fortuna ligy medzi Slovanom a Michalovcami. Na trávniku nám pomaly končí rozcvička oboch tímov, v ich zostavách nachádzame oproti posledným zápasom viaceré zmeny. V tíme hostí po kartovom treste nastúpi stopér de Marco, v Slovane taktiež po jednozápasovom treste opäť vybehne na trávnik kapitán Marko Milinkovič. V tíme belasých zároveň v základnej zostave v lige debutuje záložník Granwald Scott.

    Hlavné mesto sa dnes zobudilo do pekného slnečného dňa a toto konštatovanie sa až doteraz nezmenilo. Nad Pasienkami niet prakticky ani obláčika, zdanie teplého dňa však narušujú občasné poryvy vetra. Každopádne, podmienky na futbal sú príjemné a trávnik sa zdá byť v bezproblémovom stave. Ja sa vám ešte prihlásim tesne pred úvodným výkopom, zatiaľ prajem príjemný športový zážitok.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Michalovce rozohrali a bez okolkov sa vydali dopredu, Hamuľak si to dokonca rovnal na strelu z cca 30 metrov, jeho pokus obetavo v sklze zablokoval Sekulič.
     
    2
    Snaha o odpoveď v podaní Slovana. Kubík v ťažkej pozícii centroval prakticky od rohovej zástavky, lopta mu zle sadla, napriek tomu ale letela nebezpečne k vzdialenejšej žrdi. Kelemen loptu kontroloval, tá skončila na hornej sieťke.
     
    3
    Milinkovič dostal peknú prihrávku na pravej strane, už-už sa chystal preniknúť do šestnástky, pri pokuse o kľučku sa ale pošmykol na lopte.
     
    4
    Milinkovič faulovaný pri pravej postrannej čiare, je tu štandardka pre Slovan. Kapitán belasých pošle loptu do pokutového územia.
     
    5
    Obrovská šanca Slovana! Milinkovič vyslal ideálny center medzi päťku a jedenástku, Vittek hlavičkoval k pravej žrdi a Kelemen vytiahol špičkový zákrok! Vittek ešte dorážal, Kelemen však na dvakrát loptu udržal pred čiarou.
     
    6
    Slovan naďalej aktívny, Sviarčinskij zastavil prenikajúceho Milinkoviča a odvrátil na rohový kop. Zdá sa, že hostí dnes nečaká nič jednoduché.
     
    6
    Po centri na bližšiu žrď hlavičkoval v záklone chrbtom k bráne Zreľák, loptu síce trafil, tá však minula vzdialenejšiu žrď. Kelemen môže vykopávať.
     
    7
    Pekná kombinácia Slovana, Scott zo stredu poľa vyslal nadýchaný oblúčik na pravú stranu Milinkovičovi. Marko si zasekol obrancu a centroval do stredu šestnástky, kde Vittek loptu vo vyloženej pozícii nezasiahol a tá tak preletela tesne vedľa ľavej žrde!
     
    8
    Tentoraz to Milinkovičovi na pravej strane nevyšlo, v súboji bol úspešnejší Sviarčinskij. Práve táto srbsko-ukrajinská dvojica za krátky čas zviedla množstvo osobných súbojov.
     
    9
    Držanie lopty výrazne v prospech belasých, akcie smerujú hlavne po pravej strane. Milinkovič odtiaľ vyslal ďalší center do šestnástky, Chubuitja odvrátil hlavou do bezpečia.
     
    10
    Hostia si po zákroku Salátu na Koscelníka pýtali priamy kop z nebezpečnej vzdialenosti, rozhodca ich priania nevyslyšal. Hrať tak môže Slovan.
     
    11
    Michalovce môžu trochu podržať loptu, Sviarčinskij bol faulovaný Milinkovičom. Hostia potrebujú upokojiť hru, dostávajú sa pod silný tlak domácich.
     
    12
    Nevydarená kombinácia slovanistov na ľavej strane, kde dnes spolu kooperuje dvojica Zreľák – Kubík. Lopta končí po nepresnej prihrávky v aute, Kelemen bude vykopávať.
     
    13
    Slovan zavrel hostí v ich šestnástke, po centri Milinkoviča to vyzeralo na ruku jedného z obrancov, v hre sa ale pokračovalo. Savičevič potom spätným centrom našiel pred šestnástkou Zreľáka, ten miesto strely vyslal prihrávku, ktorú zablokoval de Marco.
     
    14
    Michalovce sa prakticky prvý raz priblížili k domácej bráne, Saláta však odhlavičkoval vysoký center. Následne po zásahu Scotta reklamovali hostia ruku, v hre sa pokračuje.
     
    15
    Končí nám prvá štvrťhodinka, Slovan je aktívnejší a mal jednu veľkú šancu, ktorú nepremenil Vittek. Michalovce sa snažia dostať do hry, aktuálne kombinujú na súperovej polovici.
     
    16
    Michalovce získali rohový kop. Po centri do šestnástky sa snažil hlavičkovať de Marco, vo vzduchu však nedovolene zasiahol Sekuliča. Lopta pre Slovan.
     
    17
    Šanca Slovana, Kubík od ľavej postrannej čiary našiel ideálnym centrom v šestnástke Vitteka, ktorý hlavičkoval tesne vedľa Kelemenovej brány!
     
    18
    Belasí opäť pri lopte, Milinkovič sa snaží niečo vymyslieť pri pravej postrannej čiare. Zatiaľ tam naráža na tuhý odpor Sviarčinskijho.
     
    19
    Michalovciam nevyšla kombinácia v strede poľa, Slovan získava autové vhadzovanie presne na poliacej čiare. Belasí sa dostávajú do koncovky, chýba im však lepšia finálna fáza.
     
    20
    Michalovce prežili ďalšiu šancu Slovana. Scott našiel krásnou dlhou prihrávkou na pravej strane Milinkoviča, ten si potiahol na stred a z 25 metrov prudko vystrelil, Kelemen s námahou vyrážal!
     
    21
    Trochu nepochopiteľná spätná prihrávka Lukiča na vlastnej polovici, trafil totiž blízko stojaceho Vitteka. Toto zaváhanie domáci nevyužili, všetko uhasil de Marco.
     
    22
    Náznak prečíslenia Slovana, Kubík obohral protihráča a ideálne načasovanou kolmicou vyzval na pravej strane Vitteka. Ten však miesto strely ešte prihrával na stred, čo nebolo dobré rozhodnutie, keďže nahrávku zastavil vracajúci sa Chubutija.
     
    23
    Michalovce sú zatiaľ vpredu bezzubé, hostia sa prakticky nedostali do domácej šestnástky. Teraz sa o niečo snažil na pravej strane Kunca, Zreľák ho tvrdo, ale čisto zastavil.
     
    24
    Kunca sa pomalšie dvíhal zo zeme, už je však v poriadku a Mucha mohol rozohrať. Domáci brankár mal loptu snáď na kopačke dnes dvakrát, v chladnom počasí mu musí byť aj zima.
     
    25
    Rýchla akcia Slovana po ľavej strane, Vittek sa dostal k lopte v šestnástke a jeho prudká strela skončila na žrdi! Savičevič ešte mohol dorážať zvnútra šestnástky, pravdepodobne gólovú strelu zrazil obranca na roh!
     
    26
    Aj po rohu ohrozenie brány hostí, Pliatsikas hlavičkoval na bližšej žrdi a lopta nebezpečne padala pred bránu, až ju odtiaľ odvrátil de Marco.
     
    27
    Po vzrušujúcej fáze sledujeme pokojnejšie chvíle hry v strede poľa. Michalovce tam držia loptu, snažia sa trochu upokojiť hru. Hostia sa síce hlavne bránia, stále však držia bezgólový stav.
     
    28
    Center Kuncu do šestnástky Slovana, na loptu tam v strede skákal Hamuľak, v súboji so Sekuličom ale neuspel. Michalovce ale ostávajú na útočnej polovici.
     
    29
    Hostia tam loptu stratili a stále tak platí, že ešte nevystrelili na bránu. Na opačnej strane brejk Slovana, Kubík bol na ľavej strane šestnástky a mohol si vybrať – strela alebo prihrávka do stredu Vittekovi. Napokon sa Kubík pokúsil o kľučku, ktorá mu nevyšla a sám sa vyhnal za čiaru.
     
    30
    Máme za sebou polhodinu hry, napriek šanciam Slovana je stav stále bezgólový. Michalovce sa ani teraz nedostali dopredu, útočia tak belasí.
     
    31
    Roh Slovana, Milinkovič centroval do vnútra šestnástky, Kelemen vyboxoval do bezpečia.
     
    32
    Po odrazenej lopte ale ešte príležitosť belasých, Milinkovič našiel na bližšej žrdi Vitteka a ten hlavou namieril nad! Nepremenených šancí domácich začína pribúdať...
     
    33
    Hostia zo Zemplína kombinovali na pravej strane, ich snaha však nemala dlhé trvanie, Zreľák tam dobre zapracoval v defenzíve a získal loptu pre Slovan.
     
    34
    Nebezpečie pred Kelemenom, Kubík tam vyslal pekný center, ktorý prepadol za chrbát de Marcovi a Vittek sa tam už dral do koncovky, Kelemen včas vybehol a ukryl loptu vo svojom náručí.
     
    35
    Tempo hry nám mierne upadlo, blíži sa záver polčasu. Michalovce teraz na rozdiel od úvodu častejšie držia loptu, ich akcie ale končia v strede poľa.
     
    36
    Perfektný individuálny prienik Kubíka, po pravej strane prešiel cez dvoch protihráčov a už v šestnástke centroval pod seba, loptu tam z nebezpečného priestoru odvracal hlavou Sedlák, potom mu ešte pomohol Perez.
     
    37
    Štandardka Slovana po faule na Vitteka. Milinkovič centroval z pravej strany, mieril tesne pred päťku, kde si loptu stiahol spoľahlivý Kelemen.
     
    38
    Michalovce sa predsa len viac ofenzívne osmelili a už to nie je len drvivý nápor belasých. Teraz hostia pekne kombinovali na pravej strane, proti Kuncovi tam zatiaľ spoľahlivo hrá dnes ľavý obranca Zreľák.
     
    39
    Toto bolo akoby športové gesto zo strany hostí. Lukič totiž síce odobral loptu Milinkovičovi, Sedlák ju ale hneď zakopol neúmyselne do autu. Hrá tak Slovan.
     
    40
    Ani teraz si Mucha na loptu nesiahne. Do pokutového územia Slovana smeroval dlhý center, Saláta loptu včas odhlavičkoval.
     
    41
    Zaujímavá narážačka hostí pred šestnástkou, Hamuľakovi chýbala jedna kľučka, aby sa cez Sekuliča predral do samostatného úniku proti Muchovi. Sekulič zapracoval spoľahlivo a odvrátil do bezpečia.
     
    42
    Situácia 3 na 3, Milinkovič si počkal a v správnej chvíli vysunul na pravej strane Vitteka. Ten tentoraz strieľal z hranice šestnástky a po zemi tesne minul vzdialenejšiu žrď!
     
    43
    Sme takmer na konci polčasu, Slovan sa ešte snaží otvoriť skóre, táto akcia stredom poľa ale nevyšla. Dopredu môžu ísť hostia.
     
    44
    Nečakane mohlo udrieť pred domácou bránou! Lukič centroval zo štandardky takmer od poliacej čiary a de Marco hlavičkoval niekde z úrovne bieleho bodu, Mucha sa natiahol k pravej žrdi a kryl!
     
    45
    Na opačnej strane akcia Kubíka, toho pri čiare zastavil spoľahlivý Perez.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvé dejstvo je minulosťou, priniesol zaujímavý futbal a prevahu domácich. Vittek mal tri veľké šance, raz trafil žrď, potom ho vychytal Kelemen a napokon domáci kanonier mieril vedľa. Michalovce pohrozili v závere polčasu, hlavičku de Marca Mucha kryl. Pri sledovaní druhého dejstva sa na vás teším od 17:01.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Cez prestávku sme nevideli zmeny v zostavách, pokračujeme teda v nezmenenom zložení oboch tímov. Po úvodnom výkope sa dopredu derie Slovan.
     
    47
    Priamy kop Slovana, Milinkovič strieľal z 35 metrov do stredu brány pod brvno, Kelemen bol dobre postavený a včas zasiahol.
     
    48
    Pri ďalšej akcii Slovana unikal po pravej strane Milinkovič, už bol v pokutovom území a vysielal strieľaný center, ktorý zrazil obetavý Chubutija.
     
    49
    Obrovská chyba v rozohrávke Michaloviec! De Marco poslal loptu priamo Milinkovičovi, ktorý si pred šestnástkou ešte zasekol obrancu a bol sám pred Kelemenom! Miesto strely ale prihrával do stredu, kde de Marco v sklze, zdalo sa, že možno aj rukou, zasiahol loptu a všetko vyriešil Kelemen.
     
    50
    Na opačnej strane druhý raz v zápase lopta v rukaviciach brankára Muchu, ten si včas vybehol na dlhý center a úspešne zasiahol.
     
    51
    Sekulič sa vydal na stopérsky výlet a pekne si narazil s de Kampsom, srbský obranca už bol v šestnástke, jeho spätný center zrazil obranca de Marco.
     
    52
    Slovan v druhom dejstve zdá sa pridal, hráči majú lepší pohyb a úspešne kombinujú. Michalovce majú čo robiť, zatiaľ sa úspešne bránia.
     
    53
    Ofenzívna akcia Slovana nevyšla, hostia ale potom len poslali loptu až do rukavíc Muchu. Pri autovej čiare sa už rozcvičujú domáci ofenzívni hráči Priskin, Oršula a Crnkič.
     
    54
    Slovan v útoku, Milinkovič prechádzal po pravej strane, vybojoval tam aspoň roh.
     
    55
    Milinkovič aj centroval, lopta letela do stredu pokutového územia, odkiaľ ju odvrátili obrancovia hostí.
     
    55
    Akcia ešte pokračovala, de Kamps centroval Milinkovičovi, ktorý stihol aj zakončiť, Kelemen stiahol loptu do rukavíc.
     
    56
    V bolestiach na trávniku jeden z hráčov hostí, domáci športovo zakopli loptu do autu. Chvíľu sa teda hrať nebude, postupne smerujeme k hodine hry a stále čakáme na prvý gól. Príde zo strany Slovanu aj nervozita?
     
    57
    Michalovce vracajú loptu až k Muchovi, po krátkej pauze pokračujeme v hre. Na ihrisko vybehne v drese Slovana Priskin.
     
    58
    Lukič vybojoval pre Michalovce štandardku na útočnej polovici, keď ho fauloval Sekulič. Hostia pošlú loptu pred bránu Slovana, centrovať bude Lukič.
     
    59
    Center Lukiča obrancovia Slovana odvrátili, po odrazenej lopte ešte centroval Koscelník, lopta ale len preletela cez celú šestnástku.
     
    60
    Hostia sa postupne osmeľujú, po centri Koscelníka z ľavej strany hlavičkoval pred päťkou Kunca, po zásahu Sekuliča lopta stratila rýchlosť a Mucha predviedol jednoduchý zákrok.
     
    60
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Vukan Savičevič, prichádza Tamás Priskin.
     
    61
    Slovan to stále márne skúša, Sekulič prešiel stredom poľa, Vittekovi však prihral nepresne a lopta skončila až za bránkovou čiarou.
     
    62
    Domáci mali v druhom dejstve zatiaľ iba jednu veľkú šancu, inak to zo strany belasých nie je ten očakávaný nápor. Michalovce postupne smerujú k cennej remíze, do konca ale ešte ďaleko.
     
    63
    Rohový kop Michaloviec, Lukič centroval do pokutového územia a Saláta vo vzduchu odvrátil hlavou do bezpečia. Dopredu môžu ísť belasí.
     
    64
    Slovanisti držia loptu a kombinujú, momentálne je to ďaleko od brány Michaloviec. Je vidieť, že hostia postupne získavajú sebavedomie a veľmi urputne chcú získať zlatý bod.
     
    65
    Slovan v pokuse o protiútok, Milinkovič poslal dlhú loptu až na hrot útoku, Kelemen tam včas vybehol a stiahol loptu pred dobiehajúcim Vittekom.
     
    66
    Máme za sebou cca polovicu druhého polčasu, stav stále bez zmeny. Ak Slovan dnes stratí dva body, tak náskok Trenčína po týchto dohrávkach narastie na šesť bodov....
     
    67
    Vittek sa v druhom polčase trochu vytratil z hry, teraz skúšal centrovať od ľavej postrannej čiary, lopta mu zle sadla a bola lahôdkou pre Kelemena.
     
    68
    De Kamps faulovaný v strede poľa, lopta pre Slovan. Medzičasom leží jeden z hráčov hostí pri postrannej čiare pred nekrytou tribúnou, opäť sa chvíľu nebude hrať.
     
    69
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza František Kubík, prichádza Filip Oršula.
     
    70
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce: z ihriska odchádza Michal Hamuľák, prichádza Maksim Votinov.
     
    71
    De Kamps nabil na ľavej strane šestnástky dozadu Vittekovi, ten si potiahol na stred, preváhal moment na strelu a tak dal späť Scottovi, ten pálil nad!
     
    72
    Pomaly sa nám blíži záver zápasu, stále čakáme na prvý gól. Otázka je, či sa dočkáme. Tréner hostí Griga diriguje svojich zverencov, ktorí bránia výborne.
     
    73
    Čo teraz domáci zahodili?! Vittek sa predral do šestnástky, jedna strela bola zablokovaná, druhú vyrazili hostia z čiary! Lopta ostala v hre, Vittek dal pred päťku Priskinovi, ktorý prestrelil prázdnu bránu!
     
    74
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce: z ihriska odchádza Nikola Lukić, prichádza Samuel Garcia Bayón.
     
    75
    Snaha hostí o protiútok, striedajúci Votinov si chcel na hrote prebrať dlhú prihrávku, Sekulič pred ním odvrátil Muchovi.
     
    76
    Všetci hráči hostí na svojej vlastnej polovici, Slovan to skúša cez krídla, prienik Oršulu ale úspešný nebol a vykopávať bude Kelemen.
     
    77
    Už to je trochu aj kŕč v podaní belasých, Zreľák vysielal dopredu nepresnú prihrávku, Slovan to musí skúsiť znovu. Nemá to však ľahké, hostia vytvorili obranný val.
     
    78
    Oršula na pravej strane, vyslal tam nízky nepresný center. Dopredu môžu ísť hostia.
     
    79
    Za faul v strede poľa dostáva žltú kartu Joeri de Kamps (ŠK Slovan Bratislava).
     
    80
    Štandardka domácich, Milinkovič centroval z pravej strany do šestnástky, skákal tam Priskin, ešte pred ním však loptu pokryl Kelemen.
     
    80
    Žltú kartu dostáva Alexander Sviarchinsky (MFK Zemplín Michalovce).
     
    81
    Vittek si prebral na hrote útoku dlhú loptu, snažil sa prejsť do šestnástky, Perez ho však stihol telom zastaviť. Vittek sa následne previnil útočným faulom.
     
    82
    Všetko sa sťahuje pred bránu Michaloviec, Slovan totiž získal štandardku z pravej strany. Pred bránu bude smerovať center Milinkoviča.
     
    83
    Lopta po centri Milinkoviča smerovala na zadnú žrď, kde bol Zreľák, loptu ale sám pred prázdnou bránou trafil zle a mieril vedľa žrde, to bola tiež veľká šanca!
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1 022 divákov.
     
    84
    Protiútok Michaloviec, po krížnej prihrávke strieľal zvnútra šestnástky Votinov a mieril tesne vedľa! Vzrušenie bolo zbytočné, rozhodca pískal ofsajd.
     
    85
    Slovan skúša dlhé lopty, v pokutovom území sa po jednej z nich presadzovali Priskin a Vittek, Chubutija napokon odvrátil na roh.
     
    86
    Po rohu nasledoval nízky center na bližšiu žrď, ktorý odvrátili obrancovia hostí. Slovan sa nepresadil ani po odrazenej lopte, remíza sa stáva čoraz reálnejšia.
     
    87
    Štandardka Slovana, Zreľák na zadnej žrdi najprv neúspešne hlavičkoval, potom mu príliš nevyšli nožničky. Michalovce odkopávajú do bezpečia.
     
    88
    Bayón mohol postupovať do brejku Michaloviec, mal dosť priestoru pred šestnástkou, miesto behu proti Muchovi ale zvolil nepresnú krížnu strelu.
     
    89
    Žltú kartu dostáva Martin Koscelník (MFK Zemplín Michalovce).
     
    89
    Po faule Koscelníka nasledovala štandardka, Vittek si ale loptu v šestnástke po dlhom centri nespracoval. Michalovce opäť odkopli.
     
    90
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    90
    Slovan dal gól!
    Veľká radosť na Pasienkoch, Slovan skóruje doslova v poslednej chvíli! Do šestnástky hostí smeroval dlhý center z obrany belasých, Zreľák tam priťukol pre TAMÁSA PRISKINA, ktorý skákavú loptu trafil výborne, volejom namieril do ľavého horného rohu!
     
    90+1
    Hostia sa samozrejme vydali dopredu, previnili sa ale útočným faulom. Loptu tak pošle do hry Mucha.
     
    90+1
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce: z ihriska odchádza Martin Koscelník, prichádza Filip Serečin.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Slovan vyhráva po veľkej dráme nad Michalovcami 1:0, keď v poslednej minúte rozhodol Tamás Priskin. Domáci boli aktívnejší, mali viac šancí, hostí však dlho držal výborný Kelemen. Tri body ostávajú v Bratislave zaslúžene. Ja sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok dňa. (17:53:03)

    Tomáš Schügerl


    Hľadáme spravodajcu pre tím MFK Zemplín Michalovce. Viac informácií tu.

    Góly: 90. Priskin

    Karty:   79. de Kamps (SBA) – 80. Sviarchinsky (MIC), 89. Koscelník (MIC)


    ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Pliatsikas, Saláta, Sekulić, Zreľák – Scott, de Kamps – Milinkovič (C), Savičevič (60. Priskin), Kubík (69. Oršula) – Vittek.
    Náhradníci: Hrubeš – Podaný, Adilehou, Crnkić, Simović, Oršula, Priskin.

    MFK Zemplín Michalovce: Kelemen (C) – Calero, Morlacchi, Chubutija, Sviarchinsky – Grič, Sedlák – Kunca, Lukić (74. Bayón), Koscelník (90+1. Serečin) – Hamuľák (70. Votinov).
    Náhradníci: Kira – Tóth, Bayón, Podhorin, Deligiannidis, Serečin, Votinov.

    Rozhodca: Kráľovič – Vorel, Bobko

    Diváci: 1 022