Wolfsburg – Gent 1:0 (kon.) | Real Madrid – AS Rím 2:0 (kon.)
koniec
VfL Wolfsburg
1:0 (0:0)
KAA Gent
Utorok 08.03.2016, 20:45 • Volkswagen Arena, Wolfsburg • Liga majstrov • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Liga majstrov pokračuje v aktuálnej sezóne odvetnými zápasmi osemfinále, do Volkswagen Areny vo Wolfsburgu, s kapacitou 30.000 divákov, zavíta KAA Gent.

    Verein für Leibesübungen Wolfsburg sa blysol pred úvodom nového ročníka ziskom nemeckého superpohára, keď porazil majstra z Mníchova po penaltových rozstreloch. No v stredu 27. októbra v domácom pohári svoje účinkovanie skončil, v šestnásťfinále pavúka mu stopku vystavil práve úradujúci majster Bayern Mníchov, ktorý zvíťazil vo Volkswagen Aréne 3:1. V skupinovej fáze Ligy majstrov Wolfsburg vyhral skupinu „B“, pred PSV Eindhoven, do vyraďovacej fázy Európskej ligy z tretieho miesta postúpil Manchester United a v tabuľke posledné miesto zaknihoval CSKA Moskva. VfL v skupine vyhral štyri zápasy, podľahol súperom v dvoch dueloch, v Eindhovene po výsledku 0:2, Manchester zvíťazil pred domácim publikom 2:1. V play-off v boji o postup do štvrťfinále zvíťazil VfL pred dvomi týždňami na pôde KAA Gent 3:2, keď jednoznačne viedol rozdielom triedy, no v samom závere zápasu domáci dvomi zlepenými gólmi vykresali ešte akú-takú iskierku nádeje.

    Koninklijke Atletiek Associatie Gent v piatkovej predohrávke belgickej Jupiler League len remizoval na domácej pôde s nevýrazným Leuvenom, ktorý má plné ruky práce so záchranou, a v tabuľke belgickej najvyššej súťaže okupuje druhú priečku so stratou dvoch bodov na vedúce FC Bruggy. KAA Gent v skupinovej fáze Ligy majstrov v „H“ skupine obsadil druhú priečku za Zenitom Petrohrad a tá mu zaručila účasť vo vyraďovacích bojoch. KAA zvíťazil v skupine až v záverečných troch zápasoch, predtým sa mu podarilo uhrať bod pred domácim publikom s Olympique Lyon a zisk desiatich bodov v tabuľke ho vyniesol na druhú priečku pred Valenciu a spomínaný Lyon. Domáci vyraďovací zápas však domáci nezvládli a na rad prichádza odveta v Nemecku.

    Súperi sa vo vzájomnom meraní síl v súťažnom stretnutí v nedávnej minulosti nestretli, úlohu favorita však prevzal účastník nepochybne kvalitnejšej Bundesligy.

    A tak to vidia aj bookmakeri, ktorí favorizujú domácich, nielen vzhľadom k výsledku v prvom meraní síl a odvetu okorenili číselným vyjadrením 1,55 – 4,10 – 5,00, pričom kurz na úspech domácich ešte mierne klesal smerom nadol. O všetkom sa však rozhodne priamo na trávniku a onlajny.eu priaznivcom futbalu a Ligy majstrov obzvlášť, v utorok večer, aj z tohto zápasu krátkymi písaným vstupmi sprostredkujú aktuálne dianie na ihrisku Volkswagen Areny vo Wolfsburgu.
     
    Úvodné zostavy:

    VfL Wolfsburg:

    Casteels – Träsch, Knoche, Dante, Ricardo Rodríguez – Guilavogui, Gustavo (C) – Arnold, Draxler, Schürrle – M. Kruse

    Náhradníci:

    Grün – Schäfer, Ascues, D. Caligiuri, Vieirinha, Putaro, Bruno Henrique

    KAA Gent:

    Sels – Rafinha, Nielsen, Gershon, Asare – Renato Neto, Kums (C) – Dejaeghere, Matton – Milicievic, Simon

    Náhradníci:

    Thoelen – Coulibaly, Depoitre, Saief, Deaux, Wikheim, Foket

    Rozhodca:

    Skomina – Praprotnik, Vukan (SLO).
     
    Príjemný futbalový večer s Ligou majstrov, vo Wolfsburgu a v Madride dnes Európa spozná prvých dvoch štvrťfinalistov play-off. Najčastejšie tipovaným číselným výsledkom na dnešný duel je tip 2:0, ktorému verí až 22,36% tipujúcich. Na druhej priečke so 17,30% je tip 2:1, tretím v poradí je číselný výsledok 3:1, o tomto je presvedčených 15,19% stávkujúcich. Ako to napokon dopadne? To budeme vedieť približne o dve hodiny.
     
    Oba tímy už máme na ploche, vypočujeme si hymnu Ligy majstrov a začíname.
     
    Domáci VfL nastúpi na zápas v bielych dresoch, hostia z Belgicka zvolili žlté farby.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Hostia úvodným výkopom rozohrali odvetný zápas a s loptou hrajú zatiaľ na vlastnej polovici hracej plochy.
     
    2
    Gent to skúsil na dlhú loptu na pravú stranu do voľného priestoru, domáci zahrali malú domov a Casteels ich poslal do akcie.
     
    3
    Aktivita na strane hráčov v žltých dresoch, vidíme opatrný začiatok duelu.
     
    4
    Peknú akciu vyrobil VfL, Schürrle dostal loptu do voľného priestoru na pravú stranu, chcel to na zakončenie, no kopol si ju do pokutového územia pod uhlom a pri balóne bol o niečo skôr hráč hostí, ktorý ho poslal do bezpečia.
     
    5
    VfL opäť zahral na istou malú domov a pomaly, ale isto, sa rozbieha.
     
    5
    Milicievic dostal loptu do behu, vystrelil ľavačkou v pokutovom území domácich, loptu však poslal nad bránku domácich, odkop z malého vápna bude realizovať Casteels.
     
    6
    Na ľavej strane po súboji skončil na zemi Simon, Skomina posúdil zákrok ako dovolený a loptu majú k dispozícii hráči VfL.
     
    7
    Draxler leží na trávniku držiac sa za tvár, keď ho v súboji lakťom trafil do oblasti hlavy Asare, lopta pre VfL.
     
    8
    Rafinha loptu na trávniku už nedostihol, arbitri nariadili autové vhadzovanie pre domácich.
     
    9
    Kums sa snažil s loptou niečo vymyslieť pred veľkým vápnom domácich, jeho strela bola zblokovaná a následná akcia hostí k úspechu neviedla, keďže loptu stratili.
     
    10
    Hra má pekné tempo, domáci rozhodne nehrajú len na udržiavanie výsledku a teraz sa previnili proti pravidlám ofsajdom.
     
    11
    Boj v tejto fáze hry na polovici domácich, ktorí majú loptu na kopačkách, snažia sa vytiahnuť defenzívu hostí aspoň za stredový kruh.
     
    12
    Guilavogui poslal dlhú loptu na Schürrleho, Sels vybehol včas zo svojej bránky a loptu schoval do svojho koša.
     
    13
    Schürrle poslal center z pravej strany do pokutového územia hostí, z otočky vystrelil Kruse, no bol nepresný, Sels ešte celú situáciu kontroloval.
     
    14
    Dejaeghere sa nepresadil na pravej strane, Rodríguez ho do veľkého štvorca nepustil a loptu včas poslal za postrannú čiaru.
     
    15
    Arnoldovi píska Skomina faul, loptu dostali hráči Gentu, ktorí rozohrajú svoju akciu.
     
    16
    Simon poslal loptu z ľavej strany u bránkovej čiary do pokutového územia VfL, nikoho zo svojich spoluhráčov nenašiel a napokon sa hostia pri rohovej zástavke na pravej strane previnili proti pravidlám útočným faulom.
     
    17
    VfL prenecháva aktivitu na kopačkách súpera, Gent predsa len musí tvoriť hru, VfL to skúšal doposiaľ na brejky, ktoré mu ale nevychádzajú.
     
    18
    Guilavogui krásne vystrelil spoza šestnástky, Sels v páde na zem loptu vyrazil za bránkovú čiaru!
    18. Guilavogui účet duelu nateraz neotvoril
     
    19
    Domáci zahrávali rohový kop, lopta skončila pri vzdialenejšej žrdi napokon za bránkovou čiarou, nikto v bielom drese sa k zakončeniu nedostal.
     
    20
    Gent drží loptu na kopačkách, pohárová matematika mu velí vsietiť minimálne dva góly, ak chce postúpiť.
     
    21
    Simon dostal loptu do voľného priestoru na ľavú stranu a prihrával pred bránku, lopta preletela malým vápnom, domáci ju pohotovo upratali za bránkovú čiaru.
    21. Simon k zakončeniu nikoho nevyzval
     
    21
    Z rohového kopu Gent nevyťažil ani len šancu, domáci loptu poslali do bezpečia až k stredovej čiare.
     
    23
    Simon sa na ľavej strane zbavil obrancu domácich, nachystal si loptu na pravačku a z rohu pokutového územia vystrelil, loptu namieril medzi žrde, Casteels ju na bránkovej čiare poľahky v rukách zlikvidoval.
     
    24
    Voľný priamy kop domáci rozohrali na signál na ľavú stranu, center potom len preletel pokutovým územím hostí, nič z toho.
     
    25
    Schürrle zahral pri stredovej čiare zrejme rukou, Skomina bol blízko a odovzdal loptu hráčom KAA Gent.
     
    27
    Domáci operujú s loptou na kopačkách, nikam vpred sa však neponáhľajú a napokon sa na pravej strane previnili proti pravidlám útočným faulom.
     
    28
    Hráme v okolí stredového kruhu a veru, jeden gól na tej ktorej strane by futbalu len prospel.
     
    29
    Gent loptu za stredovým kruhom stratil a domáci pôjdu do akcie.
     
    30
    VfL opäť chyboval v prihrávke, teraz na ľavej strane, Gent s loptou ale zahral do strany a hru tak len preniesol na druhú stranu k postrannej čiare.
     
    31
    Arnold bol faulovaný na pravej strane a Skomina píska loptu pre domácich, na priame ohrozenie bránky je to však priďaleko.
     
    32
    Rodríguez poslal loptu na malé vápno, no nikomu, lopta tak poľahky skončila v rukách Selsa, ktorý rozohral akciu svojich spoluhráčov.
     
    33
    Hostia loptu pred pokutovým územím VfL stratili, vpred sa vybrali domáci borci.
     
    34
    Gent s loptou pri stredovom kruhu na vlastnej polovici hracej plochy a napokon zahral malú domov Selsovi.
     
    35
    Dlhú loptu hostí na pravej strane rozohral z bránky vybehnuvší Casteels, ktorý si spravil výlet mimo pokutové územie.
     
    36
    Milicievic centrom z pravej strany hľadal pred bránkou Simona, nenašiel ho, bek domácich loptu cez hlavičku spracoval a hostia zostali bez ohrozenia bránky domácich.
     
    37
    Arnold namiesto strely z pravej strany vo veľkom vápne zvolil prihrávku na stred, našiel však len hráča v žltom drese a ten loptu pohotovo poslal do bezpečia.
     
    38
    V tejto fáze hry kontrolujú loptu na kopačkách domáci, ktorí hrajú s časom, nikam sa neponáhľajú a istota je zrejme viac, ako len istota.
     
    39
    Pekný center z ľavej strany do pokutového územia hostí adresáta nenašiel a tak budú mať loptu k dispozícii hráči z Belgicka.
     
    40
    Na pravej strane za stredovou čiarou domáci v akcii loptu stratili za postrannou čiarou.
     
    41
    Kruse si na ľavej strane zasekol obrancu hostí, loptu pekne odcentroval pred bránku, k zakončeniu v bielom drese sa však nikto nedostal a lopta len preletela popred bránku na druhú stranu ihriska.
     
    42
    Pri stredovom kruhu píska Skomina útočný faul Netovi.
     
    43
    Gent zahral od pokutového územia VfL až na vlastnú polovicu ihriska, chýba tomu náboj.
     
    43
    Milicievic hľadal centrom do veľkého vápna spoluhráča, lopta však skončila za bránkovou čiarou a do hry ju bude rozohrávať vysmiaty Casteels.
     
    44
    Nič veľké, nič mimoriadne sa na hracej ploche nedeje, loptu na ľavej strane pri veľkom vápne hostí poslali domáci za postrannú čiaru.
     
    45
    Schürrle bol faulovaný na ľavej strane a v závere prvej časti píska Skomina voľný priamy kop pre VfL.
     
    45+1
    Draxler poslal loptu na malé vápno, vo výskoku sa zrazili Dante a gólman Sels, ktorý loptu vyboxoval do bezpečia.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas duelu sa skončil bez gólov a diváci videli priemerný futbal s minimom vyložených šancí. Oba tímy sa v držaní lopty striedali hrajúc na zabezpečenú obranu. Počkáme si tade na scenár druhého dejstva dnešného predstavenia.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 21:47.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Domáci rozohrali druhú časť duelu a loptu za stredovým kruhom poľahky stratili.
     
    47
    Draxler fauloval za stredovou čiarou a Skomina fúkol do píšťalky, lopta pre KAA Gent.
     
    48
    Od stredovej čiary zahrali hostia malú domov, je to stále opatrný futbal a gólmani hrajú s loptou najčastejšie po malých domov.
     
    49
    Trochu neskôr, ale predsa len píska Skomina Rafinhovi útočný faul, lopta pre VfL.
     
    50
    Draxler vystrelil z pravej strany spoza veľkého štvorca, bol však veľmi nepresný a jeho ľavačka poslala loptu vysoko nad bránku hostí.
     
    51
    Arnold bol faulovaný pred pokutovým územím hostí, Skomina píska peknú štandardku pre domácich.
     
    52
    Rodríguez ľavačkou loptu napálil len do múru žltej farby, Sels bol aj teraz bez práce.
     
    53
    Träsch bol v prieniku faulovaný a loptu budú mať k dispozícii opäť hráči VfL.
     
    54
    Futbal na istotu, tak asi možno charakterizovať hru domácich, ktorí neváhajúc s loptou hrať dozadu, do strán, len aby ju čo najdlhšie udržali na kopačkách.
     
    55
    Draxler z pravej strany zahral rohový kop k vzdialenejšej žrdi, Dante loptu, ktorá bola zblokovaná, položil na vrchnú sieť Selsovej bránky.
     
    56
    Center z druhej strany na bližšiu žrď, k zakončeniu sa dostal Gustavo, jeho lopte chýbala razancia a tak si s ňou Sels hravo poradil.
     
    57
    VfL zahral s loptou ďaleko dozadu a potom k stredovej čiare za postrannú čiaru, nuž, k tomu niet čo dodať.
     
    58
    Simon poslal z ľavej strany loptu do veľkého štvorca, k zakončeniu sa dostal Milicievic, ktorému loptu zblokoval Dante, koniec akcie hostí.
    60. Schürrle svojich fans teraz veru nepotešil
     
    60
    Träsch poslal z pravej strany center k vzdialenejšej žrdi, Kruse poslal loptu pred bránku a Schürrle nedokázal dať lopte patričnú rýchlosť, škoda.
     
    61
    Rodríguez sa odhodlal k zakončeniu z ľavej strany, bol nepresný a lopta skončila mimo priestor bránky hostí.
     
    61
    V tej istej minúte zápasu to strelecky vyskúšal aj Gustavo, aj on bol nepresný a jeho lopta minula bránku Gentu.
     
    63
    VfL umne hrá s loptou čo najďalej od svoje bránky, každou minútou hry je bližšie k postupu.
     
    64
    Träsch z pravej strany vhodil loptu do hry až do veľkého vápna hostí, jeho lopta ale spoluhráča nenašla.
     
    65
    VfL naďalej s loptou na polovici hracej plochy svojho dnešného súpera.
     
    66
    Už sa táto hra nepáči publiku, ktoré sa ozvalo pískaním z tribún, no k splneniu cieľa vedie i takáto cesta.
     
    67
    Dejaeghere neprešiel cez Danteho a skončil na zemi, Skomina bol blízko a filmárske umenie Dejaeghereho nechal nepovšimnuté.
     
    68
    Striedanie v tíme KAA Gent: z ihriska odchádza Thomas Matton, prichádza Kenneth Saief.
     
    69
    Publikum sa hnevá, neviem presne, či hráč hostí zahral v pokutovom území rukou, Skomina nechal pokračovať v hre, s loptou vpred postupujú hostia.
     
    70
    Striedanie v tíme KAA Gent: z ihriska odchádza Moses Simon, prichádza Kalifa Coulibaly.
     
    70
    Coulibaly sa po príchode na trávnik ihneď prezentoval strelou z ľavej strany v pokutovom území, Casteels jeho loptu poľahky zneškodnil.
     
    71
    Schürrle po brejkovej akcii domácich vystrelil z pravej strany, jeho balón bek hostí zblokoval za bránkovú čiaru.
     
    71
    Domáci zahrali rohový kop z pravej strany, loptu pred bránkou zneškodnil Sels a okamžite poslal do akcie svojich spoluhráčov.
     
    72
    Ani hostia nedokázali usmerniť loptu do priestoru bránky VfL, do hry ju z malého vápna rozohrá gólman Casteels.
    72. Schürrleho strelecký pokus skončil po teči za bránkovou čiarou
     
    73
    V tejto fáze hry sú to hostia, ktorí majú loptu na kopačkách, od stredového kruhu sa vyberajú vpred.
     
    74
    Schürrle sa z hranice veľkého vápna k zakončeniu nemal, napokon z ľavej strany centroval pred bránku Kruse, Sels loptu zneškodnil.
     
    74
    VfL Wolfsburg dal gól!
    Volkswagen Arena oslavuje postup, Draxler ušiel defenzíve hostí po pravej strane, naservíroval loptu pred bránku a ANDRE SCHÜRRLE loptu pohodlne poslal do bránky Gentu.
    74. André Schürrle - 1:0
     
    76
    Gent už môže hrať vabank, loptu však majú teraz pod kontrolou domáci, ktorí nervozitu nechali pred bránkou hostí.
     
    78
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Julian Draxler, prichádza Daniel Caligiuri.
    Striedanie v tíme KAA Gent: z ihriska odchádza Rafinha, prichádza Thomas Foket.
     
    79
    Saief sa previnil pri pokutovom území domácich faulom a hlavný Skomina musel hru opäť prerušiť.
     
    80
    Trošku nepresností v tejto fáze hry, domácich to ale mrzieť isto iste nebude.
     
    81
    VFL sa na pravej strane dostal až do pokutového územia a kombinačnú akciu zakončil strelou Träsch, ktorého lopta skončila v rukách Selsa.
     
    82
    Foket na ľavej strane poslal loptu za bránkovú čiaru, rohový kop pre VfL.
     
    83
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Maximilian Arnold, prichádza Vieirinha.
     
    83
    VfL svoj rohový kop nezvládol, no s loptou naďalej oblieha pokutové územie hostí.
     
    84
    Vieirinha vystrelil strelou spoza pokutového územia hostí, Sels v páde na zem loptu schoval do svojich rukavíc.
     
    85
    Gent len pomaly loptu vyváža od vlastného pokutového územia k stredovému kruhu.
     
    86
    Hráme teraz na polovici hracej plochy domácich, VfL bráni svoje územie a hostí k ohrozeniu svoje bránky nepúšťa.
     
    87
    Milicievic sa ani teraz nezapíše do listiny strelcov, jeho loptu hravo schoval do rukavíc gólman VfL Casteels.
     
    89
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza André Schürrle, prichádza Marcel Schäfer.
     
    89
    VfL už oslavuje postup, loptu pri stredovej čiare teraz stratil, no hostia akciu pokazili útočným faulom.
     
    90
    Gent má loptu na kopačkách pred svojim pokutovým územím, čakáme na záverečný hvizd hlavného rozhodcu zo Slovinska.
     
    90+1
    Dejaeghere ešte vystrelil spoza šestnástky, loptu však poslal nad bránku domácich, Casteels ju do hry rozohrá z malého vápna.
     
    90+2
    Nemáme informáciu o nadstavenom čase, Gent sa ešte ponáhľa s loptou pred bránku svojho dnešného hostiteľa.
     
    90+2
    Coulibaly poslal loptu pred bránku, Casteels v páde na zem balón schoval do rukavíc a rozohral akciu domácich.
     
    90+3
    Sels vybehol ďaleko z bránky a loptu pred Gustavom odkopol až za stredovú čiaru.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Účel svätí prostriedky a tomu dnes VfL podriadil taktiku, Nebol to žiaden oslnivý futbal, napokon sa však z víťazstva radovali domáci po ojedinelej peknej kombinačnej akcii zakončenej strelou na bránku. Dôležitejšie ako dnešné víťazstvo je však postup a ten si domáci zobrať z rúk nenechali. Dobrú noc všetkým želá Vladimír Korduliak, onlajny.eu (22:37:49)

    Vladimír Korduliak

    Góly: 74. Schürrle


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 6:4. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 13:16.
    VfL Wolfsburg: Casteels – Träsch, Knoche, Dante, Ricardo Rodríguez – Guilavogui, Gustavo (C) – Arnold (83. Vieirinha), Draxler (78. D. Caligiuri), Schürrle (89. Schäfer) – M. Kruse.
    Náhradníci: Grün – Schäfer, Ascues, D. Caligiuri, Vieirinha, Putaro, Bruno Henrique.

    KAA Gent: Sels – Rafinha (78. Foket), Nielsen, Gershon, Asare – Renato Neto, Kums (C) – Dejaeghere, Matton (68. Saief) – Milicievic, Simon (70. Coulibaly).
    Náhradníci: Thoelen – Coulibaly, Depoitre, Saief, Deaux, Wikheim, Foket.

    Rozhodca: Skomina – Praprotnik, Vukan (SLO)

    Diváci: 23.475