Real Madrid – Benfica 2:0 (kon.) | Anderlecht – Barcelona 2:0 (kon.)
koniec
R.S.C. Anderlecht
2:0 (0:0)
FC Barcelona
cz Utorok 08.03.2016, 18:00 • Van Roystadion (Denderleeuw) • UEFA Youth League • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    Fotbalisté RSC Anderlecht Brusel dokázali využít výhodu domácího prostředí a hráče FC Barcelona porazili rozdílem dvou branek. Vše podstatné se odehrálo až po změně stran, kdy padly obě branky. V 53. minutě otevřel gólový účet zápasu Vancamp a na jeho trefu v závěru střetnutí navázal Bernier. Přestože hosté disponovali územní převahou a působili lepším dojmem, z Belgie se vrátí jako poraženi a v mládežnické Lize mistrů končí. Vítězné mužstvo v semifinále narazí na lepšího z dvojice Chelsea – Ajax Amsterdam. (19:59:24)
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Za zákrok na Berniera ve středu hracího pole ještě uviděl žlutou kartu Carles Aleñá (FC Barcelona). Po tomto faulu vzplály na hřišti emoce, které ázerbájdžánští rozhodčí krotili už pouze slovní domluvou.
     
    90+2
    Domácí tým bude závěr zápasu dohrávat v devíti hráčích v poli. Orel Mangala (RSC Anderlecht) totiž mimo souboj o míč atakoval Mújicu, hlavní arbitr byl neoblomný a ze své kapsičky vytasil rovnou červenou kartu.
     
    90+1
    Hlavní arbitr nastavil druhý poločas o čtyři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Jorn Vanсamp, přichází Clement Petit.
     
    90
    Po sraženém centru z rohového kopu se na opačné straně hřiště dostal ke střele Carles Pérez, jeho pokusu z hranice vápna však scházela potřebná přesnost.
    88. Antoine BERNIER - 2:0
     
    88
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    Náskok domácího týmu je v závěru utkání už dvoubrankový! Když už to vypadalo, že se Anderlecht uchyluje k bránění hubeného vedení, vystihl přihrávku soupeře ANTOINE BERNIER. Ten přesprintoval více než polovinu hřiště, na pravé straně se mu ještě nabízel spoluhráč, ale situaci vzal na sebe a individuální průnik zakončil razantní střelou podél vyběhnuvšího brankáře.
     
    86
    Katalánci zahrávali dva rohové kopy, ale obrana domácího týmu situaci zvládla bez potíží.
     
    84
    A nebezpečí pro Svilara z toho opravdu vzniklo. Aleñá míč posunul pro Seungwooa Leeho a jeho následnou pumelici letící do středu brány zneškodnil právě gólman Anderlechtu. Střela ho ale musela minimálně pořádně štípnout. V tuto chvíli bych na jeho místě rozhodně nechtěl stát.
     
    83
    Rio byl faulován Faesem v těsné blízkosti hranice šestnáctky. Bude z toho zajímavá standardní situace Barcelony.
     
    82
    Vanсamp se mylné domníval, že stojí v ofsajdu, a proto přestal hrát. Podle názoru pomezního arbitra se však v postavení mimo hru nenacházel.
     
    80
    Už třetí střídání v týmu FC Barcelona: odpracováno má Ferran Sarsanedas, místo něhož přichází na trávník Marc Rio. Ten by měl hostujícímu celku dopomoci k vyrovnání.
     
    79
    Domácí tým pak rozehrával hned dva rohové kopy v krátkém časovém sledu, nicméně ani po jednom z nich nedokázal znovu zahrozit.
     
    77
    Náskok belgického mužstva mohl zdvojnásobit Vanсamp. Ten se totiž z hranice vápna prezentoval nesmírně jedovatou střelou, po které míč orazítkoval břevno Casesovy svatyně! Gólman Barcelony si tak pro tuto chvíli mohl hlasitě oddechnout.
     
    76
    Míč dolétl pouze do připravené náruče brankáře.
     
    76
    Chendriho pokus z hranice vápna srazil obránce. Praporek asistenta rozhodčího míří k rohovému praporku.

    Lukáš Jasoněk

    Góly: 53. Vanсamp, 88. Bernier

    Karty:   21. Van Der Heyden (AND), 35. Amrani (AND) – 16. Sarsanedas (BAR), 33. Palencia (BAR), 90+3. Aleñá (BAR)   90+2. Mangala (AND)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 4:4. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 19:16.
    R.S.C. Anderlecht: Svilar – Adjei, De Medina (C), Faes, Amrani – Bourard, Van Der Heyden (54. Silinou) – Janelas (71. Amuzu), Mangala, Bernier – Vancamp (90. Petit)
    Náhradníci: D'Alberto – Mikal, Petit, Amuzu, Morias, Glecio, Silinou

    FC Barcelona: Cases – Palencia, Campeny, J. García (C), Franquesa – Sarsanedas (80. Rio) – Paik (64. Pérez), Aleñà, Busquets (56. Chendri), Lee – Mújica
    Náhradníci: Peña – Vilanova, Rio, Chendri, Pérez, Fati, R. García

    Rozhodca: Aghajev – Zejnalov, Mammadov (všichni Ázerbájdžán)