Vítkovice – Pardubice 6:4 (kon.) | Litvínov – Mladá Boleslav 4:5 (po pr.) | Liberec – Sparta Praha 2:5 (kon.)
Olomouc – Zlín 1:2 (0:1 po s.n.) | Kometa Brno – Plzeň 4:5 (0:1 po s.n.) | Hradec Králové – Třinec 3:2 (kon.)
K. Vary – Chomutov 1:6 (kon.)
koniec
Mountfield HK
3:2 (0:1, 3:0, 0:1)
HC Oceláři Třinec
cz Piatok 19.02.2016, 18:00 • FORTUNA aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga (ČR) • 46. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 5187 diváků.
     
    59:45
    Třinec hraje bez brankáře, jenže Hradec ho vůbec nepouští do třetiny!
     
    56:49
    Festival zahozených šancí, ale tohle je hokej jak víno! Antonín Honejsek byl sám před Hamerlíkem, jenže trefil břevno a z dorážky pak gólmana! Už mohl mít čtvrtý gól.
     
    56:09
    Ne, ani jeden tým se nemůže trefit! Třinec už je kompletní, ale teď přestřelil Köhler!
     
    55:32
    Svoboda vyrazil Svačinovu ránu a potom v obrovském zmatku dorážel Richard Stehlík, ale domácí brankář se rychle přesunul a předvedl možná klíčový zákrok utkání!
     
    55:04
    Brian Ihnačák se z levé strany vydal před Hamerlíka, jenže zblízka nenašel volné místo v jeho postoji.
     
    54:20
    Červený chtěl trefit druhý růžek, ale minul!
     
    54:20
    Rudolf Červený obral soupeře o puk a před Hamerlíkem zakončil nad břevno, ale byl při tom faulován Lukášem Galvasem a pojede trestné střílení! Stadion bouří.
     
    53:17
    A v pěti proti čtyřem si naopak zahrají domácí hokejisté. Jiří Polanský (TRI) složil soupeře k ledu a odsedí si dvě minuty za podražení. Tedy on doufá, že celé dvě minuty.

     
    52:07
    Josef Hrabal se moc šikovně protahoval hradeckou sestavou. Karel Plášil ho ale nakonec nabral na vidle a celá skupina hráčů skončila na Svobodovi!
     
    51:02
    Přesilovka pro Třinec! Rastislav Dej (HKM) se před svou střídačkou provinil podražením a Oceláři mají jedinečnou možnost srovnat skóre.
     
    48:57
    Třinecký Radoslav Tybor dneska hraje výborný zápas. Po pravé straně se natlačil až k hradecké brance a trefil bližší tyčku!
     
    46:29
    Tybor tentokrát uháněl ve dvou s Martinem Adamským. Do přihrávky si ale lehali dva hráči a na Adamského nenechali puk projít!
     
    43:37
    Dva góly ze dvou šancí. Přesně to je dnešní úspěšnost Hradce Králové v přesilovkách, teď dostává třetí. Exhradecký Bohumil Jank (TRI) je vyloučen za podražení.
     
    42:09
    Hned po buly pálil Irgl, jeho střelu vytáhl Svoboda těsně vedle branky. Galvasovu ránu pak zblokoval obětavec Vašíček.
    40:56 Daniel RÁKOS - 3:2
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    40:56
    Třinec právě vstřelil branku!
    No vida, Ocelářům stačilo ze třetí třetiny pouhých 56 sekund a ze zápasu dělají drama! Tomáš Plíhal od modré čáry nahodil puk na Svobodu, před kterým operoval DANIEL RÁKOS. Šikovnou tečí sklepl puk do země a černá guma se mezi betony padajícího gólmana dostala až do sítě. Je to 3:2! Asistence: Tomáš Plíhal.
     
    37:24
    A může ji ukázat třeba už teď v početní výhodě! Karel Plášil (HKM) je vyloučen za podražení, Hradec čekají krušné chvilky.
     
    36:17
    Šance pro Třinec! Irgl přenechal na pravé straně puk Draveckému, ten asi hledal místo mezi betony, ale Adam Svoboda je srazil včas.
     
    35:42
    Hradečtí vrátili kotouč na modrou čáru, odkud pálil Stanislav Dietz. Hamerlík musel skvěle vykopnout levý beton.
     
    33:21
    Honejsek s Červeným vybojovali kotouč na útočné modré čáře, Rudolf Červený s ním spěchal dopředu. Měl to ale na bekhend a Hamerlíka nedokázal překvapit.
     
    32:47
    Jeden z Ocelářů za bránou zase hrozně váhal a využil toho Tomáš Bulík. Kotouč se odrazil přes břevno do třineckého brankoviště, kde ho ale Hamerlík na poslední chvíli zpacifikoval!
     
    30:36
    Možná to Honejskovi ještě nestačí. Teď přebíral před brankovištěm puk od Ihnačáka, ale nezpracoval ho a nezakončil.
    27:50 Antonín HONEJSEK - 3:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    27:50
    Hradec právě vstřelil branku!
    Dámy a pánové, tak to je neuvěřitelné! Čepice létají na led, protože hradecký stadion sleduje obrovskou one-man show v podání ANTONÍNA HONEJSKA! Hradecký útočník převzal na útočné modré přihrávku od Bednáře, na Hamerlíka ujížděl sám a vykoupal ho forhendovou kličkou do prázdné brány. Honejsek stihl čistý hattrick za 5 minut a 5 sekund a Hradec vede 3:1! Asistence: Jaroslav Bednář.
     
    27:20
    Docela to pro hosty vypadalo nadějně, jenže Tomáš Kopecký už byl s pukem v moc velkém úhlu. Jeho parťák Zbyněk Irgl (TRI) navíc zbytečně povalil Filipa Hronka na branku, takže je hra nejen přerušena, ale Irgl zároveň pyká za nedovolené bránění.
     
    25:38
    Hradecký stadion tlačí své hokejisty ke třetímu gólu, pod jejich bruslemi hoří led! Teď se obránce zbavil kličkou Jiří Šimánek, střílel do protipohybu, ale Hamerlík jen tak tak udržel puk v teploměru!
    24:31 Antonín HONEJSEK - 2:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    24:31
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradecký forčeking donutil rozehrávající Oceláře k chybě a domácí hokejisté rychle otáčejí skóre zápasu! Červený zabojoval u mantinelu a nahrál Ihnačákovi. Ten byl faulován, ovšem jeho práci dokonal ANTONÍN HONEJSEK. Napoprvé ještě jeho střelu fantasticky vychytal Hamerlík, ale na dorážku už neměl ve své ležící pozici sebemenší nárok. Druhý gól Honejska za necelé dvě minuty – 2:1! Asistence: Brian Ihnačák, Rudolf Červený.
    22:45 Antonín HONEJSEK - 1:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    22:45
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak to bylo hodně rychlé a Hradec Králové z přesilovky srovnává gólový účet zápasu! Jaroslav Bednář střílel od modré, Hamerlík nic neviděl a puk jenom vyrazil před sebe. Tam čekal Dej, který ho okamžitě přisunul do strany ANTONÍNU HONEJSKOVI, a ten kotouč snadno zametl do prázdné branky – 1:1! Asistence: Rastislav Dej, Jaroslav Bednář.
     
    22:05
    Už Hradečtí o puk přišli a píská se. Milan Doudera (TRI) – 2 minuty za podražení. První přesilovka pro domácí.
     
    21:27
    Dopředu se vydali tři hokejisté Mountfieldu. Brian Ihnačák se jednoho z nich zbavil a střílel do boční síťky, každopádně domácí mají ponechanou výhodu.
     
    19:46
    A další možnost pro Hradec! Bednář vyslal dopředu po levé straně Rastislava Deje, ale ten pálil jen doprostřed branky, kde měl Hamerlík své tělo.
     
    19:05
    Dělovku Zdeňka Čápa nakonec ještě dorážel Jaroslav Kudrna. Hamerlík to neměl snadné, ale proti puku bleskově vykopl špičku pravého betonu!
     
    17:51
    Vyloučeni jsou oba kohouti. Polanský i Hronek si odsedí po dvou minutách za hrubost, respektive krosček, a budeme sledovat hru ve čtyřech na obou stranách.
     
    17:51
    Jiří Polanský vykroužil s kotoučem zpoza branky, ale Svoboda ho rychleji přikryl. Polanský se pak vrhnul na Filipa Hronka a doslova ho zahodil do branky!
    17:03 Zbyněk IRGL - 0:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    17:03
    Třinec právě vstřelil branku!
    Nejen do bezpečí, třinečtí hokejisté díky svému kapitánovi otevírají skóre utkání! ZBYNĚK IRGL dostal ve středním pásmu nahrávku od Draveckého a pak se s tím nepáral. Vydal se do pásma po levé straně, udělal kličku na tu pravou a z dobré pozice pak vyslal nádhernou střelu do Svobodova protipohybu. Hradecký gólman se po ní natahoval marně – 0:1! Asistence: Vladimír Dravecký, Richard Stehlík.
     
    16:13
    Šimánkova zpětná přihrávka šla na Karla Plášila, který těsně míjí druhý růžek. Potom z mezikruží trefil jen blokujícího hráče právě Šimánek!
     
    15:43
    Ihnačák s Červeným spustili krátký zmatek před třineckým brankovištěm. Nakonec z něj těžil Antonín Honejsek, který rychle plácil do puku, ovšem Hamerlíka neprostřelil!
     
    13:30
    Vladimír Dravecký si po vyhraném buly najel před branku, kde sahal do nabídky svého obránce, ale Svobodu nepřekonal.
     
    10:57
    Oceláři hodně prováhali své přečíslení. Byl to Vladimír Svačina, kdo zbytečně vracel kotouč dozadu na třetího hráče.
     
    09:03
    Při dělovce Milana Doudery Svoboda vůbec nic neviděl, to samé platilo v případě nahození Rákose. Hradec je kompletní, v závěru oslabení měl i kliku.
     
    06:56
    Po komerční přestávce uvidíme první přesilovou hru utkání. Rychlonohého Vladimíra Svačinu zastavil Rastislav Dej (HKM), který si odpyká menší trest za hákování.
     
    03:48
    Hradecká rotace pokračovala, Bednář ideálně našel Antonína Honejska. Tomu ale při zpracování puk uskočil a před Hamerlíkem ho na poslední chvíli zblokovali protihráči.

    Martin Voltr

    Góly a asistencie: 23. Honejsek (Dej, Bednář), 25. Honejsek (Ihnačák, Červený), 28. Honejsek (Bednář) – 18. Irgl (Dravecký, Stehlík), 41. Rákos (Plíhal)


    Mountfield HK: Svoboda (Veselý) – Pláněk, Plášil, K. Pilař, Čáp, Dietz, Vašíček, Hronek – Köhler, Bednář "C", Dej – Honejsek, Ihnačák, Červený – Kudrna, Knotek, Šimánek – Bulík, Vantuch, Courchaine. Trenér: Vladimír Kýhos.
    HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Hrubec) – Nosek, Linhart, M. Doudera, Galvas, Slovák, Jank, Stehlík – Irgl "C", Kopecký, Dravecký – Rákos, Plíhal, Svačina – Tybor, Polanský, Adamský – Matuš, Hrabal, Jašek. Trenéři: René Mucha a Jiří Dopita.

    Rozhodca: Fraňo, Horák – Lhotský, Svoboda.

    Diváci: 5187