NY Rangers – Chicago 3:5 (kon.) | Colorado – Montreal 3:2 (kon.) | Calgary – Minnesota 3:5 (kon.)
koniec
Calgary Flames
3:5 (0:2, 2:2, 1:1)
Minnesota Wild
cz Štvrtok 18.02.2016, 04:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:17 Charlie COYLE - 3:5
     
    59:17
    Minnesota právě vstřelila branku!
    CHARLIE COYLE posílá puk do prázdné brány a pečetí vítězství druhé vítězství Minnesoty v řadě!! Charlie Coyle se dostal na pravém křídle k puku a ze středního pásma ho střelou po ledě poslal do prázdné brány. Asistence: Zach Parise, Mikko Koivu.
     
    59:04
    Jonas Hiller naskočil na střídačku a Calgary opět v šesti!
     
    58:51
    Markus Granlund vytáhl skvělý zákrok a rukavicí puk vyrazil do ochranné sítě!
     
    58:23
    Jonas Hiller už je na střídačce a Calgary to zkouší v šesti hráčích v poli!
     
    56:35
    Minnesota mohla rychle odpovědět, střelu Nino Niederreitera z pravého křídla ale zastavila tyč! Scotiabank Saddledome dnes připomíná zvonkohru.
    55:49 Mikael BACKLUND - 3:4
     
    55:49
    Calgary právě vstřelilo branku!
    MIKAEL BACKLUND využívá přesilovou hru a Calgary se podruhé v zápase dostává na dostřel jedné branky!! TJ Brodie se dostal u levé tyče ke střele, kterou Devan Dubnyk vytěsnil mimo, jenže na vzdálenější pravé tyči se dostal k puku Mikael Backlund a poslal ho do prázdné brány. Asistence: TJ Brodie, Sam Bennett.
     
    53:54
    Jason Pominville (MIN) dostal menší trest, 2 minuty hákování.
     
    52:50
    To je neuvěřitelné! Dougie Hamilton se na pravém křídle ocitl ve slibné šanci a mohl puk uklízet do prázdné brány, jenže Devan Dubnyk předvedl úžasný tygří skok a od jeho těla se puk odrazil do levé tyče.
     
    51:31
    Sam Bennett se ocitl v blízkosti levé tyče ve slibné střelecké pozici a snažil se zamířit do bližšího levého horního rohu, jeho střela se ale od horní tyče odrazila do ochranné sítě!
     
    46:03
    Matt Stajan nebezpečně vypálil z levého kruhu pro vhazování a jeho střela mířila přesně do levého horního rohu brány, jenže Devan Dubnyk vytáhl famózní zákrok a pravým ramenem puk vyrazil do ochranné sítě!
     
    43:39
    Ryan Suter (MIN) dostal menší trest, 2 minuty vysoká hůl.
     
    41:38
    Joe Colborne se u pravé tyče ocitl v obrovské šanci a mohl uklízet puk do prázdné brány, jenže orazítkoval horní tyč! Devana Dubnyka podruhé v zápase zachránila branková konstrukce.
     
    40:00
    Nate Prosser (MIN) dostal menší trest, 2 minuty vysoká hůl.
     
    39:16
    Jiří Hudler předvedl mezi kruhy pro vhazování skvělou teč, po které ve Scotiabank Saddledome zazvonila pravá tyč, od které se puk odrazil zpět do hry!
    38:16 Jason POMINVILLE - 2:4
     
    38:16
    Minnesota právě vstřelila branku!
    JASON POMINVILLE střílí sedmý gól v letošní sezóně NHL a odpovídá rychle na druhý gól Calgary!! Erik Haula mohl u pravé tyče pálit, bekhendem ale posunul puk na Jasona Pominvilla, který ho z blízkosti poslal do prázdné brány. Asistence: Erik Haula, Nino Niederreiter.
    36:38 David JONES - 2:3
     
    36:38
    Calgary právě vstřelilo branku!
    DAVID JONES se prosazuje s obrovskou dávkou štěstí a Calgary krátce před koncem druhé třetiny prohrává pouze o gól!! David Jones mezi kruhy pro vhazování napřáhl ke střele, která mířila do ochranné sítě, jenže od helmy Matta Dumby se puk odrazil do levého horního rohu brány. Kuriózní gól, ale i takový samozřejmě platí a může být velmi cenný. Asistence: Matt Stajan, Micheal Ferland.
     
    33:33
    Erik Haula (MIN) dostal menší trest, 2 minuty hákování.
     
    33:00
    Calgary si během třinácti sekund vytvořilo dvě velké brankové příležitosti, když jeho hokejisté nebezpečně vypálili z pravého křídla a poté z mezikruží, ani jedna střela ale na překonání Devana Dubnyka nestačila!
    31:28 Deryk ENGELLAND - 1:3
     
    31:28
    Calgary právě vstřelilo branku!
    DERYK ENGELLAND střílí gól a snižuje na 1:3 z pohledu domácího Calgary!! Deryk Engelland se v levém kruhu pro vhazování po přihrávce Jiřího Hudlera přeš šířku útočného pásma pomazlil s pukem a poté krásnou střelou zápěstím vymetl bližší levý horní roh brány, když zamířil přesně nad pravé rameno bezmocného Devana Dubnyka. Asistence: Jiří Hudler, TJ Brodie.
     
    24:38
    Markus Granlund (CGY) dostal menší trest, 2 minuty zdržování hry – vyhození puku přes ochranné sklo.
     
    24:01
    Minnesota u levé tyče Calgary vytvořila obrovský závar, nadvakrát nebo třikrát ale nedokázali její hráči počtvrté překonat Jonase Hillera, který má dnes plné ruce práce!
    23:09 Ryan SUTER - 0:3
     
    23:09
    Minnesota právě vstřelila branku!
    RYAN SUTER využívá přesilovou hru 5 na 3 a Minnesota vede na ledě Calgary už 3:0!! Ryan Suter z vrcholu prostoru mezi kruhy pro vhazování napřáhl ke střele, která se od brusle klečícího Johnnyho Gaudreaua odrazila do levé tyče a od ní poté do brány. Asistence: Zach Parise, Mikael Granlund.
     
    22:58
    Michael Frolík (CGY) dostal menší trest, 2 minuty vysoká hůl.
     
    22:08
    Matt Stajan (CGY) dostal menší trest, 2 minuty podražení.
     
    22:00
    Mike Reilly se dostal před bránou ke střele bekhendem, Jonas Hiller byl ale pozorný a jeho pokus vyrazil u své levé tyče levým betonem mimo!
    19:34 Jason ZUCKER - 0:2
     
    19:34
    Minnesota právě vstřelila branku!
    JASON ZUCKER skóruje v oslabení a v závěru první třetiny uštědřuje Calgary pořádnou facku!! Jason Zucker si na levém křídle útočného pásma těsně za modrou čárou obhodil puk kolem jednoho z hráčů Flames a poté ho nádhernou střelou z levého kruhu pro vhazování poslal o horní tyč do sítě. Asistence: Nate Prosser.
     
    18:19
    Johnny Gaudreau mohl potvrdit skvělou formu v domácím prostředí, když se před bránou dostal do zakončení, jeho střela bekhendem ale zamířila vedle levé tyče!
     
    18:01
    Zach Parise (MIN) dostal menší trest, 2 minuty podržení.
     
    16:28
    Minnesota se u levé tyče dostala do zakončení a Jonas Hiller s problémy vyrazil zřejmě tečovanou střelu mimo tři tyče. Puk mu v náručí skákal jako horký brambor, situaci však ustál!
     
    15:49
    Dougie Hamilton si na levém křídle v blízkosti modré čáry nápřahem řekl o přihrávku a poté napřáhl k prudké střele s příklepem, která mířila těsně nad ledem po teči Michaela Frolíka mezi betony Devana Dubnyka, ten ale zavřel vrata a připsal si skvělý zákrok!
    10:22 Erik HAULA - 0:1
     
    10:22
    Minnesota právě vstřelila branku!
    ERIK HAULA střílí krásný gól a posílá Minnesotu do vedení 1:0!! Jason Pominville přihrávkou zpoza brány našel mezi kruhy pro vhazování najíždějícího Erika Haulu, který krásnou střelou zápěstím vymetl přesně pravý horní roh. Asistence: Jason Pominville, Nino Niederreiter.
     
    01:48
    Jason Pominville nebezpečně vypálil z vrcholu pravého kruhu pro vhazování a Jonas Hiller si připsal první ostrý zákrok, když jeho střelu směřující na vzdálenější levou tyč zastavil pravým betonem!
     
    00:29
    Jiří Hudler v úvodu zápasu pěkně vypálil z pravého křídla a Devan Dubnyk si připsal první úspěšný zákrok, když puk před Johnny Gaudreauem ukryl v lapačce!

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 32. Engelland (Hudler, Brodie), 37. Jones (Stajan, Ferland), 56. Backlund (Brodie, Bennett) – 11. Haula (Pominville, Niederreiter), 20. Zucker (Prosser), 24. Suter (Parise, Granlund), 39. Pominville (Haula, Niederreiter), 60. Coyle (Parise, Koivu)


    Calgary Flames: Hiller (Ortio) – Giordano (C), Brodie (A), Engelland, Hamilton, Šmíd, Nakládal – Gaudreau, Monahan (A), Hudler – Bennett, Backlund, Frolík – Colborne, Markus Granlund, Jooris – Ferland, Stajan, Jones. Hlavní trenér: Bob Hartley.
    Minnesota Wild: Dubnyk (Kuemper) – Suter (A), Spurgeon, Prosser, Dumba, Folin, Reilly – Parise (A), Koivu (C), Coyle – Zucker, Mikael Granlund, Vanek – Niederreiter, Haula, Pominville – Carter, Stoll, Fontaine. John Torchetti.

    Rozhodca: Kyle Rehman, Kevin Pollock – Darren Gibbs, Brandon Gawryletz