Česko – Francúzsko 5:2 (kon.)
koniec
Česko
5:2 (2:0, 1:1, 2:1)
Francúzsko
cz Sobota 13.02.2016, 13:30 • IWC Arena • Reprezentácia žien
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30 a budeme z něj přinášet změny stavu.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Škodová (Peslarová) – Herzigová, Zedníková, Pacalová, Zíková, Flachsová "A", Černá – Chmelová, Smetková, Přibylová "A" – Studentová, Hymlárová, Manhartová "C" – Patočková, Vonková, Jůzková – Tomasco, Vozdecká

    Francie: Mameriová (Baldinová) – Lisa Delcroixová, Obreová, Bouetzová-Andrieuová "A", Lagerová-Lacombeová, Goncalvesová, Grenierová, Riddeová – Fohrerová, Rihetová, Boucheová "C" – Vixová, Jouannyová "A", Cuasnetová – Coeuruová, Rozierová, Ganditová – Jeanpierreová, Riouxová, Lucie Delcroixová

    Rozhodčí: Anna Eskolaová (FIN), Tijana Haacková (GER) – Magali Anexová, Tanja Cadonauová (obě SUI).
     
    V české sestavě by mělo dojít ke dvěma změnám. Do branky by se měla tentokrát od začátku postavit Blanka Škodová a na centru elitního útoku se objeví Kamila Smetková, místo níž se posune do třetí lajny Martina Vonková.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:48
    Martina Vonková (CZE) je potrestána dvěma minutami za nedovolenou hru tělem v ženském hokeji.
     
    02:32
    Francouzská přesilovka je u konce, bude se hrát 4 na 4. Na lavici hanby je vykázána na 2 minuty za podražení Morgane Rihetová (FRA).
     
    05:27
    Česko právě vstřelilo branku!
    Výborně, Češky se ujímají vedení! Po Kristýně Pacalové a Martině Vonkové doputoval kotouč k BARBOŘE PATOČKOVÉ, která si seštelovala dobře mířidla a poslala svůj tým do vedení! Asistence: Martina Vonková, Kristýna Pacalová.
     
    14:10
    Češky mohou svým soupeřkám odskočit na dvoubrankový rozdíl, k dispozici mají přesilovku. Dvě minuty vyfasovala od rozhodčích Lisa Delcroixová (FRA) za držení protihráčky.
     
    14:46
    A pozor, Francouzky si nepohlídali střídání, měly příliš mnoho hráček na ledě a je z toho česká přesilovka 5 na 3! Tresty odpyká Obreová (FRA).
     
    15:33
    Česko právě vstřelilo branku!
    Přesilovka pěti proti třem využita a je z toho dvoubrankové vedení! Puk putoval po ose Vendula Přibylová – Klára Chmelová – PETRA HERZIGOVÁ a posledně jmenovaná propálila gólmanku Mameriovou! Asistence: Klára Chmelová, Vendula Přibylová.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka se české reprezentaci povedla na jedničku, vede o dvě branky. V 6. minutě otevřela gólový účet zápasu Barbora Patočková a v 16. minutě využila výhodnou přesilovku 5 na 3 Petra Herzigová.
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Česko – 8
    Francie – 3
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    22:49
    Francie právě vstřelila branku!
    Bohužel, český náskok se smrskl na polovinu, hokejistky ze země galského kohouta se dočkaly snížení! Po Amandine Cuasnetové se chopila kotouče BETTY JOUANNYOVÁ a prostřelila gólmanku Škodovou! Asistence: Amandine Cuasnetová.
     
    25:22
    A další nepříjemnost pro české hokejistky. Za katr usedla ke dvouminutovému trestu za podražení Klára Hymlárová (CZE).
     
    25:57
    Přesilovka Francouzek ale měla doslova jepičí život, poměr sil na hrací ploše se vyrovnaná. Za faul je vyloučena Morgane Rihetová (FRA), pomohla si nedovoleným bráněním.
     
    26:30
    Česko právě vstřelilo branku!
    To je parádní odpověď, Česká republika znovu vede o dva góly! Při hře 4 na 4 se objevilo na ledě trochu více volného prostoru, čehož dokonale využila talentovaná obránkyně ANNA ZÍKOVÁ, která mířila přesně do černého! Asistence: Klára Chmelová, Vendula Přibylová.
     
    29:19
    Francie se může znovu přiblížit na nejtěsnější rozdíl při hře v početní převaze. Sudí poslala na trestnou lavici Šarlotu Tomaco (CZE) za vražení na hrazení.
     
    34:00
    Alisson Obreová (FRA) je vyloučena na 2 minuty za nedovolenou hru tělem v ženském hokeji.
     
    34:33
    Betty Jouannyová (FRA) se dopustila nedovoleného bránění a bude z toho dlouhá přesilovka 5 na 3! Využije ji česká reprezentace i tentokrát?
     
    36:22
    S vyloučeními se nám te´d doslova roztrhl pytel, další vyloučenou hráčkou se stala Lucie Manhartová (CZE) za držení hole.
     
    37:51
    Oba týmy pokračují ve velké nedisciplinovanosti, Anouk Boucheová (FRA) usedá na trestnou lavici ke dvěma minutám za nedovolené bránění.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina už je ve Švýcarsku minulostí. Francie snížila na 2:1 zásluhou Betty Jouannyové, ale Češkám vrátila dvoubrankové vedení při hře 4 na 4 Anna Zíková. Česká republika tak vede nad Francií 3:1.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Česko – 10 (18)
    Francie – 5 (8)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Francouzky střídají gólmanky, Margaux Mameriovou nahradila její kolegyně Caroline Baldinová.
     
    44:18
    Češky mohou svým soupeřkám odskočit při přesilovce na 4:1. Potrestanou hříšnicí se stala Alisson Obreová (FRA) ze nedovolenou hru tělem v ženském hokeji.
     
    52:49
    Česko právě vstřelilo branku!
    Bravo, tohle je další důležitý krok k vítězství! Martina Zedníková nabila BARBOŘE PATOČKOVÉ, která dnes má skvělou střeleckou formu a svou druhou přesnou trefou zajistila české reprezentaci komfortní třígólový náskok! Asistence: Martina Zedníková, Kamila Smetková.
     
    55:01
    Mylene Goncalvesová (FRA) – 2 minuty – držení protihráčky.
     
    56:33
    Česko právě vstřelilo branku!
    To je premiéra jako hrom! Trenér vozák dal důvěru KAMILE SMETKOVÉ v elitním útoku a ta se mu odvděčila tím nejlepším možným způsobem, když při přesilovce rozvlnila síť za zády gólmanky Baldinové a vstřelila svou první branku v reprezentaci dospělých! Asistence: Klára Hymlárová, Petra Herzigová.
     
    58:40
    Francie právě vstřelila branku!
    Ale pozor, Francouzky ještě předčasně neskládají zbraně a dočkaly se druhé vstřelené branky! Od Soline Fohrerové doputoval kus černé gumy na hůl CAMILLE GANDITOVÉ, jež si poradila s brankářkou Škodovou! Asistence: Soline Fohrerová.
     
    58:59
    Mylene Goncalvesová (FRA) se provinila proti hokejovým pravidlům nedovoleným bráněním.
     
    Konec zápasu.
     
    České barvy už sice přesilovku na konci utkání nevyužily, ale určitě jim to vůbec nevadí. Proti Francii splnily ošemetnou roli papírového favorita a slaví vítězství 5:2, když se dvakrát trefila Barbora Patočková a jednou brankou na ni navázaly Petra Herzigová, Anna Zíková a Kamila Smetková. Za Francii se střelecky prosadily jen Betty Jouannyová a Camille Ganditová. Arénou tak zazní česká hymna, kterou si naše hráčky zazpívají z plných plic! Ode mě je to pro tuto chvíli všechno, děkuji vám za pozornost a přeji vám hezký zbytek dne. Na shledanou!
     
    Střely na branku ve třetí třetině (celkem):

    Česko – 10 (28)
    Francie – 2 (10) (15:30:05)

    Ladislav Vácha

    Góly a asistencie: 6. Patočková (Vonková, Pacalová), 16. Herzigová (Chmelová, Přibylová), 27. Zíková (Chmelová, Přibylová), 53. Patočková (Zedníková, Smetková), 57. Smetková (Hymlárová, Herzigová) – 23. Jouannyová (Cuasnetová), 59. Ganditová (Fohrerová)


    Česko: Škodová (Peslarová) – Herzigová, Zedníková, Pacalová, Zíková, Flachsová "A", Černá – Chmelová, Smetková, Přibylová "A" – Studentová, Hymlárová, Manhartová "C" – Patočková, Vonková, Jůzková – Tomasco, Vozdecká
    Francúzsko: Mameriová (od 41. Baldinová) – Lisa Delcroixová, Obreová, Bouetzová-Andrieuová "A", Lagerová-Lacombeová, Goncalvesová, Grenierová, Riddeová – Fohrerová, Rihetová, Boucheová "C" – Vixová, Jouannyová "A", Cuasnetová – Coeuruová, Rozierová, Ganditová – Jeanpierreová, Riouxová, Lucie Delcroixová

    Rozhodca: Anna Eskolaová (FIN), Tijana Haacková (GER) – Magali Anexová, Tanja Cadonauová (obě SUI)

    Diváci: 71