Tisková konference před startem Synot ligy (kon.) | Tisková konference FC Baník Ostrava (kon.)
Tisková konference FC Zbrojovka Brno (kon.) | Tisková konference FC Fastav Zlín (kon.)
Tisková konference SK Slavia Praha (kon.) | Tisková konference FK Teplice (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference SK Slavia Praha

cz Štvrtok 11.02.2016, 13:00Tlačové konferencie
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.
     
    Dobrý den, vítejte u online přenosu z tiskové konference SK Slavia Praha. Právě na klub z Edenu se v průběhu zimní přestávky nejvíce upíraly oči fanoušků. Červenobílí přivítali ve svých řadách spoustu nových hráčů. Dnes bude zhodnocena zimní příprava, případně představeny další novinky.
     
    Tisková konference je připravena. Hosty budou Jiří Šimáně – prezident klubu, dále generální ředitel David Trunda, Jaroslav Tvrdík, trenér Dušan Uhrin a kapitán A týmu Martin Latka.
     
    Na úvod jsou novinářům promítany videoklipy z proběhlé zimní přípravy.
     
    Oficiální část tiskové konference právě začala.
     
    "Sešli jsme se dnes proto, abychom zhodnotili zimní přípravu a informovali o očekáváních pro jaro," řekl Jiří Vrba a přivítal hosty.
     
    Slovo si bere prezident Jiří Šimáně.
     
    "Budu stručný, sami víte, že jsme podepsali spoustu hráčů. Na české poměry i světové je to velký počet. Teoreticky jsme tedy posílili, jak to bude vypadat na hřišti, uvidíme. Každopádně to nebude jendnoduché. Spousta týmu je před námi, ale i za námi. Ať už je to Liberec, Mladá Boleslav nebo i Jablonec, který také jistě neřekl poslední slovo. Spokojeni s posilami jsme, mluvil jsem se všemi osobně a věřím, že nám pomohou. Nemáme v šatně žádně shnilé jablko. Nevím, co více bych k tomu řekl, až přijde nějaká otázka, vyjádřím se konkrétněji"
     
    Nyní je na řadě Jaroslav Tvrdík, zástupce CEFC.
     
    "Nebojím se říct, že jsme extrémně spokojeni. Podařilo se nám přivést všechny chtěné posily. Dále jsme poskládali fungující sportovní vedení, ve kterém panuje dobrá nálada. Tým Slavie není jen na hřišti, ale i v zázemí. Myslím, že se nám vytyčené cíle podaří naplnit. Dále chci pozdravit fanoušky, doufám že i oni budou chtít porazit fanoušky ostatních klubů a budou dobrým dvanáctým hráčem. Snad se to ukáže už v sobotu. Boj o poháry bude těžký a věřím, že kdyby se to letos nepovedlo, má tento tým na to dosáhnout úspěchu v příštích letech. Rozpočet od akcionáře je velmi pozitivní a dle mého názoru musí stačit na třetí místo, pokud se to povede peníze velice rádi do týmu dáme."
     
    Mikrofon má Dušan Uhrin, trenér A týmu.
     
    "Nebudu jen hodnotit. Od mého příchodu, kdy jsem podepisoval smlouvu s jiným majitelem, se situace úplně změnila. Na podzim jsme dokázali hrát dobře a náš klub získal profesionální charakter. Nových hráčů je dost, ne všichni budou hrát v základní sestavě. Nedokážu zatím říct, počet těch, kteří v základu budou. Někdo zkrátka zůstane na lavičce. Každopádně v týmu doposavaď nebyl jediný problém. Až na zápas s Ústím jsme v přípravě neprohráli. ale pořád je to jenom příprava. Každopádně jeden aspekt se povedl, a tím je zdrvaotní stav mužstva. Nedošlo k žádnému vážnému zranění. Tedy kromě Milana Škody, který na první domácí zápas určitě nebude k dispozici. Do dalších kol s ním ale počítáme."
     
    A uslyšíme i slova kapitána Latky.
     
    "Příprava byla dobrá, na jaro se všichni těšíme. Ale kvalita se ukáže až v ostrých zápasech. Já ale věřím, že jsme dobrý tým a můžeme úspěchu dosáhnout"
     
    Kolečko se vrací k vedení klubu. Jeho představitelé sdělí bližší info o partnerství s Hajdukem Split.
     
    "Slavia je s Hajdukem pevně spjata. Když jsme do Splitu přijeli, byli jsme velmi dobře přivítání. Součástí obrození klubu je i restrukturalizace mládeže. I v tomto pohledu nám může spolupráce s Hajdukem pomoci. Může dojít na trenérské výměny atd," prozradil David Trunda.
     
    "Hajduk Split je tradiční klub, který je něco jako Benfica Lisabon. Rozpočet mají na úrovni pražské Sparty. Nevím, čím to je ale na Balkáně se rodí lepší hráči, nedokážu říct jestli je to životosprávou nebo něčím jiným. Také dokážou hráče dobře prodat, nyní mají na své hráče nabídky až z Premier league. Proto nám mohou pomoci i v prodeji našich hráčů. Mám z nich dobrý pocit, je to náš přirozený partner a Slavii bere místní vedení jako staršího bratra. Domluvili jsme se s nimi na trenérských výměnách, kempech pro mladé hráče a dalších věcech," sdělil Jiří Šimáně.
     
    "Prozradím také, že od prvního července spouštíme novou fotbalovou akademii. Ta bude fungovat úplně jinak, než to probíhá v součastnosti. V Česku se moc dobrých hráčů nevychová, dva tři možná odejdou do Německa, ale to je vše. Proto chceme udělat změnu a od léta začínáme vlastní cestou. Budeme to dělat tak, jak se to podle našeho názoru dělá jinde ve světě," pokračuje Šimáně.
     
    Na řadu přichází představení nových dresů pro jarní část ligy. Na obrazovce běží videoklip z jejich výroby.
     
    Před novináře předstoupily dvě modelky oděné do nových dresů fotbalistů Slavie.
     
    Otevírá se diskuse pro otázky novinářů.
     
    Otázka na Šimáněho
     
    Odmítli jste nabídky na Milana Škodu a Jaromíra Zmrhala. Jak těžké bylo jejich odmítání?
     
    "S Milanem jsme mluvili osobně, nebylo lehké mu to vysvětlit. Měl nabídku smlouvy, která mu zajišťovala za rok a pů šedesát milionů na ruku. Co se týče Zmrhala, neuvažovali jsme, že bychom ho prodali. Pokud přijde v létě adekvátní nabídka a budeme si jisti, že seženeme dobrou náhradu, můžeme se o tom bavit. A to se týká i Škody, který pokud se probojuje na Euro a bude hrát, může jít jeho cena nahoru."
     
    Probíhají jednání o odkoupení stadionu?
     
    "Zájem máme, jsme moderní klub, který myslí na budoucnost. Ale záleží na podmínkách, musí to být za adekvátní cenu. Takže zájem z naší strany je a rádi bychom vám co nejdříve řekli pozitvní zprávu."
     
    Může v budoucnu pan Uhrin přivítat v mužstvu hráče Hajduku?
     
    "Přivítali bychom je tu rádi a hned. Ale není to reálné, oni své hráče prodávají jinam a za vysoké peníze. Třeba takový Vlasic, kterému je osmnáct let a dává góly. Spolupráce bude probíhat spíše na úrovni mládeže. Asi by to bylo spíš tak, že by do Hajduku šel hráč Slavie, kterého budeme chtít prodat za vyšší částku, než teď."
     
    Otázka na Jaroslava Tvrdíka. Jaká je situace ohledně Dušana Šventa?
     
    "Je to náš cíl. S Josefem Jinochem máme osobní sázku. Má u mě vypsanou prémii. Končícím přestupovým obdobím klesá šance na to, že bychom ho získali již pro jaro. Každopádně Švento se chce do klubu vrátit, takže je velká pravděpodobnost, že k přestupu dojde v létě."
     
    Kolik je nyní prodaných lístků na zápas s Brnem?
     
    "Návštěva by měla přesáhnout deset tisíc. Vycházíme z počtu prodaných vstupenek a z průměrného prodeje v den zápasu. Takže víme, že přesáhneme deset tisíc, ale není jasné, zda to bude jedenáct nebo třináct tisíc."
     
    "Není to o statistice, ale o srdci. Takže věříme, že kdo má slávistické srdce, bude v sobotu na stadionu," dodal Jaroslav Tvrdík.
     
    Jaká je finanční kondice Slavie za minulý rok?
     
    "Finanční uzávěrku ještě nemáme, ale ta čísla budou irelevantní. Klub jsme převzali před jeho prvoligovým zánikem, tudíž má Slavie za sebou velmi špatné období. Můžu vám říct, jaký je současný stav. V letošním roce je naše finanční kondice velmi dobrá," odpovídá Tvrdík.
     
    Jiří Vrba vyzývá ke třem posledním otázkám.
     
    "Cíle jsou pro nás důležité. Když jsem přicházel, chtěl jsem hrát o poháry. Mužstvo se posílilo, což samozřejmě nic neznamená. Hráči mají naši důvěru a pokud budou makat tak, jako na podzim, jistě to dobře dopadne. Pikantní nadsázkou je bodový zisk šedesát bodů. Máme naplánované prémie pro hráče a bylo by nám ctí, abychom je vyplatili.
     
    Poslední otázka míří na Martina Latku. Jaký je váš zdravotní stav?
     
    "Nevím, zda je perfetní, ale cítím se dobře."
     
    Tisková konference byla ukončena. (13:53:19)

    Jakub Janoušek