Srbsko – Rusko 2:3 (po pr.) | Španielsko – Kazachstan 5:3 (kon.)
koniec
Španielsko
5:3 (3:1)
Kazachstan
cz Štvrtok 11.02.2016, 21:00 • Bělehrad, Srbsko • Majstrovstvá Európy • Semifinále
Predzápasové kurzy
     
    39:52
    Ortiz mohl přes celé hřiště pečetit výhru, trefil ale pouze tyčku odkryté kazašské branky!
    38:54 Raúl CAMPOS - 5:3
     
    38:54
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Kazaši již začali hrát vabank a to se jim minutu před koncem hrubě nevyplatilo! RAÚL CAMPOS postupoval s Polou sám na gólmana, Grigorije Šamra doslova vykoupali a pohodlně pečetili postup Španělska do finále mistrovství Evropy – 5:3!
     
    38:12
    Douglasova ztráta na půlící čáře přinesla velkou šanci Španělska na rozhodnutí zápasu, Raúl Campos střelou po zemi na vzdálenější tyč nechal vyniknout Šamra!
     
    37:34
    Kazaši jsou podporováni fanoušky a po zákroku Poly na Žamankulova je čeká další kombinace. Navíc je španělský futsalista oceněn žlutou kartou.
    37:17 Serik ŽAMANKULOV - 4:3
     
    37:17
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Vážení, máme postaráno o napínavý závěr druhého semifinálového střetnutí! Douglas se pustil do dalšího samostatného útoku, jeho prudkou ránu vyrazil Paco Sedano pouze před SERIKA ŽAMANKULOVA, který ho z bezprostřední blízkosti dotlačil do sítě – 4:3!
    35:39 LEO - 4:2
     
    35:39
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Že by přece jen vznikla malá jiskřička naděje na kazašský úspěch? Peršin se odhodlal v kombinaci k zakončení na pravé straně, po zemi našel nohu dobře postaveného LEA, který snižuje čtyři a půl minuty před koncem na rozdíl dvou branek – 4:2!
     
    35:32
    Asi nejúspěšnějším střelcem Kazachstánu je Douglas, který znovu prověřil španělskou jedničku. Další střelu Douglase vytáhl nad břevno!
     
    33:55
    Vzápětí již Douglasova střela vypadala mnohem nadějněji, Paco Sedano vytáhl střelu bývalého chrudimského futsalisty ze šibenice fantastickým zákrokem a udržel tříbrankové vedení Španělska!
     
    33:39
    Velká chyba José Ruize v rozehrávce nabídla obrovskou šanci na vstřelení kontaktního gólu pro Douglase! Naturalizovaný Kazach ale napálil pouze dobře postaveného Paca Sedana!
     
    33:09
    Šamro předvedl další zaváhání při odkopu, čímž nabídl velkou příležitost pro Miguelína! Španělský střelec se opřel do balonu a donutil kazašského náhradníka napravit svoji chybu!
    26:28 ALEX - 4:1
     
    26:28
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Douglas s balonem neměl na půlící čáře prostě neměl komu přihrát, a tak se pustil do kličky proti Miguelínovi, což byla velká chyba. Španělský hráč ho o balon odbavil, naservíroval ho ALEXOVI, jenž od půlící čáry bez potíží trefil prázdnou branku Kazachů – 4:1!
     
    19:39
    Chvíli před koncem prvního poločasu mohl rozdíl ještě navýšit Miguelín, jenž se po zákroku Šamra mohl těšit z dorážky! Z bezprostřední blízkosti ale balon přes kazašského brankáře do sítě nedostal!
    17:32 Raúl CAMPOS - 3:1
     
    17:32
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Kazaši si sice vytvořili slušnou porci brankových příležitostí, Španělé však z ojedinělé akce smrtelně trestají! RAÚL CAMPOS zůstal za obranou naprosto osamocen a z první po zemi prostřelil brankáře Šamra na vzdálenější tyč – 3:1!
     
    16:44
    Série kazašských šancí na vyrovnání pokračuje, Leo po rychlé kličce napálil střelou po zemi levou tyčku španělské klece!
     
    16:21
    Chybu ve španělské rozehrávce mohl vzápětí potrestat Leo, jenž ale nedokázal přetavit přihrávku Žamankulova do stoprocentní šance v gól! Paco Sedano ukázal svoji kvality a ránu mezi nohy skvěle zneškodnil!
    16:10 MIGUELÍN - 2:1
     
    16:10
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Španělský favorit ještě v prvním poločase otáčí skóre ve svůj prospěch! Mario Rivillos ještě na půlící čáře přiklepl balon na MIGUELÍNA, jenž udělal jeden krok a prudkou ranou poslal míč přesně k tyči Šamrovovy svatyně – 2:1!
     
    14:54
    Tak to byly šance! Nejprve po hrubé chybě v kazašské defenzívě vychytal Miguelína fantasticky Grigorij Šamro, následně přišel protiútok soupeře, který z ostrého úhlu zakončoval do poloprázdné branky Douglas! Trefil však pouze boční síť.
     
    13:09
    Dalším, kdo se pokusil strhnout vedení na straně Španělů, byl Alex. Jeho prudká střela pravačkou ze vzduchu prosvištěla těsně vedle levé tyče Grigoriho Šamra!
     
    12:22
    Na druhé straně se musel proti zakončení Bebeho vytáhnout Šamro. Střela španělského hráče mu vypadla z rukavic, naštěstí pro kazašský mančaft se následně míč dokutálel mimo branku!
     
    08:54
    Tak to byla obrovská šance Kazachstánu na opětovné vytvoření si náskoku! Douglas postupoval naprosto sám na brankáře Paca Sedana, nakonec se rozhodl pro technický obstřel na vzdálenější tyč a měl smůlu, že se španělská jednička ani nehnula! Skóre se nemění, stav zůstává vyrovnaný!
    07:34 BEBE - 1:1
     
    07:34
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Vedení kazašského týmu vydrželo pouze čtyři minuty. Po rohovém kopu nedokázal přes Šamra propasírovat balon do sítě Miguelín, následně se ale míč odrazil k BEBEMU, který ho bez potíží poslal do odkryté branky Kazachstánu – 1:1!
    03:17 Alexander DOVGAN - 0:1
     
    03:17
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Kazašská pohádka pokračuje také v semifinále! Outsider duelu se dostává z první střely mezi tři tyče do vedení! Douglas se skvěle zbavil dotírajícího protivníka, přesným přízemním centrem našel přesně nohu ALEXANDERA DOVGANA, jenž z bezprostřední blízkosti zametl balon pod břevno – 0:1!
     
    00:06
    Tak to je nevídaný začátek dnešního zápasu, Kazaši hned od začátku posílají do hry pátého hráče a nechávají Šamra na střídačce! Rozlišovací dres si vzal Michail Peršin!

    Petr Dejnožka

    Góly: 8. Bebe (Miguelín), 17. Miguelín (Mario Rivillos), 18. Raúl Campos (Mario Rivillos), 27. Alex (Miguelín), 39. Raúl Campos (Pola) – 4. Dovgan (Douglas), 36. Leo (Peršin), 38. Žamankulov (Douglas)

    Karty:   38. Pola (ESP)


    Španielsko: Paco Sedano (Jesús Herrero, Juanjo) – Ortiz (C), Mario Rivillos, Pola, Raúl Campos – José Ruiz, Bebe, Andresito, Rafa Usín, Lin, Alex, Miguelín.
    Kazachstan: Šamro – Leo, Douglas, Žamankulov, Dovgan – Sulejmenov (C), Peršin, Knaub, Grebonos, Pengrin, Taku, Nurgožin.

    Rozhodca: Tomič (Chorvatsko), Coelho (Portugalsko) – Lemal (Belgie)