Leverkusen – Brémy 1:3 (kon.) | Stuttgart – Dortmund 1:3 (kon.)
koniec
VfB Stuttgart
1:3 (1:2)
Borussia Dortmund
cz Utorok 09.02.2016, 20:35 • Mercedes-Benz Arena, Stuttgart • DFB-Pokal • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
    89. Henrich MCHITARJAN - 1:3
     
    89
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Borussia přežila tlak domácího celku, a z následného protiútoku potvrzuje své vítězství! Na levé straně vybojoval míč Pierre-Emerick Aubameyang, který postupoval sám na Langeraka. Následnou přihrávkou našel HENRIKHA MCHITARJANA, který to měl před prázdnou brankou hodně lehké ...
     
    88
    Velká šance Dortmundu, který mohl pojistit své dnešní vítězství! Kagawa našel ve vápně volného Henrikha Mchitarjana, ten však svou následnou střelu nasměroval nad branku!
     
    87
    Stuttgart měl k dispozici standardní situaci, které se ujal Kostić. Jeho centr našel ve vápně Šunjiće, jehož slabou hlavičku však dokázal Bürki zlikvidovat!
     
    87
    V samotném závěru provádí hostující celek své druhé střídání. Ze hřiště odchází Ilkay Gündogan, který dnes podal velmi dobrý výkon. Na poslední minuty přichází na jeho místo Kagawa!
     
    83
    Sokratis na pravé straně fauloval Christiana Gentnera, a následně chytl míč, a pokoušel se zdržovat hru. Tobias Stieler řeckému stoperovi následně udělil žlutou kartu!
    82. Bürkiho reflexivní zákrok
     
    82
    Stuttgart kombinoval před vápnem, a nenápadný centr do vápna poslal Christian Gentner. Roman Bürki viděl přes stoper míč na poslední chvíli, avšak jej dokázal vyrazit!
     
    77
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Marco Reus, přichází Moritz Leitner.
    77. Povedená rána Filipa Kostiće, která skončila těsně nad břevnem
     
    77
    Dortmundu rohový kop nevyšel, a na druhé straně měl velkou možnost Stuttgart! Filip Kostić se dostal k míči na levé straně, a vyslal povedenou střelu, která prolétla nad brankou Bürkiho!
     
    75
    Pierre-Emerick Aubameyang dokázal odcentrovat z pravé strany přes Niedermeiera, a našel před brankou Mchitarjana. Arménský záložník však nedokázal poslat míč do poloprázdné branky, a bude z toho pouze roh!
     
    74
    Marco Reus se ujal následné rozehrávky standardní situace. Jeho střela sice mířila k tyči, nicméně byla hodně pomalá, a Mitch Langerak si připsal jednoduchý zákrok!
     
    68
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Serey Dié, přichází Harnik.
    67. Velká šance Dortmundu
     
    67
    Borussia teď měla obrovskou šanci na navýšení skóre! Ve vápně se dostal k míči Mchitarjan, který jej posunul na lépe postaveného Aubameyanga. Gabonský forvard posunul míč pro Reuse, který obešel i Langeraka, a zakončil, avšak jeho rána byla zablokovaná!
     
    65
    Domácí Stuttgart postupoval do zajímavého protiútoku, a po přesné přihrávce Lukase Ruppa se v na hranici vápna na pravé straně otevřel prostor pro Didaviho. Německý záložník se opřel do míče, nicméně střela mu vůbec nesedla, a míč letěl vysoko nad branku!
     
    62
    Na druhou stranu pospíchal Marcel Schmelzer, který táhl akci svého týmu po levé straně. Německého obránce následně poslal nedovoleným zákrokem k zemi Daniel Didavi, který dostává žlutou kartu!
    56. Parádní zákrok Langeraka proti střele Aubameyanga
     
    56
    Marco Reus operoval s míčem na levé straně, a následným krásným centrem našel ve vápně Pierra-Emericka Aubameyanga, který si míč ideálně zpracoval, nicméně jeho následnou střelu vyrazil výborným zákrokem Langerak!
     
    46
    Následně však přišla chyba Toniho Šunjiće, který daroval soupeři míč. Následně předvedl hodně ostrý zákrok Kevin Großkreutz, který na pravé straně ostře zajel pod nohy Durma, a vidí žlutou kartu!
     
    34
    Zrovna Mats Hummels předvedl ostřesnou přihrávku, kterou domácím daroval míč. Následně však chyboval Šunjić, a jeho chybu musel řešit ostrým zákrokem Niedermeier, který poslal k zemi Gündogana. Německý stoper dostává žlutou kartu!
    31. Pierre-Emerick AUBAMEYANG - 1:2
     
    31
    Dortmund právě vstřelil branku!
    A to se Dortmundu také daří! Druhému týmu Bundesligy stačilo deset minut na to, aby si vzal ztracené vedení zpět! Středem hřiště postupoval Marco Reus, který následným pasem našel na hranici vápna PIERRA-EMERICKA AUBAMEYANGA. Gabonský útočník se ocitl ve své první šanci, a hned ji dokázal využít přesnou střelou k tyči!
     
    29
    Mchitarjan dostal na levém křídle krásnou přihrávku od Marca Reuse, a následně nebezpečně odcentroval do vápna. Na jeho centr si naskočil Aubameyang, kterému však hlavička nesedla, a míč skončil mimo!
    25. Hráči Dortmundu při snaze dostat tenisové míčky do zámezí
     
    25
    Poměrně kuriózní situace. Ze sektoru hostujících fanoušků začaly na hřiště létat tenisové míčky, což má být část protestu za velmi vysoké ceny vstupného pro fanoušky Borussie ...
     
    24
    Následné standardní situace se ujal Marco Reus, jehož nebezpečný centr dokázal na hranici malého vápna vyboxovat Mitch Langerak. Všemu předcházel faul Hummelse na Šunjiće, tudíž je hra přerušena.
    21. Lukas RUPP - 1:1
     
    21
    Stuttgart právě vstřelil branku!
    A máme srovnáno! Domácí celek se po dvaceti minutách hry rovněž prosazuje, a začínáme od začátku! Stuttgart vybojoval rohový kop, nicméně Kostićův centr byl odvrácen. Srbský záložník dostal druhou šanci, a tentokrát se míč dostal za vápno, kde stál připravený LUKAS RUPP, a jeho tečovaná rána skončila za zády Romana Bürkiho!
    12. Šunjić předvedl skvělý obranný zákrok, poté nepříjemně narazil do tyče
     
    12
    Borussia dostala míč na levou stranu, kde se nacházel Marco Reus. Jeho centr měl najít Aubameyanga, nicméně míč odhlavičkoval stoper Toni Šunjić. Ten následně doklouzal k brance, a nepříjemně se praštil do hlavy o tyč branky!
     
    10
    Stuttgart se následně dostal k míči, a dokázal vybojovat rohový kop. I druhého rohu VfB v zápase se ujal Filip Kostić, jehož povedený centr našel hlavu Šunjiće, jehož hlavička však mířila přímo do rukavic Bürkiho!
    5. Marco REUS - 0:1
     
    5
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Tak, to je pro hostující celek parádní start do utkání, a Borussia se již v páté minutě dostává do vedení! Mchitarjan se dokázal uvolnit před vápnem, a našel v pravé části pokuotového území Aubameyanga, jehož střílená přihrávka, která měla najít Gündogana, prošla až do míst, kde se nacházel MARCO REUS, a ten poslal míč přesně pod břevno!

    Jan Havlovic

    Góly: 21. Rupp – 5. Reus, 31. Aubameyang, 89. Mchitarjan

    Karty:   34. Niedermeier (STU), 46. Großkreutz (STU), 62. Didavi (STU) – 83. Papastathopoulos (DOR)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 5:5. Rohy: 8:7. Ofsajdy: 6:2. Fauly: 17:9.
    VfB Stuttgart: Langerak – Großkreutz, Šunjić, Niedermeier, Insúa – Dié (68. Harnik) – Rupp, Didavi, Gentner, Kostić – Kravec
    Náhradníci: Schwaab, Baumgartl, Harnik, Klein, Tytón, Tašči, Maxim

    Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Papastathopoulos, Hummels, Schmelzer – Gündogan (87. Kagawa), Ginter, Durm – Mchitarjan, Aubameyang, Reus (77. Leitner)
    Náhradníci: Weidenfeller, Subotić, Leitner, Pulisic, Kagawa, Castro, Weigl

    Rozhodca: Tobias Stieler – Ittrich, Thielert (vš. Německo)