Leverkusen – Brémy 1:3 (kon.) | Stuttgart – Dortmund 1:3 (kon.)
koniec
VfB Stuttgart
1:3 (1:2)
Borussia Dortmund
cz Utorok 09.02.2016, 20:35 • Mercedes-Benz Arena, Stuttgart • DFB-Pokal • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! VfB Stuttgart v domácím prostředí nepodal v zápase s Borussií Dortmund špatný výkon, nicméně nakonec prohrál 1:3, a v soutěži končí!

    První poločas nabídl v Mercedes-Benz Aréně velmi povedenou podívanou! Hostující Borussia vstoupila do utkání parádně, a hned v páté minutě se trefil Marco Reus. Domácí celek se však následně probudil, a po tečované střele Lukase Ruppa z 21. minuty to bylo 1:1. Dortmund má však ve svém kádru Pierra-Emericka Aubameyanga, který se opřel do míče v 31. minutě, a poslal svěřence Thomase Tuchela zpět do vedení!

    Dortmund ve druhém poločase kontroloval své vedení, a navíc měl velké šance. Aubameyang ani Reus se však prosadit nedokázali, a i Stuttgart měl v závěru své šanci na vyrovnanání. Minutu před koncem základní hrací doby utekl po levé straně Aubameyang, který předložil míč Hernichu Mchitarjanovi před prázdnou branku, a ten potvrdil postupo svého týmu do semifinále!

    Borussia se v semifinále střetne s vítězem zítřejšího zápasu Heidenheim – Hertha!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (22:30:50)
    Borussia se po velmi dobrém výkonu může radovat z postupu do semifinále Německého poháru!

     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Po pravé straně postupoval vpřed Kagawa, kterého velmi pozorně bránil Emiliano Insúa. Argentinský obránce však následně fauloval, a u míče zůstane Borussia.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby!
    89. Henrich MCHITARJAN - 1:3
     
    89
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Borussia přežila tlak domácího celku, a z následného protiútoku potvrzuje své vítězství! Na levé straně vybojoval míč Pierre-Emerick Aubameyang, který postupoval sám na Langeraka. Následnou přihrávkou našel HENRIKHA MCHITARJANA, který to měl před prázdnou brankou hodně lehké ...
     
    89
    Domácí celek vybojoval další rohový kop, kterého se ujal Filip Kostić. Centr srbského záložníka však dokázala odvrátit pozorná obrana domácího celku!
     
    88
    Velká šance Dortmundu, který mohl pojistit své dnešní vítězství! Kagawa našel ve vápně volného Henrikha Mchitarjana, ten však svou následnou střelu nasměroval nad branku!
     
    87
    Stuttgart měl k dispozici standardní situaci, které se ujal Kostić. Jeho centr našel ve vápně Šunjiće, jehož slabou hlavičku však dokázal Bürki zlikvidovat!
     
    87
    V samotném závěru provádí hostující celek své druhé střídání. Ze hřiště odchází Ilkay Gündogan, který dnes podal velmi dobrý výkon. Na poslední minuty přichází na jeho místo Kagawa!
     
    85
    Na levé straně si udělal prostor Erik Durm, který dokázal odcentrovat do vápna. Pokus mladého německého záložníka však dokázala obrana Stuttgartu odhlavičkovat.
     
    84
    Kevin Grosskreutz předvedl na pravé straně lehké zaváhání, když jeho hlavička dopadla za obranu VfB. Na míč si dělal zálusk rozběhnutý Aubameyang, který pohotový Niedermeier celou situaci vyřešil dlouhým odkopem!
     
    83
    Sokratis na pravé straně fauloval Christiana Gentnera, a následně chytl míč, a pokoušel se zdržovat hru. Tobias Stieler řeckému stoperovi následně udělil žlutou kartu!
    82. Bürkiho reflexivní zákrok
     
    82
    Stuttgart kombinoval před vápnem, a nenápadný centr do vápna poslal Christian Gentner. Roman Bürki viděl přes stoper míč na poslední chvíli, avšak jej dokázal vyrazit!
     
    81
    Aubameyang uvolnil na hranici vápna Gündogana, který velmi dobře viděl na levém křídle naběhlého Marcela Schmelzera. Jeho přihrávka se však k německému obránci nedostala, neboť ji zablokoval Šunjić.
     
    79
    Henrikh Mchitarjan svedl na pravé straně těžký souboj s Insúou, kterého dokázal obrat o míč, a postupoval vpřed. Následně byl faulovaný NIedermeierem, a je z toho standardní situace.
     
    78
    Ve středu hřiště operoval s míčem Lukas Rupp, který se pokoušel následným centrem dostat míč do míst, kde se nacházel Kravec. Před ukrajinským útočníkem se však dostal k míči Schmelzer.
     
    77
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Marco Reus, přichází Moritz Leitner.
    77. Povedená rána Filipa Kostiće, která skončila těsně nad břevnem
     
    77
    Dortmundu rohový kop nevyšel, a na druhé straně měl velkou možnost Stuttgart! Filip Kostić se dostal k míči na levé straně, a vyslal povedenou střelu, která prolétla nad brankou Bürkiho!
     
    75
    Pierre-Emerick Aubameyang dokázal odcentrovat z pravé strany přes Niedermeiera, a našel před brankou Mchitarjana. Arménský záložník však nedokázal poslat míč do poloprázdné branky, a bude z toho pouze roh!
     
    74
    Marco Reus se ujal následné rozehrávky standardní situace. Jeho střela sice mířila k tyči, nicméně byla hodně pomalá, a Mitch Langerak si připsal jednoduchý zákrok!
    Před dnešním zápasem se držela minuta ticha za oběti dnešní tragické srážky vlaků v Bavorsku

     
    73
    Následně však na polovině hřiště vybojoval míč Marco Reus, který okamžitě postupoval směrem vpřed. Následně byl ve středu hřiště faulován, a bude z toho zajímavá standardní situace.
     
    72
    Borussia se v posledních minutách zatáhla, a nyní působí hodně pasivním dojmem. Nákop Piszczeka Marco Reus nedokázal zachytit, a míč skončil u brankáře Langeraka.
     
    71
    Domácí celek vybojoval rohový kop, kterého se ujal Filip Kostić. Následný centr srbského záložníka našel ve vápně hlavu Šunjiće, nicméně jeho hlavičku v pohodě lapil Bürki.
     
    70
    Bývalý dlouholetý hráč Dortmund – Kevin Großkreutz, postupoval po pravé straně, a dokázal odcentrovat. Jeho pokus však odhlavičkoval Sokratis do zámezí, a Stuttgart bude vhazovat.
     
    69
    Mats Hummel vystihl ve středu hřiště špatnou rozehrávku soupeře, a postupoval vpřed. Německý reprezentant si však ukousl příliš velké sousto, a jeho následný průnik skončil ztrátou míče.
     
    68
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Serey Dié, přichází Harnik.
    67. Velká šance Dortmundu
     
    67
    Borussia teď měla obrovskou šanci na navýšení skóre! Ve vápně se dostal k míči Mchitarjan, který jej posunul na lépe postaveného Aubameyanga. Gabonský forvard posunul míč pro Reuse, který obešel i Langeraka, a zakončil, avšak jeho rána byla zablokovaná!
    Fanoušci na Twitteru si dělají legraci ze střely Didaviho, která ohrozila spíše diváky ve vyšších sektorech Mercede-Benz Arény

     
    65
    Domácí Stuttgart postupoval do zajímavého protiútoku, a po přesné přihrávce Lukase Ruppa se v na hranici vápna na pravé straně otevřel prostor pro Didaviho. Německý záložník se opřel do míče, nicméně střela mu vůbec nesedla, a míč letěl vysoko nad branku!
     
    64
    Borussia rozehrávala z pravé strany standardní situaci, které se ujal Marco Reus. Jeho centr však na přední tyči odvrátil hned první bránící hráč.
     
    62
    Na druhou stranu pospíchal Marcel Schmelzer, který táhl akci svého týmu po levé straně. Německého obránce následně poslal nedovoleným zákrokem k zemi Daniel Didavi, který dostává žlutou kartu!
     
    62
    Ve středu hřiště zakombinoval Rupp s Didavim, a ke střele se nakonec dostal druhý jmenovaný. Jeho střela však mířila vysoko nad branku, a Bürki rozhodně zasahovat nemusel.
     
    60
    Borussia se hnala do zajímavého protiútoku, a celou akci táhl středem hřiště Ilkay Gündogan. Německý reprezentant však před vápnem podklouzl, a o míč přišel.
     
    59
    K rozehrávce standardní situace se nakonec dostal Didavi, jehož střelu zablokovala zeď Dortmundu. Na levé straně se následně dostal k míči Kravec, jehož následnou střelu lapil Roman Bürki.
     
    58
    Emiliano Insúa předvedl na levé straně hodně odvážnou akci, a vrhl se mezi trojici protihráčů. Argentinského obránce nakonec poslal k zemi před vápnem Mchitarjan, a Stuttgart má k dispozici hodně zajímavou standardní situaci!
     
    57
    Borussia měla následně k dispozici rohový kop, jehož rozehrávky se ujal Reus. Následně si Reus chtěl narazit s Schelzerem, nicméně přihrávka mířila do ofsajdu.
    56. Parádní zákrok Langeraka proti střele Aubameyanga
     
    56
    Marco Reus operoval s míčem na levé straně, a následným krásným centrem našel ve vápně Pierra-Emericka Aubameyanga, který si míč ideálně zpracoval, nicméně jeho následnou střelu vyrazil výborným zákrokem Langerak!
     
    55
    Hlavní rozhodčí následně musel řešit situaci mezi NIedermeierem a Sokratisem. Řecký stoper si stěžoval, že domácí obránce šel do souboj loktem. Tobias Stieler však vcše v klidu vyřešil.
     
    54
    Domácí celek vybojoval po akci na pravé straně rohový kop. Exekuce se opět ujal Kostić, jehož centr byl odvrácen obranou VfB. Následně se srbský hráč dostal k míči znovu, nicméně jeho následná střela mířila vysoko nad.
     
    53
    Stuttgart v poklidu rozehrával na vlastní polovině. Následně však Borussie začala vysoko napadat, a Toni Šunjić si raději pomohl zpáteční přihrávkou k Langerakovi.
    Útočné duo Borussie se postaralo o obě branky hostů v dnešním zápase

     
    51
    Po následné zblokované střele Gintera se Borussia dostala k dalšímu rohovému kopu. Mchitarjan ve vápně našel hlavu Hummelse, který svou hlavičku poslal nad branku Langeraka.
     
    50
    Mchitarjan po své akci na levé straně vybojovalo rohový kop, nicméně neukáznění fanoušci Borussie mu házením tenisáků nedovolili rozehrát. Následně však arménský reprezentant odcentrovat, nicméně obrana Stuttgartu dokázala centr odvrátit.
     
    49
    Nepřesný odkop Romana Bürkiho zpracoval na polovině hřiště Emiliano Insúa, který se pohotově pokoušel dostat míč dopředu pro Kravece. Ukrajinský útočník se však nakonec k míči nedostal.
     
    48
    Aubameyang si naběhl na pravou stranu, odkud ostře odcentroval. Jeho ostrý centr sice našel Marco Reuse, avšak ten nedokázal prudký míč zpracovat.
     
    46
    Následně však přišla chyba Toniho Šunjiće, který daroval soupeři míč. Následně předvedl hodně ostrý zákrok Kevin Großkreutz, který na pravé straně ostře zajel pod nohy Durma, a vidí žlutou kartu!
     
    46
    Ani jeden z trenérů zatím nevyužil žádnou možnost střídání. U míče je momentálně domácí Stuttgart, který kombinuje na vlastní polovině.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas nabídl v Mercedes-Benz Aréně velmi povedenou podívanou! Hostující Borussia vstoupila do utkání parádně, a hned v páté minutě se trefil Marco Reus. Domácí celek se však následně probudil, a po tečované střele Lukase Ruppa z 21. minuty to bylo 1:1. Dortmund má však ve svém kádru Pierra-Emericka Aubameyanga, který se opřel do míče v 31. minutě, a poslal svěřence Thomase Tuchela zpět do vedení!

    Druhý poločas začne přibližně v 21:40!
    Nejlepší střelec Bundesligy, Pierre-Emerick Aubameyang, poslal svůj tým znovu do vedení, a po prvním poločase je blíže účasti v semifinále Borussia!

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Na pravé straně si udělal prostor Marco Reus, který se uvolnil ze souboje s Niedermeierem, a hledal ve vápně Erika Durma. Těsně před ním však míč odhlavičkoval Šunjić.
     
    45
    Matthias Ginter předvedl ve středu hřiště velmi dobrý obranný zákrok v souboji s Didavim, a vybojoval míč pro své spoluhráče. Následná přihrávka Gündogana však byla nepřesná, a u balonu jsou opět hráči VfB.
     
    43
    Svěřenci Thomase Tuchela následně vybojovali míč, a postupovali do protiútoku. Ilkay Gündogan byl však ve středu hřiště hodně agresivně napadán Diém, a o míč následně přišel. Německý reprezentant se dožadoval odpískání faulu, nicméně Tobias Stieler hru nechal plynout.
     
    42
    Borussia velmi aktivně kombinovala na útočné polovině, a opět se pokoušela dostat míč na Aubameyanga. Obrana Stuttgartu však dokázala míč dostat na útočnou polovinu.
     
    41
    Domácí celek měl k dispozici další standardní situaci, které se ujal Gentner. Jeho centr našel ve vápně Insúu, jehož hlavičku však v pohodě lapil Roman Bürki.
     
    40
    Filip Kostić tentokrát při své akci na levé straně nebyl vyrušen hostujícími fanoušky, a mohl postupovat vpřed. Srbský křídelník si však nedokázal poradit s Piszczekem, a o míček přišel.
     
    39
    Matthias Ginter se dokázal uvolnit ve středu hřiště ze souboje s Gentnerem, a našel na hranici vápna Mchitarjana. Arménského reprezentanta však od míče odstavil čistým zákrokem Šunjić!
    Asi takhle se cítil Filip Kostić při své akci na levé straně, když byl zasypán míčky

     
    38
    Marco Reus postupoval vpřed, a ve středu hřiště byl ostře sražen Didavim. Hostující celek měl k dispozici zajímavou standardku, které se nakonec ujal Gündogan. Německý reprezentant však poslal míč nad branku Langeraka.
     
    36
    Rozehrávku standardní situace si vzal na starost Filip Kostić, jehož centr však příliš přesný nebyl, a Roman Bürki jej dokázal vyboxovat. Následně se Borussie dostala k míči, a postupuje vpřed.
     
    35
    Domácí celek postupoval vpřed, a celou akci táhl Daniel Didavi. Domácí záložníka následně poslal k zemi Matthias Ginter, a Stuttgart bude mít k dispozici zajímavou standardní situaci.
     
    34
    Zrovna Mats Hummels předvedl ostřesnou přihrávku, kterou domácím daroval míč. Následně však chyboval Šunjić, a jeho chybu musel řešit ostrým zákrokem Niedermeier, který poslal k zemi Gündogana. Německý stoper dostává žlutou kartu!
     
    33
    Dortmund se dobrým napadáním dostal k míči, a momentálně uklidňuje hru na vlastní polovině, kde kombinuje Sokratis s Hummelsem.
    31. Pierre-Emerick AUBAMEYANG - 1:2
     
    31
    Dortmund právě vstřelil branku!
    A to se Dortmundu také daří! Druhému týmu Bundesligy stačilo deset minut na to, aby si vzal ztracené vedení zpět! Středem hřiště postupoval Marco Reus, který následným pasem našel na hranici vápna PIERRA-EMERICKA AUBAMEYANGA. Gabonský útočník se ocitl ve své první šanci, a hned ji dokázal využít přesnou střelou k tyči!
     
    30
    Borussia se v posledních minutách pokouší být aktivní, a chce si vzít ztracené vedení zpět. Ve středu hřiště se uvolnil Gündogan, jehož následný pas hledal Aubameyanga, ten však na míč nedosáhl.
     
    29
    Mchitarjan dostal na levém křídle krásnou přihrávku od Marca Reuse, a následně nebezpečně odcentroval do vápna. Na jeho centr si naskočil Aubameyang, kterému však hlavička nesedla, a míč skončil mimo!
     
    27
    Míčky uklizeny, a konečně se hraje! Momentálně kombinuje na útočné polovině Dortmund, který se pokouší najít nějakou uličku v obraně domácího celku.
    25. Hráči Dortmundu při snaze dostat tenisové míčky do zámezí
     
    25
    Poměrně kuriózní situace. Ze sektoru hostujících fanoušků začaly na hřiště létat tenisové míčky, což má být část protestu za velmi vysoké ceny vstupného pro fanoušky Borussie ...
     
    24
    Následné standardní situace se ujal Marco Reus, jehož nebezpečný centr dokázal na hranici malého vápna vyboxovat Mitch Langerak. Všemu předcházel faul Hummelse na Šunjiće, tudíž je hra přerušena.
     
    23
    Teď se domácí diváci hodně zlobí! Marco Reus byl na levém křídle faulován, nicméně Dortmundu byla ponechána výhoda, nicméně Tobias Stieler následně nesmyslně odpískal hru. Borussia tak má k dispozici zajímavou standardní situaci!
    21. Lukas RUPP - 1:1
     
    21
    Stuttgart právě vstřelil branku!
    A máme srovnáno! Domácí celek se po dvaceti minutách hry rovněž prosazuje, a začínáme od začátku! Stuttgart vybojoval rohový kop, nicméně Kostićův centr byl odvrácen. Srbský záložník dostal druhou šanci, a tentokrát se míč dostal za vápno, kde stál připravený LUKAS RUPP, a jeho tečovaná rána skončila za zády Romana Bürkiho!
     
    20
    Filip Kostić byl na levé straně špatně bráněn Piszczekem, a přes polského obránce dokázal odcentrovat. Jeho centr prolétl vápnem, a Kravec s Gentnerem se k němu nedokázali dostat.
     
    19
    Borussia vybojovala další rohový kop, kterého se ujal Marco Reus, jehož centr našel ve vápně Sokratise. Řeckému stoperovi však nevyšla hlavička, a míč skončil nad brankou.
    Radost dortmundské družiny po úvodní brance dnešního zápasu

     
    17
    Po delší době se Stuttgart dostal kombinací do blízkosti vápna Borussie. Následná kombinace mezi Kosticem a Insúou však nezfangovala, a Piszczek vybojoval autové vhazování.
     
    16
    Erik Durm se pokoušel uvolnit na levém křídle, nicméně se o hostující hráče velmi dobře postaral Kevin Großkreutz, který dlouhá léta v Dortmundu působil, a Durma donutil dostat míč za postranní čáru.
     
    15
    Serey Dié se pokoušel na levé straně napadat Erika Durma, nicméně to přehnal s důrazem, a mladého německého záložníka poslal k zemi. Borussia tak zůstane u míče ...
     
    13
    Šunjić by měl být v pořádku, a za doprovodu lékařů odešel za postranní čáru. Následně Dortmund rozehrál svůj rohový kop, nicméně rozehrávka se hostům nepovedla, a míč skončil v zámezí.
    12. Šunjić předvedl skvělý obranný zákrok, poté nepříjemně narazil do tyče
     
    12
    Borussia dostala míč na levou stranu, kde se nacházel Marco Reus. Jeho centr měl najít Aubameyanga, nicméně míč odhlavičkoval stoper Toni Šunjić. Ten následně doklouzal k brance, a nepříjemně se praštil do hlavy o tyč branky!
     
    11
    Stuttgart se dobrým napadáním na vlastní polovině dostal k míči, a mohl jít vpřed. Následně však fauloval Serey Dié, který poslal k zemi Mchitarjana, a u míče bude Borussia.
     
    10
    Stuttgart se následně dostal k míči, a dokázal vybojovat rohový kop. I druhého rohu VfB v zápase se ujal Filip Kostić, jehož povedený centr našel hlavu Šunjiće, jehož hlavička však mířila přímo do rukavic Bürkiho!
     
    9
    Domácí VfB se dostalo k postupné kombinaci na útočné polovině, jenže následná spolupráce Diého s Kostićem nefungovala, a míč skončil opět v zámezí.
     
    8
    Do středu hřiště dostal povedený pas Henrikh Mchitarjan, který se nerozmýšlel, a hned posílal míč na Aubameyanga. Gabonský forvard však zaspal při náběhu, a neměl šanci míč stihnout.
     
    7
    Stuttgart je po obdržené brance pochopitelně aktivní, a hned se usadil na útočné polovině. Následně však nevyšla kombinace Ruppa s Kravecem, a míč skončil v zámezí.
     
    6
    Domácí celek se pokoušeli velmi rychle odpovědět, nicméně přihrávka Filipa Kostiće našla Arťema Kravece, který se nacházel v ofsajdu.
    5. Marco REUS - 0:1
     
    5
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Tak, to je pro hostující celek parádní start do utkání, a Borussia se již v páté minutě dostává do vedení! Mchitarjan se dokázal uvolnit před vápnem, a našel v pravé části pokuotového území Aubameyanga, jehož střílená přihrávka, která měla najít Gündogana, prošla až do míst, kde se nacházel MARCO REUS, a ten poslal míč přesně pod břevno!
     
    3
    Stuttgart postupoval do rychlého protiútoku. Míč se dostal na levé křídlo, kde se nacházel Filip Kostić. Srbský křídelník následně odcentroval, nicméně Matthias Ginter míč odhlavičkoval na roh!
     
    2
    Hned poté, co se Dortmund vydal na útočnou polovinu, přišla ztráta, a dopředu mohl jít Stuttgart. Gentner hledal za obranou Dortmundu dlouhým nákopem Kravece, nicméně ukrajinský útočník vybíhal z ofsajdu.
     
    1
    Dortmund zvolil opravdu zajímavou taktiku pro začátek zápasu. Zatím si hosté posílají míč pouze mezi obránci, a velmi dobře zformovaný Stuttgart vyčkává na šanci.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Tobias Stieler právě zahájil dnešní utkání. Úvodní výkop dnešního střetnutí měli k dsipozici fotbalisté Dortmundu, kteří se dostávají k postupné kombinaci na polovině hřiště.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Před dnešním utkání se bude držet minuta ticha za oběti dnešní tragické srážky vlaků v německém Bavorsku.
     
    Oba týmy právě vstupují na trávník slušně zaplněné Mercedes-Benz Arény, kde pavuje skvělá atmosféra! Za pár desítek sekund budeme začínat!
    Do branky VfB se dnes dostaně Australan Langerak

     
    Úvodní sestavy:

    VfB Stuttgart: Langerak – Großkreutz, Šunjić, Niedermeier, Insúa – Dié – Rupp, Didavi, Gentner, Kostić – Kravec
    Náhradníci: Schwaab, Baumgartl, Harnik, Klein, Tytón, Tašči, Maxim

    Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Papastathopoulos, Hummels, Schmelzer – Gündogan, Ginter, Durm – Mchitarjan, Aubameyang, Reus
    Náhradníci: Weidenfeller, Subotić, Leitner, Pulisic, Kagawa, Castro, Weigl

    Rozhodčí: Tobias Stieler – Ittrich, Thielert (vš. Německo).
     
    Příjemný úterní večer všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Německý pohár dospěl již do své čtvrtfinálové fáze, a dnes má na programu své dva zápasy. My se společně zaměříme na souboj VfB Stuttgartu s Borussií Dortmund. Úvodní výkop je v Mercedes-Benz Aréně naplánován ve 20:30, a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    VFB STUTTGART
    Stuttgart v loňské sezóně bojoval v německé nejvyšší soutěži, a dlouho to vypadalo, že svůj boj o záchranu nezvládne. Nakonec se však tým z jihu Německa dokázal zachránit, a v letošní sezóně podává daleko lepší výkony. Momentálně se v Bundeslize nachází na velmi slušné dvanácté příčce se ziskem 24 bodů, a na sestupové příčky má solidní náskok.

    VfB navíc zažívá velmi povedený vstup do jarní fáze Bundesligy, a v novém kalendářním roce zatím neztratil ani jeden bod! Hned v úvodním kole jarní části Stuttgart dokázal uspět na trávníku Kolína 3:1, a na tuto výhru navázal i v domácím Mercedes-Benz Aréně, kde porazil Hamburk 2:1. V posledním ligovém utkání dokázali svěřenci trenéra Kramnyho uspět i na trávníku Frankfurtu, kde zvítězili 4:2.

    V německém poháru Stuttgart přešel již přes tři soupeře. V úvodním kole doma porazil Kiel 2:1, a v následujícím kole porazil Jenu 2:0. V osmifinále svěřenci trenéra Kramnyho narazili na Braunschweig, a v krásném zápase dokázali uspět 3:2. Do dnešního utkání Stuttgart nevstupuje v pozici favorita, nicméně má výtečnou formu, a mohl by překvapit!
    Stuttgart předvedl v posledním ligovém kole parádní týmový výkon, a na hřišti Frankfurtu dokázal uspět 4:2!
     
    BORUSSIA DORTMUND
    Slavný německý celek se v létě dokázal popasovat s odchodem dlouholetého trenéra Jürgena Kloppa, který odešel zkusit štěstí do Anglie. Na pozici německého kouče přišel z Mohuče Thomas Tuchel. Nový kouč dokázal udržet stávající opory, a Dortmundu se i v letošní sezóně daří. Momentálně se nachází na druhé pozici se ziskem 45 bodů, avšak na vedoucí Bayern stále ztrácí osm bodů ...

    Borussia měla velmi ostrý start do jarní fáze Bundesligy v podobě derby s Mönchengladbachem. Dortmund však v Borussia Parku podal velmi dobrý výkon, a vyhrál 3:1. Tříbodovou výhru si Borussia připsala i v zápase s Ingolstadtem, který porazila 2:0. V posledním ligovém kole však pouze remízovala na hřišti Herthy 0:0.

    I Dortmund již v německém poháru přešel přes tři soupeře, a všechna utkání odehrál na hřištích soupeřů. V úvodním kole si dokázal poradit s Chemnitzerem v poměru 2:0, a v následujícím kole si pohrál s Padebornem, který porazil vysoko 7:1. V osmifinále Borussia narazila na ligový Augsburg, i ten porazila 2:0. Do dnešního utkání vstupují svěřenci Thomase Tuchela v pozici favorita, nicméně na hřišti rozjetého Stuttgartu je rozhodně nečeká lehká "šichta"!

    Jan Havlovic

    Góly: 21. Rupp – 5. Reus, 31. Aubameyang, 89. Mchitarjan

    Karty:   34. Niedermeier (STU), 46. Großkreutz (STU), 62. Didavi (STU) – 83. Papastathopoulos (DOR)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 5:5. Rohy: 8:7. Ofsajdy: 6:2. Fauly: 17:9.
    VfB Stuttgart: Langerak – Großkreutz, Šunjić, Niedermeier, Insúa – Dié (68. Harnik) – Rupp, Didavi, Gentner, Kostić – Kravec
    Náhradníci: Schwaab, Baumgartl, Harnik, Klein, Tytón, Tašči, Maxim

    Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Papastathopoulos, Hummels, Schmelzer – Gündogan (87. Kagawa), Ginter, Durm – Mchitarjan, Aubameyang, Reus (77. Leitner)
    Náhradníci: Weidenfeller, Subotić, Leitner, Pulisic, Kagawa, Castro, Weigl

    Rozhodca: Tobias Stieler – Ittrich, Thielert (vš. Německo)