Lisabon – Rio Ave 0:0 (kon.) | Braga – Praia 2:0 (kon.)
koniec
Sporting Braga
2:0 (0:0)
GD Estoril Praia
cz Pondelok 08.02.2016, 22:00 • Estádio AXA, Braga • Primeira Liga • 21. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Zápas je u konce a domácí po zásluze vítězí. Ve druhém poločase měli veliký tlak, čehož využili v posledních deseti minutách, kdy vstřelil dvě branky. Ode mě je to vše, děkuji za sledování. (23:58:32)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Kieszek si zahrává, ale nyní už může. Malá domů mu nadělala problémy, když míč napoprvé netrefil a následně se ho snažil dohnat, utekl mu až za čáru, naštěstí pro něj mimo bránu.
     
    90+2
    Tak přeci jen se ještě Estoril pustil do útoku, ani tentokrát to ale nedotáhl do úspěšného konce, míč skončil zase jen za bránou.
     
    90
    Jeden z posledních útoků hostujícího celku skončil pouze míčem za brankou, rozhodčí nastavuje klasické, téměř povinné tři minuty.
     
    88
    Ačkoliv je rozhodnuto a konec je velmi blízko, hráči si stále nedarují ani kousíček hřiště zadarmo, stále se hraje velmi ostře.
     
    87
    Domácí sice vedou o dvě branky, stále ale nemají dost. S balone se derou kupředu a chtějí přidat i další branky, hosté se ale brání prozatím úspěšně.
     
    85
    Nyní se již zdá, že je o vítězi rozhodnuto. Domácí si rychle své vedení pojistili druhou brankou a to by si již měli v klidu uhlídat.
     
    84
    Střídání v týmu GD Estoril Praia: ze hřiště odchází Mattheus, přichází Chaparro.
    83. Ahmed Hassan Koka - 2:0
     
    83
    Braga právě vstřelila branku!
    Uběhla jen chvilka a je tu druhá branka domácích! AHMED HASSAN KOKA dostal překrásný pas za obranou, kde již čelil sám přímo brankáři, kterého překonal střelou na vzdálenější tyč.
     
    82
    Domácí se nakonec dočkali a branka je to opravdu založená, ve druhém poločase měli opravdu silný tlak, hosté se nezmohli téměř na nic.
    80. Rui FONTE - 1:0
     
    80
    Braga právě vstřelila branku!
    Po téměř osmdesáti minutách jsme se dočkali úvodní branky! Ze standardky se snesl balon do vápna, kde si vyskočil RUI FONTE, který jej hlavou uklidil přímo do branky, Kieszek byl bez šance.
     
    80
    Braga pokračuje v náporu a zahrává standardní situace od pomezní čáry.
     
    79
    Následoval samozřejmě rohový kop, ten ale domácí nevyužili. Stále ale mají míč ve své moci a jejich tlak je velmi silný, vstřelená branka je na spadnutí.
     
    78
    Další veliká šance domácích! Fonte v souboji s brankářem vybojoval míč pro Alana, který se snažil trefit prázdnou bránu, obránce ale míč jemně tečoval, a ten tak skončil těsně vedle brány!
     
    77
    Střídání v týmu SC Braga: ze hřiště odchází Rafa Silva, přichází Santos.
    74. Kokova střela a zákrok Kieszeka
     
    74
    Tak to byl mazec! Domácí se dostali s balone do vápna, kde si ho vyměňovali jako horkou bramboru, až se k němu dostal Koka a krásnou střelou chtěl skórovat, radost mu ale překazil brankář Kieszek fantastickým zákrokem!
     
    73
    Sotva se dostal Matheuzinho na hřiště, hned se zapojil do útočné akce a dokonce i vystřelil, branku ale o kousek minul.
     
    72
    Střídání v týmu GD Estoril Praia: ze hřiště odchází Dieguinho, přichází Matheuzinho.
     
    71
    Alan z pravé strany centroval před bránu, těsně před ní ale jeden z obránců míč nešikovně tečoval a málem si dal vlastní gól, Kieszek ho na poslední chvíli vyrazil.
     
    70
    Goiano centrem přes celé vápno chtěl uvolnit Alana, k tomu se ale rychle stáhli obránci a o míč ho obrali.
     
    69
    Carlos si vyměnil balon a Alanem, který vyslal do vápna přízemní přihrávku, tou ale úspěch nesklidil, nikdo ze spoluhráčů balon netrefil.
     
    67
    Domácí touto akcí povzbuzeni se ihned drali do útoku znovu, ani tentokrát ale neuspěli.
     
    66
    Po centru do vápna se dostal k odraženému balonu Mauro, který ho z první poslal placírkou k tyči, tam ho ale skvělým zákrokem vytáhl polský brankář Kieszek, nádherný zákrok!
     
    65
    Další akce Estorilu také neúspěšná, nyní jim byl pro změnu odpískán ofsajd. Dnes jim není směrem kupředu známo.
     
    64
    Hosté po faulu na jednoho z jejich hráčů hráli dlouho v ponechané výhodě, hned jak skončila, tak ale o balon přišli, rozhodčí už ho jim ale nevrátil.
     
    63
    Střídání v týmu SC Braga: ze hřiště odchází Stojiljković, přichází Koka.
     
    62
    Střídání v týmu GD Estoril Praia: ze hřiště odchází Marion, přichází Michael.
     
    61
    Dieguinho jednu kartu dostal a hned poté poslal k zemi dalšího soupeře, teď už by si měl dát pozor.
     
    60
    Nyní už ale rozhodčí žlutou kartu vytahuje, vidí ji Dieguinho (ETR), dnes sám tolikrát faulovaný.
     
    59
    Střídání v týmu SC Braga: ze hřiště odchází Josué, přichází Alan.
     
    58
    Amado poslal k zemi Carlose a opět z toho byla standardka, avšak ani teď nebyla využita. Hosté ale hrají velmi ostře, již několik faulů mohli být potrestáno žlutou kartou, rozhodčí s nimi ale šetří.
     
    56
    Rychlý přechod do útoku se Estorilu povedl, přihrávku do běhu dostal Dieguinho a měl před sebou prázdný prostor. Než se ale k něčemu odhodlal, tak ho obránce skluzem o míč připravil.
     
    55
    Jak se dalo čekat, tak byl vyslán centr do vápna, tam se nejvýše vyšplhali obránci, kterým se podařilo míč dostat mimo nebezpečí.
     
    54
    Po faulu mají domácí k dispozici standardku z dobré vzdálenosti, za přímé ohrožení branky to ale není.
     
    53
    Při každém přerušení se snaží hosté co nejvíce zdržet čas. Zdá se tedy, že se budou snažit uhrát remízu.
     
    52
    Braga má zatím ve druhé půli jasnou převahu, snaží se ale marně, branku se ji stále vsítit nedaří, šance k tomu ale měla.
     
    51
    To byla šance! Stojiljković se v rohu vápna dostal k balonu, obtočil se kolem obránce a po pár krocích vypálil, branku ale jen o kousíček minul.
     
    50
    Rafa Silva předvedl pěknou sólo akci po levém křídle, s balonem se dostal až na hranici vápna, tam ho ale odvážným skluzem jeden z obránců o balon připravil.
     
    49
    Na centr od rohového praporku si sice naběhl jeden z domácích hráčů, hlavička ale opět skončila rovnou u brankáře. Tomu se ale následně nepovedl výkop, a tak míč bude opět v moci Bragy.
     
    49
    Domácí se prodrali do útoku, vybojovali rohový kop.
     
    48
    Dieguinho se dostal do rychlého protiútoku, sám ale proti dvěma obráncům neměl šanci, a tak se pokusil alespoň rychle vystřelit, ani to mu ale nevyšlo.
     
    48
    Silva se snažil dostat s míčem do vápna, pozorná obrana ho ale nechala jen běhat kolem dokola, do vápna se ale nepodíval.
     
    47
    Stejně jako v prvním poločase ale o balon velmi rychle přišli, poté ho ale zase rychle získali zpět. Chyby tak pravděpodobně uvidíme i nyní.
     
    46
    Druhá pětačtyřicetiminutovka právě začala, u balonu jsou velmi rychle domácí, kteří se snaží navázat na výkon z konce první půle a derou se kupředu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Při detailnějším pohledu na tribuny je jasné, proč je stadion téměř prázdný. Kromě pozdního času v pracovní den na tom své zanechalo také počasí, 11 stupňů, déšť a silný vítr nejsou moc přívětivé podmínky pro sledování fotbalu.
     
    Máme za sebou první poločas, po kterém je skóre stále nerozhodné. Oba celky měly šance, které měly být proměněny, avšak nestalo se. I přes počáteční aktivu jsou celkově o něco lepší domácí, zas tak lehké to ale nemají, druhá poločas bude ještě zajímavý.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Dieguinho to dnes schytává, tentokrát zůstal ležet na trávníků po střetu s Carlosem. Rozhodčí nastavuje jednu minutu.
     
    45
    Rafa Silva předvedl ve vápně, co vše umí se svýma nohama, nakonec ale balon před branku neprocpal, je z toho alespoň rohový kop.
     
    44
    Baiano se střetl s Deiguinhem, oba hráči do sebe vlétli v plné rychlosti, nějak se spolu jednoduše nedohodli. Rozhodčí následně přiřkl míč domácím, kteří ho předtím měli ve své moci.
     
    43
    Josué se pokusil o pěknou akci, kdy centr trefil z první takovými "polonůžkami", branku ale netrefil.
     
    42
    Estoril se stále nemůže pořádně dostat k míči, když už, tak ho jen odkopne, aby se osvobodil zpod tlaku. Domácí hrají velmi dobře.
     
    41
    Závěr první půle tedy patří domácí. Ti si v několik posledních minutách vytvořili hned několik akcí, brankář Kieszek ale zatím odolává.
    40. Silva branku netrefil
     
    40
    Z pravé strany přišel centr do vápna, který si Rafa Silva perfektně jediným dotykem zpracoval. Pokoušel se zakroucenou střelou dopravit míč ke vzdálenější tyči, branku ale o kousíček minul!
     
    38
    Josué se následně snažil po levé straně proniknout do vápna Estorilu, obránci mu ale na poslední chvíli balon ukradli.
     
    37
    Žlutou kartu dostává Josué (SC Braga).
     
    37
    Bonatini se prodral do vápna, snažil se poslat přihrávku přímo do centra dění, obránci ale balon srazili do zámezí.
     
    36
    Avšak ihned poté přichází další akce domácího celku, ani tato ale nekončí brankou, ale jen střelou z malého vápna vedle pravé tyče.
     
    35
    Domácí byli považování za favorita, zatím ale tuto roli moc neplní. Šance sice měli, ani jednu ale neproměnili, hosté se také mohli prosadit.
     
    33
    Opětovný ostrý zákrok, tentokrát z toho byla standardka pro domácí, z té se ale neprosadili, Josué poslal balon vedle branky.
     
    32
    Po rozkouskované hře jsme viděli pěknou fotbalovou akci, hlavička domácích ale opět skončila jen u brankáře Kieszeka.
     
    30
    Další ostrý zákrok, tentokrát z druhé strany. Mattheus se snažil trefit míč, nakonec ale jen vzal přes holeně Fonteho, další domluva od rozhodčího.
     
    29
    V souboji u postranní čáry se Anderson Luis poroučel k zemi, mimo záběr se asi nějak trefil s protihráčem. Je ošetřován mimo hřiště, do hry se ale asi vrátí.
     
    28
    Opět se hra uklidňuje, ani jeden nechce riskovat. Hrálo se zatím s poměrně otevřenými obranami, pro diváky zajímavé, pro trenéry už nikoliv.
     
    27
    Mauro při pokusu o ukořistění míče poslal k zemi ostrým zákrokem loktem Tairu, rozhodčí mu sice kartu neudělil, ale výrazně mu domlouval.
     
    25
    Po několika akcích na obou stranách se probouzí i diváci a snaží se trochu povzbudit svoje oblíbence.
     
    24
    Krásná útočná akce Estorilu nekončí brankou! Na hraně ofsajdu se po levé straně prořítili kupředu, Dieguinho dostal pas do běhu na ose hřiště, zamotal se mu ale mezi nohy, a tak se mu nakonec nepodařilo pořádně zakončit.
     
    23
    Na druhé straně opět zahrozil Marion, ani tentokrát se ale nedokázal prosadit, je ale zatím hodně aktivní.
    22.
     
    22
    Rychlá akce domácích po pravé straně, kde se k míči za obranou dostal Fonte. Do balonu se následně opřel, poslal ho ale jen do boční sítě.
     
    20
    Hosté se velmi rychle přesunuli kupředu, na levé straně vápna operoval Mattheus. Podařilo se mu obejít protihráče a poslat balon do středu šestnáctky, tam ale nikdo jeho výzvu nepřijal.
     
    18
    Domácí poté měli k dispozici standardní situaci z dobré vzdálenosti, balon našel ve vápně jednoho z hráčů, ten ale ne příliš prudkou hlavičkou poslal balon je ke Kieszekovi.
     
    17
    Alfons Taira (ETR) si v souboji s Fontem pomohl zatažením protivníka za dres, čímž se dostal snadno k balonu. Rozhodčí ale tento zákrok ocenil žlutou kartou.
     
    16
    Avšak ani Braga si ho moc dlouho neudržela, také chybovala, a dává tak šanci Estorilu pro protiútok. Za krátkou dobu hry je k vidění opravdu mnoho chyb.
     
    15
    Hosté se pokoušeli dostat do útoku, s balonem ale postoupili sotva za půlící čáru a hned o něj zase přišli, opět vlastní nepřesností.
     
    14
    Na balonu se v posledních chvílích více drží domácí, kteří se snaží proniknout za obranu hostujícího celku, to se jim ale zatím nedaří.
     
    13
    Stojiljković se dral kupředu, Marion ho ale obral o balon a ihned se pustil do protiútoku, rozhodčí mu ale odpískal faul.
     
    12
    Po úvodních divokých minutách se hra také trochu zklidňuje, v ochozech to ale moc poznat není, ty jsou totiž téměř prázdné.
     
    10
    Rychlá akce hostujícího celku byla ukončena velmi rychle hvizdem rozhodčího, Bonatini se totiž ocitl v ofsajdu.
     
    9
    Ve hře zatím vidíme dost nepřesností a to od obou celků. Ani jeden tým se nedokáže udržet na balonu delší chvíli, vždy si akci sám zkazí.
     
    8
    Míč se od rohového praporku pěkně kroutil a zalétl přímo do vápna, tím ale jen proskákal, nikdo z hráč Estorilu ho nedokázal dopravit do branky.
     
    7
    Dieguinho se dral po pravé straně kupředu, do vápna poslal sice pěkný centr, nikdo na něj ale nedokázal zareagovat. Nakonec z toho ale hosté vytěžili alespoň rohový kop.
     
    6
    Marion se před vápnem dostal k odraženému balonu, opředl se do něj z první, poskakující balon si to ale namířil jen vedle branky, Matheus nemusel zasahovat.
     
    5
    Hosté se ujímají balonu a snaží se s ním v poklidu dostat na útočnou polovinu, domácí hráči jsou ale připraveni a všechny náznaky útočných akcí ihned odvrací.
    4. Hlavička domácího celku
     
    4
    Domácí se poté z rohového kopu dostali ve vápně k hlavičce, ta sice vypadala nadějně, nakonec ale balon doputoval přímo na brankáře Kieszeka, který ho vyrazil a následně polapil.
     
    3
    První akce hostů a hned zahrozili! Marion dostal pěknou přihrávku prakticky za obranu, než si ale dokázal balon zpracovat, tak se k němu stáhl obránce.
     
    2
    Druhý útok Bragy vedl po pravé straně, s míčem se ale hráči v červených dresech nedokázali prodrati do vápna.
     
    1
    Utkání zahájili výkopem sice hostující fotbalisté, avšak o balon hned přišli a domácí se dostali kupředu, míč ale poslali jen do zámezí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    SC Braga: Matheus – Pinto, Baiano, Ferreira, Goiano, Carlos, Josué, Mauro, Silva, Fonte, Stojilković
    Náhradníci: Santos, Koka, Vukčević, Eduardo, Alan, Marafona, Arghus

    GD Estoril Praia: Kieszek – Luis, Tavares, Carlos, Amado, Taira, Mattheus, Fernandes, Dieguinho, Bonatini, Marion
    Náhradníci: Michael, Farias, Matheuzinho, Georgemy, Diakhite, Esiti, Chaparro

    Rozhodčí: Luis Godinho – José Braga, Valter Rufo.
     
    Zápas na Estádio AXA začne ve 22 hodin, takže nechoďte spát a buďte u našeho přenosu. Jste k němu všichni zváni.
     
    Rozhodčí

    Hlavním sudím tohoto utkání bude Luis Godinho, kterému budou na pomezí pomáhat José Braga a Valter Rufo.
     
    GD Estoril Praia

    Hosté jsou po dvaceti odehraných kolech na 11. místě, když posbírali celkem 23 bodů. Forma tohoto celku je kolísavá, v poslední době střídá výhry a porážky. V minulém kole přišla ta horší varianta, Estoril doma podlehl Portu 1:3. Jedinou branku týmu vstřelil Diego Carlos, domácí vedli, pak už ale skórovali pouze favorité utkání.

    Posledních pět ligových utkání

    Arouca – Estoril 1:0
    Estoril – Belenenses 2:0
    Estoril – Benfica 1:2
    Moreirense – Estoril 1:3
    Estoril – Porto 1:3
     
    SC Braga

    Domácí tým je momentálně na čtvrtém místě se ziskem 36 bodl, což znamená desetibodovou ztrátu na třetí Porto. V minulém kole se trochu zadrhla útočná pohoda týmu, když na půdě Boavisty Porto skončil zápas bezbrankovou remízou. Dnes na svém trávníku bude chtít Braga bodovat naplno a potěšit tak své fanoušky.

    Posledních pět ligových utkání

    Braga – Académica 3:0
    Sporting Lisabon – Braga 3:2
    Nacional – Braga 2:3
    Braga – Rio Ave 5:1
    Boavista – Braga 0:0
     
    Dobrý večer u dohrávky 21. kola portugalské Primeira Ligy. Střetnou se týmy SC Braga a GD Estoril Praia.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:00.

    Tomáš Hála

    Góly: 80. Fonte, 83. Koka

    Karty:   37. Josué (BRG) – 17. Taira (ETR), 60. Dieguinho (ETR)


    Sporting Braga: Matheus – Pinto, Baiano, Ferreira, Goiano, Carlos, Josué (59. Alan), Mauro, Silva (77. Santos), Fonte, Stojilković (63. Koka)
    Náhradníci: Santos, Koka, Vukčević, Eduardo, Alan, Marafona, Arghus

    GD Estoril Praia: Kieszek – Luis, Tavares, Carlos, Amado, Taira, Mattheus (84. Chaparro), Fernandes, Dieguinho (72. Matheuzinho), Bonatini, Marion (62. Michael)
    Náhradníci: Michael, Farias, Matheuzinho, Georgemy, Diakhite, Esiti, Chaparro

    Rozhodca: Luis Godinho – José Braga, Valter Rufo