HC Slovan – Riga 3:2 (po pr.)
koniec po predl.
HC Slovan Bratislava
3:2 (0:0, 2:0, 0:2 - 1:0)
HC Dinamo Riga
Pondelok 08.02.2016, 19:00 • Aréna Ondreja Nepelu, Bratislava • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    64:13 Rok Tičar - 3:2
     
    64:13
    Slovan Bratislava dal gól!
    ROK TIČAR dostal krásny puk puk do brejku, nakorčuľoval pred bránku a prestrelil Sedláčka v bránke hostí. Asistencie: Lukáš Kašpar a Barry Brust.
     
    63:28
    Saulietis nakorčuľoval s pukom cez útočnú modrú a vypálil spoza kruhov tvrdým príklepom, Brust jeho puk zázračne poslal do bezpečia nad svoju bránku.
     
    62:18
    Nagy poslal z ľavého kruhu puk za kruhy Sersenovi, Michal vystrelil, Sedláček puk vyrazil na ľavú stranu a vyzval na dorážku Bartoviča, Milan pohotovo vystrelil, Sedláček ho vychytal.
     
    58:08
    Oddychový čas hostí, ktorí mobilizujú svoje sily na záver tretej tretiny.
     
    57:42
    Mikelis Rēdlihs mohol byť hrdinom večera, dostal puk k bránkovisku na pravú stranu, zachytil ho a vystrelil, našťastie minul Brustovu bránku.
    54:14 Vitālijs Pavlovs - 2:2
     
    54:14
    Dinamo Riga dalo gól!
    Čo čert nechcel, stalo sa. nahodený puk od modrej pred Brustom sklepol do bránky VITALIJS PAVLOVS. Gól potvrdil aj videorozhodca zápasu, ktorý skúmal, či bol dosiahnutý nie po hre s vysokou hokejkou. Asistencie: Guntis Galviņš a Alexandrs Jerofejevs.
     
    50:49
    Mikelis Rēdlihs neveriacky krúti hlavou, čože to ten Brust s tým pukom urobil? Mikelis vystrelil z medizkružia krásny puk smerom na bránku belasých, Brust vytiahol „Potterovskú“ paličku a jednoducho v bránkovisku čaroval!
     
    48:31
    Po prechode modrou spoza obrancu domácich pálil príklepom Mikelis Rēdlihs, Brust puk v pokľaku schoval niekde vo svojom výstroji.
    45:18 Miks Indrašis - 2:1
     
    45:18
    Dinamo Riga dalo gól!
    MIKS INDRAŠIS ukončil presilovku hostí, keď strelou z ľavého kruhu švihom poslal puk pod brvno Brustovej klietky, mám pocit, že Barry mal teraz zakrytý výhľad. Asistencie: Guntis Galviņš a Gunārs Skvorcovs.
     
    43:33
    Švarný vyhodil puk na tribúnu a vyfasoval dve minúty, Slovan dovolil hosťom pokračovať v presilovej hre.
     
    43:10
    Galviņš vystrelil od modrej z jej stredu, Brust bol pozorný a puk schoval do svojej lapačky, Slovan sa bráni presilovej hre hostí.
     
    42:45
    Meija dostal puk pred bránkovisko a vystrelil, výborný Brust puk vyrazil späť do hry a teraz Brust veru podržal belasých.
     
    41:36
    Sersen dostal dve minúty za podrazenie a tak na rad prichádza presilová hra Dinama.
     
    39:55
    Tičar vystrelil tvrdý príklep z pravého kruhu, Sedláček šiel opäť do pokľaku a radosť Tičarovi a vypredanej aréne pokazil, puk schoval do náručia.
     
    37:53
    Hákovanie v podaní Dārziņša a Slovan si záver druhej tretiny dohrá s výhodou jedného muža v poli.
     
    32:02
    Slovan začal presilovku výborne, zamkol Dinamo v pásme, Višňovský vystrelil od modrej z jej stredu, Sedláček cez pravý betón puk vyrazil pred seba, Šťastný sa však k dorážke nedostal, od korčule beka hostí sa puk odrazil k Sedláčkovi a Jakub ho okamžite prikryl pod rukavicu.
     
    31:37
    Za vrazenie Tičara na mantinel dostal dve minúty Galviņš, pobyt na trestnej by mu mali belasí skrátiť.
     
    30:15
    Ladislav Nagy vystrelil efektne spoza obrancu z medzikružia, jeho puk však Sedláček dobre videl a ukryl na svojej hrudi, skóre sa teraz meniť nebude.
     
    26:41
    Galviņš dve minúty za podrazenie, Slovan bude o chvíľu hrať svoju presilovú hru.
     
    26:37
    Kašpar poslal do brejku Nedorosta, ktorý vystrelil spoza Galviņša, ktorý ho pri streľbe fauloval, puk sa obtrel o bočnú sieť bránky Dinama, arbitri hru prerušili.
     
    24:59
    Brust dostal dve minúty za krosček, jeho trest odsedí na trestnej Miklík.
    23:43 Lukáš Kašpar - 2:0
     
    23:43
    Slovan Bratislava dal gól!
    Kašpar najskôr bojoval na útočnej modrej o puk, vybojoval ho a Slovan založil akciu, následne si LUKÁŠ KAŠPAR prevzal puk medzi kruhmi, no nevystrelil, miešal, miešal a premiešal, položil si krajana Sedláčka na ľad a z pravej strany po ľade puk zasunul do jeho siete. Asistencie: Marek Viedenský a Vaclav Nedorost.
     
    23:12
    Dinamo vyrobili svoju akciu, ktorú zakončil strelou z pravého kruhu pohotovo Sotnieks, Brust šiel do pokľaku a puk schoval do náručia.
    21:26 Andrej Šťastný - 1:0
     
    21:26
    Slovan Bratislava dal gól!
    A je to tu, konečne, nervozita z domácich palíc bude preč, Sersen vybojoval puk na pravej starne pri mantineli, posunul ho Tičarovi, Rok nakorčuľoval na stred, neulakomil sa na strelu a poslal puk vpravo voľnému ANDREJOVI ŠŤASTNÉMU, ktorý trafil odkrytú časť Sedláčkovej bránky. Asistencie: Rok Tičar a Michal Sersen.
     
    20:23
    Dārziņš bol vo výbornej pozícii s pukom na hokejke na vnútornej strane pravého kruhu, vystrelil švihom, našťastie minul bránku belasých a Slovan pôjde vpred.
     
    14:31
    Mikelis Rēdlihs priviezol puk z ľavej strany až pred bránkovisko a zakončil, Brust puk vyrazil a následne zlikvidoval aj dorážku Mikelisa Rēdlihsa, Slovan sa bráni presilovej hre Dinama, ktoré ho dostalo pod tlak.
     
    14:09
    Surový dostal za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou menší trest v trvaní dvoch minút, presilovku si zahrá Dinamo.
     
    13:09
    Pekná kombinačná akcia Tičarovcov skončila strelou od modrej v podaní Švarného, Sedláček puk vyrazil na pravú stranu a defenzíva hostí puk poslala opäť do bezpečia.
     
    10:55
    Miklík vystrelil z pravej strany, pred bránkoviskom do dráhy puku vložil hokejku Bartovič a puk usmernil na bránku Dinama, Sedláček pohotovo v rozkľaku cez pravý betón puk poslal späť do hry!
     
    04:32
    Zbytočné vylúčenie Šťastného, ktorý sa dopustil faulu v rohu klziska za bránkou hostí, dve minúty za podrazenie, sily na ľade sa nám vyrovnajú.
     
    03:56
    Slovan vyrobil akciu a mohla sa aréna radovať, nestalo sa, no stalo sa to, že Slovan si zahrá presilovku, dve minúty za podrazenie dostal Skvorcovs.

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 22. Šťastný (Tičar, Sersen), 24. Kašpar (Viedenský, Nedorost), 65. Tičar (Kašpar, Brust) – 46. Indrašis (Galviņš, Skvorcovs), 55. Pavlovs (Galviņš, Jerofejevs)


    HC Slovan Bratislava: Brust (Garnett) – Kundrátek, Barker, Sersen (A), Višňovský, Švarný, Rosandič, Šiška – Kašpar, Viedenský, Nedorost – Jeglič, Tičar, Šťastný – Miklík, Surový (C), Bartovič – Skalický, Lušňák, Nagy (A) – Skokan
    HC Dinamo Riga: Sedláček (Eriksson) – Sotnieks (C), Kristaps, Galviņš, Balinskis, Ševčenko, Cibulskis, Jass, Jerofejevs – Dārziņš, Džeriņš, M. Rēdlihs (A) – Skvorcovs, Meija, Indrašis – Saulietis, Sestito (A), Kulda – Bičevskis, Bēržins, Pavlovs

    Rozhodca: Ščeňov, Bukin – Goľak, Medvedev

    Diváci: 10.055