HC Slovan – Riga 3:2 (po pr.)
koniec po predl.
HC Slovan Bratislava
3:2 (0:0, 2:0, 0:2 - 1:0)
HC Dinamo Riga
Pondelok 08.02.2016, 19:00 • Aréna Ondreja Nepelu, Bratislava • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Základná časť KHL v aktuálnej sezóne sa blíži k svojmu záveru. Dva posledné tímy s počtom odohratých zápasov 57, pred reprezentačnou prestávkou, zvedú boj v pondelok večer v Bratislave. V aktuálnej sezóne sa súperi stretli už trikrát, v riadnom hracom čase sa skončili všetky tri zápasy remízou, v Bratislave zvíťazil Slovan 3:2 po predĺžení, v Rige zvíťazil Slovan dvakrát zhodne 2:1 a oba zápasy dotiahol k dvom bodom až po samostatných nájazdoch. A keďže Dinamo Minsk vyhralo v nedeľu s Jokeritom až po samostatných nájazdoch, HC Slovan by postačila k definitívnemu postupu aj remíza. Skončí štvrté vzájomné meranie síl naozaj postupovou remízou? Alebo sa zrodí v dueli iný výsledok? Odmenia hráči svojich fantastických fans gólovou nádielkou do siete súpera a nabudia ich tak pred zápasmi play-off?

    Riga je hlavným mestom Lotyšska a najväčším pobaltským mestom s takmer 700.000 obyvateľmi. Mesto leží v zálive Riga pri ústi rieky Daugava a žije v ňom takmer tretina obyvateľstva Lotyšska. Mesto Riga bolo založené v roku 1201 a jeho historická časť je zapísaná na Zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. Mesto Riga bolo v roku 2014 Hlavným Európskym mestom kultúry spolu so švédskym mestom Umeå.

    Hokejový klub Dinamo Riga bol znovu založený v roku 2008, keď predtým fungoval v období rokov 1946 až 1995. Od znovuzrodenia vstúpil tím do KHL, keď jej prvým trénerom sa stal Slovák Július Šupler. Ten na konci sezóny 2011/2012 z tímu odišiel do CSKA Moskva, predtým však vo všetkých troch sezónach dosiahol s Dinamom vždy záverečné play-off súťaže. V prvom ročníku vypadlo Dinamo v prvom kole s menovcom Dinamo Moskva po sérii 0:3 na zápasy. V druhom ročníku to bolo veselšie, v prvom kole Dinamo vyradilo SKA Petrohrad 3:1 na zápasy. Potom však nestačilo na HK MVD Balašicha po sérií 1:4 na zápasy. V tretej sezóne v KHL to bolo opäť Konferenčné semifinále, v prvom kole vyradilo Dinamo Riga svojho menovca z Moskvy po sérii 4:2 na zápasy, no potom podľahli 2:4 na zápasy hráčom Lokomotiv Jaroslavľ. Po Šuplerovi prevzal tím Fín Pekka Rautakalio, vo štvrtej sezóne to bolo opäť „len“ prvé kolo play-off, Torpedo Nižnij Novgorod vyradil Dinamo po sérii 4:3 na zápasy. V piatej sezóne skončilo Dinamo na 24. mieste, na účasť v play-off súťaže strácalo 22 bodov. Náplasťou však bola výhra v Pohári nádeje, keď Dinamo vyhralo vo finále s Amurom Chabarovskom 3:1 na zápasy. V šiestej sezóne vypadlo Dinamo hneď v úvodnom kole play-off s tímom Donbass Doneck, jeden zo zápasov sa hral aj v Bratislave, po sérii 3:4 na zápasy obsadilo Dinamo v konečnom účtovaní 12. priečku. V uplynulom ročníku zostali brány play-off pre Dinamo zatvorené a v konečnom účtovaní klub obsadil 21. priečku.

    Strieborno-karmínový dres obliekajú predovšetkým domáci hráči z Lotyšska, po jednom hráčovi majú zastúpenie Švédsko, USA, Kanada, Ruská federácia a Česká republika – Jakub Sedláček. Dinamo hráva svoje domáce zápasy v Arēna Rīga, ktorá má kapacitu 10.300 divákov, súčasným hlavným trénerom je domáci Lotyš Normuds Sejejs.

    V aktuálnej tabuľke KHL zaznamenalo Dinamo z 57 zápasov 68 bodov, Slovan odohral rovnaký počet zápasov a získal celkom 87 bodov.

    Najproduktívnejším hráčom v tíme domácich je Lukáš Kašpar so 44 kanadskými bodmi (15+29), na druhej priečke je obranca Cam Barker s 39 kanadskými bodmi (9+30). V tíme hostí je najproduktívnejším Miks Indrašis s 30 kanadskými bodmi (12+18), v závese sa na druhej priečke nachádza Lauris Dārziņš s 28 bodmi (10+18). Gólman domácich Barry Brust disponuje k dnešnému dňu v aktuálnej sezóne 92,0% úspešnosťou zásahov s priemerom 2,09 gólov na zápas, Michael Garnett s 91,1% úspešnosťou drží priemer 2,66 gólov na zápas. Na druhej strane Jakub Sedláček s 92,4% úspešnosťou zásahov pri priemere 2,37 gólov na zápas, Joacim Eriksson91,9% úspešnosť zásahov s priemerom 2,42 gólov na zápas.

    Srdečne Vás pozývam k sledovaniu ďalšieho zápasu KHL, vypredaná Aréna Ondreja Nepelu privíta klub Dinamo Riga a onlajny.eu vám aj z tohto zápasu krátkymi písanými vstupmi sprostredkujú aktuálne dianie na bratislavskej ľadovej ploche.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Slovan Bratislava:

    Brust (Garnett) – Kundrátek, Barker, Sersen (A), Višňovský, Švarný, Rosandič, Šiška – Kašpar, Viedenský, Nedorost – Jeglič, Tičar, Šťastný – Miklík, Surový (C), Bartovič – Skalický, Lušňák, Nagy (A) – Skokan

    HC Dinamo Riga:

    Sedláček (Eriksson) – Sotnieks (C), Kristaps, Galviņš, Balinskis, Ševčenko, Cibulskis, Jass, Jerofejevs – Dārziņš, Džeriņš, M. Rēdlihs (A) – Skvorcovs, Meija, Indrašis – Saulietis, Sestito (A), Kulda – Bičevskis, Bēržins, Pavlovs

    Rozhodca:

    Ščeňov, Bukin – Goľak, Medvedev.
     
    Príjemný večer z Bratislavy želám všetkým priaznivcom športu, hokeja, HC Slovan Bratislava. Na ľadovej ploche prebieha rozkorčuľovanie oboch tímov, V bránke domácich sa predstaví Barry Brust, v bránke hostí uvidíme od úvodu Jakuba Sedláčka.
     
    Slovan nastúpi na zápas vo fialových farbách, hostia v bielych dresoch. Dnešný zápas venuje HC Slovan nadácii Deťom s rakovinou, preto tie krásne fialové dresy.
    Dnes sa Aréna Ondreja Nepelu prezliekla do fialovej
    Rozkorčuľovanie sa skončilo, chlapci sa pobrali do šatní a o štvrťhodinku začíname
    Vo výbornej forme hrajúci Andrej Šťastný aj dnes bude udávať tón druhej lajny
     
    Na ľadovej ploche už máme tím hostí, počkáme si na privítanie domácich, vypočujeme si hymny oboch krajín a všetko bude prichystané k úvodnému buly zápasu.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:45
    Kundrátek vystrelil príklepom z modrej čiary z pravej strany, bol však nepresný a puk poslal mimo priestor bránky Dinama.
     
    01:13
    Z ľavého kruhu švihom vystrelil Meija, svoj puk však poslal na ochrannú sieť, arbitri nariadili vhadzovanie v strednom pásme.
     
    02:05
    Bartovič to vyskúšal z ostrého uhla z ľavej strany, z bránkovej čiary to bolo skôr na prekvapenie Sedláčka, ako na priame ohrozenie jeho siete.
     
    02:39
    Slovan sa chybnou prihrávkou z kruhov späť na modrú pripravil o pásmo, s pukom si musel zahrať aj Brust, ktorý rozohral akciu belasých.
     
    02:55
    Skalický s Lušňákom vyrobili brejkovú akciu, Pavol zakončil strelou z ľavej strany, Sedláček bol však na mieste a s pukom si poradil.
     
    03:34
    Po buly dostal puk za kruh na palicu Balinskis, vystrelil švihom, Brust v pokľaku jeho puk ale bezpečne ukryl do náručia.
     
    03:56
    Slovan vyrobil akciu a mohla sa aréna radovať, nestalo sa, no stalo sa to, že Slovan si zahrá presilovku, dve minúty za podrazenie dostal Skvorcovs.
     
    04:32
    Zbytočné vylúčenie Šťastného, ktorý sa dopustil faulu v rohu klziska za bránkou hostí, dve minúty za podrazenie, sily na ľade sa nám vyrovnajú.
     
    05:27
    Tuším to bol Jass, ktorý inkasoval tvrdý hit od Kundrátka v strednom pásme, Slovan vyrobil zakázané uvoľnenie, Jass otrasený sa zdvihol z ľadu a odkorčuľoval na striedačku.
     
    05:56
    Hostia v plnom počte, Dinamo bude hrať krátku presilovú hru.
     
    05:58
    Dinamo vyrobilo akciu po pravej strane, puk sa spred bránkoviska odrazil medzi kruhy a k zakončeniu sa dostal Indrašis, s jeho nemastným-neslaným pukom si Brust hravo poradil.
     
    06:32
    Domáci v plnom počte, Slovan svoje oslabenie prežil bez vážnejších problémov, Dinamu s pukom vo svojom pásme hrať nedovolil.
     
    06:59
    Mám pocit, že po buly spoza ľavého kruhu príklepom vystrelil Barker, Sedláček puk v pokľaku schoval do náručia.
     
    07:28
    Galviņš prešiel s pukom na palici cez útočnú modrú, vystrelil spoza Kundrátka, na Barryho to nestačilo, Brust mal ideálny výhľad a puk schoval na svojej hrudi.
     
    09:18
    Slovan vyrobil menšiu skrumáž pred bránkoviskom hostí, strelu na bránku sa mu však poslať nepodarilo, ten odrazený a nepríjemne poskakujúci puk predsa len defenzíva hostí poslala na čas do bezpečia.
     
    10:55
    Miklík vystrelil z pravej strany, pred bránkoviskom do dráhy puku vložil hokejku Bartovič a puk usmernil na bránku Dinama, Sedláček pohotovo v rozkľaku cez pravý betón puk poslal späť do hry!
     
    11:57
    Džeriņš sa zabudol v pásme a keďže do pásma belasých poslal puk Dārziņš, hostia vyrobili ofsajd.
     
    12:33
    Opatrný hokej a v tejto fáze aj trochu nepresností, po reklamnej prestávke pokračujeme v hre vhadzovaním v centrálnom kruhu.
     
    13:09
    Pekná kombinačná akcia Tičarovcov skončila strelou od modrej v podaní Švarného, Sedláček puk vyrazil na pravú stranu a defenzíva hostí puk poslala opäť do bezpečia.
     
    13:54
    Slovan opäť vymyslel peknú akciu so zakončením od pravého kruhu v podaní Bartoviča, Milanov puk vypadol Sedláčkovi z lapačky, Slovan dohráva akciu v pásme Dinama.
     
    14:09
    Surový dostal za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou menší trest v trvaní dvoch minút, presilovku si zahrá Dinamo.
     
    14:31
    Mikelis Rēdlihs priviezol puk z ľavej strany až pred bránkovisko a zakončil, Brust puk vyrazil a následne zlikvidoval aj dorážku Mikelisa Rēdlihsa, Slovan sa bráni presilovej hre Dinama, ktoré ho dostalo pod tlak.
     
    15:22
    Slovan poslal puk von cez všetky čiary a získal cenné sekundy zo svojej oslabovky, Dinamo hrá presilovku veľmi slušne.
     
    16:09
    Domáci v plnom počte, Surový už naskočil na ľadovú plochu a hráme tak s plným počtom hráčov na oboch stranách.
     
    16:40
    Rosandič bojoval na ľavom kruhu, no nepodarilo sa mu puk vykopnúť korčuľou do bezpečia, k zakončeniu sa tak dostal Bēržins, ktorý švihom vystrelil z vnútornej čiary kruhu, Brust aj tento puk zlikvidoval.
     
    17:09
    Lušňák v individuálnej akcii prešiel s pukom na palici cez celé klzisko až na ľavý kruh, vystrelil švihom, Sedláček v pokľaku poslal puk späť do hry, akcia belasých skončila bez úspechu.
     
    17:39
    Na druhej starne sa svojou akciou prezentoval Meija, vystrelil rovnako švihom a rovnako z ľavého kruhu, Brust bol pozorný a puk zlikvidoval vo svojej lapačke.
     
    19:10
    Rosandič vo výbornom obrannom zákroku nepustil do pásma Saulietisa, rozohral akciu belasých, ktorá skončila strelou z ľavej strany a pukom na ochrannom skle.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina viac ako len opatrného hokeja sa skončila bez gólov, Slovan hrá na istotu, nikam vpred sa bezhlavo neženie a boli to hostia, ktorí nepríjemne hrýzli v pásme belasých. Uvidíme, čo nám hráči predvedú v druhej tretine dnešného, pre Slovan veľmi dôležitého zápasu. Pomer striel medzi žrde podľa svetelnej kocky tu v aréne 12:16
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 19:55.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:23
    Dārziņš bol vo výbornej pozícii s pukom na hokejke na vnútornej strane pravého kruhu, vystrelil švihom, našťastie minul bránku belasých a Slovan pôjde vpred.
     
    21:26
    Slovan Bratislava dal gól!
    A je to tu, konečne, nervozita z domácich palíc bude preč, Sersen vybojoval puk na pravej starne pri mantineli, posunul ho Tičarovi, Rok nakorčuľoval na stred, neulakomil sa na strelu a poslal puk vpravo voľnému ANDREJOVI ŠŤASTNÉMU, ktorý trafil odkrytú časť Sedláčkovej bránky. Asistencie: Rok Tičar a Michal Sersen.
    21:26 Andrej Šťastný - 1:0
     
    23:12
    Dinamo vyrobili svoju akciu, ktorú zakončil strelou z pravého kruhu pohotovo Sotnieks, Brust šiel do pokľaku a puk schoval do náručia.
     
    23:43
    Slovan Bratislava dal gól!
    Kašpar najskôr bojoval na útočnej modrej o puk, vybojoval ho a Slovan založil akciu, následne si LUKÁŠ KAŠPAR prevzal puk medzi kruhmi, no nevystrelil, miešal, miešal a premiešal, položil si krajana Sedláčka na ľad a z pravej strany po ľade puk zasunul do jeho siete. Asistencie: Marek Viedenský a Vaclav Nedorost.
    23:43 Lukáš Kašpar - 2:0
    Oslavujeme prvý gól z hokejky Šťastného
     
    24:59
    Brust dostal dve minúty za krosček, jeho trest odsedí na trestnej Miklík.
    Trest za Barryho odsedí na trestnej Michel Miklík
     
    25:11
    Surový korčuľoval za vyhodeným pukom, Sedláček vykorčuľoval ďaleko zo svojej bránky a puk prikryl na pravom kruhu pod rukavicu.
     
    25:26
    Z pravej strany po rýchlom prechode do pásma vystrelil po ľade Dārziņš, Brust cez pravý betón poslal puk späť do hry.
     
    26:37
    Kašpar poslal do brejku Nedorosta, ktorý vystrelil spoza Galviņša, ktorý ho pri streľbe fauloval, puk sa obtrel o bočnú sieť bránky Dinama, arbitri hru prerušili.
     
    26:41
    Galviņš dve minúty za podrazenie, Slovan bude o chvíľu hrať svoju presilovú hru.
     
    26:59
    Domáci v plnom počte, Miklík odsedel trest za Brusta a už je na ľadovej ploche, začína presilovka belasých.
     
    27:35
    Slovan dostal Dinamo pod tlak, Tičarovu strelu z pravého kruhu však Sedláček vyrazil späť do hry a jeho spoluhráči v bielych dresoch puk vyhodili von z pásma.
     
    28:41
    Hostia v plnom počte, Slovan hral svoju presilovku dobre, zvýšiť svoj náskok sa mu však nepodarilo.
     
    29:19
    Puk po akcii hostí skončil mimo hracej plochy, po reklamnej pauze vhadzujeme v centrálnom kruhu.
     
    30:15
    Ladislav Nagy vystrelil efektne spoza obrancu z medzikružia, jeho puk však Sedláček dobre videl a ukryl na svojej hrudi, skóre sa teraz meniť nebude.
     
    31:19
    Dinamo sa priveľmi ponáhľalo s pukom do pásma belasých, vyrobilo ofsajd a tak mu čiarový akciu musel zastaviť.
     
    31:37
    Za vrazenie Tičara na mantinel dostal dve minúty Galviņš, pobyt na trestnej by mu mali belasí skrátiť.
     
    32:02
    Slovan začal presilovku výborne, zamkol Dinamo v pásme, Višňovský vystrelil od modrej z jej stredu, Sedláček cez pravý betón puk vyrazil pred seba, Šťastný sa však k dorážke nedostal, od korčule beka hostí sa puk odrazil k Sedláčkovi a Jakub ho okamžite prikryl pod rukavicu.
     
    32:32
    Kapšar pukom z pravej strany hľadal pred bránkoviskom Viedenského, škoda len, že Marek puk neusmernil na bránku Dinama.
     
    33:37
    Hostia v plnom počte, Slovan dohráva akciu v pásme hostí a kombinuje tam s pukom na svojich hokejkách.
     
    33:43
    Surový vystrelil spoza kruhov, Tomášov puk defenzíva hostí zblokovala na ochrannú sieť, Sedláček zasahovať nemusel, po reklamnej prestávke vhadzujeme po pravici gólmana Dinama.
     
    34:55
    Dinamo zahralo úmyselný ofsajd, arbitri hru prerušili a správne nariadili vhadzovanie po pravici Sedláčka.
     
    35:25
    Nagy dostal puk na ľavú stranu na palicu, nakorčuľoval s ním na ľavý kruh a vystrelil, Sedláček puk zrazil pred seba a okamžite schoval pod rukavice.
     
    36:15
    Slovan sa dostal do prečíslenia, no po prechode modrou akoby stratil na rýchlosti, Jegličov puk z pravej strany bol zblokovaný na ochranné sklo, škoda tejto akcie domácich.
     
    37:09
    Slovan hral s pukom v pásme hostí, Dinamo upokojilo hru len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    37:53
    Hákovanie v podaní Dārziņša a Slovan si záver druhej tretiny dohrá s výhodou jedného muža v poli.
     
    38:05
    Miklík vystrelil z ľavej strany od kruhu, Sedláček puk vyrazil späť do hry, Slovan kombinoval s pukom v pásme, strelu spoza pravého kruhu hostia zblokovali a puk poslali von zo svojho pásma.
     
    39:53
    Hostia v plnom počte, Dinamo svoju oslabovku prežilo bez ujmy.
     
    39:55
    Tičar vystrelil tvrdý príklep z pravého kruhu, Sedláček šiel opäť do pokľaku a radosť Tičarovi a vypredanej aréne pokazil, puk schoval do náručia.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina v Bratislave sa skončila a raketový nástup do tretiny Slovan využil po dvoch krásnych akciách na dvojgólový brejk. Dinamo hralo od tej chvíle odovzdane, veľa vody v pásme belasých nezamútilo, Slovan dostal pohodu na svoje hokejky a plne režíroval hru druhej tretiny. Uvidíme, čo naordinujú tréneri hráčom do tretej časti hry. Pomer striel medzi žrde po dvoch tretinách podľa svetelnej kocky 27:21.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 20:47.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    41:17
    Šťastný dostal puk spoza bránkovej čiary na ľavý kruh na jeho vnútornú stranu, Andrej pohotovo vystrelil, škoda, že jeho puk bek hostí usmernil na ochrannú sieť.
     
    41:36
    Sersen dostal dve minúty za podrazenie a tak na rad prichádza presilová hra Dinama.
     
    42:14
    Pavlovs strieľal od modrej od mantinelu, trafil Surového a od Tomáša sa puk odrazil na striedačku domácich, hra je prerušená.
     
    42:28
    Slovan poslal pozdrav Sedláčkovi a získal sekundy zo svojho oslabenia.
     
    42:45
    Meija dostal puk pred bránkovisko a vystrelil, výborný Brust puk vyrazil späť do hry a teraz Brust veru podržal belasých.
     
    43:10
    Galviņš vystrelil od modrej z jej stredu, Brust bol pozorný a puk schoval do svojej lapačky, Slovan sa bráni presilovej hre hostí.
     
    43:33
    Švarný vyhodil puk na tribúnu a vyfasoval dve minúty, Slovan dovolil hosťom pokračovať v presilovej hre.
     
    43:36
    Slovan so štyrmi hráčmi, Dinamo tak bude znova hrať s výhodou jedného muža v poli.
     
    44:07
    Kundrátek vyhodil puk von z pásma a Slovan tak opäť získal nejaké tie sekundy a čo je dôležité, prerušil tlak hostí.
     
    44:40
    Bartovič korčuľoval za vyhodeným pukom, Sedláček opäť vykorčuľoval z bránky a puk medzi kruhmi pohodlne schoval pod svoje rukavice.
     
    45:18
    Dinamo Riga dalo gól!
    MIKS INDRAŠIS ukončil presilovku hostí, keď strelou z ľavého kruhu švihom poslal puk pod brvno Brustovej klietky, mám pocit, že Barry mal teraz zakrytý výhľad. Asistencie: Guntis Galviņš a Gunārs Skvorcovs.
    45:18 Miks Indrašis - 2:1
     
    46:28
    Džeriņš dostal kolmú prihrávku na útočnú modrú, chcel nakorčuľovať s pukom po pravej strane pred bránku, Višňovský mu to však nedovolil a Slovan sa akcii hostí ubránil.
     
    47:39
    Skvorcovs dostal puk do voľného priestoru na ľavú stranu, vystrelil od kruhu, poslal ho však len na ochranné sklo a Slovan s pukom na hokejkách zakladá svoju útočnú akciu.
     
    48:12
    Akciu hostí zakončil strelou Pavlovs, Brust puk zrazil pred seba a následne schoval pod rukavice, Slovan začal s opatrnou hrou.
     
    48:31
    Po prechode modrou spoza obrancu domácich pálil príklepom Mikelis Rēdlihs, Brust puk v pokľaku schoval niekde vo svojom výstroji.
     
    50:05
    Slovan hral s pukom v pásme hostí, akoby na čas, strelu na bránku nevyslal, keďže si nevytvoril palebnú pozíciu.
     
    50:08
    Sedláček v akcii, keď likvidoval puk do lapačky po buly jedného z hráčov domácich. Tie biele čísla hráčov na fialových dresoch dobre nevidieť.
     
    50:49
    Mikelis Rēdlihs neveriacky krúti hlavou, čože to ten Brust s tým pukom urobil? Mikelis vystrelil z medizkružia krásny puk smerom na bránku belasých, Brust vytiahol „Potterovskú“ paličku a jednoducho v bránkovisku čaroval!
     
    52:33
    Teraz vyrobili domáci peknú akciu, ktorú zakončoval Nagy strelou z pravého kruhu, Sedláček vykryl priestor pri ľavej žrdi a puk zneškodnil.
     
    54:14
    Dinamo Riga dalo gól!
    Čo čert nechcel, stalo sa. nahodený puk od modrej pred Brustom sklepol do bránky VITALIJS PAVLOVS. Gól potvrdil aj videorozhodca zápasu, ktorý skúmal, či bol dosiahnutý nie po hre s vysokou hokejkou. Asistencie: Guntis Galviņš a Alexandrs Jerofejevs.
    54:14 Vitālijs Pavlovs - 2:2
     
    55:48
    Nagy inkasoval hit v obrannom pásme belasých, Slovan sa do brejku nedostal, Dinamo hrá častejšie s pukom na hokejkách a domáci vedia, že už inkasovať nemôžu.
     
    56:49
    Spoza bránky Dinama sa bude po prestriedaní oboch tímov počas hry rodiť útočná akcia hostí.
     
    57:42
    Mikelis Rēdlihs mohol byť hrdinom večera, dostal puk k bránkovisku na pravú stranu, zachytil ho a vystrelil, našťastie minul Brustovu bránku.
     
    58:08
    Oddychový čas hostí, ktorí mobilizujú svoje sily na záver tretej tretiny.
    Všetkým známe, že aj dnešný duel je vypredaný
     
    58:16
    Slovan vyhodil puk z pásma len za cenu zakázaného uvoľnenia, vhadzujeme po pravici Brusta.
     
    59:03
    Kundrátek vyhodil puk von z pásma, Slovan bráni svoju modrú čiaru a hrá s časom.
     
    59:33
    Sersen zachytil puk smerujúci na ľavý kruh na voľného Galviņša, hostia sa k zakončeniu nedostali, Slovan pošle puk von z pásma.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    V tretej tretine hrali s pukom hostia, ktorí dvomi gólmi rozhodli o dvoch dôležitých ukazovateľoch. Aj štvrté vzájomné meranie síl oboch tímov sa skončilo remízou, zápas pôjde do predĺženia. Slovan potreboval na definitívu play-off jeden bod a ten už má vo vrecku, po druhýkrát tak Bratislava uvidí v Aréne Ondreja Nepelu play-off KHL a zrejme to bude CSKA Moskva.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:59
    V predĺžení sme strelu na bránku zatiaľ nevideli, publikum sa baví mexickou vlnou a oslavuje postup domácich do play-off súťaže.
    Bratislava oslavuje postup do play-off
     
    62:18
    Nagy poslal z ľavého kruhu puk za kruhy Sersenovi, Michal vystrelil, Sedláček puk vyrazil na ľavú stranu a vyzval na dorážku Bartoviča, Milan pohotovo vystrelil, Sedláček ho vychytal.
     
    63:28
    Saulietis nakorčuľoval s pukom cez útočnú modrú a vypálil spoza kruhov tvrdým príklepom, Brust jeho puk zázračne poslal do bezpečia nad svoju bránku.
     
    64:13
    Slovan Bratislava dal gól!
    ROK TIČAR dostal krásny puk puk do brejku, nakorčuľoval pred bránku a prestrelil Sedláčka v bránke hostí. Asistencie: Lukáš Kašpar a Barry Brust.
    64:13 Rok Tičar - 3:2
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončil sa nám zápas s Dinamom v Bratislave rovnako ako predtým, 3:2 po predĺžení. Najlepšími hráčmi zápasu vyhlásení: Mikelis Rēdlihs a Lukáš Kašpar. Bratislava oslavuje postup do play-off, hráči sa lúčia s publikom tradičnou ďakovačkou a ja sa s vami lúčim so želaním dobrej noci. Na konci februára si Bratislava pozrie dva zápasy play-off a kiež by sme sa tu stretli aj v marci. Dobrú noc, z Bratislavy sa lúči Vladimír Korduliak, onlajny.eu (21:36:34)
    V Bratislave sa vidíme na konci februára

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 22. Šťastný (Tičar, Sersen), 24. Kašpar (Viedenský, Nedorost), 65. Tičar (Kašpar, Brust) – 46. Indrašis (Galviņš, Skvorcovs), 55. Pavlovs (Galviņš, Jerofejevs)


    HC Slovan Bratislava: Brust (Garnett) – Kundrátek, Barker, Sersen (A), Višňovský, Švarný, Rosandič, Šiška – Kašpar, Viedenský, Nedorost – Jeglič, Tičar, Šťastný – Miklík, Surový (C), Bartovič – Skalický, Lušňák, Nagy (A) – Skokan
    HC Dinamo Riga: Sedláček (Eriksson) – Sotnieks (C), Kristaps, Galviņš, Balinskis, Ševčenko, Cibulskis, Jass, Jerofejevs – Dārziņš, Džeriņš, M. Rēdlihs (A) – Skvorcovs, Meija, Indrašis – Saulietis, Sestito (A), Kulda – Bičevskis, Bēržins, Pavlovs

    Rozhodca: Ščeňov, Bukin – Goľak, Medvedev

    Diváci: 10.055