Chorvátsko – Rusko 2:2 (kon.) | Česko – Taliansko 0:7 (kon.)
koniec
Česko
0:7 (0:2)
Taliansko
cz Nedeľa 07.02.2016, 21:00 • Bělehrad, Srbsko • Majstrovstvá Európy • Skupina D
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Důležitý den pro české futsalové fanoušky je tu! Po úvodní těsné porážce 6:5 od Ázerbajdžánu musí Česká republika porazit úřadující evropské šampiony z Itálie! Pokud by se jí tento kousek nepovedl, bude se muset s mistrovstvím rozloučit již po základní skupině.
     
    Česko cestovalo do Srbska s ambicemi na postup ze základní skupiny, což by znamenalo porazit v úvodním utkání Ázerbajdžán. Ve vyrovnaném střetnutí byli většinu času aktivnější, nakonec ale smolně prohráli po gólu 40 vteřin před koncem 6:5. Z tříčlenné skupiny postupují dva nejlepší do čtvrtfinále, což pro český výběr znamená velkou komplikaci.
     
    Italové si totiž připsali v souboji s Ázerbajdžánem vítězství 3:0 a také do duelu s Čechy půjdou obhájci titulu jako velcí favorité. Pokud chce český tým postoupit do čtvrtfinále, musí celek z Apeninského poloostrova porazit. Úloh nelehký, leč ne nemožný. Důležitá klání odstartujeme úderem deváté hodiny večerní, buďte u toho!
    Italové se pečlivě rozcvičují před zápasem proti Česku.

     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Gerčák (Vahala) – Holý, Koudelka, Rešetár (C), Slováček – Cupák, Novotný, Hrubý, Kovács, Janovský, Záruba, Seidler, Rodek.

    Itálie: Mammarella (Miarelli) – Ercolessi, Gabriel Lima (C), Alex Merlim, Fortino – Romano, Leggiero, Giasson, Murilo, Honorio, De Luca, Patias, Canal.

    Rozhodčí: Onatsu (Finsko), Šabanov (Rusko) – Ivanov (Ukrajina).
     
    Trenér Tomáš Neumann do elitní čtveřice pro dnešní zápas postavil chrudimskou trojici Koudelka, Rešetár a Slováček, s nimiž se pokusí houževnatou italskou obranu překonat Michal Holý.
     
    Oba celky již nastoupily na hrací plochu, na řadu přijdou státní hymny.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    00:26
    Itálie právě vstřelila branku!
    Tak to je opravdu rychlý, ale z české strany smutný, začátek rozhodujícího střetnutí. Po Rešetárově útočné akci přišla italská smrtící odpověď, Gabriel Lima posunul míč na FORTINA, jenž ukončil celou akci přesnou gólovou střelou – 0:1!
    00:26 FORTINO - 0:1
     
    01:03
    Obhájci titulu jsou i nadále u balonu a snaží se o překonání Libora Gerčáka podruhé. Z české strany se rozhodně nejedná o kvalitní začátek klíčového střetnutí.
     
    01:40
    Ercolessi chtěl navýšit vedení Italů, prudkou střelu ale mezi tři tyče české klece neusměrnil.
     
    02:35
    Poměrně dlouho se českému týmu dařilo držet balon na útočné polovině, z čehož vyplynula zblokovaná rána Marcela Rodka. Gólman Mammarella zatím zasahovat nemusel.
     
    04:00
    Kromě gólového momentu jsme se zatím žádné nebezpečně vyhlížející situace nedočkali, inkasovaná branka nesmí chrudimské futsalisty rozhodit. Jak je těžké dotahovat nepříznivý stav si Češi vyzkoušeli před dvěma dny proti Ázerbajdžánu, s podobnou situací jsou tedy obeznámeni.
     
    04:13
    Brankář Mammarella musel poprvé na zem, se zakončením dodatečně nominovaného Matěje Slováčka ale neměl sebemenší problém.
     
    05:03
    Úvodní pětiminutovka přinesla vyrovnaný futsal, bohužel o krok vpředu jsou v současné době zásluhou Fortina Italové.
     
    06:08
    Dobrá kombinace českého týmu přináší úvodní rohový kop dnešního střetnutí. Podaří se svěřencům Tomáše Neumanna ohrozit italská klec?
     
    06:11
    Po rohu pálil Marcel Rodek pouze do dobře postaveného italského bloku. Češi to musí zkusit znovu.
     
    06:30
    Také Italové měli možnost si poprvé vyzkoušet standardní situaci, po rohu pálil nepřesně De Luca. Gerčák se za balonem pouze ohlédl.
     
    07:06
    Zatím nejaktivnějším hráčem směrem dopředu z české strany je Marcel Rodek, který se snaží italskou svatyni ostřelovat ze všech stran. Zatím ale prostor mezi třemi tyčemi netrefil.
     
    07:14
    Do dalšího balonu se opřel kapitán chrudimského ERA-PACKu i české reprezentace Lukáš Rešetár, ani jeho pokus se k Mammarellovi nedostal.
     
    07:24
    Průnik Tomáše Koudelky zastaven nedovoleně Giassonem, který dostal od sudího žlutou kartu. Mnohem více nás ale zajímá následná standardka českého týmu.
     
    07:26
    Exekuce volného přímého kopu přinesla míč na nohu Lukáše Rešetára, jenž však minul Mammarellovu klec.
     
    07:41
    Český tlak začíná růst! Velkou šanci si proti obhájcům titulu vytvořil Michal Holý, který prudkou střelou protáhl gólmana Itálie!
     
    08:48
    Do pozornosti se musel dostat také Libor Gerčák, jenž zneškodnil zajímavou šanci Canala. Odpověď českého výběru nebyla dostatečně razantní.
     
    09:14
    Ani kombinace italského týmu nevyšla úplně nejlépe, míč znovu patří českým reprezentantům.
     
    09:26
    Marcel Rodek vlétl do souboje s Itálií opravdu nabuzeně a v polovině desáté minuty měl na noze vyrovnání! Po chybě italské defenzívy se ocitl sám před brankářem Mammarellou, pokus o přehození však zkušený italský gólman zneškodnil!
     
    09:55
    A znovu Marcel Rodek v hlavní roli! Hráč Benaga se protáhl po levé postranní čáře, prudká rána mířila na přední tyč, avšak otřela se pouze o boční síťku italské branky.
     
    10:29
    Itálie právě vstřelila branku!
    Český tlak přichází vniveč poté, co si naši zadáci nedokázali pohlídat rychlou italskou kombinaci. Autoři úvodní trefy si tentokrát vyměnili role, Fortino připravil balon pro GABRIELA LIMU, který z voleje uklidil míč za záda Libora Gerčáka – 0:2!
    10:29 Gabriel LIMA - 0:2
     
    11:14
    Italové se po druhé vstřelené brance drží na balonu a snaží se o navýšení vedení. Jmenovitě měl velkou šanci Ercolessi, který však postup dva na jednoho zakončil poměrně zbrklou ranou nad branku.
     
    11:50
    Koudelka zaznamenal první faul také pro české hráče, na nedovolené zákroky je tedy srovnáno.
     
    12:11
    Druhá inkasovaná branka srazila české hráče do kolen, na palubovce v současné době vidíme pouze jedno mužstvo.
     
    12:29
    Alex Merlim ve středu hřiště zamíchal s balonem, pravačkou vypálil a běžel se radost. Bohužel pro Italy ale jeho střela zasáhla pouze boční síťku české svatyně.
     
    12:49
    Česká defenzíva má velké potíže s italskou dvojicí Fortino – Gabriel Lima! Druhý jmenovaný se dostal do další velké příležitosti, nakonec volil razanci před technikou a těsně přestřelil branku střeženou Liborem Gerčákem!
     
    13:20
    Česká kombinace ztroskotala na sražené střele Jana Janovského, naši reprezentanti se musí znovu zformovat do obranného bloku.
     
    14:34
    V srbské hale se znovu sešla velmi početná skupinka českých příznivců, jejich pohled však hovoří za vše. České ambice na postup do čtvrtfinále klesají každou minutou.
     
    14:59
    Koudelka v chrudimské spolupráci posunul balon na Lukáše Rešetára, který z voleje poslal míč úplně mimo.
     
    15:15
    David Cupák zapsal na konto českého národního týmu již čtvrtý akumulovaný faul, což znamená zdvižený prst pro českou defenzívu.
     
    15:33
    Koudelka si dobrým pohybem došel pro nedovolený zákrok Romana.
     
    15:59
    Jiří Novotný výrazně zariskoval, když si jako poslední hráč vzadu troufl na kličku. Patias se sice dostal k balonu, následný čistý atak Novotného ale nedokázal ustát.
     
    16:21
    Vzápětí již Patias mnohem nebezpečně ohrozil českou branku, Liboru Gerčákovi pomohla po prudké ráně po zemi tyčka!
    16:21 Českého brankáře Libora Gerčáka zachránila levá tyč.
     
    16:39
    Další komplikace pro náš výběr, dle mého názoru však nezasloužená. Skluz Radima Záruby u lajny se jevil jako čistý, ne však pro jednoho z hlavních rozhodčích. Češi dosáhli již pátého akumulovaného faulu, každý další znamená desetimetrový kop.
     
    16:45
    Po rohovém kopu Italů dostal možnost pálit opět Gabriel Lima, tentokrát si však špatně seřídil svá mířidla.
     
    17:24
    Kombinace Záruby s Janovským k ohrožení branky Itálie nevedla, na tahu jsou znovu futsalisté z Apeninského poloostrova.
     
    18:21
    Italský tlak se v závěru poločasu zvyšuje, dvakrát za sebou se do zakončení Alexe Merlina položil Jiří Novotný.
     
    18:32
    Další roh pro Italy zakončený ranou Gabriela Limy vysoko nad.
     
    18:52
    Minutu a osm vteřin před koncem se dostával Tomáš Koudelka do dobré šance, na poslední chvíli mu ale balon utekl od nohy. Před rohovým kopem českého týmu si Tomáš Neumann vybral time out.
     
    18:53
    Janovského rozehrávka Michala Seidlera nenašla, následně dostanou Češi možnost rohový kop si zopakovat.
     
    18:57
    Rána Marcela Rodka levou nohou byla včas zablokována, Češi však zůstanou u balonu na útočné polovině.
     
    19:09
    Seidlerovo zakončení si Mammarella chytil do svých rukavic, avšak již za brankovou čarou. Další roh pro svěřence Tomáše Neumanna.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    První poločas druhého českého vystoupení na evropském šampionátu přinesl pouze dvě branky, bohužel obě do naší sítě. Italové byli po většinu času aktivnější a jejich vedení je zasloužené. Bohužel současný výsledek znamená konec českých nadějí, o pauze musí trenéři Neumann s Bartošek vymyslet něco, čím obranu Italů zaskočí.
    Skupina českých fanoušků, která přijela podpořit náš tým.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:40
    Itálie právě vstřelila branku!
    Ani vstup do druhého poločasu českému celku nevyšel. Do střelecké listiny se zapisuje také ALEX MERLIM, který se našel místo mezi Seidlerem a Kovácsem a přesnou ranou prostřelil Gerčáka potřetí – 0:3!
    20:40 Alex MERLIM - 0:3
     
    21:09
    Itálie právě vstřelila branku!
    Obhájci titulu opět ukázali svoje kvality. FORTINO byl sám před brankářem Gerčákem, neunáhlil se a zkušeně ještě vyměnil balon s Ercolessim a zakončil pohodlně do prázdné branky – 0:4!
    21:09 FORTINO - 0:4
     
    21:26
    Itálie právě vstřelila branku!
    Hororový vstup české reprezentace do druhého poločasu pokračuje! Děravá obrana naší reprezentace propustila Ercolessiho, který svůj postup zakončil obstřelením Gerčáka, za nímž si balon do vlastní sítě srazil skluzující TOMÁŠ KOUDELKA (vlastní) – 0:5!
    21:26 Tomáš KOUDELKA - 0:5
     
    21:26
    Tomáš Neumann nemůže reagovat jinak než oddechovým časem. Dokáže zvednout své hráče a motivovat je na další minuty dnešního utkání?
     
    21:59
    Na druhé straně si první zakončení ve druhém poločase připsal na konto Jiří Novotný, pravou nohou ale nezakončil úplně nejpřesněji.
     
    22:29
    Čechům se vůbec nedaří kombinace, v současné době jsou psychicky hodně dole. Do konce zápasu však zbývá ještě hodně času a ve futsale se může stát prakticky cokoliv.
     
    23:48
    Itálie právě vstřelila branku!
    Současný výsledek začíná zavánět velkým průšvihem. Čeští futsalisté inkasují ve druhé půli již počtvrté poté, co Italové znovu přesně rozkombinovali naši defenzívu. HONORINO si narazil s Leggierem a následně neomylně uklidil balon za Gerčáka – 0:6!
    23:48 HONORINO - 0:6
     
    24:03
    Také Češi se snaží alespoň o čestný úspěch, po rozehrávce Kovácse pálil těsně nad branku kapitán Lukáš Rešetár.
     
    24:38
    Po Rešetárově faulu došlo na další italskou kombinaci, která tentokrát, na rozdíl od předchozích, postrádala přesnost.
     
    24:53
    Na druhé straně se provinil Murilo na Cupákovi.
     
    25:46
    Radim Záruba se hodně šikovně protáhl po pravé postranní čáře a sympaticky vypálil. Italská jednička musela po dlouhé době předvést kvalitní zákrok, díky kterému udržela čisté konto!
     
    26:13
    S nedovolenými zákroky se nám roztrhl pytel, za podkopnutí Cupáka dostal žlutou kartu Leggiero.
     
    26:55
    Drzého Koudelku musel Honorino faulovat, čímž navýšil počet italských faulů na čtyři. Z této statistiky by mohla vzniknout česká šance alespoň na čestný úspěch.
     
    27:37
    Češi se snaží a v současné době mají i územní převahu, ta však k žádnému nebezpečí před Mammarellem nevede.
     
    27:53
    A tak se italský gólman protáhl odkopnutím balonu od vlastní branky, čímž pozdravil svého kolegu v kleci protější.
     
    28:03
    Italský trenér dává možnost náhradníkům, Mammarellu nahradil na hrací ploše Michele Miarelli.
     
    29:11
    Jiří Novotný se podél levé postranní čáry protáhl až do zakončení, obstřel na zadní tyč vypadal hodně nadějně, nakonec ale skončil mimo branku. Škoda.
     
    29:36
    Michal Seidler zastavil postup Italů nedovoleně a taktéž si do svých statistik vysloužil žlutý kartónek.
     
    30:00
    V polovině druhého poločasu již můžeme zřejmě konstatovat, že o postupujících z "české" skupiny je rozhodnuto. Černého Petra si bohužel vytáhne právě naše reprezentace.
     
    30:55
    Po faulu Michala Kovácse se Češi dostali na akumulovaný faul číslo čtyři. Ještě dva a v Bělehradě uvidíme desetimetrový kop.
    Náhradní brankář Itálie Michele Miarelli se začal rozcvičovat.

     
    31:54
    Také na české straně dochází ke změně mezi tyčemi, v Srbsku se ukáže také gólman pražské Slavii – Ondřej Vahala!
     
    32:26
    A ihned se nový český brankář dostal do akce, musel totiž hasit zakončení Patiase z levé strany. Rázem má na kontě úvodní úspěšný zákrok.
     
    32:59
    Itálie právě vstřelila branku!
    A po úvodním zákroku Ondřeje Vahaly přichází bohužel i první inkasovaná branka. Gabriel Lima parádní centrem našel neobsazeného ALESSANDRA PATIASE, jenž výstavní patičkou poslal míč naprosto mimo dosah českého brankáře – 0:7!
    32:59 Alessandro PATIAS - 0:7
     
    33:27
    Snaha českého týmu o čestný úspěch neupadá, zakončení Lukáše Rešetára opravdu mnoho nechybělo.
     
    34:17
    Gabriel Lima se mohl opět zapsat do střeleckých statistik, na pravé straně nikým nehlídaný přehodil Ondřeje Vahalu a měl velkou smůlu, že českého gólmana zastoupil na brankové čáře stojící Michal Kovács!
     
    34:39
    Snížit na rozdíl šest branek mohl Jiří Novotný, prudkou ranou ale nechal vyniknout pouze připraveného Miarelliho!
     
    35:59
    Dobývaní italské obrany pokračuje, neujala se ani sražená rána Davida Cupáka.
     
    36:03
    Podobně dopadla i rána Michala Kovácse od pravé postranní čáry.
     
    36:28
    Tři a půl minuty před koncem přichází akumulovaný faul číslo pět a také žlutá karta pro Radima Zárubu.
     
    36:42
    Hodně slušnou příležitost měl na noze Lukáš Rešetár, bohužel s ní nenaložil úplně ideálně! Po pasu Radima Záruby měl před sebou český kapitán poloprázdnou branku, jenže se mu nepodařilo dobře zasáhnout míč, a tak prostor mezi třemi tyčemi netrefil!
    36:42 Rešetár odmítl vstřelil čestný a poslední gól na EURO.
     
    38:08
    Leggierova střela včas zablokována, z následného protiútoku ale čekal Novotný na zadní tyči na přihrávku marně.
     
    38:44
    Leggiero zkusil samostatnou akci po pravé lajně, vše zakončil ranou do hrudi Ondřeje Vahaly.
     
    39:01
    Začala nám poslední minuta českého vystoupení na evropském šampionátu v srbském Bělehradě.
     
    39:22
    Leggiero touží po tom, aby se také zapsal do bohaté střelecké listiny! Proti je ale Ondřej Vahala, který jeho přízemní střelu vyškrábl na rohový kop!
     
    39:41
    Dva fauly Itálie v poslední minutě srovnávají statistiku nedovolených zákroků na 5:5.
     
    Konec zápasu.
    Senzace se nekonala a Itálie potvrdila postup hladkou výhrou.
     
    Bohužel, v srbském Bělehradě se zázrak nekonal. Česká futsalová reprezentace nedokázala obhájcům evropského titulu z Itálie vzdorovat a po porážce 0:7 se s turnajem loučí.
     
    Představení české reprezentace v Srbsku přineslo bojovné výkony, které však na bodové zisky nestačily. Za výkon proti Ázerbajdžánu by si naši reprezentanti postup zasloužili, nicméně systém mistrovství Evropy dovolí pouze dvěma týmům z tříčlenné skupiny postoupit. Souboj s Itálií ukázal, kde v současné době tkví futsalové kvality a že český futsal má i nadále rezervy.
    Program čtvrtfinále evropského šampionátu ve futsalu 2016.

     
    Tímto zápasem končí program základních skupin evropského šampionátu a pokračovat se bude velmi zajímavým play-off. Z české skupiny jde z prvního místa Itálie proti Kazachstánu, Ázerbajdžán se pokusí smazat z postupového pavouka Rusy.
     
    Program futsalového mistrovství Evropy pokračuje již zítra, kdy jsou na programu první dvě čtvrtfinálové bitvy. Buďte u toho s námi! (22:43:25)

    Petr Dejnožka

    Góly: 1. Fortino (Gabriel Lima), 11. Gabriel Lima (Fortino), 21. Alex Merlim, 22. Fortino (Ercolessi), 22. Koudelka (Ercolessi) (vla.), 24. Honorino (Leggiero), 33. Patias (Gabriel Lima)

    Karty:   30. Seidler (CZE), 37. Záruba (CZE) – 8. Giasson (ITA), 27. Leggiero (ITA)


    Česko: Gerčák (32. Vahala) – Holý, Koudelka, Rešetár (C), Slováček – Cupák, Novotný, Hrubý, Kovács, Janovský, Záruba, Seidler, Rodek.
    Taliansko: Mammarella (28. Miarelli) – Ercolessi, Gabriel Lima (C), Alex Merlim, Fortino – Romano, Leggiero, Giasson, Murilo, Honorio, De Luca, Patias, Canal.

    Rozhodca: Onatsu (Finsko), Šabanov (Rusko) – Ivanov (Ukrajina)