Karviná – Góra 4:1 (kon.) | MFK Zvolen – B. Bystrica 1:1 (kon.) | Spiš. N. Ves – Košice 0:0 (zruš.)
Olomouc B – Senec 6:0 (kon.) | Ostrava – Trnava 0:2 (kon.) | Opava – ROW Rybnik 0:0 (zruš.)
Hr. Králové – Miedź 1:0 (kon.) | Nitra – Znojmo 0:0 (kon.) | Prešov – Sandecja Nowy Sącz 1:3 (kon.)
FCSB – Trenčín 0:1 (kon.) | Jihlava – Pardubice 2:1 (kon.) | Zlín – Senica 4:1 (kon.)
Teplice – Varnsdorf 0:1 (kon.) | Levski Sofia – Brno 1:0 (kon.) | Razgrad – Slovan Bratislava 0:0 (kon.)
Plzeň – Groznyj 0:3 (kon.)
koniec
FC Tatran Prešov
1:3 (0:2)
Sandecja Nowy Sącz
Sobota 06.02.2016, 13:00Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Witamy. Mecz rozpocznie się o 13:00 i będziemy informować o zmianach stanu..
     
    Dnes o trinástej hodine si v prípravnom zápase zmerajú sily futbalisti 1. FC Tatran Prešov a Sandecja Nowy Sancz.

    Hráči slovenského celku majú za sebou už šesť prípravných zápasov. Zimnú prípravu odštartovali domácou remízou s Bardejovom v pomere 2:2, neskôr remizovali v Ružomberku 0:0 a z Podbrezovej odchádzali s výpraskom 5:1. V závere januára zdolali košickú Krásnu 2:1 a v poslednom januárovom stretnutí sa predstavili v Michalovciach. Zemplínsky celok zdolal najstarší klub na Slovensku 2:0. Šarišania otvorili február výhrou 2:0 nad Lipanami a v týchto výkonoch budú chcieť určite pokračovať aj v dnešnom stretnutí.

    Sandecja Nowy Sancz je celok z druhej najvyššej poľskej futbalovej súťaže. V ligovej tabuľke patrí Nowemu Sanczu pätnásta priečka a v zimnej časti tak na poľský klub čakajú záchranárske práce. V príprave sa ale hráčom Noweho Sancza darí. Naposledy zdolali Sosnowiec 0:2 a predtým si z Noweho Targu odviezli vysoké víťazstvo v pomere 0:4.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    10
    V úvodnej desaťminútovke sme gól nevideli. Oba tímy sa len oťukávajú a vyčkávajú na prípadnú chybu súpera.
     
    15
    Poľský celok teraz zatlačil Prešovčanov pred vlastnú šestnástku. Snaží sa dobyť bránu Baráta, no prešovský gólman je zatiaľ stopercentný.
     
    19
    Sandecja dala gól!A o otvárací gól dnešného stretnutia sa postaral hosťujúci hráč FILIP PISCZCEK, ktorý sa prezentoval utešenou strelou z hranice šestnástky a poslal svoj tím do vedenia.
     
    20
    Prešovčania sa okamžite po inkasovanom góle snažia dostať späť do hry, no center Bujňáka dopredu bol nepresný a skončil len v náručí hosťujúceho brankára.
     
    23
    O loptu sa teraz bojuje v strede ihriska, Prešovčania ju vybojovali na svoju stranu, no Michal Kraľovič teraz nestihol zachytiť prihrávku od spoluhráča a tak hroziace sa nebezpečenstvo z rodiaceho sa protiútoku zastavil faulom.l
     
    24
    Matnodski sa po ľavej strane predral do šestnástky, presnou prihrávkou vysunul do stopercentnej tutovky Trochima, no ten z dobrých šiestich metrov prepálil bránu.
     
    25
    Lopta je stále v moci Noweho Sanczu, ktorý má v posledných minútach viac z hry a v doterajšom priebehu stretnutia je zatiaľ lepším tímom.
     
    26
    Dlhá prihrávka poľského celku ale teraz skončila za bránkovou čiarou. Nasledovať bude odkop od brány.
     
    27
    Po jednom z osobných súbojov v šestnástke Prešova ostal na zemi ležať zranený Luberda. Na ihrisku jeho miesto zaujme Dávid Keresteš.
     
    28
    O slovo sa teraz prihlásili aj Prešovčania, no ďalekonosná strela z kopačky domáceho futbalista skončila ďaleko od brány poľského brankára.
     
    29
    Voda sa teraz nedostal k prihrávke smerujúcej na ľavú stranu ihriska, akciu Prešova "zrušil" Bartkón po výbornom prečítaní hry.
     
    30
    Prešovčania sa teraz dopustili niekoľkých faulov po sebe, poľský celok má loptu na kopačkách a rozhodca tak ponecháva hosťom výhodu.
     
    31
    Nowy Sancz je stále pri lopte, rýchla akcia hostí ale skončila len na pozornom Bujňákovi, ktorý loptu poslal na brankára Baráta. Ten pred dobiedzajúcim protihráčom odkopol loptu do autu.
     
    32
    Lopta je opäť v moci hostí z Noweho Sanczu, ktorý má za sebou niekoľko vydarených prípravných zápasov a dobrú formu potvrdzuje aj v dnešnom stretnutí.
     
    33
    Hostia si teraz dlhší čas vymieňajú medzi sebou loptu pred vlastnou šestnástkou.
     
    34
    Rozhodca Ziemba teraz nemal ľahkú situáciu. Bujňák doslova nabehol do osobného súboja s Trochimom. Hosťujúcemu hráčovi sa to vôbec nepáčilo a prešovskému futbalistovi uštedril jednu "výchovnú" facku, za ďalšie protesty videl od arbitra dnešného súboja žltú kartu.
     
    35
    Sandecja dala gól!A Prešovčania druhýkrát v dnešnom zápase inkasujú. Pisczcek odviedol perfektnú prácu pri bráne, Barátovi nedovolil chytiť loptu do rúk, lopta sa dostala k Trochimovi a ten ju pohodlne zasunul do prázdnej brány.
     
    36
    Prešovčania tak desať minút pred koncom prvého polčasu prehrávajú už o dva góly. Za bránou sa rozcvičuje pätica Prešovčanov, ktorá podľa všetkého zasiahne do druhého dejstva.
     
    37
    Prešovčania sú zatiaľ v útoku bezzubí. Lopta sa teraz dostala do rohu ihriska cez Keresteša a Vodu. Obrana hostí je ale zatiaľ stopercentná.
     
    38
    Prešovčania mali k teraz dispozícii rohový kop, no hostia túto situáciu zvládli a odkopli loptu z vlastnej šestnástky.
     
    39
    Nowy Sancz sa teraz nedokázal po pravej strane dostať dopredu. Prešovčania budú zahrávať autové vhadzovanie na vlastnej polovici.
     
    40
    Poľský celok to teraz skúša cez stred poľa, Prešovčania ale nedovolili súperom dostať sa cez polovicu ihriska a odvrátili loptu do šestnástky súpera.
     
    40
    Nowemu Sanczu to ale teraz vyšlo cez ľavú stranu. Akcia hostí bola ale zbrdená a k lopte sa v strede poľa dostal Katona.
     
    41
    Barát teraz po spolupráci so spoluhráči odkopol loptu z vlastnej šestnástky a vyhnal Prešovčanov do útoku. V strede poľa boli ale nekompromisní hráči Noweho Sanczu, ktorí sa zmocnili lopty.
     
    42
    Prešov má loptu vo svojej moci, no nedokáže sa výraznejšie presadiť. Domáci celok ale bude mať možnosť v závere prvého polčasu streliť kontaktný gól z rohového kopu.
     
    43
    Pavol Cicman rozohral rohový kop veľmi dobre, no Prešovčania z neho nedokázali nič vyťažiť. Pri lopte sú opäť hráči Noweho Sanczu.
     
    43
    Pisczcek narobil teraz Barátovi pri rozohrávke veľké problémy. Prešovský brankár tak loptu odkopol len do autu.
     
    44
    Tesne pred šestnástkou bol faulovaný jeden z hosťujúcich hráčov. Hostia budú mať k dispozícii nebezpečnú štandardnú situáciu.
     
    45
    Trochim ale z priameho kopu nastrelil len múr. Nasledovať bude rohový kop.
     
    45
    Z rohového kopu sa ale hostia nedokázali presadiť.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas sa tak skončil. Prešovčania prehrávajú nad Nowym Sanczom 0:2. Hostia z Poľska boli v prvej 45-minútovke lepším tímom, mali viac z hry a zaslúžene tak vedú o dva góly.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas sa začal. Loptu rozohrali Prešovčania, no do hry sa hneď dostali hostia z Noweho Sanczu.
     
    46
    Lipták sa teraz prezentoval tvrdým obranným zákrokom, loptu budú rozohrávať hostia.
     
    47
    Nowy Sancz pokračuje v aktivite z prvého polčasu, má loptu na svojich kopačkách a oblieha šestnástku Prešova.
     
    49
    Do úniku sa teraz dostal Sobotka, no nedokázal dostať loptu za chrbát prešovského brankára. Domáci celok mohol prehrávať už o tri góly.
     
    50
    A ďalšia obrovská šanca Noweho Sanczu. Prešovčanov teraz podržal brankár Talian, ktorý zneškodnil výbornú šancu poľského tímu.
     
    51
    Prešov sa teraz prvýkrát v druhom polčase dostal na dostrel brány hostí, no k strele sa nedostal.
     
    52
    Domáci futbalisti majú loptu na svojich kopačkách, no vo finálnej fáze im chýba moment prekvapenia.
     
    53
    Poľský celok teraz obieha šestnástku súpera a bude zahrávať rohový kop.
     
    54
    Lopta letela do vápna, Prešovčania ju odvrátili a do lopty sa oprel jeden z hosťujúcich hráčov. Lopta ale skončila vysoko nad bránou.
     
    55
    Prešovčania zatiaľ v zápase pôsobia odovzdaným dojmom, Nowy Sancz je lepším celkom a po 55 minútach hry zaslúžene vedie o dva góly.
     
    56
    Prešovčania si teraz vypracovali sľubnú šancu, no hostia sa dopustili faulu a Prešovčania budú mať k dispozícii štandardnú situáciu z ľavej strany.
     
    57
    Keresteš to teraz myslel dobre, zo štandardnej situácie sa snažil loptu zatočiť na vzdialenejšiu pravú žrď, no lopta napokon minula bránu.
     
    58
    Nowy Sancz tak bude odkopávať loptu od vlastnej brány.
     
    59
    Hostia majú loptu na svojich kopačkách, kontrolujú hru a v záverečnej polhodine sa budú snažiť o ustráženie dvojgólového vedenia.
     
    60
    Zápas vstupuje do svojej poslednej polhodiny. Sandecja Nowy Sacz po hodine hry zatiaľ vyhráva 2:0.
     
    61
    Kamil Staby sa teraz odhodlal k ďalekonosnej strele, ktorá len tesne minula hornú žŕdku. Hostia z Poľska mohli viesť už o tri góly.
     
    62
    Prešovčania majú teraz k dispozícii priamy kop zo sedemnástich metrov. Pri lopte je Keresteš, ktorý bude zrejme exekútorom štandardnej situácie.
     
    63
    Keresteš sa prezentoval skutočne perfektnou kopacou technikou. Jeho priamy kop bol zahraný prvotriedne, no jeho pokus len lízol hornú žrď brány.
     
    64
    Dzurík si teraz ustrážil dvojicu protihráčov, vybojoval loptu a Prešov bude zahrávať autové vhadzovanie v strede poľa.
     
    65
    Loptu majú v moci hostia z Noweho Sanczu, ktorých akcia bola teraz odvrátená na aut.
     
    66
    Hostia sa v šestnástke Prešova zmocnili lopty. Dve strely poľského celku ale skončili na obetavých obrancoch domáceho tímu.
     
    67
    Po nepresnej akcii hostí bude nasledovať odkop od prešovskej brány.
     
    68
    Dzurik teraz previedol výbornú techniku, zbavil sa dvoch hráčov a na ľavej strane sa bleskovou akciou prezentoval Eliaš. Jeho snaha bola ale zastavená a hostia sa zmocnili lopty.
     
    69
    Prešovčania sú v druhom polčase poľskému tímu rovnocenným súperom, no zatiaľ si nedokážu vypracovať žiadnu výraznejšiu šancu, vďaka ktorej by dokázali streliť kontaktný gól.
     
    70
    Dzurik si teraz pred šestnástkou aktivitou vypýtal faul a nasledovať tak bude priamy kop Prešova.
     
    70
    Prešovčania to napokon skúšali nacvičeným signálom, ktorý ale domácemu celku vôbec nevyšiel a bránu Noweho Sanczu vôbec neohrozili.
     
    71
    Na druhej strane mohol pre zmenu skórovať Aleksander Tarasenko, no jeho strelecký pokus zneškodnil výborný Talian v bráne Prešova.
     
    72
    Dzurik je dnes jeden z najlepších hráčov na ihrisku. Tentoraz ho nedokázali zastaviť ani traja protihráči, no v strede poľa mu chýbala väčšia podpora spoluhráčov.
     
    73
    Prešovčania sa teraz dopustili útočného faulu, Nowy Sancz sa dostáva k lopte.
     
    74
    Na trávniku teraz leží otrasený Sobotka, ktorý bol faulovaný. Hostia budú rozohrávať loptu na polovici Prešova.
     
    75
    Poľský celok to teraz skúšal dlhou nakopávanou loptou na vzdialenejšiu žrď, no lopta skončila mimo brány a nasledovať bude odkop od brány v podaní prešovského brankára Taliana.
     
    76
    Po ďalšom faule domáceho celku majú hostia výhodu, dostali sa do rýchleho protiútoku, no gól streliť nedokázali.
     
    77
    Pred nami je posledná necelá 15-minútovka dnešného stretnutia. Priebeh hry nasvedčuje tomu, že hostia z Noweho Sanczu dokráčajú za dnešným víťazstvom.
     
    78
    Dudzic sa už už dostal k dlhému nákopu svojich spoluhráčov a postupoval na bránu Prešova, no Talian teraz dobre prečítal hru a dlhým odkopom zahnal hroziace nebezpečenstvo.
     
    79
    Prešovčania to teraz skúšajú postupným útokom, no Hector Tubonemi teraz pred šestnástkou poľského celku prihrával nepresne.
     
    80
    Zápas vstupuje do svojej poslednej desaťminútovky. Jacko sa teraz mohol strelecky presadiť, no jeho pokus bol zblokovaný.
     
    80
    Do ďalšej šance sa dostal Filip Voda. Prešovčania sa pred bránou súpera ocitli v prečíslení, Voda vzal zodpovednosť na seba, no jeho strelu krásnym zákrokom zneškodnil hosťujúci brankár, ktorý loptu vytlačil na roh.
     
    81
    Z rohového kopu sa Prešovčania presadiť nedokázali. Nowy Sacz sa dostal k lopte.
     
    82
    Na druhej strane akciu hostí prerušilo ofsajdové postavenie hráča Sandecjy.
     
    83
    Prešovčania mali k dispozícii ďalší rohový kop, no ani tentoraz nedokázali priamo ohroziť bránu poľského súpera.
     
    83
    Sandecja dala gól!A Nowy Sacz vyhráva už rozdielom triedy. Do streleckej listiny sa zapisuje Dudzic, ktorý zužitkoval výborný center Sobotku z ľavej strany.
     
    84
    Hostia tak v poslednej desaťminútovke gólom spečatili svoje víťazstvo a vedú už o tri góly.
     
    85
    Hráči Noweho Saczu sú pri chuti, majú loptu pod kontrolou a v posledných minútach stretnutia sa bavia futbalom.
     
    86
    Prešovčania sa snažia aspoň skorigovať skóre a aspoň kozmeticky upraviť výsledok, no Nowy Sacz svojho súpera prakticky k ničomu nepúšťa.
     
    87
    Nowy Sacz sa sympaticky snaží naďalej skórovať, no tentoraz si prešovská obrana s útokom súpera poradila a zneškodnila rodiacu sa šancu poľského klubu.
     
    88
    Na druhej strane sa dobrým streleckým pokusom prezentoval Voda, no lopta napokon skončila v náručí brankára hostí. Skóre sa po tejto strele meniť nebude.
     
    88
    Prešov sa teraz dopustil útočného faulu, pripravil sa o loptu a v záverečných minútach tak budú mať loptu v moci hostia z Noweho Saczu.
     
    89
    Ďalší faul prišiel zo strany Hectora Tubonemiho. Nowy Sacz už len trpezlivo čaká za záverečným hvizdom rozhodcu. Z Prešova si podľa všetkého odvezie víťazstvo 0:3.
     
    90
    V záverečnej minúte budú Prešovčania zahrávať štandardnú situáciu od rohovej zástavky.
     
    90
    Prešov dal gól!
    A Prešovčanom sa predsa podarilo skórovať. Keresteš poslal do šestnástky súpera nadýchaný center, Prešovčania si so súperom zahrali "hlavičkové" bago a po sérii štyroch hlavičiek domácich poslal loptu medzi tri žrde kapitán Jacko.
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované. Sandecja Nowy Sacz zdolal 1. FC Tatran Prešov 3:1. O výsledku dnešného zápasu rozhodol predovšetkým prvý polčas, v ktorom boli hostia lepším celkom a strelili v ňom dva góly. V druhom polčase si prešovskí futbalisti dokázali vypracovať niekoľko sľubných šancí, no strelecky sa presadil až v záverečnej minúte zápasu kapitán Jacko. (14:43:40)

    Dávid Lech


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC Tatran Prešov. Viac informácií tu.

    Góly: 90. Jacko – 19. Pisczcek, 35. Trochim, 83. Dudzic

    Karty:   34. Trochim (SAN)


    FC Tatran Prešov: Barát – Bujňák, Jacko, Luberda, Kačala, Dzurík, Cicman, Katona, Voda, S. Kraľovič, M. Kraľovič.
    Náhradníci: Talian – Lukáč, Hector, Keresteš, Mikluš, Timko, Hruška, Jacko

    Sandecja Nowy Sącz: Radzinski, Bartkon, Baran, Csech, Staby, Pisczcek, Nather, Kasprzak, Matnodski, Trochim, Aleksander.
    Náhradníci: Gliba, Danek, Szeliga, Szczepanski, Tarasenko, Dudzic, Kuzma, Sobotka, Ctvrtnicek

    Rozhodca: Ziemba – Klovanič