Nórsko – Česko 3:5 (kon.) | Slovensko – Island 11:0 (kon.)
koniec
Slovensko
11:0 (4:0, 4:0, 3:0)
Island
Štvrtok 04.02.2016, 19:30Kvalifikácia MS (muži)
     
    Duel sa skončil jednoznačným víťazstvom Slovenska, ktoré na tomto turnaji zatiaľ nestratilo ani bod. Naši chlapci budú v boji o MS 2016 pokračovať už zajtra o 19:30 súbojom proti Belgicku, ktorý vám takisto v priamom prenose prinesieme na webe Onlajny.eu. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme vám príjemný zvyšok večera. (21:28:13)
     
    Najlepší hráči zápasu:
    Island: Jens Alengard
    Slovensko: Dominik Turek

    Ceny odovzdala Daniela Kováčová, majiteľka spoločnosti PekaStroj.
     
    Koniec zápasu.
     
    59:06
    Prebieha posledná minúta tohto zápasu. Slovensko má hru plne pod kontrolou a všetko nasvedčuje tomu, že čisté konto gólmana Tureka sa už hosťom zmazať nepodarí.
     
    58:42
    Slováci chcú zavŕšiť tucet gólov v islandskej sieti. K ľavej žrdi sa natlačil Halás, dostal aj prihrávku, ale tú tesne pred ním zrazil Snorrason.
     
    58:19
    Turek sa musel z otrasu spamätať, ale rozchodil ho rýchlo a vrátil sa medzi tri žrde. Duel môže pokračovať.
     
    58:19
    Hosťujúci Thorarinsson sa teraz výborne natlačil pred obradnu slovenského celku, ale v zakončení bol tiesnený a padol na gólmana Tureka, ktorému sa ihneď ospravedlnil.
     
    57:33
    Dlhé slovenské vylúčenie je minulosťou, naši chlapci už hrajú v plnom počte. Počas početnej nevýhody sa museli brániť, ale zároveň vybojovali a využili aj trestné strieľanie, takže celkovo môžu byť spokojní.
     
    56:40
    Islanďania sa nevzdávajú a pokúšajú sa aspoň o čestný zásah. Snorrason z ľavej strany od mantinelu krížne dvakrát nabíjal spoluhráčovi, ale ten švihom ani raz netrafil bránku.
     
    55:36
    Hostia to napokon skúsili strelou spoza brániacej sa štvorice našich chlapcov, ale mierili iba vedľa ľavej žrde Turekovej bránky.
     
    55:01
    Začala sa posledná päťminútovka tejto tretiny. Island ešte dohráva svoju presilovku, ale stále si nedokáže vypracovať súvislejší tlak ani vyloženú príležistosť.
     
    54:50
    Presilovka hostí pokračuje aj naďalej, Island sa pokúsi skórovať aspoň raz. Naši reprezentanti sa už presunuli do obrany a budú chcieť pomôcť Turekovi.
    54:11 Martin KUBOVIČ - 11:0
     
    54:11
    Slovensko dalo gól!
    MARTIN KUBOVIČ to pri trestnom strieľaní urobil elegantne, obtočil sa okolo svojej osi a zakončil popri ležiacom gólmanovi. Slovensko vyhráva už jedenásťgólovým rozdielom.
     
    54:11
    Vo vlastnom oslabení sa zoči-voči islandskému gólmanovi vyrútil Martin Kubovič, bol faulovaný a vybojoval trestné strieľanie.
     
    53:33
    Aj druhýkrát v oslabení domácich letí loptička naprieč celým ihriskom. Slovensko sa bráni naozaj výborne, Islanďania musia byť zo situácie zúfalí.
     
    52:50
    Slováci súperovi nebezpečnejšie zakončenie nedovolili a loptičku pohodlne vyhodili až k opačnej bránke.
     
    52:33
    Za predchádzajúci zákrok bude Slovensko pykať. Na trestnú lavicu smeruje na päť minút za faul kolenom Václav Komačka.
     
    52:33
    Hosťujúci Andreas Stefansson už toho musí mať skutočne dosť. V úvodnej tretine inkasoval nepríjemný úder do nosa, tentokrát dostal kolenom do nohy. Našťastie to ale nie je nič vážne a môže pokračovať v hre.
     
    51:39
    Gál napokon prihrávku predsa len dostal, ale zakončiť nedokázal, pretože bol až pri mantineli a navyše bol k bránke súpera otočený chrbtom. Aj napriek tomu ale loptičku súperovi nepožičal a Slovensko pokračuje v útočení.
     
    51:17
    Ladislav Gál čakal na prihrávku na pravej strane, ale cez prehustený priestor pred bránkou sa k nemu loptička na dvakrát nedostala.
     
    50:01
    Zápas sa nám preklenul do záverečnej desaťminútovky. Slovensko vyhráva veľmi vysoko 10:0 a aj naďalej sa drží v útoku, Islanďania pôsobia zúfalým dojmom.
     
    49:38
    Slovensko už s určitosťou aj svojmu druhému súperovi na turnaji nadelí veľký debakel. Naši reprezentanti sú zatiaľ stopercentní, v zvyšnej časti duelu sa zrejme zamerajú na defenzívu a uchránenie čistého konta pre Tureka.
    48:29 Martin SIKORJAK - 10:0
     
    48:29
    Slovensko dalo gól!
    Slováci využili situáciu dvoch proti dvom a pridávajú aj jubilejný desiaty gól! MARTIN SIKORJAK ťahal loptu po ľavej strane, ale rozhodol sa neprihrávať. Urobil dobre, pretože jeho strela skočila popod telo gólmana až do siete. Asistencia: Martin Kubovič.
     
    47:40
    Na hracej ploche sa nič nemení. Slováci preniesli hru pred Vignissona, ktorý si teraz povybehol a zmaril jednu z ďalších šancí domáceho celku.
     
    46:28
    Islanďania chceli ísť do útoku, Halás im to ale na zadnom mantineli zmaril a pri rozohrávke im vzal puk. Náš hráč ho bude chcieť rýchlo dostať na opačnú polovicu palubovky.
     
    45:50
    Prvá päťminútovka záverečnej tretiny prineisla hru v plnej moci Slovenska a jeden gól v Islandskej sieti. Diváci v Nitre musia byť spokojní, naši chlapci dnes určite neprehrajú.
    45:01 Martin KUBOVIČ - 9:0
     
    45:01
    Slovensko dalo gól!
    Slováci na palubovke potvrdili naše slová a pridávajú aj deviaty presný zásah. Postaral sa oň MARTIN KUBOVIČ, ktorý si dopredu zbehol po ľavej strane a prudkým švihom nedal islandskému gólmanovi šancu na zákrok. Asistencia: Martin Sikorjak.
     
    44:40
    Islanďania sa neustále bránia, teraz dokonca aj za cenu vyhodenia loptičky za mantinel. Slovensko je na palubovke jednoznačne lepšie a pohodlne kráča za víťazstvom.
     
    43:44
    Slováci ostávajú v útoku. Řezanina to tam pri pravom mantineli skúsil spätnou prihrávkou na Halása, ktorý bleskovo pálil, ale takisto nebol úspešný.
     
    42:55
    Gál teraz k ľavej žrdi súpera dostal krížnu prihrávku a bleskovo vypálil, ale islandský gólman sa proti jeho pokusu vynikajúco presunul a vyloženú šancu zmaril!
     
    42:09
    Naši reprezentanti to skúsili prudkou krížnou strelou z ľavej strany, ktorú chcel pri žrdi tečovať Gál, ale lopta bola prirýchla a nestihol ju trafiť.
     
    41:41
    Naši chlapci prestriedali a presunuli sa do útoku, kde by radi pridali ďalší presný zásah. Island sa zatiaľ bráni a drží osemgólovú stratu.
     
    40:47
    Slovensko si teraz narobilo menšie problémy v rozohrávke pred svojou bránkou, ktorá veľmi nebezpečne mierila až priamo k Turekovi, ale pred ním ju našťastie zastavil Kubovič.
     
    40:18
    Loptičku v úvode tretej tretiny vybojovali SLováci a okamžite sa s ňou presunuli do útoku. Tam z pravej strany zakončoval Halás, ale nebol presný.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Slovensko pridalo do islandskej siete štyri góly aj v druhej tretine a pred záverečnou časťou hry vedie pohodlne 8:0. Islanďania v druhej dvadsaťminútovke niekoľkokrát ukázali nepríjemnú snahu v ofenzíve a Turek sa musel mať na pozore, ale náš gólman s pomocou svojej defenzívy všetky nebezpečné pokusy hostí ustál a stále si drží čisté konto.

    Tretia tretina sa začne približne o 20:51.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:10
    Medzičasom sa začala posledná minúta tejto tretiny. Slováci majú loptičku plne pod kontrolou a aj naďalej ostávajú pred bránkou súpera.
    38:39 Martin JOŠČÁK - 8:0
     
    38:39
    Slovensko dalo gól!
    Domáci reprezentanti sa ihneď po góle vrátili do útoku a opäť ukázali, čo vedia. Bulko pri ľavom mantineli výborne prečítal hru súpera, krížnou prihrávkou našiel na opačnej strane úplne voľného MARTINA JOŠČÁKA a ten okamžitým švihom rozvlnil sieť. Asistencia: Marek Bulko.
    38:04 Jozef HALÁS - 7:0
     
    38:04
    Slovensko dalo gól!
    Naši chlapci to teda skúsili po pravej strane, kde spoza obrany loptičku do najnebezpečnejšieho priestoru nahodil Komačka priamo na teč JOZEFA HALÁSA. Gólman Islandu bol bezmocný. Asistencia: Václav Komačka.
     
    37:38
    Slovensko situáciu pred vlastnou bránkou zvládlo a presunulo sa do útoku. Tam naši na ľavej strane vyzvali na strelu Dudoviča, ale hostia to rpečítali a dvakrát ho výborne pokryli.
     
    36:40
    Pri mantineli teraz zabojoval hosťujúci Mangusson, ale ani jemu sa nepodarilo stiahnuť si loptičku do lepšej streleckej pozície. Slovensko sa bráni naozaj veľmi dobre.
     
    36:16
    Hosťujúci Andreas Stefansson si teraz zbehol priamo pred Tureka, ale prihrávku napokon vďaka rýchlemu zásahu našej defenzívy nestihol spracovať.
     
    35:50
    Slovensko ale svoju situáciu zvláda veľmi dobre a nikam sa neponáhľa. Naši reprezentanti sa pokúšajú útočiť aj napriek zmenšenému priestoru.
     
    35:01
    Začala sa posledná päťminútovka tejto tretiny a Islanďania začínajú byť nepríjemní. Naši súperi sa čoraz viac tlačia do zakončenia a ešte pred prestávkou by chceli dať kontaktný gól.
     
    34:46
    Hosťujúci Ingasson teraz v defenzíve obetavo zabojoval a loptičku vysunul dopredu. Tam sa ihneď natlačil s ďalšou dvojicou spoluhráčov, napokon prišlo aj nahodenie, ale to tesne vedľa bránky nestihol tečovať Nilsson.
     
    33:55
    Hostia si to uvedomujú a v obrane teraz dostupujú tesne k našim zakončovateľom. Slovensko má málo priestoru na strely, hostia situáciu zvládajú veľmi dobre.
     
    32:47
    Islanďania teraz jasne ukázali, že aj v útoku s nimi treba pokúšať. Hosťujúci florbalisti ešte rozhodne nevešajú hlavy, kontaktný presný zásah by im veľmi pomohol.
     
    32:15
    Hosťujúci Marteinsson si nabil loptičku so spoluhráčom a dostal sa do útoku. Tam ale nemal priestor na strelu, preto našiel z druhej vlny nabiehajúceho Alengarda, ale jeho pokus bez prípravy skončil iba na našej obrane.
     
    31:20
    Slováci teraz dostali loptičku pred Vignissona zo strany od mantinelu, ale islandský gólman si dal veľký pozor. Hostia nechcú svoju gólovú stratu navyšovať a bránia sa statočne.
     
    30:51
    Slovensko sa vrátilo do útoku a pokračuje vo svojej snahe. Kubovič si loptičku niekoľkokrát vymenil s Bulkom, druhý menovaný to napokon skúsil aj nahodením, ale to si Islanďania postrážili.
     
    30:05
    Magnusson sa napokon postavil a po svojich odišiel na striedačku, kde bude pokračovať jeho ošetrenie. Pevne veríme, že to nebude nič vážne.
     
    30:05
    Na palubovke teraz ostal zrejme po súboji ležať hosťujúci Kristian Magnussom a vyzerá to, že má poranený nos. Na pomoc mu musí prísť lekár.
     
    29:10
    Islanďanom snahu uprieť nemôžeme, ale kvalita je na strane slovenského celku. Naši chlapci majú duel plne pod kontrolou.
     
    28:50
    Slováci sú vo forme a súpera ani teraz nepúšťajú do útoku. Naopak, sami držia loptičku na dostrel bránky, Dudovič teraz z ľavej strany ale radšej volil prihrávku a kombinácie pokračujú.
    27:54 Matin KUBOVIČ - 6:0
     
    27:54
    Slovensko dalo gól!
    Naši chlapci súperovi skutočne nedali dýchať a pridávajú aj svoj šiesty presný zásah. Ten bol podobný predchádzajúcemu gólu, z ľavej strany bez prípravy vystrelol MATIN KUBOVIČ a trafil sa presne pod hornú žrď. Asistencia: Marek Bulko.
     
    26:44
    Hostia teda už medzičasom hrajú v plnom počte, ale brániť sa musia aj naďalej. Našim reprezentantom presný zásah pomohol a pokračujú vo veľkom tlaku.
    26:19 Marek BULKO - 5:0
     
    26:19
    Slovensko dalo gól!
    Slováci bleskovo využívajú presilovú hru a zvyšujú svoj náskok na rozdiel piatich gólov. Postaral sa o to MAREK BULKO, ktorý veľmi tvrdo zakončil z ľavej strany od mantinelu. Asistencia: Martin Grlický.
     
    26:02
    Máme tu prvé vylúčenie v zápase, brániť sa bude Island! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za nedovolené bránenie Jens Alengard.
     
    25:39
    Sledujeme veľmi bojovný duel, v ktorom sa však ani jednému z tímov teraz nedarí usadiť pred bránkou svojho súpera. Chýba nám súvislejší tlak.
     
    24:56
    Za bránkou si už guľatý predmet prevzali slovenskí hráči a budú rozohrávať novú útočnú akciu. Hra je po zmene strán aj naďalej pokojná, na piaty gól stále iba čakáme.
     
    24:40
    Islanďania chceli situáciu upokojiť a Hannesson ťahal loptičku po ľavej strane. Pri mantineli bol ale výborne pokrytý a napokon ju iba nahodil smerom dopredu.
     
    23:33
    Tak toto bola poriadne nebezpečná strela slovenského celku! Jej autorom bol spoza obrany zakončujúci Komačka, ale svoj pokus poslal iba do žrde islandskej bránky.
     
    22:54
    V úvode tejto tretiny nevidíme súvislejší tlak ani na jednej strane. Oba celky striedajú, rozohrávať bude Slovensko.
     
    22:15
    Výbornú prácu teraz v defenzíve odviedol hosťujúci Alengard, ktorý skvele pristúpil k zakončujúcemu hráčovi a jeho pokus nepustil na gólmana.
     
    21:47
    Slováci aj naďalej ostávajú v útoku a pokúšajú sa rozvlniť sieť. Skúsili to strelou spoza obrany, ktorú sa pred Vignissonom pokúšal tečovať Kubovič, no neúspešne.
     
    20:41
    Slováci si ale loptičku za svojou bránkou pohodlne prevzali a rýchlo sa presunuli do útoku. Tam Řezanina prihrával na Kopčáka, no ani tomu rana príliš nesadla a namieril ju mimo islandskej svätyne.
     
    20:07
    V úvode druhej tretiny získali loptičku hostia a Alengard ju popri pravom mantineli nahodil k domácej bránke.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina je minulosťou. Slovensko v nej súpera vynikajúco zatlačilo, štyrikrát skórovalo a vypracovalo si tak pohodlný náskok. Naši chlapci sú od úvodu jednoznačne lepší, Islanďanov zatiaľ v podstate k ničomu nepustili.

    Druhá tretina sa začne približne o 20:10.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:41
    Hostia to ešte skúšajú, ale zdá sa, že už im to nepomôže. Slováci sa bránia veľmi obetavo a Turek do prestávky rozhodne nechce inkasovať.
     
    19:01
    Začala sa posledná minúta tejto tretiny. Hosťujúci Islanďania sa pokúšajú prebojovať do útoku a vytvoriť si tam súvislejší tlak, Slováci sa zatiaľ bránia.
     
    18:14
    Mohlo byť znížené! Hosťujúci Andreas Stefansson sa natlačil pred obranu slovenského celku a prudko vystrelil, ale nerozchytaný Turek bol na svojom mieste a jeho pokus vykryl.
     
    17:41
    Slovensko dalo gól!
    Domáci florbalisti vo svojej snahe nepoľavujú ani naďalej a vzápätí pridávajú aj štvrtý presný zásah! Do štatistík sa ako úspešný strelec zapisuje JÁN KOMÍNEK. Asistencia: Jakub Konečný.
    17:09 Michal DUDOVIČ - 3:0
     
    17:09
    Slovensko dalo gól!
    Naši chlapci vedú už o tri góly! Po krížnej prihrávke popred bránku sa o to strelou z ľavej strany postaral MICHAL DUDOVIČ. Asistencia: Peter Nehila.
     
    16:49
    Grlický s Joščákom sa teraz v obrane zbytočne pohrávali s rozohrávkou a takmer pustili hostí do rýchleho protiútoku. Našťastie sa tak ale nestalo a Grlický ťažkú pozíciu ustál.
     
    15:50
    Medzičasom sa nám začala posledná päťminútovka tejto tretiny. Na palubovke nesledujeme nič zaujímavejšie, aj naďalej ale pokračuje obrovský boj slovenského tímu.
     
    15:10
    Hostia síce cez deliacu čiaru prešli, ale v útoku nedokázali ani len zakončiť. Slovenská defenzíva je dnes úplne stopercentná a Turek nemá takmer žiadnu prácu.
     
    14:28
    Loptička ale teraz pri pokuse o vypracovanie si lepšej streleckej pozície skončila iba mimo hracej plochy. Nasledovať bude rozohrávka islandského tímu.
     
    13:49
    Joščák bol opäť v akcii, tentokrát ale nedotiahol na loptičku odrazenú po súboji pri mantineli. Islanďania sa veľmi dobre bránia, naši chlapci stále držia útok.
     
    12:58
    Na palubovke sa nič nemení a Slovensko stále ostáva v útoku. Spoza obrany chcel prekvapiť Joščák, no trafil iba zadákov Islandu.
     
    12:09
    Naši chlapci sú stále aktívni. Za bránkou to teraz s loptičkou skúšal Řezanina, ale nemal komu prihrať, tak svätyňu hostí obišiel a zakončoval z druhej strany, ale Vignisson si dal pozor.
     
    11:34
    Opäť strela spoza obrany, ale opäť nepresná. Loptička skončila iba na zadnom mantineli za islandskou bránkou, kde si ju prevzal Kristinsson a ten bude rozohrávať.
     
    10:22
    Obľúbená strelecká pozícia na pravej strane boly využitá aj tentokrát. Teraz to z nej skúšal Joščák, no aj jeho švih skončil mimo bránky.
     
    09:55
    Naši chlapci aj naďalej ostávajú v útoku a súpera obstreľujú z každej možnej pozície. Islandský tím sa musí mať skutočne na pozore.
     
    09:31
    Slovensko pokračuje v aktívnej hre. Loptičku rozohrávalo pred bránkou súpera, skúsilo to prihrávkou na pravú stranu na Nehilu, no ten v rýchlosti prestrelil.
     
    08:47
    Hostia sa dokázali dostať pred nášho gólmana a strelecky ho ohroziť. Z ľavej strany to skúšal Magnusson, ale bol za obranou a nemohol vážnejšie prekvapiť.
     
    07:16
    Naši chlapci teda dokázali vuyžiť svoju veľkú aktivitu a pohodlne si vypracovali sľubný náskok. Slováci útočia aj naďalej, Turek môže ostať pozorný.
    06:20 Martin KUBOVIČ - 2:0
     
    06:20
    Slovensko dalo gól!
    Vedieme už o dva presné zásahy! Tentokrát sa do štatistík ako úspešný strelec zapisuje MARTIN KUBOVIČ, ktorý dostal prihrávku priamo pred bránku po tom, čo sa loptička odrazila od mantinelu za islandskou svätyňou. Kubovič pred Vignissonom absolútne nezaváhal a pohodlne zakončil. Asistencia: Ladislav Gál.
     
    05:40
    Naši chlapci tak dokázali využiť svoju úvodnú aktivitu a už po piatich minútach hry sa ujali vedenia. Uvidíme, či sa Islanďanom podarí odpovedať rovnakou mincou.
    05:00 Jakub KONEČNÝ - 1:0
     
    05:00
    Slovensko dalo gól!
    Naši chlapci dokázali vuyžiť svoju aktivitu a ujímajú sa vedenia! Postaral sa o to JAKUB KONEČNÝ, ktorý z rohu inkasoval prihrávku na stred a tvrdou ranou prepálil Vignissona. Asistencia: Ján Komínek.
     
    04:27
    Slovensko stále útočí, hosťujúci reprezentanti teraz loptičku iba vyhodili za mantinel. Naši chlapci sú v úvodných minútach jednoznačne atívnejší.
     
    03:55
    Islanďania hru na malý moment presunuli preč od svojej bránky, ale Slováci sa do útoku bleskovo vrátili. Tam to skúsili prihrávkou na pravú stranu, odkiaľ bez prípravy pálil Grlický, ale opäť iba úplne mimo bránky.
     
    02:56
    Slováci ostali v útoku a skúsili to tam prihrávkou priamo pred bránku. Odtiaľ chcel ešte loptičku do siete dopraviť zrejme Kubaský, ale zoči-voči gólmanovi hostí sa mu to nepodairlo.
     
    02:10
    Oba celky prestriedali a SLovensko bude zakladať novú útočnú akciu. Naši chlapci sú v úvode aktívnejší, no na vyloženú šancu zaitaľ iba čakáme.
     
    01:59
    Slováci pokračujú v ofenzívnej aktivite a držia sa v útoku. Po sérii prihrávok to teraz z väčšej vzdialenosti spoza obrany strelecky skúšal Szabo, ale bránku Vignissona úplne minul.
     
    01:11
    Naši chlapci napokon vyprodukovali zakončenie, ale to nebolo z kategórie nebezpečných a islandský gólman si na svoje konto pripísal prvý jednoduchý zákrok.
     
    00:45
    Slovákom sa ale príliš nedarí dostať do útoku. Skúšali to rozohrávkou od svojej bránky na opačnú polovicu palubovky, kde chcel z pravej strany zakončovať Nehila, ale loptičku nedostal.
     
    00:13
    Prvá tretina sa začala úspešnou rozohrávkou našich chlapcov, ktorí majú už od úvodu podporu nitrianskeho publika. Pevne veríme, že sa im dnes bude dariť minimálne tak dobre ako včera.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hráči oboch krajín sú už na palubovke a duel sa o malý moment bude môcť začať. Slováci nastúpia v bielych dresoch, Islanďania v modrej farbe.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: Turek (Mazák) – Komačka, Kopčák, Bulko, Joščák, Sikorjak, Szabo – Kubovič, Kubaský, Gál – Dudovič, Grlický, Nehila – Konečný, Miške, Komínek – Řezanina (C), Halás

    Island: Vignisson (T. Stefansson) – Sveinsson, Alengard, A. Hannesson, Snorrason, Kristinsson, Thordarson, T. Hannesson – Magnusson, Marteinsson, A. Stefansson – Smedlund (C), Nilsson, Thorarinsson – Pajdak, Dahlstrom, Ingason – Sigurleifsson, Hugosson

    Rozhodca: Vilkki, Alakare.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní pokračovania kvalifikácie na MS 2016 vo florbale. Slovenských reprezentantov dnes v rámci domáceho kvalifikačného turnaja v Nitre čaká druhý duel, ktorý odohrajú proti Islandu a vám zo stretnutia vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu určite neunikne nič podstatné.

    Včerajší vstup do turnaja zvládli Slováci výborne a Francúzov porazili vysoko 15:3. Naši reprezentanti predviedli úspešný vstup do zápasu a už v 13. minúte vyhrávali 3:0, ale po viacerých chybách v obrane dovolili Francúzom do 19. minúty znížiť na rozdiel jediného presného zásahu (4:3). Napokon ale ešte do prestávky pridali aj piaty gól, čo im psychicky pomohlo a následne už neinkasovali ani raz. Naopak, v každej zvyšnej tretine skórovali takisto päťkrát a vypracovali si tak vysoký náskok, ktorý francúzski hráči nemali šancu zmazať.
    Podrobnosti zo zápasu s Francúzskom a videá všetkých gólov nájdete TU.

    Svoj premiérový zápas včera v Nitre odohrali aj Islanďania. Tí sa predstavili proti Rusku, ale víťazstva sa nedočkali a prehrali vysoko 6:12. O osude celého duelu pritom rozhodla už prvá tretina, ktorú Rusko vyhralo jednoznačne 6:0. V zvyšnej časti sa potom Island pokúsil reagovať, ale druhú tretinu prehral 2:3 a tretiu vyhral 4:3, čo mu v celkovom súčte vôbec nepomohlo a na body nesiahol.

    Aktuálna tabuľka:*
    1. Švédsko – 1 zápas, 2 body (22:0)
    2. Slovensko – 1 zápas, 2 body (15:3)
    3. Rusko – 1 zápas, 2 body (12:6)
    4. Island – 1 zápas, 0 bodov (6:12)
    5. Francúzsko – 1 zápas, 0 bodov (3:15)
    6. Belgicko – 1 zápas, 0 bodov (0:22)

    *Na MS postúpia prvé dva tímy z každej zo štyroch kvalifikačných skupín a dva najlepšie celky z tretích miest.

    Ďalší program Slovenska na turnaji:
    5. februára: Belgicko – Slovensko (19.30)
    6. februára: Slovenslo – Švédsko (17:00)
    7. februára: Rusko – Slovensko (12:00)
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:30.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 5. Konečný (Komínek), 7. Kubovič (Gál), 18. Dudovič (Nehila), 18. Komínek (Konečný), 27. Bulko (Grlický), 28. Kubovič (Bulko), 39. Halás (Komačka), 39. Joščák (Bulko), 46. Kubovič (Sikorjak), 49. Sikorjak (Kubovič), 55. Kubovič (t.s.)


    Slovensko: Turek (Mazák) – Komačka, Kopčák, Bulko, Joščák, Sikorjak, Szabo – Kubovič, Kubaský, Gál – Dudovič, Grlický, Nehila – Konečný, Miške, Komínek – Řezanina (C), Halás
    Island: Vignisson (T. Stefansson) – Sveinsson, Alengard, A. Hannesson, Snorrason, Kristinsson, Thordarson, T. Hannesson – Magnusson, Marteinsson, A. Stefansson – Smedlund (C), Nilsson, Thorarinsson – Pajdak, Dahlstrom, Ingason – Sigurleifsson, Hugosson

    Rozhodca: Vilkki, Alakare