Chabarovsk – HC Slovan 2:3 (1:2 po s.n.) | Vladivostok – Záhreb 5:4 (po pr.)
po s.n. (1:2)
Amur Chabarovsk
2:3 (1:2, 1:0, 0:0 - 0:0)
HC Slovan Bratislava
Štvrtok 04.02.2016, 10:30 • Platinum Arena, Chabarovsk • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    65:00 Andrej Šťastný - 2:3
     
    65:00
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HC Slovan Bratislava.
    Rozhodujúci nájazd premenil ANDREJ ŠŤASTNÝ.
     
    64:38
    Surový sa s pukom prihnal pred bránku ako víchor a vypálil, Pečurskij aj tento puk zlikvidoval a v závere predĺženia podržal svoj tím.
     
    64:08
    Tičar vystrelil z ľavej strany a opäť sa mu nepodarilo poslať veselý pozdrav na Slovensko, Pečurskij puk poslal na druhú stranu klziska a domáci von z pásma.
     
    61:24
    Tičar mal na palici rozhodnutie, vystrelil z medzikružia a dnes rozchytaný Pečurskij puk vyrazil späť do hry.
     
    58:02
    Garnett podržal belasých, Bergfors vystrelil z pravej strany z ostrého uhla, Michael priestor pri ľavej žrdi vykryl a puk zneškodnil.
     
    57:44
    Miklík dostal dve minúty za podrazenie, publikum mu zatlieskalo, veď Michel nedávno obliekal dres Amuru, nič to, Slovan ide opäť do štvorky a v tom najnevhodnejšom čase.
     
    55:21
    Garnett teraz podržal belasých, keď zlikvidoval dva puky domácich, ten z pravej strany v podaní Litovčenka vyrazil na kruh, aby vzápätí cez vyrážačku zneškodnil puk z hokejky Kurbatova, ktorý smeroval do odkrytej časti bránky.
     
    51:55
    Kašpar s pukom na palici nakorčuľoval do pásma a vystrelil od pravého kruhu, Pečurskij puk vyrazil pred seba, aby vzápätí zlikvidoval dorážku belasých spoza kruhov, puk zrazil pred seba a okamžite schoval pod rukavice.
     
    46:33
    Slovan dostáva darček od domácich, ktorí zle striedali a trest pre hráčsku lavičku domácich by sa patrilo belasým skrátiť.
     
    40:38
    Nedorost dostal puk do pásma na ľavú stranu, nakorčuľoval na kruh a príklepom vystrelil, Pečurskij puk zatočil do lapačky, Slovan začal ako sa patrí.
     
    35:55
    Slovan so dostal v oslabení do brejku a mohol sa dostať aj do jednogólového brejku, Pečurskij však bol proti a puk poslal späť do hry, aká to škoda. Meno strelca s určitosťou neviem, ruský komentátor ho nepovedal a podľa štatistík ním bol zrejme Nedorost.
     
    34:20
    Barker dostal dve minúty za nedovolené bránenie a Slovan pôjde opäť do štyroch.
     
    22:14
    Milan Bartovič oslabuje svoj tím, dostal dve minúty za hákovanie a presilovú hru k dispozícii domáci Amur.
     
    20:49
    Chabarovsk dal gól!
    Slovan druhú časť hry nezačal dobre, hneď v jej úvode sa domácim podarilo zásluhou českého útočníka TOMÁŠA ZOHORNU vyrovnať a začíname tak opäť od začiatku. Asistencia: Niclas Bergfors.
     
    19:12
    Slovan Bratislava dal gól!
    Krásna akcia belasých, ktorú vyrobili opäť Tičarovci. Motali hlavy domácim v pásme na ľavej strane, od mantinelu puk poslal na bránku Jeglič, gólman domácich puk vyrazil pred seba a ANDREJ ŠŤASTNÝ ho pohodlne dopravil do jeho klietky. Asisencie: Žiga Jeglič a Rok Tičar.
     
    11:55
    Amur bude hrať opäť presilovku, signalizované vylúčenie strelu na bránku hostí neprinieslo, arbitri posielajú von na dve minúty Mihalika, menší trest, dve minúty za podrazenie.
     
    8:52
    Presilová hra domácich dlho netrvala, Dedunov opúšťa hraciu plochu, vyfasoval dve minúty za seknutie, budeme hrať štyria proti štyrom.
     
    8:14
    Sersen dostal dve minúty za držanie a na rad prichádza presilová hra Amuru.
     
    04:34
    Chabarovsk dal gól!
    Aj domáci využívajú svoju presilovú hru a stav zápasu je vyrovnaný. Autorom vyrovnávajúceho gólu NIKOLAJ SKLADNIČENKO. Asistencia: Niclas Bergfors.
     
    03:42
    Švarný si pôjde posedieť na trestnú, svoj tím oslabí na dve minúty za podrazenie.
     
    02:58
    Slovan Bratislava dal gól!
    Spojenie s Ďalekým východom je na bode mrazu, no na bode mrazu nie je hra belasých, keď presilovku využíva svojim presným zásahom medzi žrde TOMÁŠ KUNDRÁTEK. Asistencia: Lukáš Kašpar.
     
    02:38
    Za nedovolené bránenie opúšťa hraciu plochu Gračov, Slovan bude hrať trojsekundovú presilovku päť na tri.
     
    00:41
    Skladničenko dostal dve minúty za hákovanie a Slovan si v úvode zápasu zahrá presilovku.

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 5. Skladničenko (Bergfors), 21. Zohorna (Bergfors) – 3. Kundrátek (Kašpar), 20. Šťastný (Jeglič, Tičar), rozh. náj. Šťastný

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    1:0   Zohorna (CHA)
    1:0   Jeglič (SBA)
    2. séria:
    1:0   Litovčenko (CHA)
    1:1   Kašpar (SBA)
    3. séria:
    1:0   Bergfors (CHA)
    1:2   Šťastný (SBA)


    Amur Chabarovsk: Pečurskij (Metsola) – Ibragimov, Aťušov (C), Čerepanov, Kolář (A), Zub, Stalnov, Kurbatov – Železnov, Gračov (A), Litovčenko – Skladničenko, Zohorna, Bergfors – Vladislav Ušenin, Vjačeslav Ušenin, Byvaľcev – Pervušin, Wandell, Dedunov
    HC Slovan Bratislava: Garnett (Brust) – Kundrátek, Barker, Rosandič, Švarný, Sersen (A), Mihalik, Šiška – Kašpar, Viedenský, Nedorost (A) – Jeglič, Tičar, Šťastný – Miklík, Surový (C), Bartovič – Skalický, Lušňák, Nagy – Tvrdoň

    Rozhodca: Beliajev, Bukin – Misiur, Otmachov

    Diváci: 6.900